Skocz do zawartości
Arrakis

Ile Się Da ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witojcie :-D

Mam zapytań kilka co do OC AMD Athlona64 3000+ na płycie Abit AN8 Ultra. Otóż udało mi się postawic proca na 2723MHz B-) z 1800 ale przy napięciu rdzenia 1,75V :sad: ciut sporo. I teraz moje pytanie :unsure:

Jak myśłicie jest szansa rozbujać go do 2800 (to się udało z tym że mało stabilnie :mur: ) - 3000MHz? Proc chlodzony jest wodą. Na chwilę obecną temperaturki to 39 w idle i do 52 stres (temp. na diodzie proca).

Planuję zakupić peltiera 155W ciekawe czy wtedy da radę wiecej...

Zamieszczam screeny z everesta jak narazie bo super PI sie niema co chwalic <_< 1M w 32s

post-145019-1169734864_thumb.jpg post-145019-1169734884_thumb.jpg post-145019-1169734954_thumb.jpg post-145019-1169734994_thumb.jpg

post-145019-1169735020_thumb.jpg post-145019-1169735041_thumb.jpg post-145019-1169735068_thumb.jpg

niebawem zamieszcze zdjęcia mojego kompa :) tylko go do kupy poskładam ;-)

Edytowane przez Arrakis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wooooooooooooooooooooooow aleeeeee extremeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !

Po cholerę jest to napisane ?

Zasady

Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA.

Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SGJ nie pisz taka zawila skladnia bo chlopak nie wie ocb.

Autorze tematu! Apeluje! Krec ile wlezie bo to extreeme. I daj jaknajwieksze napiecie. Oczywiscie odlacz wiatraki bo tylko lamy uzywaja chlodzenia aktywnego! Idz krok dalej nawet! Zdejmij cooler i przejedz srubokretem po plycie glownej.

Chyba juz mam dosyc overclockerow z [gluteus maximus]...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje pierwsze forum w życiu proszę o wybaczenie :-P

A co do Vcore no niestety na niższym się niepodnosi albo wywala BSOD :-(

A więc, drogi początkujący, zachęcam do przeczytnia lektury obowiązkowej, powtarzam - OBOWIĄZKOWEJ, jaką jest REGULAMIN FORUM PUREPC.pl.

Dodam tylko, że im lepiej poznasz regulamin, tym większy plus dla Ciebie.

Jako że okazja temu sprzyja, powiem też abyś nie bał się machiny zła* zwanej wyszukiwarką.

* Stwierdzenie to pasuje idealnie, iż wiele osób boi się jej używać !

Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Witojcie :-D

Mam zapytań kilka co do OC AMD Athlona64 3000+ na płycie Abit AN8 Ultra. Otóż udało mi się postawic proca na 2723MHz B-) z 1800 ale przy napięciu rdzenia 1,75V :sad: ciut sporo. I teraz moje pytanie :unsure:

Jak myśłicie jest szansa rozbujać go do 2800 (to się udało z tym że mało stabilnie :mur: ) - 3000MHz? Proc chlodzony jest wodą. Na chwilę obecną temperaturki to 39 w idle i do 52 stres (temp. na diodzie proca).

Planuję zakupić peltiera 155W ciekawe czy wtedy da radę wiecej...

IMO to nie jest żaden extremalny overclocking tylko jeden z przeciętnych. Napięcie nie daje tutaj tego dopisku "extremalny" a walenie takiego na proca aby uzyskać te kilka Mhz więcej jest już totalną głupotą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to równo mnie panowie zjechaliscie ;-) wlasciwie to dobrze, od czasu do czasu potrzebna jest konstruktywna krytyka :)

To co pisalem wczesniej wlasciwie udalo sie uzyskac na Vcore=1,6V stabilnie bez niespodziewanek 2567MHz na codzień :) Czlowiek musie sie na błędach uczyć ;)

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Arrakis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi