Grzechu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Ati tool uruchomiony jako administrator Ja mam pytanie z innej beczki: Jaka jest średnica otworów montażowych wokół rdzenia?? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 jc; darkstyx, mess - następna offtopowa dyskusja i lecą % :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Po zainstalowaniu update do dx9 i skreceniu procka do 3 ghz wyniki jak na zdjeciach. Troche mnie to dziwi procek jest stablny nawet przy 3450 mhz. Musze jeszcze raz sprawdzic tego procka. Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez KOFEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 takie cos mi pisze po zainstalowaniu 0,27beta, nowszej wersji chyba niema, zegary sa na 0 uruchomiony jako administrator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Czytam właśnie o programiku Gainwarda - mianowicie Expert tool. W nim podobno da sie również podkręcać pod Vistą. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Czytam właśnie o programiku Gainwarda - mianowicie Expert tool. W nim podobno da sie również podkręcać pod Vistą. Pozdr. U mnie radził sobie ładnie z 7600GS - więc software'owo powinno byc oki - jeśli się z samą kartą nie pogryzie. Fajny, prosty i skuteczny programik. pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Blue ma racje AtiTool 0,27 beta 1 nie działa pod Vista 64. Moze ktos sprawdzal jakis inny program do krecenia gtx-a pod Vista 64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Ja sprawdzałem wszystkie jakie są mi znane i żaden nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 jak nie dzialalo skalowanie obrazu tak dalej nie dziala a niby poprawili to .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Link do wątku o Expert Tools: LINK A tutaj cytat odnośnie podpisów sterowników po angiesku: "how do you disable driver signing in x64 Vista?" 1) Try a reboot 2) Boot with F8 3) Permanently disable driver signing: Search for "cmd.exe" Run as administrator Paste: Bcdedit.exe /set nointegritychecks ON Press Enter Reboot Może komuś się przyda. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 cienki ten program cos skale sie koncza dla pamieci max 1900 a dla gpu max 670 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 działa EXPERT TOOLS!!!!!!!!!!!!!!! rdzen w programie max. 760 , pamieci 2160. ustawilem 650 i 2000:) pozdRo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Panowie mierzył ktoś roztaw dziurek od gpu na gtsie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 W tym wątku już była odpowiedź, szukajka nie gryzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) cienki ten program cos skale sie koncza dla pamieci max 1900 a dla gpu max 670 zostalem juz nawrocony jesli chodzi o krecenie gpu w 8800 :) jestes pewny, ze przekroczyles 648? sprawdz rt :D Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 hmm fakt w rt pokazuje mi 648 jak ustawie na 660 ale jak ustawie 662 to w rt pokazuje mi 675 dziwny ten skok jest mhz az tyle a jak jest u ciebie mess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 hmm fakt w rt pokazuje mi 648 jak ustawie na 660 ale jak ustawie 662 to w rt pokazuje mi 675 dziwny ten skok jest mhz az tyle a jak jest u ciebie messTak będzie co 27Mhz 621.....648 potem 675 itd...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam. Z tego co przeglądałem, każdy (jak nie większość) posiada C2D i 8800GTX/GTS, ale czy np Venice kręcony na 2,7-2,9Ghz w zupełności starczy do kręconego 8800GTS 320MB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moulder Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam. Z tego co przeglądałem, każdy (jak nie większość) posiada C2D i 8800GTX/GTS, ale czy np Venice kręcony na 2,7-2,9Ghz w zupełności starczy do kręconego 8800GTS 320MB ? Spokojnie Ci wystarczy. Ja wczesniej mialem X2@2650Mhz z GTX'em i powiem tak: im w wyzszej rozdzielczosci grasz i im wiecej wlaczasz upiekszaczy, tym mniejsza jest roznica miedzy X2, a C2D. Takze tym bardziej GTS styknie z Venicem. Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez moulder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 hm zamierzam grać tylko w 1280x1024, ale zastanawiałem się właśnie czy np jak kupię za kilka miechów coś porządnego (8800,HD 2900) to czy proc mi nie ograniczy karty :) nie chodzi mi oczywiście o bicie rekordów w markach czy tym podobnych tylko gra z full detalami z aa+anizo+hdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elhau Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Może zadam takie głupie pytanie, bo skąd niby macie to wiedzieć, ale czy sądzicie, że w rozdzielczościach do max 1280 x 1024, czyli na LCDku 19', gry takie jak np. crysis które kiedyś tam niedługo bądź za jakiś czas wyjdą, to czy geforce 8800gts 320mb wystarczy zeby sobie pograc w przyzwoitych detalach? Jest to swego rodzaju rozwinięcie mojego wczesniejszego pytania, bo jak już wspomniałem waham się pomiędzy 320/640 mb :) A te 300zł różnicy [ Najtańsze 640mb jakie znalazlem to InnoVision za 1326zł ] w moim przypadku robi różnicę. Z góry dzięki za odp. Pozdro Elhau Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wg mnie spokojnie wystarczy ta karcioszka. Gdyby było inaczej nie kupowałbym karty z 320MB pamięci do mojego lcd (1400x900). W rozdzielczościach do 1600x1200 różnic dużych nie będzie - na pewno nie wartcyh tych 300-400zł które można przeznaczyć na dodatkowe 1GB ramu które IMHO bardziej się przyda w nowszych grach. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Może zadam takie głupie pytanie, bo skąd niby macie to wiedzieć, ale czy sądzicie, że w rozdzielczościach do max 1280 x 1024, czyli na LCDku 19', gry takie jak np. crysis które kiedyś tam niedługo bądź za jakiś czas wyjdą, to czy geforce 8800gts 320mb wystarczy zeby sobie pograc w przyzwoitych detalach? Jest to swego rodzaju rozwinięcie mojego wczesniejszego pytania, bo jak już wspomniałem waham się pomiędzy 320/640 mb :) A te 300zł różnicy [ Najtańsze 640mb jakie znalazlem to InnoVision za 1326zł ] w moim przypadku robi różnicę. Z góry dzięki za odp. Pozdro Elhau Moim zdaniem nie warto, bo czy setki to sporo jak się trzeba liczyć z pieniędzmi :-| . Nie mniej jednak różnice już widać a wraz nadejściem nowych tytułów różnice będą jeszcze większe. Wybieraj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Nowe stery pod Viste 64 i 8800 whql: URL http://www.station-drivers.com/telechargem...hql_vista64.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Tak na marginesie - jesli chodzi o te nowe stery pod Viste - w markach przyrost u mnie ledwie 200-300 pkt. W grach rzeczywiście jakoś lepiej, ale żeby krzyczeć z radości to nie.... Widzę , że prawdziwy kop występuje dopiero w wersji dla Win XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 158.18 dla OS Vista x64 - nie udaje mi się włączyć SLI :blink: Zaznaczam kropeczką opcję SLI, potwierdzam - niby jest OK - po reloadzie CP nadal wyłączone - wydajność potwierdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Pytanko. wiadomo od dłuższego czasu,ze testy różnych magazynów nie do końca mogą być wyznacznikiem jakości (delikatnie ujęte), a zatem pytam czy ten 8800 GTS Asus 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) bedzie rzeczywiście lepszy od 8800 GTS Gainward Bliss 320MB TV & 2x DVI (PCI-E). Kusi mnie bardziej ten drugi gdyz niby ma wg specyfikacji wyzsze taktowania 550/1760, ale znowu na innych stronach jest napisane inaczej. zapewne jak sie domyślam , owe taktowania bedą dotyczyły wersji Golden Sample - ale czy rzeczywiście daje to duży plus Gainwardowi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Bierz zwykłego Gainwarda, kręcą się identycznie, więc po co przepłacać za wersję GS. Mój leci, jak w sigu 24/7. A max to 660/1035, wszystko na standardowym coolerku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 ...a tak zapytam, posiadacie swoje kochane 8800gts, czy jest miedzy nimi jakaś znacząca różnica, bo wybierając sugeruję się też poniekąd łatwiejszą i korzystniejszą jej sprzedażą w przyszłości. Asus - wiadomo, dostał wyróżnienie, Gainward - coraz mniej znacząca i wyróżniająca się swoim prestiżem firma..... obie są na podobnym pułapie cenowym, należącym do najtańszych obecnie na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Witam. Właśnie otworzyłem paczke z kartą EVGA 8800 GTS 320. I jestem w kropce. Korci mnie bardzo żeby ją podłaczyć i sprawdzić czy wogóle działa. Ale według zaleceń producenta min. zasilacz to 400-450 W z min 26A na lini 12V. Nie byłoby problemu gdyby nie awaria zasiłki z podpisu.Jest już na sewrisie 2 tydzień i najwyraźniej nie ma zamiaru za szybko wrócić. Chwilowo "jade" na starym poczciwym Chiefie 420 W, niestety jego linia 12V to (wedla producenta) 18A. Dylemat mam tym większy że primo: nie moge usiedzieć widząc nowy sprzęcior :D , sekundo: Chief do tej pory spisywał sie wyśmienicie - bez zwisów ciągnął jakieś pół roku temu to co w podpisie(A64@2700, 4*Hdd, 6*fan, 7900GT@580/1600) zresztą w tej chwili robi to samo... No i mam w związku z tym pytanko do kogoś kto był w podobnej sytuacji co ja. Czy warto ryzykować uruchomienie kompa z tą grafą i zasiłką na pokładzie? Nie chciałbym spalić Chiefa bo Topower wróci do mnie pewnie po 3 maja (a bez kompa to jak bez ręki)... Będe wdzięczny za każdą podpowiedź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...