LuKe Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam, zastanawiam sie nad kupnem takiej oto gabki akustycznej http://www.allegro.pl/item144537870_wycisz...na_okazja_.html mam glosniki logitech z-5500 i mam zamiar wyobklejac nia sciany kolo suba, czy to wogule cos da?? ponoc bas jest jakis przyjemniejszy, mniej dudniacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Wątpię aby to coś dało - niska częstotliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, zastanawiam sie nad kupnem takiej oto gabki akustycznej http://www.allegro.pl/item144537870_wycisz...na_okazja_.html mam glosniki logitech z-5500 i mam zamiar wyobklejac nia sciany kolo suba, czy to wogule cos da?? ponoc bas jest jakis przyjemniejszy, mniej dudniacy Gdzie tylko to polecają najpierw dywan, bieżnik jakiś z ikei czy coś w tym guście i od tego właśnie również bym zaczął (na podłodze oczywiście :) ) ale za 5 zł to zawsze można poeksperymentować Edytowane 5 Grudnia 2006 przez grey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Kiedyś widziałam na necie modyfikacje jakiś tańszych Creativów, polegała ona właśnie na wyklejeniu suba od środka gąbką akustyczną i podobno w efekcie bardzo zredukowało to dudnienie suba. Niestety nie mogę znaleźć linka do artykułu ale z tego co wiem gdzieś na forum jest podobny temat, w którym ten link był. Jeśli chodzi o ściany koło suba to również wątpie czy to coś da chyba że wykleisz sobie tą gąbką cały pokój ;)... Edytowane 5 Grudnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 tez tak myslalem ze samo wyobklejanie taka gabka sciany kolo suba za bardzo nic nie da ale napisze jeszcze ze pokoj moj ma 8m2 i jest pusty, oprocz biurka z kompem no i glosnikow B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 no więc możesz to kupić i spróbować, z doświadczenia wiem, że dźwięk się zmieni ale czy dla Ciebie na lepsze to musisz się przekonać. Jeśli chodzi o pokój... trochę głupio, że dużo tam w nim nie ma, pewno dźwięk nie jest za przyjemny. Może... zrób z tej gąbki tapete? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 To nic nie da szkoda zachodu. Niskiej klasy kolumnie niskotonowej żadne oklejanie ani wyklejania nie pomogą. Podstawa to dobry przetwornik i wzmacniacz a to w tych logitechach jest kiepskie - to po pierwsze. Po drugie takimi gąbkami nie tłumi się kolumn głosnikowych ani subwooferów to robi się grubą białą włókniną http://www.allegro.pl/item144640793_wlokni...subwoferow.html. A po trzecie to trzeba wiedzieć jak to robić żeby przyniosło jakikolwiek dobry rezultat. A po ostatnie chodzi tu wyłożenie tego od środka - bo oklejanie czegokolwiek od zewnątrz to pomysł co najwyżej śmiechu warty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Luke 8m2 to nie duży pokój jak do tych Logów, ja mam jakies 18m2, tak z ciekawości ile max dałeś na tych Logach w takim pokoju ? Ja doszedłem do 1kreski boost, ze wszystkim pogłoszonym w windzie, bass max i wiecej już sie obawiałem. A co do gąbki rozumiem że nie chcesz obklejać suba tylko róg ściany przy której stoi sub tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Luke 8m2 to nie duży pokój jak do tych Logów, ja mam jakies 18m2, tak z ciekawości ile max dałeś na tych Logach w takim pokoju ? Ja doszedłem do 1kreski boost, ze wszystkim pogłoszonym w windzie, bass max i wiecej już sie obawiałem. A co do gąbki rozumiem że nie chcesz obklejać suba tylko róg ściany przy której stoi sub tak ? no tak, chodzi mi wlasnie o oklejenie rogu sciany w ktorym stoi sub co do glosnosci to dalem na maxa RAZ i podziekowalem, wole juz tego nie robic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 LuKe a sub masz ustawiony bass reflexem do ściany czy na pokój ? Bo ja planuje przemeblowanie zrobić w piątek/sobta , sub w tej chwili mam pod biurkiem, ale to sie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 no niestety suba mam ustawionego reflexem do sciany ale mam od sciany odsuniety glosnik jakies 20cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 no niestety suba mam ustawionego reflexem do sciany ale mam od sciany odsuniety glosnik jakies 20cm20cm nic ci nie da, sprawdzałem już to, jak miałem reflexem do biurka to dudniło, ustaw reflexem na pokój, głośnik może być skierowany na bok, od razu zauważysz różnice ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 tez tak myslalem ze samo wyobklejanie taka gabka sciany kolo suba za bardzo nic nie da ale napisze jeszcze ze pokoj moj ma 8m2 i jest pusty, oprocz biurka z kompem no i glosnikow B-) Siedzisz w pudle rezonansowym - czy tez raczej nie tyle w pudle, co "komorze echowej" - dzwiek odbija Ci sie od scian i podlogi. Dywan na podloge, na sciane jakies polki, gobelin, zaslony na okno (albo wokol okna), zeby fale zalamywaly sie na przeszkodach, a nie odbijaly bezposrednio od scian. Na pewno wyklejenie 0.25m^2 sciany gabka nic Ci nie da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...