Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Channel V3 Nb By Kyniek - Nowy Standard Bloków!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nowa i równocześnie rewolucyjna konstrukcja bloczku na mostek północny łącząca w sobie estetykę najwyższego poziomu, wygodę i kompatybilność wydajność i wyjątkowo niską cenę - nowy blok na mostek północny NB. Założenia projektu były dość ambitne :

- rewelacyjny wygląd dzięki plexi wycinanej na laserze

- profesjonalnie wykonany z zapewnieniem najwyższych sandartów jakości

- tani, by jak najwięcej ludzi mogło sobie pozwolić na niego

- wydajny

- kompatybilny z tak dużą ilością płyt głównych jak to możliwe

Wszystkie te założenia zostały spełnione.

Doskonały wygląd zawdzięcza plexie wycinanej laserem :rockout: Obecnie nawet w komercyjnych blokach ta technologia nie jest powszechna. Koszt udało mi się zredukować nowym typem spodu lecz wydajność nadal jest wysoka - potrafi odebrać wielokrotnie więcej ciepła niż wytwarza chipset. Kompatybilność uzyskałem regulowanemu rozstawowi 51-67mm oraz niewielkiej wysokości - 13mm

Podsumowanie:

- Miedziany spód grubości 5mm, z 2 okrężnymi kanałami szerokości 3mm

- Kryształowa plexa wyxinana laserem grubości 8mm

- Regulowany rozstaw otworów od 51 do 67

- Mocowanie na śruby M3 - wszystkie płyty główne z otworami wokół chipsetu posiadają tą średnicę

- Krócce do wyboru: SK6/8, SK8/10, NK12

powyższy text wygląda jak reklama - proszę szanownych forumowiczów by się nie przejmowali - nie chce drugi raz pisać textu na aukcje w allegro ;) więc powyższy opis zalatuje komerchą jak się patrzy - lecz zawiera wszystkie rzeczowe informacje ;)

oki - dosyć tago - czas na foty!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No topik ładny, ale spody troche nie dopieszczone :P Wiem to nie jest wazne, ale do fotek powinienes dac jakies wymuskane spody.

CarsonPoland: tez to zauwazylem. Trudno powiedziec co to jest. Wyglada jak pekniecia, ale moze to to tylko takie zludzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dosc wyrazne to zludzenie :D a pozatym bede "czepialski" i powiem ze otwory na krocce nie sa symetrycznie wywiercone, wzgledem kanalow sa przesuniete w prawa strone. dziwne ale ta cieta laserowo pleksa jakos mi nie podchodzi, wyglada tak plastusiowo. a i jeszcze jedno, dlaczego w otworach na krocce nie ma "podfrezowan" na oring ?

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh Kyniek nie byłby sobą jakby marketingowego bełkotu przy prezentacji bloku nie wciskał... Nowy standard bloków!! Bo co bo plexi przycięta inaczej? ;> Opis "projektu" normalnie jak ze strony CPC.. W 4 zdaniach: rewelacyjny, wydajny, profesionalny i wogole inne takie takie...

Pozwól niech inni to ocenią... A stwierdzenie "nie chce mi sie drugi raz pisać" Wydaje sie takie troche śmieszne. A właściwie obraźliwe wręcz dla userów forum. Heh za 2 tygodnie dasz linka do auckji do tego topicu "zobaczcie temat o tym bloku na najlepszym forum o WC w polsce"....

Komercja, pospólstwo... i drobnomieszczaństwo.. aż chce mi się wyjść z kina.. i wychodze.

A tak wogole to całkiem ładny blok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

topik ładny spodzik już nie bardzo. Bardzo duży miedziany rdzeń na środku nie barddzo omywany wodą-ogólnie obieg wody w bloku mocno utrudniony-może ponacinaj jakoś te okręgi czy coś...

Ogólnie coś drgneło w blokach- nowe bloki kyńka, misiu15go bawi sie swoim cnc-mam nadzieje szybko coś wymodzi, pietach teeż coś cuduje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm fajny bloczek, a czy jest mozliwosc montazu na dfi lp nf4 ultra-d ?? przy karcie dlugiej w gornym slocie?? bo chyba nie :(

btrw te pekniecia to rzeczywiscie pekniecia sa :/ identyczne mam na moim prisonie v2 cpu laser pro :/ krucha ta plexa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dfi nie wejdzie przy karcie w gornym slocie - bo krocce sa na srodku. Tam pasuje tylko bloczek z typowo przesunietymi kroccami na 1 strone.

Ale imo bardzo fajny blok, uproszczona konstrukcja, spod tez fajny - wystarczy z wielkim zapsem. No i cena ladna.

Chociaz tym blokiem nie odpowie sie na 2 podstawowe potrzeby tego forum, tzn dfi (juz troche starzejacy sie problem) i nowe intele.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie sa chyba peknięcia tylko takie zludzenie od ciecia laserem tak samo maja bloki DangerDen osobiscie obawial bym sie o te "uszka" na które przykrecamy blok skoro zdaza sie ze top od bloku na CPU peka choc jest szerszy i chyba grubszy to co bedzie tutaj ??? ogÓlnie ma wrazenie ze plexa po obrobce termicznej (w co wchodzi ciecie laserem) jest bardziej krucha ale moze się myle ...

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie nie podoba ; ]

a te zaznaczone pęknięcia to imo.. pęknięcia :|

Mi sie tak działo z poli jak podczas polerowania (w sumie szlifowania pappierem wodnym) przegrzał sie i takie piorunki w poli sie robiły..

Mocniejsze oświetlenie, dopieszczony spód i byłoby imo lepiej, bo jak dla mnie to wyglądem odstrasza-takie wszystko błyszczące jakby zaraz miało odlecieć ; ]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh Kyniek nie byłby sobą jakby marketingowego bełkotu przy prezentacji bloku nie wciskał... Nowy standard bloków!! Bo co bo plexi przycięta inaczej? ;> Opis "projektu" normalnie jak ze strony CPC.. W 4 zdaniach: rewelacyjny, wydajny, profesionalny i wogole inne takie takie...

Pozwól niech inni to ocenią... A stwierdzenie "nie chce mi sie drugi raz pisać" Wydaje sie takie troche śmieszne. A właściwie obraźliwe wręcz dla userów forum. Heh za 2 tygodnie dasz linka do auckji do tego topicu "zobaczcie temat o tym bloku na najlepszym forum o WC w polsce"....

Komercja, pospólstwo... i drobnomieszczaństwo.. aż chce mi się wyjść z kina.. i wychodze.

A tak wogole to całkiem ładny blok.

W porządku - wyraziłeś swoją opinię i dziękuję

Na dfi nie wejdzie przy karcie w gornym slocie - bo krocce sa na srodku. Tam pasuje tylko bloczek z typowo przesunietymi kroccami na 1 strone.

Ale imo bardzo fajny blok, uproszczona konstrukcja, spod tez fajny - wystarczy z wielkim zapsem. No i cena ladna.

Chociaz tym blokiem nie odpowie sie na 2 podstawowe potrzeby tego forum, tzn dfi (juz troche starzejacy sie problem) i nowe intele.

To złudzenie optyczne - jak by była fotografia z drugiej strony to wyglądało by że niest niesymetrycznie w przeciwną stronę. Głównie mi chodziło o cenę i jakość - wydajność jest taka że nawet grafę można by tym chłodzić - ale po co jak są lepsze bloki ;)

przydalby by sie "nawierty" na dnie tych kanalow ;)

Jeśli jesteś gotów za to dodatkowo zapłacić to nie ma najmniejszego problemu

masz racje co do tych mocowan (uszek), cos mi sie wydaje ze duzo z tych blokow potraci te uszy przez nieumiejetne obchodzenie sie z blokiem :)

Śmiem wątpić w twoje stwierdzenie... Innovatek Graph-O-Matic ma o wiele cieńsze uszy - powiedział bym uszka... porównaj sobie przekrój: 3x8mm oraz 2x3mm (innovatek)

co do "pęknięć" - są to odblaski od gwintu - zauważcie że też jest przejrzysty, krawędzie są również kryształowe i wszystko się odbija jak w zwierciadle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do spodu - ja bym nawiercił kanały, a ten okrągły rdzeń na środku spodu przeciął na 4

Pozatym - GDZIE MOCOWANIE NA INTELA!!!! bez tego tracisz ponad 1/3 klientów ;)

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na dfi nie pasuje , ma intela tez nie . w sumie malo kto to kupi na forum -na allegro moze byc lepiej

słowo daje - gdyby była zapinka na intela, jutro leciałbyś na poczke z przesyłką kyniu ;D

Pomyśl nad tym - proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyż te płyty akurat mają otwory wokoło chipsetu ;)

Jak wszysrkie mobo na 965 :wink:

Chętnie coś pomombinuje jeśli mi zapodacie wymiary haczyków. Ja nigdy nie miałem mobo pod intela wykorzystujące haczyki - kumple mieszkający obok też nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z kompatybilnością jest nieźle - tak samo ja z Innovatek Graph-O-Matic - tyle że do tego bloku można dokupić mocowanie na haki - takie bolce co się wkłada pomiędzy haki... ja u siebie nad czymś takiem pracuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wszysrkie mobo na 965 :wink:

Chętnie coś pomombinuje jeśli mi zapodacie wymiary haczyków. Ja nigdy nie miałem mobo pod intela wykorzystujące haczyki - kumple mieszkający obok też nie...

wpadnij do mnie

będziemy kombinować :wink:

jak wciśniemy na moje P5W dlx , to napewno kupię

inni pewnie też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi