Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 mozliwe, ze stary bios :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 266 Sprawdzałem 333 i było bez różnicy nie licząc problemu z bootowaniem pamięći (tylko Goodram PRO się bootowały), gdyż na default ustawiało odrazu memki na 533 MHz (1066) :( Jestes w bledzie, 333 jest wydajniejsze niz 266. Radze wejsc do biosu, ustawic wszystko recznie na standardowe ustawienia (w tym dzielnik pamieci na 1:1), podbic troche vcore i dopiero przestawic na 333. Mi tak zadzialalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 mozliwe, ze stary bios icon_smile3.gif Ty jedziesz na oficjalnym od MSI czy masz jakiś beta bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Jestes w bledzie, 333 jest wydajniejsze niz 266. Radze wejsc do biosu, ustawic wszystko recznie na standardowe ustawienia (w tym dzielnik pamieci na 1:1), podbic troche vcore i dopiero przestawic na 333. Mi tak zadzialalo. Zaraz wypróbuję :) Ty jedziesz na oficjalnym od MSI czy masz jakiś beta bios? Beta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) 266 Sprawdzałem 333 i było bez różnicy nie licząc problemu z bootowaniem pamięći (tylko Goodram PRO się bootowały), gdyż na default ustawiało odrazu memki na 533 MHz (1066) :( Wyżej masz moje testy na tych dwóch ustawieniach i takich samych taktowaniach. Różnica jest - na korzyść 333 MHz. :) Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez sarmat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Tak jak obiecalem kilka fotek z zamontowanego chlodzenia: Cieakwe jest to ze tak samo jak P35 Platinum ta plyta swieci :D Fajny bajer tak wogule :) Na koniec calosc zmontowana - troche ciasno w budzie ale we wrzesniu sie wymiana szykuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cah!r Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A jest możliwość wyłączenia tych diod? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Z tego co sie orientuje to nie. Te co na fotce to nei wszystkie, przy kazdym slocie PCI/E sa tez diody sygnalizujacy czy jest on zajety i jeszcze pare innych diod. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A jest możliwość wyłączenia tych diod?Jak wyżej powiedział Forrestal, nie. Te diody to naprawdę świetna sprawa. Bardzo dobrze zastępują wyświetlacz LED w sygnalizowaniu procesu POST. Bez problemu można stwierdzić co powoduje nieuruchamianie się komputera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Czytając wszystkie wypowiedzi już się ciesze że zamówiłem to mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Przy okazji znalazlem oficjalny opis FR'a http://www.msicomputer.com/product/p_spec....FR&class=mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haggard Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Mam pytanko, jakie chlodzenie oplaca sie zalozyc na c2d 6750 i neo2 fira? Myslalem nad Tacensem pro lub thermaltake big typhoon. Byc moze macie inne typy? Ninja chyba nie wejdzie ze wzgledu na to specyficzne chlodzenie. Calosc oczywiscie ma sie zmiescic do budy chiefa CH-01SL-SL-B-OP. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz-czy 8800 gtx nie bedzie opieral sie o mostek (dosc dlugi jest)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 X1950XT zawadza o ten mostek (tak mi kolega mówił). Chłodzenie to bym proponował TT SonicTower :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ninja nie bedzie pasowac? Mialem nadzieje sie zaopatrzyc w nia w niedlugim czasie... I o jakim mostku mowicie? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haggard Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 mostek południowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Pare fotke wyzej macie mojego FR'a z X1950XT - nic nie chaczy... EDIT: Choc macie racje: http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=7421 Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Forrestal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Z chęcią sprawdzę komatybilność mobo z Ninja, ale najpierw odpowiedzcie mi, czy obie wersje posiadają kontroler Raid ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Pare fotke wyzej macie mojego FR'a z X1950XT - nic nie chaczy... EDIT: Choc macie racje: http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=7421 Tak mi znajomy mówił i ja tego osobiście nie widziałem.... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 XA, masz racje: toman, tak FR i FIR maja RAID'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Kurde, fajna ta płytka. Nie żeby mi czegoś brakowało w moim IP35-e, ale trochę żal, że nie poczekałem jeszcze te kilka dni. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Z ostatniego zdjęcia Forrestala (post 139) wynika, że jest jednak minimalny prześwit pomiędzy X1950XT a radiatorem SB. Forrestal, czy po zamonowaniu X1950XT na twojej mobo nie było żadnych problemów? Czy karta działała poprawnie? Pytam, bo sam zastanawiam się nad kupnem X1950XT razem z Neo2-FIR. Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Fulgor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haggard Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 no wlasnie, a ja chce zapiac 8800 gtxa i mam wrazenie ze nie docisnie sie do konca. Gdzies czytalem podczas testow platinum, ze troche brakowalo milimetrow...?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 No ja się właśnie z karta graficzna 8800 gtx wstrzymałem bo tu widzę ze jeszcze w 100% nic nie wiadomo mam jednak już chłodzenie na procka Scythe Infinity ma możliwość ktoś sprawdzić czy wejdzie ? bo widzę ze ludzie tu z ninia maja problem i z grafa X1950XT rozne wersje sa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja mam takie pytanko czy wejdzie na ta płytke Scythe Ninja B?? Bo infinity to raczej nie ale też pewien nie jestem, może ktoś zakładał albo widział jakąś recke. Mam propozycje żeby na pierwszej stronie wpisywać jakie chłodzenie czy grafa wchodzi na płytke a jakie nie. Będzie mniej niepotrzebnych postów. Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez mechatronika87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Fulgor, ja na X1950Xt mam Accelero i to moze robic mala roznice w stosunku do standardowego coolera ale ja przy montazu sie nie zastanawialm czy mi wejdzie kolo SB. Poprostu zamontowalem i wszystko gra jak nalezy. Jak mi sie dzis zechce to moze pare fotek z bliska jeszcze stukne bo mi sie cos wydaje ze ten FR/FIR ma nieco nizszy ten radiator na SB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Dobra panowie, powoli kończę testy :D reszte screenów dodam dziś wieczorem i jutro rano. W każdym razie: 1) mobo jest WYDAJNE SuperPI Challenge LOWCLOCK, czyli wasza lamka wyszła na prowadzenie :) 2) mobas świetnie prowadzi procka 3) jest bezproblemowa 4) bardzo stabilna 5) Nienajgorzej prowadzi memki 6) Polecam ją każdemu :wink: Zdecydowałem, że po sprzedaży P5B Deluxe zakupię którąś z tańszych wersji (do komputera 24/7) oraz do tego jakiegoś innego mobaska, do testów pamięci :razz: BTW Mój znajomy na Accelero na X1950XT :rolleyes: Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 A ja znalazłem goscia w google z takim sprzętem |MSI P35 NEO2-FIR|C2D 6320@2800 1.28V|SCYTHE Infinity 1x120mm|TakeMS 4x1GB CL5|WD 1x36GB Raptor + WD 1x320GB|SAPPHIRE X2600XT 256MB DDR4|LiteOn LH-20A1S|X-FI Extreme Music|PoV 400W Black Diamond|PoV Maximum case 2x120mm silent .Wiec już sam nie wiem na to wychodzi ze SCYTHE Infinity 1x120mm wejdzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Dla waszej informacji. 8800GTX z normalnym chlodzeniem powinien bez zadnych problemow wejsc. Ja posiadam GTXa z chlodzeniem ACS3, czyli duzo wiekszym od standardowego i owszem radiator opiera sie o mostek poludniowy, widac nawet ze od strony tego mostka karta do konca nie jest wcisnieta do slotu, ale wszystko dziala bez najmniejszego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 XA, jak wyglada sprawa dziur w FSB i DROOPA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Dziur FSB nie ma... to nie nforce. Vdroopa obadam jak zamienię TT na boxa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...