romek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Dziś zajmiemy się kolejną ciekawą pozycja firmy Galaxy, a mianowicie Galaxy Masterpiece Dal Core 7900GT. Jest to dwurdzeniowe rozwiązanie oparte na jednym PCB. Nie jest to więc Geforce GX2. Jest to rozwiązanie przypominające wcześniejsze podwójne 6600GT i inne rozwiązania, które prezentował już Gigabyte i o ile mnie pamięć nie myli Asus. Czy start Galaxy pośród dwurdzeniowych kart będzie równie udany jak ich poprzednie produkty? Zapraszam do przeczytania recenzji. Pełna treść artykułu pod tym linkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Czy tylko ja na 3. stronie widze 2 takie same zdjęcia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 @chaos kombinuj platforme na C2D i wbijaj sie w pierwsza piatke na orbie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Czy tylko ja na 3. stronie widze 2 takie same zdjęcia ?Faktycznie pomyliłem się i dałem dwa razy ten sam link. Poprawione już na prawidłowe zdjęcie. Dzięki za zwrócenie uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Dziś zajmiemy się kolejną ciekawą pozycja firmy Galaxy, a mianowicie Galaxy Masterpiece Dal Core 7900GT.A nie przypadkiem Dual ? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 od siebie dodam, ze nawet c2d@2,8ghz skutecznie zamula SLI z 7900GS a co dopiero a64. sam na nizszych taktach grafik i posiadajac tylko 2*256mb na grafe oraz po 20 potokow mialem nieznacznie lepsze wyniki niz Chaos. moze pora pomyslec o skolowaniu platformy testowej dla osoby, ktora sie bedzie zajmowac testowaniem grafik, bo takie testy pomaly przestaja miec sens, bo reszta platformy zaciaga hamulec reczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 +1 Arty macie ladne i dobrze napisane, ale kompik testowy juz nie daje rady z np. takim Galaxy. Kompik wiem, ze Chaosa, a On jak wiekszosc nas kasa nie ... Pomyslcie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Spozniona ta karta jest o dobrych pare miesiecy. Watpie czy zyska jakaskolwiek popularnosc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Spozniona ta karta jest o dobrych pare miesiecy. Watpie czy zyska jakaskolwiek popularnosc ;)jakys przeczytal recke do konca wiedzialbyś ze jej jeszcze nie ma nawet dostepnej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 co nie zmienia faktu, ze za pozno ja (karte) wypuscili (nie chodzi o to, ze recka za pozno - bo pewnie tak to zrozumiales). jesli ma kosztowac 2000zl to hm.. nie wroze jej nic dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 co nie zmienia faktu, ze za pozno ja (karte) wypuscili (nie chodzi o to, ze recka za pozno - bo pewnie tak to zrozumiales). jesli ma kosztowac 2000zl to hm.. nie wroze jej nic dobrego. hehe .. dobrze zrozumialem ;] bo jak mozna pisac ze za puźno karte wypuścili jak jeszcze jej nie wypuścili ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Recka tej karty była 2 miesiące temu na egiełdzie: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1943 O ile pamiętam nic tam nie pisali, że to jakiś egzemplarz testowy? Mam pytanko do jednego testu: "Oblivion - 1280×1024, Detale na Maximum, AAx2 = w pełni grywalne (45-50fps)" Detale max, czyli HDR również włączony? Z tego co wiem, to AA+HDR obsługuje dopiero G80 (mowa o Nvidii)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 O ile pamiętam nic tam nie pisali, że to jakiś egzemplarz testowy?Pierwsze zdanie po wstępie... Już na samym początku pragniemy wyraźnie zaznaczyć, ze jest to jeszcze wersja karty przedprodukcyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Pierwsze zdanie po wstępie...Faktycznie :D Lenistwo+skleroza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Recka tej karty była 2 miesiące temu na egiełdzie: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1943 O ile pamiętam nic tam nie pisali, że to jakiś egzemplarz testowy? Mam pytanko do jednego testu: "Oblivion - 1280×1024, Detale na Maximum, AAx2 = w pełni grywalne (45-50fps)" Detale max, czyli HDR również włączony? Z tego co wiem, to AA+HDR obsługuje dopiero G80 (mowa o Nvidii)? a dobra uwaga .. hdr byl właczony .. AA wyłoczne ... zapomnialem ze musialem wylaczyc AA ;] ale wpadka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) jakys przeczytal recke do konca wiedzialbyś ze jej jeszcze nie ma nawet dostepnej ;] Mozliwe, w recenzji w kazdymrazie nie jest sprecyzowane "- Dostępność (karta niedostępna w Polsce)". Ne wnikalem glebiej czy jest dostepna za granica, bo jak napisalem karta nic szczegolnego za ta cene nie prezentuje. Zanim 2 raz zaczniesz wytykac bledy to sam doczytaj do konca ;) Edytowane 5 Grudnia 2006 przez tyr83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...