Skocz do zawartości
romek

[artykul]: Za Co Kochamy Starszych Ludzi? Kilka Historii Z życia Młodej Osoby.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Nie popadajcie w skrajność. Czasami taki art odbiegający od kompów sie przydaje. Nie mówię że powinno ich być więcej ale raz na 10-20 artów będzie dobrze jak jeden będzie inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość artu-ditu

Może mój post będzie do granic możliwości stronniczy, aczkolwiek chciałbym zwrócić uwagę, że takie felietony pozwalają oderwać się od tej szaleńczej gonitwy za komputerami.

a co? uciekaja przed Tobe te komputery, ze za nimi gonisz?

Wiem, że większość by chciała artykuły o OC, grafikach, ramach i innych bzdetach, których używa się na codzień. Próbujemy co jakiś czas urozmaicić publikowane artykuly własnie takimi "przerywnikami". Nikt nie jest doskonały, dziękuje w imieniu całej redakcji za miłe słowa tym, którzy je napisali, a także dziękuje tym, którzy pozytywną krytykę przeprowadzili.

jednym slowem - dziekujesz wazelniarzom. tym, ktorzy wskazali konkretne braki w tym pseudo-felietonie (dlaczego pseudo? zapytaj poloniste czym charakteryzuje sie felieton) nie dziekujesz. bo krytyka moze byc, ale chodzi o to, zeby byla pozytywna - czyli w stylu: "krotkie, ale moze byc", albo "szkoda, ze takie krotkie, poza tym moze byc". tak sie tworzy towarzystwo wzajemnej adoracji.

Jak ktoś ma wierzyć we własne siły jak po takich czy innych publikacjach spotyka sie z beznadziejną krytyką osób, które nawet nie potrafią dobrze określic, co jest źle.

ja tutaj przeczytalem kilka postow z bardzo konstruktywna krytyka wytykajaca konkretne bledy. szkoda, ze Ci umknely. widac nie wpasowaly sie do kanonu "pozytywnej krytyki".

Każdy kiedyś zaczynał, czy pisać, czy zajmować się czymś. Kto ćwiczy może być tylko lepszym, innej możliwości nie ma.

moze stac sie jeszcze grafomanem.

Dla mnie artykulik OK. Komuś się nie podoba - nie czytaj i oszczędz komentarzy w stylu "Co to za chlam, to serwis o kompach, a piszą o starych babach", bo one nic nie wnoszą. Jeśli ktoś uważa, że autorka nie potrafi pisać, to niech da próbkę swoich możliwości Naczelnemu, może dostanie posadkę felietonisty.

problem w tym, ze autorka naprawde ma bardzo kiepski styl (sporo powtorzen w tekscie, zle stosowanie akapitow, brak konsekwencji i skakanie z tematu na temat, w koncu brak jakichkolwiek refleksji, co w felietonie jest sprawa kluczowa) i z tego co nam zaprezentowala wynika, ze sama do konca nie byla pewna o czym chce pisac, poza tym, ze "o tych starych smierdzacych babach, ktore ciagle wisza w oknie".

a teraz caly watek sprowadza sie do powtorki z rozrywki - zgraja malolatow uznajacych tylko prawo Kalego podnosi swe zale i racje do posiadania patentu na najwyzsza madrosc. zupelnie jak w przypadku "sasiadow, co to nie lubia glosnej muzyki", albo tematu o sciganiu sie po miescie podrasowanymi brykami.

ah - no i oczywiscie najazdy na Prawo i Sprawiedliwosc, moherow i Kosciol ;)

zycze wszystkim radosnych Swiat Wielkiej Nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijajac styl, nie widze powodu, dla ktorego ten artykul znalazl sie na PurePC. Ktos pisze o oderwaniu sie od tematow IT... Ale czy to nie jest portal o takiej wlasnie tematyce ? Co sie stalo z tym serwisem ?

Edit:

Mysle, ze bardziej odpowiednim miejscem na teksty tego typu bylaby Osla Laczka na forum. Do tego zostala stworzona, jak mi sie wydaje.

Edytowane przez Memphis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko widzisz, obecnie na tym portalu puszczają wszystko, wystarczy jak widać mieć powiązania z redakcją. Tak nie miało być Panie naczelny, gdzie są te ideały o których prywatnie rozmawialiśmy jeszcze zanim powstał portal. I zrobiło się jak na tweaku, dobre forum z nieciekawym portalem.

Artykuły są przeważnie zapluskwione. A jak widać w tematach do komentarzy, większość autorów tychże kiepskich artykułów pragnie towarzystwa własnej adoracji, bo na konkretną krytykę się obraża i to nieraz w bardzo niegrzeczny sposób.

Chciałbym dodać, że moje słowa nie odnoszą się do wszystkich członków redakcji, gdyż niektórzy potrafią odwalić kawał dobrej roboty, np. Chaos i kilka innych osób, których przez niepamięć nie wymienię, za co przepraszam.

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co? uciekaja przed Tobe te komputery, ze za nimi gonisz?

:lol: Bez komentarza.

jednym slowem - dziekujesz wazelniarzom. tym, ktorzy wskazali konkretne braki w tym pseudo-felietonie (dlaczego pseudo? zapytaj poloniste czym charakteryzuje sie felieton) nie dziekujesz. bo krytyka moze byc, ale chodzi o to, zeby byla pozytywna - czyli w stylu: "krotkie, ale moze byc", albo "szkoda, ze takie krotkie, poza tym moze byc". tak sie tworzy towarzystwo wzajemnej adoracji.

Człowieku, nie mam do Ciebie siły. Dziękuje wszystkim tym, którzy przeprowadzili "pozytywną krytykę", czyli KONSTRUKTYWNĄ. Czyli własciwie wszystkim, oprócz tych z potami typu "Co robi tutaj ten art ?". Jak ktoś z góry wali "Co to jest, forum o kompach, a jakieś art o nie-kompach są", to z góry już jego nastawienie do całości jest przesądzone ?

ja tutaj przeczytalem kilka postow z bardzo konstruktywna krytyka wytykajaca konkretne bledy. szkoda, ze Ci umknely. widac nie wpasowaly sie do kanonu "pozytywnej krytyki".

Również je zobaczyłem, dziękuje za przypomnienie. Musimy sobie w końcu pomagać.

moze stac sie jeszcze grafomanem.

Może, ale nie musi.

problem w tym, ze autorka naprawde ma bardzo kiepski styl (sporo powtorzen w tekscie, zle stosowanie akapitow, brak konsekwencji i skakanie z tematu na temat, w koncu brak jakichkolwiek refleksji, co w felietonie jest sprawa kluczowa) i z tego co nam zaprezentowala wynika, ze sama do konca nie byla pewna o czym chce pisac, poza tym, ze "o tych starych smierdzacych babach, ktore ciagle wisza w oknie".

A czy kiedyś napisałem, że autorka ma talent ? Jest super i w ogóle ? Nie.

a teraz caly watek sprowadza sie do powtorki z rozrywki - zgraja malolatow uznajacych tylko prawo Kalego podnosi swe zale i racje do posiadania patentu na najwyzsza madrosc. zupelnie jak w przypadku "sasiadow, co to nie lubia glosnej muzyki", albo tematu o sciganiu sie po miescie podrasowanymi brykami.

:lol:

ah - no i oczywiscie najazdy na Prawo i Sprawiedliwosc, moherow i Kosciol ;)

Bo PiS, moherów i kościół można śmiało wrzucić do jednego worka :lol:

zycze wszystkim radosnych Swiat Wielkiej Nocy.

Ja nie podziękuje, nie obchodzę.

BTW, specjalnie sie zarejestrowałeś, żeby tego jednego posta napisać ? Respect.

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy kiedyś napisałem, że autorka ma talent ? Jest super i w ogóle ? Nie.

W takim razie, skoro nie ma talentu, to co jej artykuly robia na tej stronie ?

Dlaczego nie potrafisz odpowiedziec inteligentnie i wprost, na zadne z pytan, czy zarzutow ?

Bo PiS, moherów i kościół można śmiało wrzucić do jednego worka icon_lol.gif

Uwazaj, bo niebezpiecznie zblizasz sie do:

Na łamach forum kategorycznie zabrania się:

1. Umieszczania treści obraźliwych lub oszczerczych względem KOGOKOLWIEK. Dotyczy to w szczególności:

1. wypowiedzi skierowanych do innych użytkowników forum,

2. wypowiedzi skierowanych do osobowości prawnych, grup wyznaniowych, mniejszości rasowych, seksualnych etc.

Nie obchodzi mnie Twoje wyznanie, ale nie masz prawa nikogo obrazac. I nie pisze tego, zeby sie czepiac. Czytywalem Tweak a teraz PurePC od lat i los serwisu jest mi bliski.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie, skoro nie ma talentu, to co jej artykuly robia na tej stronie ?

A czy jestem osobą kompetentną, aby odpowiedzieć na to pytanie ? Zadaj je Naczelnemu.

Ja także nie mam talentu, a artykuł napisałem. Jakoś przeszło.

Dlaczego nie potrafisz odpowiedziec inteligentnie i wprost, na zadne z pytan, czy zarzutow ?

Bo mam zły dzień i jeszcze gorszy tydzień. Inteligetnie i wprost.

Nie obchodzi mnie Twoje wyznanie, ale nie masz prawa nikogo obrazac. I nie pisze tego, zeby sie czepiac. Czytywalem Tweak a teraz PurePC od lat i los serwisu jest mi bliski.

Nie obrażam nikogo. Czy nie stwierdzam faktu ?

PiS --> panowie od tez, że używanie prezerwatyw prowadzi do niepłodności. Mohery, z kościoła. Bliźniaki z rządu dość często przebywają w słynnej rozgłośni radiowej RM. Z RM jest pewien człowiek, który powołał do życia "moherowe berety". Czy źle napisałem, że te trzy organizacje są ze sobą powiązane ?

Nie mam na celu obrażania nikogo.

Pozdrawiam

Ja również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem art naprawdę ciekawy, temat mi się spodobał (śmieszy mnie stosunek osób starszych do technologii, plotkowanie o wszystkich na około i to siedzenie w oknach i trzeszczenie się) i dość dobrze napisany. Nie jedzie aż tak bardzo po tych ludziach (nie są używane określenia mohery i podobne, które ja z pewnością bym użył), więc raczej nikogo nie powinien urazić

No i wreszcie odskocznia od tych komputerów

Pozdrawiam :)

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę, przez Wasze wzajemnie dogryzanie temat ma już 3 strony...

Luke, dzięki za obronę, lecz nie lubię, gdy w pewnym momencie więcej działają impulsy, niż umysł... Jeszcze ta pora, 1:53 ostatni, eh...

Mam nadzieję, że ten post uspokoi wszystkich

1. Felieton (fr. feuilleton - zeszycik, odcinek powieści), specyficzny rodzaj publicystyki, krótki utwór dziennikarski (prasowy, radiowy, telewizyjny) utrzymany w osobistym tonie, lekki w formie, wyrażający - często skrajnie złośliwie - osobisty punkt widzenia autora. Charakterystyczne jest częste i sprawne "prześlizgiwanie" się po temacie.

-specyficzny (nie 100% o kompach, troszkę odbiegający od portalowej rzeczywistości art)

-krótki

- utrzymany w osobistym tonie, lekki

- osobisty punkt widzenia

Zapraszam po tym poście do polonistki, jak to ktoś usilnie twierdził, że to pseudo-felieton

2. Śmiesznie ktoś również napisał, że niedługo będzie na PPC o modzie, polityce itp. Gdyby ten artykuł był TYLKO o tych po 50., 60. i o przeżyciach związanych NIE komputerowo, to mogłabym się zgodzić. Ale tu jest, jak dla was, wtrącenie o pc...

3. "Komuś się nie podoba - nie czytaj i oszczędz komentarzy w stylu "Co to za chlam, to serwis o kompach, a piszą o starych babach" Luke... proszę, jak ktoś może stwierdzić, czy komuś się coś podoba, jeśli wcześniej tego nie przeczytał... Zalecamy dziś po prostu wypocząć, masz na to calutkie święta, do łóżka!

4. Z krytyki dowiedziałam się, że wstęp ma być niejako kondensacją całości. OCzywiście ten niektórym się podobał, niektórym nie, normalne, znowu nie wiem, czym jest dobry, czy nie, no ale... de gustibus non est disputandum

5. Nie kłóćcie się już, bo każdy z Was ma rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze - dlatego nie mam kolegów którzy są "prawdziwymi" informatykami. NUDZI mnie ciagłe gadanie o kompach i niewidzeni nic poza zerami i jedynkami.

Każdy czasem potrzebuje odskoczni - i bardzo dobrze że ktoś wpadł na ten pomysł. Bardzo chetnie poczytałbym o sztuce i o modzie i o muzyce i o całym świecie..

Ludzie którym przeszkadza ten temat to można opisać pewnym żartem..

Siedzą informatycy i gadają o swoich kompach.. nagle jeden mówi:

"Wiecie co - my ciagle dgadmy o kompach, pogadajmy o czyms innym , np o dup****"

Zapadła grobowa cisza... nagle jeden się odzywa:

"A ten nowy Core2Du jest do dup****"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, rzeczywiscie dyskusja bezcelowac. Zeby zakonczyc moj udzial w niej odpowiem Galago De Codi: ja nie jestem ani "prawdziwym" ani "podrabianym" informatykiem i komputer zajmuje coraz mniejsza czesc mojego zycia. Tylko po prostu jak chce poczytac o czymkolwiek innym niz komputery, to otwieram stosowna strone. Kojazysz o co moze mi chodzic ?

P.S.

LukeXE, zatkalo mnie po Twoich odpowiedziach i nie bede tego kontynuowal. Myslalem tylko, ze redakcja powinna prezentowac wyzszy poziom.

BTW, jutro mija 5 lat, odkad sie tu zarejestrowalem. Dziekuje wszystkim dyskutantom i tym, ktorzy mi pomogli, za ten czas spedzony razem :).

Edytowane przez Memphis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S.

LukeXE, zatkalo mnie po Twoich odpowiedziach i nie bede tego kontynuowal. Myslalem tylko, ze redakcja powinna prezentowac wyzszy poziom.

dokladnie tak - redakcja natomiast z uporem maniaka broni owego artykulu (ktory zostal zamieszczony zapewne po trosze z litosci a po trosze po znajomosci) i boi sie przyznac, ze jest on po prostu cienki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imao tekst niczego sobie, każdy doskonale zna stetryczałych starszych ludzi, natomiast nie uważam aby strona poświęcona komputerom, sprzętowi i ogólnie nowinkom technicznym zawierała felietony, artykuły dotyczące problemów ogólno społecznych. Jak chce poczytac o komputerach wchodze na www komputery pl, jak chce poczytac o starszyźnie wchodze na www starzyludzie pl. Reasumując, nie przeszkadza mi to że artykuł się pojawił i że sobie jest w dziale inne, natomiast ogólnie rzecz biorąc nie pasuje on do tematyki strony ppc. Wchodzę w działy inne, patrze "cos o intelu, coś o cichym chłodzeniu" a tu moherowe berety...no chyba że ppc zamierza stac się dużym portalem, to dorzućcie jeszcze prognoze pogody, dział biznes, kursy walut i ogolnie najnowsze wiadomosci codziennie rano [;

Edytowane przez apo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było - mi się poziom niezbyt podoba tego elaboratu - ale czytałem gorsze. Natomiast sam fakt opisywania czegoś inego niż komputery jest pozytywny. To nie gazeta papierowa - gdzie ktoś mógłby powiedzieć ze zapłacił za syf.. po prostu nie klikaj i tyle..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ten sposób z portalu komputerowego robi się tysiąc jeden drobiazgów, ale to nie mój portal, nie moja własność, ja tylko przedstawiam moją opinię jako czytelnik, user.

Galago, masz trzy DUŻE portale internetowe gdzie możesz poczytać o sztuce, muzyce, i ogólnie o całym świecie ...na co Ci czwarty? A porady dla młodych małżeństw też tu będą? Rozumiem, że chcecie odskoczni od komputerów, ale czy jesteście tak leniwymi informatykami, że już Wam się nie chce na pasek adresu kliknać aby wpisać krótką nazwę serwisu, który taką odskocznią będzie, że już wszystko chcecie mieć na jednej stronie? To sie zrobi syf z tego [; Oczywiscie nie chcę być odebrany jako osoba, która na przykładzie jednego "felietonu" przepowiada los purepc, ja tylko zadaje pytanie ludziom którzy piszą że chcą wszystko w "jednym worku" tylko dlatego, że mają purepc ustawione jako stronę startową [;

Edytowane przez apo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam czytam i prawie sie smieje. Czy to ze wchodze na dany portal oznacza ze wszystkie przeczytane artykuly musza mi sie podobac? Mi sie wydaje ze po prostu chcecie sobie ponarzekac jak to straszny balagan sie robi na purepc. Nie rozumiem po co w ogole czesc z Was przeczytala ten artykul, skoro juz sam jego tytul mowi ze raczej nie znajdziemy w nim slowa NVIDIA czy C2D ;) Wystarczy przeczytac tytul i dac sobie spokoj a nie pozniej plakac na forum ze poczulem sie prawie "obrazony" tym ze serwuja mi takie artykuly na forum poswieconym tematyce kompow. Pozatym eMJotka nie masz sie czym przejmowac bo jeszcze nikt wszystkim nie dogodzil, a jesli znajdzie na to przepis to zbije prawdziwe kokosy. Moze da rade utworzyc jakis dzial na takie luzne teksty, tak zeby wrazliwi inaczej nie musieli tego czytac, albo robic jakis dopisek w temacie "na kazdy temat"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CarsonPoland - bardzo nie podoba mi sie, jak wypaczasz znaczenie moich slow. Chyba, ze robisz to nieumyslnie. W takim wypadku naucz sie czytac ze zrozumieniem.

Ten topic jest miejscem na komentarze odnosnie tego artykulu. I komentarze takie sie w nim znajduja. Ty masz prawo wyrazic swoje zdanie i ja mam takie prawo.

Miejsce na takie teksty jest. Nazywa sie Osla Laczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbliżenia z osobami starszymi - fuj :>

Pani spod dwójki zalała moją piwnicę, wezwała policję do sąsiadki z parteru, kiedy ta gwarzyła przy piwku ze znajomymi (podkreślam gwarzyła, nie darła mordy ani nie tłukła szyb), poleciła facetowi piętro wyżej, żeby (cytat) "powiedział swojemu psu, żeby tak głośno nie szczekał", naskarżyła radzie wspólnoty mieszkaniowej, że syn wzmiankowanego ćwiczy w piwnicy na worku bokserskim, co powoduje straszliwy łomot (akurat), ucięła dzikie wino pnące się od kilku lat po bloku, bo "światło zasłaniało". Parę innych drobiazgów też by się znalazło, ale tu lud niepamiętliwy, więc specjalnie głowy sobie nie zawraca.

A potem stara wariatka dziwi się, że zakręcają jej gaz (zawór jest na klatce schodowej) i wrzucają śmieci do skrzynki na listy. Wypie...laj do lasu, jak nie umiesz żyć w bloku. Będzie spokój, cisza i żadnych sąsiadów w promieniu kilometra.

no cóż czasem prl zrobił ludziom sieczke z mózgu o ile nie nastąpił zanik ...

a co do artykułu to strasznie kuleje ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tutaj odnośnie krytyki.

Łukasz - Krytyka pozytywna != krytyce konstruktywnej a wiesz dlaczego?

Bo krytyka pozytywna to oksymoronik taki malućki, skromniućki ;]

To tak na future [;

Dzieki ;)

Przepraszam wszystkich, moje posty wydały sie dość głupie, może i takie były. Każdemu zdarzają się dni lepsze i gorsze nieprawdaż ? B-) A już mi lepiej :oops: :blink: :D

Jest jak jest, nie każdemu musi sie podobać.

Peace

Edytowane przez LukeXE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz - Krytyka pozytywna != krytyce konstruktywnej a wiesz dlaczego?

Bo krytyka pozytywna to oksymoronik taki malućki, skromniućki ;]

To tak na future [;

No, nie do konca. Za sjp.pwn.pl:

krytyka

1. «surowa lub negatywna ocena kogoś lub czegoś»

2. «analiza i ocena książki, filmu lub czyichś dokonań»

3. «tekst lub wypowiedź zawierające taką ocenę»

4. «dział piśmiennictwa obejmujący oceny utworów literackich, muzycznych, dzieł sztuki itp.»

5. «grupa ludzi zajmująca się formułowaniem takich ocen»

Znaczenie 2 (oraz wynikajace z niego 3, 4 i 5) nie sugeruje w zaden sposob, ze nie moze to byc opinia pozytywna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytlumacz to innym jak taki mądry :kijem:

Ale co ja mam innym tłumaczyć?? zrobiła sie sieczka po tym wypracowaniu i kazda następna taka wypocina bedzie powodować kolejne sieki. Jakoś nie widze potrzeby odskoczni i nikt też sie specjalnie tego nie domagał. Czy ktoś tu woła "dajcie choć inny artykuł, a nie w kółko te o sprzęcie"?? NIE! bo jak by tak zrobił to by zaraz dostał zyeby typu "idź poczytać bravo". Poza tym ja tu troche nie rozumie pojęcia "odskocznia, od tego wszystkiego/itp. itd." Czy purepc to jedyna wasza strona internetowa jaka znacie i na która tylko wchodzicie, ze az doprowadza to do tego, ze potrzebujecie "odskoczni"??? Mamy oślą od spraw zupełnie off-topowych i jakby to pojawiło sie tylko na oślej, a nie na stronie głownej, to pewnie reakcja byłaby odwrotna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artykuł bardzo fajny i dobrze czasami coś takiego przeczytać, ale.......

Nie pasuje tutaj, co tu dużo mówić, miło, że redakcja chce dać użytkownikom odskocznie, ale jak to mówią "nic na siłę". Jeżeli ktoś będzie chciał odskoczni od tematu PC to na pewno nie wejdzie na PurePC, tylko na jakąś stronę związaną z "czymś" innym.

Choć gdyby felieton został zamieszczony jako temat na Oślej to z pewnością większość osób by go nie przeczytała, lecz mimo to uważam, że tak by było lepiej.

To tyle ode mnie, niektórzy powinni trochę wyluzować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chce jeszcze Horoskop !! :D I Tarota !! :D - nie no , żart oczywiście. :huh:

Osobiście tak :

1. Artykuł zupełnie nie pasuje do portalu, ale OK - szanujmy odmienność.

2. Nasza forumowa "parka" - Luke, kiedyś sporo gadaliśmy (za czasów jeszcze HardTech.pl) patrzę, że teraz jesteś kimś innym ... Nie potrafisz zaakceptować krytyki ? Przeczytaj i zamilcz. (Ja tak zawsze robię ;) najlepsza metoda - polecam). Po co tak panicznie tego bronić ?

3. Wiele osób pisało tu o "przerywnikach" od PC, paplania komputerowego itp. No tak, to jasne, że każdy człowiek musi "odetchnąć" od ciągłego przeglądania nowinek technologicznych. Jeśli tak, to OK - niech wejdzie na forum -> Ośla łączka , założy temat "Za Co Kochamy Starszych Ludzi? Kilka Historii Z życia Młodej Osoby." I tu opisze swoje przeżycia/krytykę/oburzenie a nie odrazu art na stronę główną. PurePC to chyba serwis IT , a forum jest do wszystkich innych rzeczy ? No nie wiem, może ja się mylę. Tak jak już na początku wspomniałem - róbcie co chcecie - szanujmy odmienność a ten post to tylko moje prywatne zdanie, które chyba jeszcze mogę wyrazić bez zmieszania mnie odrazu z błotem hę ? :)

No offence ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi