Paszczu Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Witam, jako marudny pierdziel nie mogę przejść obojętnie obok sposobu wyświetlania daty - chodzi konkretnie o datę rozpoczęcia tematu. Po północy obok tego tematu zniknie notka 'dzisiaj' a pojawi się '16 listopad 2006'. Otóż listopad jest tylko jeden a prawidłowa forma to '16 listopada 2006'. Nie utrwalajmy złych wzorców w piśmie. Czy konstrukcja bazy uniemożliwia taką zmianę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) A po "nowym roku" system dopisze 2006 ;) Nie bój żaby... :P Edit: Aaaa... sory, ja nie wiem jak ja to czytalem, uczelnia mnie wykancza :P Edytowane 17 Listopada 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Jakie 2006 :blink: @Paszczu - niestety jest z tym problem, wynikajacy wlasnie z konstrukcji silnika forum i braku przypadkow w angielskiej gramatyce. Na chwile obecna chyba nie da sie z tym nic zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Temat był już poruszanym romek lub marco wypowiedział się na ten temat i problem dotyczył silnika forum. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 a czy jest gdzies na forum data w mianowniku? bo wszedzie gdzie sie znia spotykam to powinna buc w dopelniaczu... btw juz to zglaszalem, na kazdym forum mnie to denerwuje, ale nikt jeszcze tego nie rozwiazal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) ...ale nikt jeszcze tego nie rozwiazal ;) Kszonek, świat stoii otworem, możesz pierwszy wymyślić jak to naprawić, będą Cie czcić, będziesz sławny i bogaty no i piękny... a przedewszystkim nie będziesz już lamką ;) Edytowane 17 Listopada 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Kszonek, świat stoii otworem, możesz pierwszy wymyślić jak to naprawić, będą Cie czcić, będziesz sławny i bogaty no i piękny... a przedewszystkim nie będziesz już lamką ;) co Ty gadasz, tytuł lam mamy dozywotnio :P przeszukalem forum i wszedize omna pozamieniac listopad na listopada pazdzienik na pazdziernika itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 datowanie forum korzysta z mechanizmu locales systemu operacyjnego. Niestety zarówno linux jak i FreeBSD ma zdefiniowane takie a nie inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Więc tak jak już wspominaliśmy z 4 razy w tym roku, nie ma takiej możliwości. Cóż ktoś wpadnie jak to zrobić to proszę bardzo będzie zmienione ale na dzień dzisiejszy problem nie do rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Zwłaszcza że tak bardzo nie przeszkadza. No może istnieje możliwość że młodsi bywalcy forum mogą mieć potem nawyk do pisana w ten sposób daty. ;) Zamiast 11 czerwca -czerwiec. Co oczywiście jest niepoprawne. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 może nie widziałem silnika forum.. ale wydaje mi się że taką zamiankę na prawidłowe daty szczelą 2 linijki w php... Problemem może być jedynie to, czy w wielu miejscach występuje wywołanie daty i czy komuś chce się posiedzieć te 15 minut żeby to zrobić... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 może nie widziałem silnika forum.. ale wydaje mi się że taką zamiankę na prawidłowe daty szczelą 2 linijki w php... Problemem może być jedynie to, czy w wielu miejscach występuje wywołanie daty i czy komuś chce się posiedzieć te 15 minut żeby to zrobić... :wink: Nie wystarczą 2 linijki ;> Żeby ogólnie doprowadzić invision do wyświetlania polskich dat trzeba było trochę pogrzebać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 hm.. gdybym miał chwile czasu to bym pogrzebał, bo rozwiżanie problemu nie wydaje mi się aż tak skomplikowane.. chyba że Twórcy ipb to wyjątkowe bezmuzgie leniuchy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 hm.. gdybym miał chwile czasu to bym pogrzebał, bo rozwiżanie problemu nie wydaje mi się aż tak skomplikowane.. chyba że Twórcy ipb to wyjątkowe bezmuzgie leniuchy :) są wybitnie leniwi. Dużo osób w tym my proszą od 2 lat o nie używanie gmdate do wyświetlania dat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...