janio Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) OMG co za bydle :blink: Ten zielony układ z boku przypomina wielkością nv43, w porównaniu do g80 jest conajmniej 2 razy mniejszy :lol: (swoją drogą, ciekawe za co odpowiada). No ale kto wie ile naprawdę krzemu kryję się pod pokrywką : > Miniaturyzacja, tiaaa ... Jeszcze zauważone szczgóły GTX - 2 konektory: > GTS - 1 konektor i krótsze PCB Edytowane 24 Października 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Kawał mendy :D Rdzeń GPU widać zasłonięty i bedzie mozna bezpiecznie zmienić chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Pewnie przy okazji pogarsza odprowadzanie ciepła , jak dobrze widze GTX ma 4-fazowe zasilanie a GTS 3-fazowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) G80 3DMark 06 3DMark Score: 11795 SM2.0 Score: 4783 HDR/SM3.0 Score: 4095 CPU Score: 4419 jak te wyniki są prawdziwe :) to testy zapewne przeprowadzono w środowiski 4-rdzeniowym ;) byle do November 7-8 2006 Edytowane 24 Października 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Dwa konektory zapewne służą dwudrożnemu przesyłaniu danych pomiędzy kartami (standardowy mostek pozwala tylko na transfer w jedną stronę podczas jednego cyklu) GTX wyglonda na potworka, bardziej na prototyp niż na kartę gotową do wprowadzenia na rynek (gdzie sie podziały czasy 7800GTX z jednoslotowym chłodzeniem? :( ) Coś tak czuje że z pierwszą serią kart będzie jak z 6800GT/Ultra których ni za cholere nie dało się odpalić w SLI a silnika odpowiedzialnego za odtwarzanie WMV-HD nigdy nie uruchomiono przez co wszystkie filmy HD-WMV/MPG klatkowały :( Chłodzenie wyglonda na krok wstecz w porównaniu do 7800GTX512/7900GTX/GTO, bardziej przypomina dobrze znaną suszarkę z 6800U, i zapewne będzie głośne (wszystko w sumie wyjdzie w praniu), Co gorsza planowałem ściągnąć ze Stanów GTS-a (lub 2 ;) z pierewszej serii ale z czasem coraz bardziej oddalam się od tego pomysłu z zamiarem czekania na nowe poprawione czipy, i niższą cene Na domiar złego.. przekonstruowana płytka... i znowu trzeba czekać na bloki wodne które by pasowały... (proc/pam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) http://xtreview.com/images/332006-8800gtx-b-1.PNG no niezle niezle :P Edytowane 24 Października 2006 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Hmm. Nie wiem czy tak dobrze. Ja na swojej Gx2 mam 10000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Hmm. Nie wiem czy tak dobrze. Ja na swojej Gx2 mam 10000. Ale weź pod uwagę, że jest to kostrukcja jednordzeniowa :] Gdyby złożyć takie 2 w tandem, cholera wie czy by ich core 2 duo Quad nie ograniczał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Hmm. Nie wiem czy tak dobrze. Ja na swojej Gx2 mam 10000. Na jakich taktach?? Bo napewno nie na standardowych.... Pozatym weź pod uwagę to że GX2 to tak naprawdę 2 GPU.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Hmm. Nie wiem czy tak dobrze. Ja na swojej Gx2 mam 10000.Ale po oc, a tutaj karta jest na def taktach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Ale GX2 to jest 1-dna karta a nie 2 i cena jak za 1-dna. Tandem X1950Xtx ok 3500 zl a GX2 ok 2100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) 2366266[/snapback] Ale GX2 to jest 1-dna karta a nie 2 i cena jak za 1-dna. Gx2 opoiera się na technologii sli bo fizycznie ma dwa oddzielne czipy. BTW ten mały czip na GTS/GTX wyglądający jak g73 może odpowiada za Dx9 podczas gdy większy brat za Dx10?:D Poza tym dlaczego GTS ma tylko jedno złącze na sli podczas gdy GTX ma dwa? Czyżby były jeszcze jakieś różnice oprócz specyfikacji jednostek renderowania, mhz układu i ilości ramu? Czy to może jakieś nowe rozwiązanie pod Quad Sli? A może pod 3 karte? Edytowane 24 Października 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Czekam na wersje pod PCI-Express 2.0 i na plyty z tymi portami. Karta bylby wtedy krotsza i bez tych 2 glupich molexow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 BTW ten mały czip na GTS/GTX wyglądający jak g73 może odpowiada za Dx9 podczas gdy większy brat za Dx10?:DTo tylko moje przypuszczenia , być może duża ilość chipów ma uszkodzone procesory video i zastosowano oddzielny chip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Hmm. Nie wiem czy tak dobrze. Ja na swojej Gx2 mam 10000.a kto powiedział że pod tym wielgaśnym IHS-em nie ma ukrytych 2 chipów ?? ;-) jaja sobie robię ale dośc prawdopodobna sprawa (lub mało prawdopodobna) po premierze pewnie blache ktos zerwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Tak sobie również spekuluje, że ten układ to procesor z shaderami, taktowany tym zawrotnym zegarem :rolleyes: . To bo jako tako tłumaczyło szynę 384 bit. Edytowane 24 Października 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beri11 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Powiedzcie mi czy opłaca sie kupic 7900GTO czy 7950GT, czy pojda na nich nowe gry pod DX10 jak zapowiadaja czy pojda tylko na G80? Niema sensu wydawac ponad 1000zł na cos zbednego na którym nie pograsz w Crisis czy UT 2007 .... czy ten DX10 jest taki straszny jak go maluja, bo nie wydam ~1000zł na cos bezuzytecznego a potem nastepne 2000zł na G80 ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 To by tłumaczyło problemy ze SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) @Beri11 czy to jest temat o tym jaka grafe kupic... Edytowane 24 Października 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 To by tłumaczyło problemy ze SLIwłaśnie ;-), i tak cos mi tu śmierdzi odgrzanym kotletem itp. ot taki poprawiony chip pod DX10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 właśnie ;-), i tak cos mi tu śmierdzi odgrzanym kotletem itp. ot taki poprawiony chip pod DX10Jeśli są 32PS to owszem. Byćmoże jakieś ulepszenia konstrukcji PS. Trzeba czekać na oficjalne 'drawingi' siódmego Listopada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=1439053 .... a tutaj fotki kart MSI :) Nie powiem, wygladają całkiem całkiem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=1439053 .... a tutaj fotki kart MSI :) Nie powiem, wygladają całkiem całkiem :wink: I tak wszyscy będą czekać na Galaxy z Zalmanami :D BTW dlaczego zrezygnoweali z chłodzenia takiego jak był na GTX/GTO to nie wiem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) I tak wszyscy będą czekać na Galaxy z Zalmanami :D BTW dlaczego zrezygnoweali z chłodzenia takiego jak był na GTX/GTO to nie wiem :| Cóż- może to obecne jest rzeczywiście wydajniejsze?? EDIT: http://www.pcdvd.com.tw/showthread.php?t=6...age=4&pp=10 Ponoć w rozdzielczości 1600x1200 z AAx4 i AFx8 GF8800GTX osiąga w grze FEAR 80 fps.... Dla porównania GF7900GTX w tych samych ustawieniach ma 47 fps a Radek x1950xtx 55.... Edytowane 25 Października 2006 przez Domell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Cóż- może to obecne jest rzeczywiście wydajniejsze?? Ponoć w rozdzielczości 1600x1200 z AAx4 i AFx8 GF8800GTX osiąga w grze FEAR 80 fps.... Dla porównania GF7900GTX w tych samych ustawieniach ma 47 fps a Radek x1950xtx 55.... Dla mnie to zadna rewelacja :/. Szczerze oczekuje wyższego przyrostu mocy/fps. Moze to bedzie bardziej widoczne w grach z dx10/9c gdzie nowe karty beda jechały na 10 a stare na 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 No i mamy pierwsze stery wspierające G80 - 96.89 wyciekły od Asusa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Standardowe zegary 3dmark05 3dmark06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Tragedia. I to na jak podkreconym procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Hmmm musze przyznac ze spodziewałem sie wiecej. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Tragedia. I to na jak podkreconym procku. Hmmm musze przyznac ze spodziewałem sie wiecej. :blink: :lol2: no rozbrajacie mnie. a ile sie spodziewaliscie, ze sie tak zapytam? Edytowane 26 Października 2006 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...