ietas>> Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) No to masz Fart ja mma galaxy GE i nie ma nawet opcji zebym Ci dorównał ja marne 700 na rdzeniu robiehttp://poradnik.telewizor.eu/schematy.phpa co myslicie zebym zegar pamięci zmniejszył?? na 1800 Mhz moze pojdzie wtedy rdzen wyzej?? :D :D Edytowane 14 Października 2014 przez mietas>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 też. Ale to standard. W 7600 przynajmniej ładnie grały :lol2: a tu tylko piszczą :cry: :lol: :lol: :lol:No wlasnie kumpel kupil i jemu nic nie piszczy. Gdzie tu sprawiedliwosc? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 No to masz Fart ja mma galaxy GE i nie ma nawet opcji zebym Ci dorównał ja marne 700 na rdzeniu robie a co myslicie zebym zegar pamięci zmniejszył?? na 1800 Mhz moze pojdzie wtedy rdzen wyzej?? :D :D to się okaże ile ta karta pociągnie na tych ustawieniach,temperatury spoko ok 49-59 stopni,ale trzeba przyznać że po tym zabiegu karta dostala sporego kopa.Dobrze że nie kupiłem GF 7900GS :lol: Troszke pobawilem sie olowkiem i mam 740 na rdzeniu. Widać dużo zależy od szczescia.mi poszedł na 751Mhz,pamieci na 900Mhz bez zadnych modów,dalej nie probowałem,temp 49-59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Mi bez olowka poszedl na 720, ale co z tego skoro po 3-4 godzinach gry karta sypala artami.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Mi bez olowka poszedl na 720, ale co z tego skoro po 3-4 godzinach gry karta sypala artami....no ja pograłem tylko 3 godziny,artów brak wiec powinno byc ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Jeszcze raz i ostatni ATItool 1godzinka jak przejdzie karta jest stabilna,a jak niejest to i tak sie po 5-10 minutach wywali. Zadna gra,bench nie obciaza GPU jak to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 no ja pograłem tylko 3 godziny,artów brak wiec powinno byc okA sprawdzales w rivatunerze czy na pewno w grach dziala Ci w trybie 3d? Bo te nowe karty po oc lubią i tak pracować w low power 3d <_< Jeszcze raz i ostatni ATItool 1godzinka jak przejdzie karta jest stabilna,a jak niejest to i tak sie po 5-10 minutach wywali. Zadna gra,bench nie obciaza GPU jak to. Nei. Atitool twierdzil ze rdzen moze chodzic na 720, a oblivion nie sypal artami dopiero przy 700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 leborg Z ciekawosci a ktore dales Scan czy Show w atitool? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 No i ostateczmy wynik troche nie dobry 720Mhz na rdzeniu oraz 900Mhz na pamieciach.Przeszedł pomyślnie ATItool ale powyżej tej wartosci mam zwiechu w obku odziwo tylko w tew grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Recenzja Palita: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2954 Co ciekawe, obie wersje podkręciły się podobnie (sonic i ten nie sonic). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) leborg Z ciekawosci a ktore dales Scan czy Show w atitool? Scan. Zreszta jedno z drugim moze byc odpalone naraz, nei? Recenzja Palita: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2954 Co ciekawe, obie wersje podkręciły się podobnie (sonic i ten nie sonic). " Karty różnią się zastosowanym radiatorem, który w wersji Sonic jest nieco wyższy. Co ciekawe wentylator jest dokładnie ten sam i jest on równie cichy w obydwu przypadkach. Nawet osoby, które są bardziej wyczulone na kwestię hałasu generowanego przez komputer nie powinny narzekać – tutaj należą się brawa dla Palita." :lol: :lol: :lol: Tylko ze oni na tym sonicu maja jakies lewe chlodzenie. Ja mam jakis pseudomiedziany radiator. Edytowane 1 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 leborg SHOW a nie SCAN a dwa naraz niema mozliwosci odpalenia naraz SHOW do wypalania,sprtawdzania stabilnosci karty Nowe stery sa do Visty poprawiaja wydajnosc w dx10 bez tego COH niema co odpalac http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_158.45.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dobra, zle Cie zrozumialem na poczatku, myslalem ze chodzi Ci o to skad znalazlem 720. Najpierw dalem Scan zeby znalazlo max, a potem show. Do testowania pamieci to w ogole sie nie nadaje, bo wg AT pamieci powinny pracowac z zegarem 750mhz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Przetestowany COH narazie lepiej zostac z DX9. DX10 mniejsza rozdzialka,zmniejszone detale,wybuchy tylko lepsze. totalny brak optymilizacji,ale czego sie spodziewac po latce 14MB. :mur: wygladzanie 2x,wywala mi sie jak wlaczone jest w opcjach przy wchodzeniu na okienko dlatego niezaznaczony A na DX9 moglem grac 1280x1024 wszystko powlanczane ustawienia HIGH,4X Edytowane 1 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 wrzuć jakiegoś screena co pokazuje różice w DX10, dla mnie ten zachwyt DX10 producentów gier na razie troche przesadzony jest, ciekawe jaka będzie różnica w Crysis miedzy 9c a 10 :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Wzoce bez wygladzania bo mi sie wywala przy przechodzeniu na okno. A najlepiej tu zobaczcie jak to wyglada GTX http://forum.pclab.pl/index.php?&autom...i&img=13250 Edytowane 1 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 dla ciekawych palita 8600gt super moze goscie z tego forum zrobia test skoro sie nim juz chwala :) http://www.pcxtreme.it/forum/showthread.php?p=11163 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Lepszy Atitool 0.26 czy 0.27b ? Jakie polecacie stery pod XP prof 32bit ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 158.22 lub 158.27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Sciagnalem wlasnie ntune 1.4.100.40 i nie moge tam znalzc sterowania predkoscia wentyla na moim sonicu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Bo to jakaś stara wersja jak świat :) http://www.nvidia.com/object/ntune_5.05.38.00.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Bo to jakaś stara wersja jak świat :) http://www.nvidia.com/object/ntune_5.05.38.00.html kurde nie wiem na co ja patrzylem ale mam dokladnie to co mi podales....jestem slepy, niech ktos powie gdzie sie tam reguluje wentyl??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Recenzja Palita: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2954 Co ciekawe, obie wersje podkręciły się podobnie (sonic i ten nie sonic). No ciekawe.Jeśli to prawda ,że przy podkręceniu nie ma różnicy to niezłe jajca. Czyli wszyscy którzy kupili Pality Sonic wtopili? W tym i ja bo zamówiłem już kartę tylko akurat Galaxy 8600 GT nie Palita bo mam dobrą cenę w sklepie koło mnie na Galaxy (460 zł a Pality mają u mnie po około 500 zł no i słyszałem dużo opinii o awaryjności Palitów , nawet w jednym sklepie mówili że w ogóle nie sprowadzają bo zbyt sie sypią, ciekawe czy to prawda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Recenzja Palita: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2954 Co ciekawe, obie wersje podkręciły się podobnie (sonic i ten nie sonic). Sa nie aktualne nie na najnowszych sterach,na tych samych sterach zrobili porownanie na IDG ,Dla porownania zrobilem porownanie do testow IDG konfig taki sam,tak widac roznice w sterach Znow nie robione na najnowszych sterach 128.27 bo na NV stronie niema Ustawienia galaxy 720/2000(akurat max poamieci moich to tak) FEAR 1280x1024 4x/4x IDG 158.22 41FPS 128.27 45FPS Radek ASUSA 50FPS VISTA 158.45 45FPS (tu sie zdziwilem czyzby wkoncu wzieli sie do roboty pozniej porownam inne gry XP/VISTA) COH 1280x1024 max 4x IDG 158.22 37fps (jakim cudem im tak wyszlo :lol2: ) 128.27 46.8fps Radek ASUSA 49fps VISTA 158.45 z patchem DX10 31FPS w DX9 po tym patchu gra spowolniala pod Vista PS. Moze ktos podeslac mi BIOS od Palita Sonic chrisgrajzer@yahoo.com Zrobilem male porownanie z tymi shaders podwyzszonymi dla Sonic COH 1280x1024 max 4x CPU@6700 Palit SONIC 836/1890 48.4 Normal 836/1836 50.3 Normal 856/1890 51,2 <_< <_< <_< :blink: :blink: <_< Cos jakby sie niezgrywaly z GPU <_< Na egieldzie dali tylko jeden slopek wykresu dla Palita co jest mylne mimo ze GPU podkrecilo sie tak samo,shaders pracowaly roznie. Moze ktos do Sonic dac standart takty GPU/shaders 540/1190 i porownac wyniki z 540/Sonic Edytowane 2 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 wrzuć jakiegoś screena co pokazuje różice w DX10, dla mnie ten zachwyt DX10 producentów gier na razie troche przesadzony jest, ciekawe jaka będzie różnica w Crysis miedzy 9c a 10 :P.Ściągnij sobie filmik porównawczy z Crysisa w wersji DX 9 i 10. Różnica jest KOLOSALNA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Popsulem chlodzenie revolteca podczas wyginania heatpajpów :lol: Evercool juz do mnie leci, celuje w 800na rdzeniu i pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Focus potwierdzil modyfikacje BIOSU Palita SONIC,chyba tescik bedzie do poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Jaka modyfikacje ? Sonic ma jakis strzelony bios ? Czy ktos wie czym programowo sterowac wentylem w sonic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Jaka modyfikacje ? Sonic ma jakis strzelony bios ? Czy ktos wie czym programowo sterowac wentylem w sonic ? Nie zaden strzelony tylko poprostu modyfikowali zegary, to wyjasni najlepiej odpowiedz Focusa Oryginlne taktowanie shaderów chyba mam pomylone, bo gdzieś się mi zapodział BIOS i po prostu doszukiwałem się jak była karta oryginalnie taktowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Evercool juz do mnie leci, celuje w 800na rdzeniu i pasuje.Co tak słabo :wink: Akurat musiało szlak trafić karte jak się zrobiło chłodno i dobry czas na extrem oc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...