LordVere Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam Troche sie pobawilem Wybralem tryb bardziej manualny, na stale ustawilem iso na 80 (zaczyna sie od 80 potem 100,200,400, do 800) Od razu zdjecia wypadaja na plus :D (zdjęcie przycięte i pomniejszone) Dziękuje wszystkim za pomoc, a ja się zabieram za książeczkę aby coś doczytać o możliwościach tego aparatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Jeszcze jedno pytanko Jaką najlepiej ustawić rozdzielczość zdjęć w aparacie aby można było zrobić przyzwoite odbitki w normalnych formatach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Co to znaczy według Ciebie przyzwoite i normalne? Dla każdego to może być coś innego. Ustaw maximum i bedzie ok, a jak nie to zainwetuj te kilka złoty i dojdź metodą prób i błędów, która będzię dla Ciebie przyzwoita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordVere Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Co to znaczy według Ciebie przyzwoite i normalne? Dla każdego to może być coś innego. Ustaw maximum i bedzie ok, a jak nie to zainwetuj te kilka złoty i dojdź metodą prób i błędów, która będzię dla Ciebie przyzwoita. normalne chodziło mi o ogólnie wywoływane do domowego albumu (nie chce robić odbitek formatu A0) 9x13 10x15 13x18 15x21 18x24 21x30 Przyzwoite - ładny czysty ostry obraz - zdjęcie Dodatkowe pytanie: Wczesniejszy problem u mnie i roznica pomiedzy 5 a 8 MPix to był problem z ISO a nie z wielkością zdjęcia? (pytanie lekko retoryczne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A propo megapikseli w komórkach. Porównanie zdjęć wykonanych starym Canonem A200 oraz SE K750i. Oba mają matrycę 2mpix. K750i Canon A200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 I co mamy wywnioskowac po tych miniaturkach o rozdzielczosci 0.3 Mpix? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Że na obydwu zdjęciach Panie są równie ładne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 I co mamy wywnioskowac po tych miniaturkach o rozdzielczosci 0.3 Mpix? ;) Ja nawet na ttych miniaturkach widze ze to z telefonu jest duzo gorsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ja nawet na ttych miniaturkach widze ze to z telefonu jest duzo gorsze. Faktycznie kaplyca, a czerwonego juz stanowczo za duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 A propo megapikseli w komórkach. Porównanie zdjęć wykonanych starym Canonem A200 oraz SE K750i. Oba mają matrycę 2mpix.Sorry, moze ja jestem jakis inny, ale jak dla mnie zle ustawienie balansu bieli czy nieco zbyt ciemna fotka nijak sie ma do ilosci megapikseli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Zgadzam sie z costi'm. Po 1 to zdjecie trzeba umiec zrobic (nawet telefonem) i ma sie to nijak do ilosci MPx, bo jak nie potrafimy ustawic aparatu to i 15MPx nam nie pomoze. Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Oto oryginały zdjęć: K750i Canon A200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie bardzo wiem po co 2 raz dajesz to samo. K750 zly balans bieli bo jest masakrycznie ciemne, a widac na 2 ze jest pelnia dnia. A 2 sprawa optyka, optyka, optyka, ktora w komorkach nie stoi na najwyzszym poziomie. Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 jakim cudem oryginal z a200 jest mniejszy niz ten z komorki skoro oba maja 2mpix? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Co do komorek to jest "National Geographic: Jak zrobić zdjęcie komórką?" mozna poczytac na temat aparatow w komorkach (i to nawet sporo - 160stron) Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...