Skocz do zawartości
LuKe

Grafika Do 750zł Na Pcie

Rekomendowane odpowiedzi

dobra, nie dobra...ale doom 3 z AA skacze, a co dopiero nowsze gry...

dlatego gry powinni robic TAK zeby nie skakaly, przyklad np, konsola PS2, sa tam niektore gry o grafice o niebo lepszej niz na PCta a gierki na konsoli chodza pieknie i ladnie, a w takim pudelku co sie kryje.... a jak wygldaja gry? i nie skacza...

dlaczego tak na PCta nie jest?

dlaczego tak jest? Bo w świecie konsol jest tak, ze to wlasnie gry są robione pod sprzęt, a nie sprzęt pod gry. Dlatego w PC zawsze będą jakieś uchybienia, a na konsoli zawsze wszystko będzie płynne. (chyba ze się myle w czyms, to prosze mnie skorygować).

Co do wyboru grafy za 750zł, to na polu bitwy zostali jedynie ATI X1950Pro vs GF7900GS (Galaxy, 1,2ns mem). Wertowałem wiele, wiele testów obu graf, i wybor jest naprawde ciezki. W niektorych grach przewage ma ATI, w niektorych GeForce. Jednak X1950Pro jest za krotko na rynku zeby cokolwiek wiecej o nim powiedziec. Wstepnie jak wiadomo z testow zamieszczanych na roznych portalach wynika, ze ATI bdb sobie radzi w wysokich rozdziałkach, przewaga w niektorych grach na korzyść ATI to nawet 20-30FPS (np. w CS:S). Generalnie to walka jest wyrownana, wybor karty bardziej nalezy tutaj kierowac upodobaniem do firmy, niz wynikami, ktore sa prawie identyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Luke

Szukaj a znajdziesz. Na kompie z a64 3200 @ 2200mhz 9823 bez OC. Po lekkim OC 10128. Wziołem kartę od kumpla na testy bo ma słaby zasilacz . Pograłem 6h w csa i padła :( po lekkim Oc więc chyba jakaś padaka to była (sapphire). Juz została wymieniona od ręki bo do 5 dni mozna wymienic bez czekania , ale ja sie boję juz jej dotykać ;).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy poczytac ten temat.

Albo ten: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=212118&st=0 <--- szczególnie ostatnia strona, (nie) daje nam odpowiedź.

I wszystko (nie)jasne. :lol2:

Bo tak naprawdę różnica między nimi jest znikoma, albo żadna, albo raz tak, raz tak :D. Wybór zależy od upodobań.

Edytowane przez Mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro PowerColor są ,ale wole kupować z pewnego źródła. :) Niemiec prosiłbym o PM wrazie jakbyś miał Asusy albo PC. Wezmę jedną sztukę na 100%.

Co masz na mysli piszac pewne zrodlo? Przecież Arche jest jak najbardziej pewnym zrodlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam po prostu wątpliwości nic po za tym. Raz się na Allegro przejechałem i nie mam zamiaru ryzykować. Wcześniejsze pamięci (Twinmos 2x512MB) kupiłem od SS i okazało się że wcale nie jest taki super. Bo pamięci nie dostałem i nikt mi nawet zł nie zwrócił. Wiem że są uczciwi ale zrozum. Poczekam jeszcze trochę a może pojawią się np. w arescie ,albo znak czy sirius tam gdzie już kupowałem parę razy i nigdy się nie zawiodłem (no może prócz tej nieszczęsnej nagrywarki CD firmy LG ,ale w rezultacie wymienionej na lepszy model ;) ) Sorki za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi