erio Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Dla tych co wpisują od razu forum.purepc.pl : tweak.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 rozczarowywuje .... , nie do konca moze nie bije p43g we wszystkich testach ale za to niezle sie kreci na 2,5g full satabilny tylko troche drogi ma byc (600$:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Nie powinno czasami być rozczarowuje zamiast rozczarowywuje ?? Co do procesora, to i tak na razie sobie na niego nie pozwolę... Na pewno nie za 650$. A do czasu jak stanieje, to będzie o nim więcej wiadomo no i wejdzie jeszcze wiele nowych modeli. Nie przejmowałbym się. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 rozczarowywuje .... , nie do konca moze nie bije p43g we wszystkich testach ale za to niezle sie kreci na 2,5g full satabilny tylko troche drogi ma byc (600$:(drogi tylko na poczatku :) za rok :P bedzie o wiele tanszy :P tylko kto go kupi za rok :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Jak dla mnie cena strasznie zaporowa.. Na dzien dzsiejszy w zupelnosci wystarcz mi to co mam. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 no wlasnie, i jak ztanieje to wtedy sie kupi i sie zabawa zacznie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 no wlasnie, i jak ztanieje to wtedy sie kupi i sie zabawa zacznie :D To prawda jak stanieje to zabawa będzie świetna :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 no wlasnie, i jak ztanieje to wtedy sie kupi i sie zabawa zacznie :D Ale co to za zabawa, jak XP 0,13 1700+ juz sie kreci na 2,2GHz? A z bartona 2,5GHz wyciagniesz. Pozatym SAMO podkrecanie to juz zabawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 no wlasnie, i jak ztanieje to wtedy sie kupi i sie zabawa zacznie :D Ale co to za zabawa, jak XP 0,13 1700+ juz sie kreci na 2,2GHz? A z bartona 2,5GHz wyciagniesz. Pozatym SAMO podkrecanie to juz zabawa. Otóż to ... A im więcej się wykręci tym lepiej (przynajmniej ja mam takie poczucie dobrze spełnionego obowiązku ...) ;) Np. XP 1700+ z 1466 na np. 2100MHz to jest coś (+ 43%) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 No ale 2500+ kosztuje only 200$. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ja tam wolę swojego Celerona ;) PS- coraz bardziej liczą się te puste gigaherce. W takim ripowaniu filmów czy mp3, AMD dostaje ostro. Coś na tomshardware było, że AMD zaleca testowanie gierek opartych wyłacznie na ....Direct X 7.0 :) Czyżby juz wkrótce nie będzie optymalizacjii dla AMD? SEE ver. 1 już nie wystarcza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Slayer co ty pieprzysz puste megaherze to ma twoj beznadziejny celeron moj duron nawet bez podkrecenia bedzie szybszy id tego twojego zloma a przecierz duron to ni athlon a co do Bartona to niestety to juz jest koniec architektury i juz wiecej nic z niego sie nie da wytrzepac ;) po prostu Amd musi sobie odpowiedziec czy chce walczyc z intelem czy nie jak tak to musi robic jakas rewolucje bo era athlona juz sie konczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 no wlasnie, i jak ztanieje to wtedy sie kupi i sie zabawa zacznie :D Ale co to za zabawa, jak XP 0,13 1700+ juz sie kreci na 2,2GHz? A z bartona 2,5GHz wyciagniesz. Pozatym SAMO podkrecanie to juz zabawa. no te 1700 kreca sie do 2800mhz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ja tylko jestem zawiedziony ze nie wykonuja go w technologii SOI. Jezeliby kiedys wypuscili taki model to moze kiedys kupie, a tak to napewno nie i bede polowal na wymarzonego AXP 2100+ Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Przeczytalem kilka recenzji i najpierw bylem lekko zasmucony ,rewolucji nie ma.Ale po chwili sie otrzaslem i przyjarzalem raz jeshcze wynikom,benchom oraz platformom.I wniosek jest prosty ,bardzo dobra kontynuacja linii ,Usredniajac w jednych testach jest porownywalny z P4 w innych slabszy w innych bije P4, wiec zasluguje na swoje miano 3000+, teraz druga sprawa, procek poki co drogi,no coz 512kb keszu kosztuje,drozszy od intela nie jest.Sprawa trzecia ,wiekshosc recenzji bazowala na P4 na rambusach badz P4 na granitebay i jest to sluszny wybor (platforma pozwalajaca uzyskac najwieksha wydajnosc) ,jest tylko male ALE jesli chodzi o zakup kompa ,rambus wylatuje z biznesu a granitebay sa zaporowo drogie i z bledami wiec do domu bym sobie tej platformy nie kupil, nforce 2 jest zdecydowanie tansza alternatywa.A sprawa nastepna ,bartony ogolnie kreca sie podobnie do wysokich Tbredow-B,wiec 2.3->2.5ghz na AC ,2.4->2.7ghz na WC oraz pod 3ghz z chlodzeniem highendowym.Oraz wniosek ostatni ,socket A, podejrzewam ze barton wejdzie na sporo plytek nawet na KT133(A) i bedzie dzialac, wiec rozbudowywalnosc socket A jest olbrzymia,dopiero co kupilem plyte na nforce i procka 0.13u, kreci sie dobrze bo na ok 2150 na moim AC,teraz wiem ze bede mial jeshcze co wsadzic do tej plyty za jakis rok powiedzmy.Czyli zywotnosc platformy sie przedluza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 rozczarowywuje .... , nie do konca moze nie bije p43g we wszystkich testach ale za to niezle sie kreci na 2,5g full satabilny tylko troche drogi ma byc (600$:(drogi tylko na poczatku :) za rok :P bedzie o wiele tanszy :P tylko kto go kupi za rok :/ Ja kupie chetnie. Na Hammera i tak mnie nie bedzie stac nigdy, a na Intel sie nie przesiade bo tak i koniec :P Zapodam Bartona do EPoXa 8RDA+ ktorego zamierzam kupic w tym roku i pogonie go deko na jakims bloczku, ktory sam sobie zrobie w koncu, tylko eygrzebie gdzies ten zeszyt z Programowania frezarek CNC (W moim starym technikum jest taka jedna maszynka :) WOW, ale cudo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 "]Sprawa trzecia ,wiekshosc recenzji bazowala na P4 na rambusach badz P4 na granitebay i jest to sluszny wybor (platforma pozwalajaca uzyskac najwieksha wydajnosc) ,jest tylko male ALE jesli chodzi o zakup kompa ,rambus wylatuje z biznesu a granitebay sa zaporowo drogie i z bledami wiec do domu bym sobie tej platformy nie kupil, nforce 2 jest zdecydowanie tansza alternatywa. 1. rambusy mogą wyleciec z interesu, ale ddry na dualu na granitebay je prześcigną. 2. granitebay nie ma błędów. 3. plyty na nforce2 sa strasznie ubogie, porownaj sobie co ma plyta gigabyte na granicie z tym co ci oferują plyty z nforce2 (ja tam nawet raida nie widzialem :( ) Jak dla mnie, w pentiumach przyszlosc, amd tania alternatywa... ale to tylko moje wlasne zdanie, kazdy moze miec odmienne... nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 P4 jest wielkie oraz plyty dla niego wielkie sa... Hm ,w skrocie,bzdura. 1.Owszem tak jak napisalem granitebay jest porownywalny do rambusow,ale jest takze cholernie drogi,nie do domowego uzytku. 2.Alez maja, specyfikacja AGP, gdzies tam lezy bład w tym chipsecie ,abit oficjalnie zapowiedzial ze nie bedzie robil na tym chipsecie plyty wlasnie ze wzgledu na blad w AGP,aha brak wsparcia DDR chocby 2700... 3.Bzdura calkowita,Asus A7N8X <-serial ATA,raid,dzwiek 5.1(hardwarowy),2xLan w tym 1Gbit,firewire,6xUSB 2.0 i tak dalej, spadles z wysokiego miejsca na twarde miejsce?Mozna tak dalej Abit NF-7S podobne specyfikacje plus serillel, MSI K7NG-FISR, wbudowane wszelkie mozliwe glupoty plus gf4 mx420... no i bluetooth.... Oczywiscie kazdy swoje zdanie ma i ma do niego prawo, ale jesli jush sie czlowiek wypowiada na jakis temat miloby bylo gdyby trzymal sie faktow,badz jesli nie jest pewny czegos to wypowiadal tylko swoje zdanie a nie "niedokonca wlasciwie poprawne" info. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 ok, tylko powiedz mi czemu cytujesz mnie, zdaniem ktorego nigdy nie napisalem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 plyty na nforce2 sa strasznie ubogie Heh, bredzisz kolego...Wystarczy spojrzec na np. ASUS'a A7N8X Dlx. Chyba zapominasz, ze tylko od producentow zalezy co dodatkowo umieszcza na pcb. Ach i jeszcze jedno- jakiej to klasy dzwiekowke zintegrowano z GB? Cien Soundstorma... w pentiumach przyszlosc, amd tania alternatywa Tu nawet slowo "brednia" jest zbyt slabe :? Jezeli dla ciebie jedynym wyznacznikiem klasy CPU jest jego cena to nie mamy o czym dyskutowac. BTW czy ponad 630 bucksow za XP3000+ to tania alternatywa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 "]i na KT133(A) i bedzie dzialac, Barton na KT133A ?? :lol: Przeciez ta plytka obsluguje tylko do 133MHz FSB. Chyba ze prosa zamiast np. 13x166 puscisz na 13x133 to zgoda, ale po co przeplacac??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Silver, to zdanie to byla taka ironiczna kompilacja tego co powiedziales, jesli cie to uraza to przepraszam. Micjes, jesli mialbys plytke na KT133A ,i wiedzialbys ze zadziala na niej ten proc,to za jakis czas jak stanieja nie skusilbys sie na wymiane?mimo fsb mniejszego o 33mhz?Na wielu plytach KT133 mozna ustawiac wysokie mnozniki, wiec mhz`owo bys wiele nie tracil.Upgrade z athlona 1000mhz na bartona 2ghz z 512kb keszu, czemu nie?Slyszalem o gosciu co ma 2300mhz na KT133.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 ok sorry, co do płyt to poprostu od kogoś kiedyś usłyszałem taką opinię, pomyliłem się. Ale nie bredze, tylko mylę się, takie określenia strasznie mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iają, bo jestem strasznie nerwowy koleś. A co do tego, że ktoś tam wyżej napisał, że granit nie obsługuje pamięci 2700, to dlatego, że jest to zupełnie zbędne, ponieważ 2100 w trybie dwukanałowym daje p4 pełne zapotrzebowanie na przepustowość pamięci. Nie napisałem tutaj po to, żeby się kłucic, co jest lepsze amd czy p4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Fakt faktem blad w obsludze AGP ,granitebay ma, wiec tutaj sie hmm ,myliles :wink: , co do pamieci to jest to prawda.. ale polowiczna, bo jesli masz przykladowo jedna kostke (z tysiaca mozliwych powodow) o masz BARDZO zanizona wydajnosc nawet jesli jest to kostka DDR400,pozatym jesli fsb jedziesz do gory to kostki 2100 sa jush niewystarczajace.Do serwerow i stacji roboczych sie granit nadaje ale dla przecietnego zjadacza jest to raczej srednio ciekawa alternatywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Nie powinno czasami być rozczarowuje zamiast rozczarowywuje ?? Co do procesora, to i tak na razie sobie na niego nie pozwolę... Na pewno nie za 650$. A do czasu jak stanieje, to będzie o nim więcej wiadomo no i wejdzie jeszcze wiele nowych modeli. Nie przejmowałbym się. :) panie Miodek daj pan spokuj z takim rzartem ... :) A tak co do topica to Barton wymiata!! mi sie podoba to co wyprawia :) jeszcze będzie duzo tanszy niz P4 i co najwazniejsze nie trzeba zmieniać płyty :)!!!1 :) !!!! :) i ten nieśmiertelny support dla AMD czyni z niego dla mnie najlepsze platformy!! jeszce cena Yeah!. BTW. mam 4 kompy na Intelu + Notebooka na Intelu i Gamer'a na AMD i tak dla mnie AMdziak wymiata :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Rav masz rację, tylko właśnie po to kupujesz 2700 wrzucasz, zeby śmigało jakos 266 nawet, i kręcisz synchronicznie fsb, a wtedy pamięć dużo więcej ci wytrzyma... A co do tego agp, to zaraz wychodze, ale jak wrócę, to wrzucę link z wyjaśnieniem, że błędy w agp gb nie ma, jak znajdę... 8) nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Jak znajdziesz ze niema ,to ja poszukam ze ma :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Chłopakia czy na solteku sdrv5 z nowym biosem pójdzie Athlon MP w wersji 2600 lub wczesniejszej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 hm, hm hmmm jak myslicie jak szerzej na rynek wejdzie "bartosz" to xpeki moze stanieja, wkoncu teraz one benda low end... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 hm, hm hmmm jak myslicie jak szerzej na rynek wejdzie "bartosz" to xpeki moze stanieja, wkoncu teraz one benda low end... :) Mam taka nadzieje i moje modly sa ukierowane w ta strone :) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...