Skocz do zawartości
Gość

X2 4200+ I 5000+

Rekomendowane odpowiedzi

Byłbym bardzo wdzięczny osobom, które posiadają procesor Athlon 64 x2 4200+ AM2 i przetestują go poniższym benchmarkiem:

http://www.romanx.kosa.net.pl/down/NCPU.exe

Użytkownicy Athlon 64 x2 5000+ AM2 też są mile widziani :)

Chciałem porównać z konkurencyjnymi produktami Intela (Core2duo 6300 konkretnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tak ma działać, jak działa... to do specyficznych zastosowań. A jak zwraca jakieś wyniki, to je wyślij, bo od Ciebie nic nie przyszło :P Jak nie chcesz wysyłać, to napisz tutaj. Dzięki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co w tym dziwnego?

687 NCPU - AMD Athlon XP 2600+ @ 2053 MHz

653 NCPU - AMD Sempron 3100+ @ 1808 MHz

Twój jest pomiędzy, więc chyba się zgadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik to 745 punktów NukeCPU z 1600 możliwych (46%). AMD Athlon 64 Processor 2800+, 2207 MHz. Aplikacja lubi mieć możliwość samodzielnego działania, więc radzę wszystko powyłączać i uruchomić ponownie. Ja wrzuciłem test ze sporą ilością programów, które chodzą sobie u mnie w tle (zużywają 0 - 10% procka). Jak zrobie test na "gołym" systemie, dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzilem jeszcze raz wyniki. Przy minimalnej liczbie programow w tle wynik wyniosl 841. Co ciekawe jesli po tescie normalnym zapusci sie test extremalny a potem znow normalny to wynik skacze do 909.

rating mojego procka to 4900+

Edytowane przez radiergummi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik to 745 punktów NukeCPU z 1600 możliwych (46%). AMD Athlon 64 Processor 2800+, 2207 MHz. Aplikacja lubi mieć możliwość samodzielnego działania, więc radzę wszystko powyłączać i uruchomić ponownie. Ja wrzuciłem test ze sporą ilością programów, które chodzą sobie u mnie w tle (zużywają 0 - 10% procka). Jak zrobie test na "gołym" systemie, dam znać.

U mnie w podobnych warunkach (i na starym makabrycznie zasmieconym systemie) wynik wyszedl 755 - procesor na s939

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi