Je m appelle Ferdinand Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Kingstony(elpida) + mercury (brainpower) ustawione na padło (533/ 5-5-5-12). 1.45v na co dzień starczy, czy można troszkę więcej? Ja na codzień ustawiłbym coś koło 1.55-1.6V :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Panowie krotka pilka.Koles ma cz http://www.allegro.pl/item265463743_nowe_p...00_am2_oem.html Nie wiem czy ryzykowac,moze ktos odbierze mi osobiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Panowie krotka pilka.Koles ma cz http://www.allegro.pl/item265463743_nowe_p...00_am2_oem.html Nie wiem czy ryzykowac,moze ktos odbierze mi osobiscie. Od 5200+ w górę wszystkie proce to F3...ale akurat tutaj ktoś wystawił OEMy, cięzko je trafić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 No sorry,ale myslalem,ze sa tez cs http://www.allegro.pl/item263702163_amd_at...dzenie_box.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 No sorry,ale myslalem,ze sa tez cs http://www.allegro.pl/item263702163_amd_at...dzenie_box.html Racja, spojrzałem własnie na strone AMD i występują w wersjach F2/F3/G2* * taktowanie 2700MHz, 65nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 grzeg255, skąd wiesz że to F3, dzwoniłeś do niego ? to pewny temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Pisalem do goscia i otrzymalem odpowiedz,ze sa to cz,czyli F3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 no ja też napisałem do niego i dostałem odpowiedź że wersja CZ, tylko gość jakoś taki mało wiarygodny, ma mało komentarzy. ale cena nie jest zła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Również pisałem do sprzedającego i odpowiedź ta sam czyli F3... kusi mnie ten procek kupujecie :?: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=260805 Bota to miałem i 3500 MHz+ <_< 2x512kB vs 2x1024 kB cahe http://pitbull-project.awardspace.com/viewtopic.php?t=104 Pi16 MB: 4s do przodu Everest (różne test pamięci): różnica w granicach błędu pomiarowego można przyjąć ze tu cahe nic nie daje CineBench: różnica w granicach błędu pomiarowego można przyjąć ze tu cahe nic nie daje Aquamark: tu różnica największa, ogólnie więcej cahe w grach troszkę przyśpiesza (ale to by już trzeba przetestować z konkretną grafiką...) Edytowane 6 Listopada 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 No ja wlasnie sie zastanawiam.Pal licho z gwara i ze to oem,tylko kolo malo wiarygodny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Dobra, u kogo jest mój proc? Chcecie go dalej czy nie? Trzeba się ogarnąć trochę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Ja na codzień ustawiłbym coś koło 1.55-1.6V :razz:Nie mam wc! Nie mam gwarancji! Zasilacz mi wtedy wchodzi na wyższe obroty :P ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Nie mam wc! Nie mam gwarancji! Zasilacz mi wtedy wchodzi na wyższe obroty :P ;] Naprawdę wierzysz, że od takiego V spali się proc? Stawiam kratę browara, że tak się nie stanie ;] Jedyne z czym się zgodzę to zasiłka na wyższych obrotach.... btw i co kupuje ktoś tego 5200+ z allegro? bo ja ze spookie mam chrapkę ale pewna niepewność jest :P Edytowane 7 Listopada 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja jeszcze wysłałem maila żeby się upewnić i kupuję ;) Jest nowa aukcja od tego gościa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Naprawdę wierzysz, że od takiego V spali się proc? Stawiam kratę browara, że tak się nie stanie ;] Jedyne z czym się zgodzę to zasiłka na wyższych obrotach.... btw i co kupuje ktoś tego 5200+ z allegro? bo ja ze spookie mam chrapkę ale pewna niepewność jest :P Spalić nie spali, ale troche venice'ów padło od napięcia 1.6 Widze że spookie już kupił ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Napisalem do goscia,czy mozna jeszcze cene troche zbic.Przyczarowalem,ze jest kilku chetnych,jakby cena byla nizsza :D Negocjacje wchodza w gre.Tylko pytanie kto chce tego proca? Edytowane 11 Listopada 2007 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Spalić nie spali, ale troche venice'ów padło od napięcia 1.6 Widze że spookie już kupił ;] Lajtuj. W seryji te procesóry sprzedawane były z 1.55V. Nie ma się czego bać. To wciąż Windsor 90nm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Gdzie były z def. 1.55V sprzedawane? w jakich modelach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Napisalem do goscia,czy mozna jeszcze cene troche zbic.Przyczarowalem,ze jest kilku chetnych,jakby cena byla nizsza :D Negocjacje wchodza w gre.Tylko pytanie kto chce tego proca? Zależy o ile cena niższa, ale moze ja bym się pisał... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Gdzie były z def. 1.55V sprzedawane? w jakich modelach?Zdaje sie 4200+ i 4800+ F2 na początku (nie EE) miały tak duże napięcie. Potem wlazły EE i miały 1.3V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Stronka AMD nic o tym nie wie. Ja też nic takiego nie kojarzę, procki z fabrycznym 1.55V miałyby TDP na poziomie 115W gdzieś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Dostałem odpowiedź Wszystkie procesory sa o oznaczeniach AD05200IAA6CZ, CCB8F 0725MPMWCzym różni się AD0xxxxxxxxxx od ADAxxxxxxxxxx? TDP? Edytowane 11 Listopada 2007 przez michu_roztocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Tak, TDP. A to zdefiniowane jako standard, O jako 65W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ok, to życzcie szczęścia mojemu Tracerowi ;D Narazie dobrze trzyma napięcia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Dostałem odpowiedź Czym różni się AD0xxxxxxxxxx od ADAxxxxxxxxxx? TDP? CCB8F kręcą się lepiej niż CCB6F, na których oparte były 3800+ z Trytona... to ile gośc chce za jednego po targach?? Edytowane 11 Listopada 2007 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Nie wnikalem juz dalej,jezeli tylko grzesiu byl chetny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Kolejne test "MHz w MHz" Benchmark / procesor; [po kliknięciu img] Pi 16 - X2 3800+ | Opteron | 3500+ Aquamark - X2 3800+ | Opteron | 3500+ Everest - X2 3800+ | Opteron | 3500+ Cinebench - X2 3800+ | Opteron | 3500+ Wersja "obrazkowa" KLIK hmm F2 w niektórych testach jest minimalnie szybszy od F3 :?: AMD rev. G1: Memory Read: G1 - 82xx MB/s | Read L2 Cache: 94xx MB/s Athlon X2 - G1 AMD rev. F3: Memory Read: F3 - 85xx MB/s | Read L2 Cache: 13xx MB/s Athlon X2 - F3 | Opteron - F3 AMD rev. F2: Memory Read: F2 - 89xx MB/s | Read L2 Cache: 13xx MB/s Athlon 64 - F2 Jak widać w Read L2 Cache Windsor vs Brisbane jest przepaść...Z koleji rev F3 trochę traci w "Memory Read" z porównaniem do F2... W PI również lekką przewagę ma F2 nad F3 (mowa o X2 3800+) Trochę nie "nie z formatowane" i sie za bardzo nie nadaje do publikacji ale wyszło mi że F2 jest minimalnie szybszy od F3... Szkoda że nie mam 2 identycznych procków w 2 rewizjach to by by wyszło wtedy już na 100% czy F2 jest rzeczywiście minimalnie szybsze od F3... btw. F2 też czasem się kręci na 3000 MHz... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « validate Myślę że to jeszcze nie koniec... :) Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie co do testów F2 vs F3 to pisać :P Jak skombinuję 2 identyczne procki np. X2 3800+ EE (F2) i X2 3800+ EE (F3) to testy zrobię od nowa bo teraz trochę gorzej to sprawdzić... :P Edytowane 12 Listopada 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Takie małe pytanko, czy ktoś chce jeszcze do zabawy procka Kaabana po mnie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Jakie zasady ile się płaci bo nie w temaci?:) Jkaby co to rezerwuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Takie małe pytanko, czy ktoś chce jeszcze do zabawy procka Kaabana po mnie? :) Ja biore, bo musze jeszcze wyniki poprawić i wsadzić procka na coś zimniejszego :wink: Wstępnie Kaabanowi już mówiłem :wink: Masz już jakieś wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...