Skocz do zawartości
Gość Bio

Co Na Frytki?

Rekomendowane odpowiedzi

Gkar napisał(a):

a to nie jest przypadkiem ser w sprayu ?

Nie.

Ser znajduje sie w puszce ok. 3 litrowej (duża) ser w srodku jest w fomie płynnej ale bardzo bardzo gestej-potem to sie podgrzewalo i ser byl dalej gesty ale pod wplywem temperatury zrobił sie rzadszy. Jadłem to w zaprzyjaznionej restauracji Johnny's burgers w Richmond VA.eh az mam smaka-do tego grilled chicken burger ze swieza salatka-

eh a frytki jakie tam mieli?! były najlepszymi jakie w zyciu jadlem.Lepsze od MaCa(2 miejsce)byly naprawde pyszne ale nie wiedzieli jak sie je robi- były w mrozone w workach-chyba byly polewane?posypywane skrobia kukurydziana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo robienia samych frytek to było coś już napisane że obtacza się je przed smażeniem w skrobi kukurydzianej, ale podobno najlepsze frytki są najpierw smażone, potem trochę gotowane, a na końcu smażone do zrumienienia - wtedy są miękkie i smaczne w środku, a mają pyszną zrumienioną skórkę =D mmm... [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pioorek napisał(a):

smalec :lol:

Miałem nie pisać, ale nie mogę się powstrzymać ze śmiechu, bo przypomniałem sobie dawne czasy jak to zachciało nam się u kumpla w akademiku frytek pod piwko o 23 :D I lekko podpici pokroiliśmy ziemniaki, lecz los tak chciał ze mieliśmy tylko dwie kostki smalcu i patelnie :D i podczas spożywania tego … no frytek ;) padły słowa –„jedz szybciej, bo smalec zastyga i robią się białe”. Było po nich nam niedobrze Inie spaliśmy całą noc śmiejąc się ze 2 kostki smalcu na 3 osoby to zbyt wiele ;) Ale zaskakujące jest to że sporo wypiliśmy i się nie upiliśmy ;)

Co do tematu to posypcie sobie frytki przyprawami takimi jak Wegeta lub Kucharek. Wiem brzmi strasznie :) ale smak jest całkiem całkiem.

SOS TATARSKI WYMIATA !!

Edytowane przez Smol__ar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smol__ar napisał(a):

Miałem nie pisać, ale nie mogę się powstrzymać ze śmiechu, bo przypomniałem sobie dawne czasy jak to zachciało nam się u kumpla w akademiku frytek pod piwko o 23 :D I lekko podpici pokroiliśmy ziemniaki, lecz los tak chciał ze mieliśmy tylko dwie kostki smalcu i patelnie :D i podczas spożywania tego … no frytek ;) padły słowa –„jedz szybciej, bo smalec zastyga i robią się białe”. Było po nich nam niedobrze Inie spaliśmy całą noc śmiejąc się ze 2 kostki smalcu na 3 osoby to zbyt wiele ;) Ale zaskakujące jest to że sporo wypiliśmy i się nie upiliśmy ;)

Co do tematu to posypcie sobie frytki przyprawami takimi jak Wegeta lub Kucharek. Wiem brzmi strasznie :) ale smak jest całkiem całkiem.

SOS TATARSKI WYMIATA !!

:lol2:

mezczyni to maja suuuper pomysly XD !!! Jestescie slodcy :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Co do tematu to posypcie sobie frytki przyprawami takimi jak Wegeta lub Kucharek. Wiem brzmi strasznie icon_smile3.gif ale smak jest całkiem całkiem.

Sprawdziłem to i masz racje smak frytek jest całkiem przyjemny. Ciężko by było zjeść całą porcje z tymi przyprawami, ale ogólnie było bardzo dobre. Osobiście polecam jednak sól i keczup z MC’d :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie, niech mi ktos przypomni - jak sie nazywa firma robiaca ketchup dla McD? Wiem, ze swego czasu mozna bylo ten ketchup kupic normalnie w sklepie (nawet mial chyba logo Maca na butelce), ale za Chiny Ludowe nie moge sobie przypomniec nazwy producenta :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Wlasnie, niech mi ktos przypomni - jak sie nazywa firma robiaca ketchup dla McD? Wiem, ze swego czasu mozna bylo ten ketchup kupic normalnie w sklepie (nawet mial chyba logo Maca na butelce), ale za Chiny Ludowe nie moge sobie przypomniec nazwy producenta :(

heinz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Keczup + majonez + sok z cytryny, proporcje dobrac eksperymentalnie wedle upodoban, u mnie jest to 1:1 i troche cytryny

Tatar - pycha

Ser plynny - pycha ale mega ciezko znalezc

Odrazu po robieniu frytek kiedy jeszcze obciekaja nad frytkownica mozna skroic mozarelli albo gorgonzolli na tarce i pomieszac - frytusie pokrywaja sie wtedy serem miekkim i trzeba zjesc puki cieple ... PYCHA

Frytki mozna tez usmazyc z cienkimi paskami miesa, przyczym to jest juz wyzsza szkola jazdy. Numer jest taki ze frytki maja wtedy posmak miesa (kurczak / wolowina) a paski miesa zamieniaja sie w takie chrupkie paski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

z octem przecież to nie ma smaku.

Ma, taki trochę kwaśnawy...

Cytat

a jak to wygląda? frytki do octu, kropienie octem maczanie pojedyńczo czy jak?

Pokropione octem, ale nie za dużo.

Cytat

Frytki z octem? icon_lol.gif

Dobry zart [;

Też tak myślałem, ale że smakują mi chipsy o smaku salt & vinegar, spróbowałem, i żyję :]

Dzisiaj jadłem jeszcze raz, i trochę przesadziłem z octem, już nie były takie dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi