Arrakis Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Witojcie :-D Mam zapytań kilka co do OC AMD Athlona64 3000+ na płycie Abit AN8 Ultra. Otóż udało mi się postawic proca na 2723MHz B-) z 1800 ale przy napięciu rdzenia 1,75V :sad: ciut sporo. I teraz moje pytanie :unsure: Jak myśłicie jest szansa rozbujać go do 2800 (to się udało z tym że mało stabilnie :mur: ) - 3000MHz? Proc chlodzony jest wodą. Na chwilę obecną temperaturki to 39 w idle i do 52 stres (temp. na diodzie proca). Planuję zakupić peltiera 155W ciekawe czy wtedy da radę wiecej... Zamieszczam screeny z everesta jak narazie bo super PI sie niema co chwalic <_< 1M w 32s niebawem zamieszcze zdjęcia mojego kompa :) tylko go do kupy poskładam ;-) Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Arrakis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 "Ile Się Da ;)" z 20% i 14dni ZPP na poczytanie faq i nauke uzywania forum :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 No co ty , vcore jest juz lekko extremalne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Wooooooooooooooooooooooow aleeeeee extremeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! Po cholerę jest to napisane ? Zasady Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA. Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 No co ty , vcore jest juz lekko extremalne :lol: w sumie masz racje. przy odrobinie wyobrazni i dobrej woli moznaby to podciagnac pod ekstremalny brak wyobrazni i gl...te ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrakis Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Moje pierwsze forum w życiu proszę o wybaczenie :-P A co do Vcore no niestety na niższym się niepodnosi albo wywala BSOD :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witojcie :-DŻegnojcie... Extremalne podkręcanie != ile sie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 SGJ nie pisz taka zawila skladnia bo chlopak nie wie ocb. Autorze tematu! Apeluje! Krec ile wlezie bo to extreeme. I daj jaknajwieksze napiecie. Oczywiscie odlacz wiatraki bo tylko lamy uzywaja chlodzenia aktywnego! Idz krok dalej nawet! Zdejmij cooler i przejedz srubokretem po plycie glownej. Chyba juz mam dosyc overclockerow z [gluteus maximus]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Moje pierwsze forum w życiu proszę o wybaczenie :-P A co do Vcore no niestety na niższym się niepodnosi albo wywala BSOD :-( A więc, drogi początkujący, zachęcam do przeczytnia lektury obowiązkowej, powtarzam - OBOWIĄZKOWEJ, jaką jest REGULAMIN FORUM PUREPC.pl. Dodam tylko, że im lepiej poznasz regulamin, tym większy plus dla Ciebie. Jako że okazja temu sprzyja, powiem też abyś nie bał się machiny zła* zwanej wyszukiwarką. * Stwierdzenie to pasuje idealnie, iż wiele osób boi się jej używać ! Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witojcie :-D Mam zapytań kilka co do OC AMD Athlona64 3000+ na płycie Abit AN8 Ultra. Otóż udało mi się postawic proca na 2723MHz B-) z 1800 ale przy napięciu rdzenia 1,75V :sad: ciut sporo. I teraz moje pytanie :unsure: Jak myśłicie jest szansa rozbujać go do 2800 (to się udało z tym że mało stabilnie :mur: ) - 3000MHz? Proc chlodzony jest wodą. Na chwilę obecną temperaturki to 39 w idle i do 52 stres (temp. na diodzie proca). Planuję zakupić peltiera 155W ciekawe czy wtedy da radę wiecej... IMO to nie jest żaden extremalny overclocking tylko jeden z przeciętnych. Napięcie nie daje tutaj tego dopisku "extremalny" a walenie takiego na proca aby uzyskać te kilka Mhz więcej jest już totalną głupotą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 1.75v o lool. Nie będę spał po nocach. :lol: Jaki extreeme panie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 @LukasAMD : mnie się wydaje, że ten topic jest po przeniesieniu z extremalnego i dlatego taka masakra z wypowiedziami i w.ku.rw Orgiusza na imć ojca założyciela tematu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Może i tak ale wg. mnie warto by ten topic do śmietnika wywalić bo jest ale niesamowicie niepotrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 to bylo w ekstremalnym stad takie a nie inne reakcje i zywe okazywanie uczuc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrakis Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) no to równo mnie panowie zjechaliscie ;-) wlasciwie to dobrze, od czasu do czasu potrzebna jest konstruktywna krytyka :) To co pisalem wczesniej wlasciwie udalo sie uzyskac na Vcore=1,6V stabilnie bez niespodziewanek 2567MHz na codzień :) Czlowiek musie sie na błędach uczyć ;) Pozdrawiam :) Edytowane 26 Stycznia 2007 przez Arrakis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...