Skocz do zawartości
cavarr

Xbox 360

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam takie pytanie ;) Czy jeśli np. teraz kupię X'a to po 3LOD raczej dostanę np. Falcona? Bo tak się zastanwiam czy jest sens kupna, czy raczej poczekać na wersję z HDMI, bo czekać na wersję z 65nm GPU to już mi się nie chce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsola (piwnica) - parter - pietro - router na strychu, zolty zasieg (2/4 kreski), zero przerywania.

:blink: a mieszkasz w bloku czy domku jednorodzinnym ? mysle ze to bardzo dobry wynik ...

rozumiem ze antena od x0 jest na stale ? a router chodzi na standardowej antenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dom. Wynik jest zadowalajacy, jak mialem na dole PCta z zewnetrzna duza wieksza antenka to mialem wieksze problemy z zasiegiem. Antenka jestna stale, router tez na standardowych (dwoch).

dzieki za info :) dobrze ze ten adapter wifi spelnia swoja role idealnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X360 Premium vs. Elite

Małe porównanie mojego autorstwa dwóch powyższych głośnych pudełek ;) Porównanie dokonane w iście doskonałych warunkach (narzeczona na szkolenie we Wiedniu, dzieci jeszcze nie mamy, więc chata całkowicie pusta- grać, nie umierać :lol2: )

1. Wyposażenie

W cenie 1599PLN (chwilowa (?) promocja krakowskiego Saturna, gdzie na prośbę bartezjusza kupiłem dla niego elite) dostajemy 120GB HDD i dobrej jakości kabel HDMI. Kabel porównywałem do mojego prywatnego, zakupionego na potrzeby podłączenia dekodera telewizji n i na tle kabli z wyższej półki ten od MS prezentuje się całkiem przyzwoicie. Reszta w pudełku taka sama, jak w wersji premium.

2. Głośność napędu/ chłodzenia

Tu niestety nie jest aż tak różowo, jak się spodziewałem. Elite (data produkcji 04.07.07) wyposażony jest w heatpipe'a i wydaje się być cichszy niż mój 4miesięczny premium, szczególnie w trybie 3D (czyli jest to słyszalne jedynie podczas gry w dema). Napęd benq wydaje z siebie dźwięki o innej barwie, ale całkowity poziom głośności porównywalny z premium. Tutaj moim zdaniem brak różnic in plus/in minus w stosunku do premium.

3. HDMI vs. VGA

Nie do końca wiem czym jest to spowodowane, ale obraz na vga ma zauważalnie lepsze AA. Obraz via HDMI jest wręcz zbyt ostry, szczególnie łatwo zaobserwować to w Forza2. Dla mnie vga wciąż górą.

4. Design

Koń jaki jest każdy widzi ;) Wstawiam 2 fotki porównawcze mojej premium ze zmienionym faceplat'em oraz elite. Czarny mat syci, na żywo obok tv wygląda super. Czarny pad też jest ok.

5. Dla kogo elite?

Jeśli ktoś teraz kupuje x360 i nie liczy się z każdą złotówką, to elite jest wart zakupu (szczególnie w cenie 1599PLN). Dla posiadaczy premium rozsądnym wyborem (jeśli myślą o zmianie konsoli) jest czekanie na falcona, lub "dla kaprysu" umotywowanie zakupu chęcią posiadania czarnej zabawki :) Większy dysk to plus, ale ja nie odczułem jeszcze, by te 20GB na dema to było za mało- nie mam czasu nawet, by grać we wszystkie swoje pełne wersje, a co dopiero ściągać niewiadomo ile dem ;)

Podsumowując- elite robi swoim smolistym kolorem bardzo czaderskie wrażenie, ale raczej nie zmusi mnie do sprzedaży premium i kupna nowszej wersji.

post-2965-1189620927_thumb.jpg

post-2965-1189620944_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też dzisiaj miałem styczność z Elite, jedyny plus na pierwszy rzut oka, to lepiej wykonana obudowa i pad, mniej trzeszczy i plastik lepiej spasowany, ładniej też wyglada dysk twardy bo ma inne wytłoczenie :)

co do głośności to ten sam poziom co w premium czyli mała farelka o dużej mocy :) akurat w tej wersji był napęd LG, który jest szybszy od tych starych samsungów i swojego starszego brata.

Zasilacz ten sam co w premium tak samo kabel zasilający.

Do tego otrzymujemy bardzo śmieszą przejściówke do wyjścia optycznego i stereo, nie mogli zrobić wyjść w konsoli tylko taki kondon z niej zwisa...

Z tego co wyczytałem, to elite ma zmienione chłodzenie i poprawioną płyte głowną, jest duzo mniejsza szansa na awarie.

Dzisiaj się napaliłem na tego elite, i już w piątek jad do media kupić tego czarnucha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HDMI to chyba bardziej nawet z mysla o filmach tam wsadzili, na Engagdet kiedys mieli test i tez napisali ze w grach roznic nie ma praktycznie, za to w filmach jest zauwazalna. Ale oni testowali na prawdziwym HDDVD, nie na ripach HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgoda, przy HDDVD będzie to zaletą, ale do tego przydałby się w elite taki napęd w standardzie- nawet i w wyższej cenie. No cóż, pobujać w obłokach, ludzka rzecz...

Jutro sprzedaje swoja "konzole" jak to mowia panie w helpdesku :wink:

Zalezy mi na hdmi i ogladaniu filmow w 1080P. Matrixy na hd-dvd wygladaja mega onanistycznie.Niestety ze zwyklego premium nie da sie wycisnac nic wiecej poza 720p. Moj TV nie przymuje 1080P po vga.

Jutro zdam relacje z uzywanai elite. Jedyny powod zmiany konzoli to wlasnie te 1080P przez hdmi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanie

ponad miesiac temu zalozylem sobie konto na usa, kilkanascie dni temu dostalem maila, ze gold uplynal ble ble ble no i rzeczywiscie minal miesiac, na dzien dzisiejszy to juz nawet 1,5, a ja dalej mam live na tym koncie :blink:

dodatkowo kilka dni temu zalozylem sobie kolejne - wydaje mi sie, ze 4 na tej kosnoli i na nim tez mam darmowego live'a, o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanie

ponad miesiac temu zalozylem sobie konto na usa, kilkanascie dni temu dostalem maila, ze gold uplynal ble ble ble no i rzeczywiscie minal miesiac, na dzien dzisiejszy to juz nawet 1,5, a ja dalej mam live na tym koncie :blink:

dodatkowo kilka dni temu zalozylem sobie kolejne - wydaje mi sie, ze 4 na tej kosnoli i na nim tez mam darmowego live'a, o co chodzi?

Ale możesz grać online w gierki? Bo przecież GOLD jest potrzebny tylko do grania online. Z powodu braku GOLDa nie odcinają dostepu do demek, live'a itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dobie czego? :lol: DX10? I w dobie zajedobrych optymalizacji gdzie C2D@OC + 88GTX@SLI krztusi sie? W dobie w ktorej Bioshock DX9 nie rozni sie od Bioshock DX10? W dobie w ktorej musisz co roku ladowac jakis 1k PLN w sprzet zeby grac na stalym poziomie jakosci/efektow/rozdzielczosci? W dobie kiedy ludzie wracaja do rozdzielczosci 800x600 bo karty sredniej polki nie wyrabiaja? W dobie w ktorej GPU X360 ma efekty ktorych nie ma nawet w DX10? (nie ma innych ktore sa w DX10, ale jednak).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maSTHa212 - nie zaczynaj znowu starego i oklepanego flame'a.

Koledze dnb111 polecam zrobic sobie rachunek sumienia i zastanowic sie jakiego typu gierki najbardziej lubi, a potem porownac to z grami dostepnymi i planowanymi na kazda platforme i podjac decyzje na tej podstawie - w koncu to nie technikalia sa wazne, tylko lineup gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze pytanie odnosnie kontrolera obslugujacego klawe i mysz, wedlug tego co przeczytalem w faq w fpsy przez myche i wasd na x0 nie pogram rozumiem?:D

Ja Ci tylko powiem z własnego doświadczenia, że w FPSy na konsoli bedziesz grał z przyjemnością gdy się przyzwyczaisz do pada :) Moją pierwszą grą na pada FPS był Black na PS2. Szło mi srednio, nie czułem prawej gałki etc. Jakiś rok temu to było. Teraz grając w Call Of Duty 2 na X360 przez moment mi przeszła myśl "Kurcze ja już nie widzę różnicy między graniem padem a mycha+klawa w FPSy :blink: ". Po prostu jest bardzo wygodnie : (oczywiście uprzedzając obrońców PCtów ze mycha + klawa jest 1000x lepsza w FPSach, zaznaczę, iż chodzi mi o granie "normalne". Nie żadne CS'y, Battlefieldy klanowe etc.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Nie po to sie kupuje konsole zeby grac na niej na myszce i klawie, no blagam.

ja na konsolach gram jakies 15 lat i dzisiaj moge powiedziec ze chcialbym miec jednak wybor :pad do np platformowek itp a do strzelanek mysz i klawe ,a co !!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi