ULLISSES Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Temat oczyszczony. Za kolejny OT będą lecieć procenty. Nawet za jedno zdanie nie na temat. Obecnie wywaliłem posty z OT, nawet jeśli częściowo były na temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 ...a ja "biedny" ;) tylko chciałem sobie załączyć na low detalach... a tu przy odpaleniu gierki mam : W aplikacji wystąpił wyjątek unknown software exception (0x000001d) pod adresem 0x00402bbe... :? mi tez odrazu przy uruchamianiu bład wywala :( Windows XP SP2, rozne sterowniki probowalem. Czyzby gra nie chodzila na socket A ?!?!?!?! Zna ktos rozwiazanie???? AAAAA Nie pogram sobie a na kompa calego nowego nie mam kasy :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Tez mam problem. Odpalajac gre natychmiast wywala mi errora ze nie moze znalezc dircet3d_33.dll czy cos? :blink: Wersja ofc Dx9 ale zachowuje sie zupelnie jakby Dx9 mu nie pasowalo. WTF? Edytowane 18 Maja 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 musisz zinstalowac wersje z kwietnia i bedzie chodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Demo wymaga SP2, czy tez wystarczy sp1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Jako że Moderator wywalił mój post piszę ponownie (był prawie cały na temat -no może jenda linijka nie była całkiem ale była o grze <_< ) Tak jak pisałem w wykasowanym poście Jak będe mieć czas i chęci to odpale grę na starej karcie 6600 GT nie kręconej (podkręcenie dało by dodatkowo ze 2-3 klatki) I dziś tak sie stało - gra zadziałała bez problemów w ustawieniach jakie miałem po 7900GS czyli 1024x768 oraz cześć na maxa a to co zwalnia grę było na Low lub medium AA- brak Snow - 13 klatek Cave - 22 klatki myśle że wynik dobry jak bym miał jeszcze jedną kartę 6600 GT to bym zobaczył w SLI Myśle ze dwie takie karty mogą już dawać fajną prędkość Potem zmniejszyłem rozdzielczość i dałęm wszystko na minimum - gra wyglądała bardzo biednie jednak myśle że kilka opcji dało by sie dać wyżej i nie wpłyneły by zbytnio na klatki Snow - 29 !! Cave - 36 Jak dla mnie już można pograć i zobaczyć czy warto zmieniać dla tej gry sprzęt (o sens gry chodzi a nie grafikę) Jest to info bardziej dla ludzi co mają starsze karty że gra chodzi tylko trzeba mieć nowe stery oraz DX9 z kwietnia. A jak komuś nie odpaliła na podobnej graficze znaczy że ma problemy ze sterami lub oprogramowaniem a nie ze sprzętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Tez mam problem. Odpalajac gre natychmiast wywala mi errora ze nie moze znalezc dircet3d_33.dll czy cos? :blink: Wersja ofc Dx9 ale zachowuje sie zupelnie jakby Dx9 mu nie pasowalo. WTF? Nie ma potrzeby instalowania całego directX z kwietnia U mnie wystarczyło ściągnąć 1 plik d3dx9_33.dll i wstawić go do windows/system32 lub wstawić go tam gdzie jest zainstalowana gra link do pliku d3dx9_33.dll dla windows XP z DX9.0 http://www.m3fe.com/files/d3dx9_33.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Nie zaszkodzi instalacja calego nowego directxa. Do posiadaczy komputerow na socketA: nie pogramy sobie, gierka wymaga instrukcji SSE2. Chyba ze jakas latke wypuszcza, albo to w full wersji poprawia bu bu bu bu bu ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Demo wymaga SP2, czy tez wystarczy sp1?Gra bez problemu ruszy na service packu 1. I jest N I E S A M O W I T A ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) No i wypuścili grę, która w końcu nie pozwala mi nawet na próbę grania na najniższych możliwych ustawieniach: 640x480x32 All LOW/NONE BilinearFiltering. Wyniki lekko zabijają pod DX9. Na domyślnych ustawieniach benchmarka (1024x768) - Snow : 5FPS / Cave : 5FPS; po podkręceniu karty, oraz ustawieniach totalne minimum + 640x480 wypada - Snow : 14FPS; Cave : 16FPS, z tym, że w grze przy takich ustawieniach mam już 18-25FPS. Pixeloza straszna, grac się da, tylko jeśli ktoś uwielbia hardcore. Trzeba będzie przyspieszyć upgrade komputera :-| Edytowane 18 Maja 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiltel Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) a co ma to do tego ? na karcie z dxp 8 gralo sie w wiekszosc tytulow dxp 9 No wlasnie ale niestety w Lost Planet sie nie da grac. Kurcze moye wyjdzie jakas łatka dla kart z PS 2.0 Edytowane 18 Maja 2007 przez kiltel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Może już czytaliście ale ciekawa sprawa z tą grą Gra nie jest jeszcze dopracowana pod dx10 czy to może znaczyć że bedzie szybciej chodzić niż pod dx9 zobaczymy za miesiąc. LINK DO DX9 I DX10 Wyniki potwierdzają że w Cave kończy się procek a nie karta a 7900GS podkręcony jednak działa troszkę szybciej niż 8600GTS (nie podkręcony) Poczekamy na finalną wersje i można bedzie pisać. Jak dla mnie w tej grze to te xd10 dla kart 8600 jest za słabe Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 dla mnie gierka wypas... loozacki arcade ... idziesz i naparzasz ;].. i nawet ladnie chula jak na nextgen ... moj "trup" jeszcze go uciaga w max detalach (bez AA) w 1280 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ja odinstalowałem po 15 min gry. Chodziło na detalach med/high aax0 i afx8 znośnie (w testach kolo 35 fps). Gra wygląda jak wygląda (imo średnio) ale nie o to biega. Jest wiele innych/lepszych gier z klocka a oni musie to konwertować :|. Btw macie porównanie Dx10 i Dx9: http://www.gamespot.com/features/6171326/i...tml?tag=nl.e513 Dla mnie praktycznie żadna różnica. Co najgorsze wygląd gry kompletnie nie adekwatny do wymagań czyli norma w dzisiejszych czasach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Lost Planet mam już za sobą ;) szkoda, że tylko 11 misji :( ostatni vs robi wrażenie ! http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=61213 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Wyniki potwierdzają że w Cave kończy się procek a nie karta a 7900GS podkręcony jednak działa troszkę szybciej niż 8600GTS (nie podkręcony) Poczekamy na finalną wersje i można bedzie pisać. Jak dla mnie w tej grze to te xd10 dla kart 8600 jest za słabe Tynio Pozdrawiam Aby napewno sam robiles porownanie do 8600GT i wyszlo co innego Osiagi 8600GT@Galaxy GE byly podobne w DX10 jak na twoim 7900GS w DX9. Ustawienia Galaxy GE 630/1000 Snow 31 Cave 45 Mod 865/1010 Snow 39 Cave 57 Twoj 7900GS jak sie niemyle 655/1690 Dx9 Snow 38 Cave 39 Zaowaz ze w versji finalnej gry DX10 ma bys poprawiony wydajnosciowo 10-20% A Capcom representative told us that the DirectX 10 improvements primarily enhanced performance by up to "10 to 20 percent" through the use of "geometry shaders, depth resolve, and stream output." Edytowane 29 Maja 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Nie wiem czemu ale na dx 9.0 i najnowszych sterach gra leci a za chwilkę zwalnia do 4 fps ;(. ( chodzi o 8800gts). A nawet zatrzymuje się i powtarza się dzwięk w petli i tylko res pomaga :(. Chyba ten lost planet to straszna beta. Edytowane 13 Czerwca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ogólnie chyba masz jakieś problemy... co prawda w dx10 u mnie chodzi lepiej niż na ikspeku ale na nim też można spokojnie pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Na dx 10 to chyba tylko u Ciebie lepiej chodzi bo z tego co widzę na xpeku gra biega z lepszym fpsem. Mi jużnie chodzi o fps pal licho , chodzi o to że mam nagle zacięty dzwiek i gra staje w miejscu i res only :( , tylko z tą grą tak mam wszystko inne biega tak jak powinno . Na viscie gra szła normalnie ale pod xp jest tak jak piszę. Wolałbym pograć w nią na xp jednak bo 2 sys nie chce miec a jakos nie dopatrzylem sie roznic w dx 10 wiec olewka. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Wszystko tak jak opisałem wcześniej, odczucia na podstawie gry a nie testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Sami tworcy napisali, ze w demie nie ma jakichs specjalnych roznic w grafice, ale w pelnej wersji maja byc spore, a premiera juz za 12 dni o ile mi wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Hmm to jak będą spore różnice to może znów zainstaluję vieśniaka. Na razie taka była różnica , że na viście moglem grac w miare normalnie tylko shadowsy na medium , a na xpeku dochodze do potworka co wylazi spod lodu i mam ciach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user_out_241 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Łee, zawiesza mi się demko Lost Planet w losowych momentach. DX-a z kwietnia oczywiście mam, stery do GTS-a też nowe. Zwiechy i na XP i na Viście. Macie jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Może kupic X0 :D A na poważnie ostatnie konwersję z konsol pokazują że programiści nie potrafią dopracować gry do pc-towego sprzętu :/ Widać to po fps-ach które nie imponują ilością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Gra płynie tylko że się wiesza . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 na sieci juz sa linki do wersji PRE-PURCHASE mi nie chodza pox XP bycmoze The Bill Gates znowu zrobil tak ze jak nie kupisz Visty to nie bedzie chodzic :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Jak jest na steamie to bedzie pod xp musi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user_out_241 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 No, demko DX 10 Losta nie zawiesza mi się. :) Btw, gdzie tam dalej trzeba iść jak się rozwali trzy takie robale a'la skarabeusze co się toczą na nas? To jest zaraz po wyjściu z hali w pierwszej misji od góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Po górę, wspomgając się linką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user_out_241 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Po górę, wspomgając się linką. Aaa, linka, takie buty. No to się rozejrzę za nią w ustawieniach klawiszy. ;) Dzięki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...