Verter Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 moj proc przy 1,5 robi wiecej niż np na 1,6-1,7 (wiecej nie dawałem bo wraz ze wzrostem temp szedl coraz slabiej...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam. Brać lepiej windsora EE czy zwykłego ? Pytam bo juz kupiłem brisa ktory nie chciał robic wiecej niz 2,5 ghz i nie chce kolejnej wpadki. Nie pomyliłeś tematów? :blink: Dobra! Mrozimy pokój i zaraz zobaczymy czy da się coś jeszcze osiągnąć [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 EDIT2: Duży jest drop na Infinity przy ~1.7V-1.8V? Ja na swojej sztuce żadnego dropa nie stwierdziłem, ani na jedno- ani an dwurdzeniowcu, wręcz przeciwnie, w idle zazwyczaj napięcie jest lekko wyższe niż ustawione w biosie (około 0.01-0.02V), w stresie podbija je o następne 0.01-0.02V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Dobra, procek zrobił 3400mhz (3dmark stable :lol:) przy napięciu 1.65v i wymrożonym pokoju;] Niestety plik z walidacją jest skorumpowany i nie chcę się umieścić na stronce [; To dopiero przymiarki do dalszej zabawy, dzisiejszy mecz jest jednak ważniejszy więc nie mam czasu na dalszą zabawę ;] Edytowane 17 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Nie pomyliłeś tematów? :blink: Dobra! Mrozimy pokój i zaraz zobaczymy czy da się coś jeszcze osiągnąć [; Nie bede zakładał nowego tematu soro moge uzyskac tu odp w jedym zdaniu. Sorry za OT ale imo tak bedzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Stare przyslowie mowi : jak sie skaluje, to sie laduje :wink:a jak się nie skaluje i na 1,6V komp gaśnie po załadowaniu się jednego paska przy logo? :D dam z wieczora 1,65 na sam koniec, po co mam trzymać jak ktoś może mieć zabawę. Mnie i tak się 3GHz nie przydaje, niech korzysta ktoś inny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Mnie i tak się 3GHz nie przydaje, niech korzysta ktoś innyDo gadu i menadżera to 1GHz wystarczy.. :P a jak się nie skaluje i na 1,6V komp gaśnie po załadowaniu się jednego paska przy logo?Przy jakiej czestotliwości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 po co mam trzymać jak ktoś może mieć zabawę. Mnie i tak się 3GHz nie przydaje, niech korzysta ktoś inny :D Pozycz go mi :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) @kret upomnij się na gg, zobacze co da się zrobić. No i jednak mam CCB6F, czyli to słabsze F3 ;/ i dalej powyżej 1,6 V wyłączał się sam. Nie długo zawita na allegro. Do gadu i menadżera to 1GHz wystarczy.. :P Przy jakiej czestotliwości? z biosu 3100Mhz bodajże, co później clockgejem go pojechał. Nic kompletnie nic nie idzie, pewnie coś źle robie ale nie wiem co. Już nerwów nie mam do tego proca, inni niech się cieszą lepszymi czasami w spi :D Edytowane 17 Listopada 2007 przez wigrus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) priorytet 1 -nieładnie. na priority 10 bez zmian ~ pozdrawiam :) Edytowane 18 Listopada 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Jak się nie ma nic innego włączonego to przecie nie ma różnicy prio 1 a prio 10. Jak się ma prio 1 i się gra to owszem, ale to głupota tak robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 racja. ja dodam od siebie jeszcze, że gdy mam priorytet 10 to mi sie system wykrzacza niezależnie od taktowania proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 gdy mam priorytet 10 to mi sie system wykrzacza niezależnie od taktowania proca. a to ciekawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Jak się nie ma nic innego włączonego to przecie nie ma różnicy prio 1 a prio 10. Jak się ma prio 1 i się gra to owszem, ale to głupota tak robić. Nomps :) btw. Z biosu 1,25V; temp itp co widoczna na scr to stress. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=268495 4x1GB / CL4 @ 1090 MHz / 2.3V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Pięknie pofrunął :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Jakie chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Marne WC... EDIT: Opteron vs Windsor 2x512 vs Orelens vs Windsor 2x1024 i inne Dziś dodałem X2 z 2x1024 kb cahe i wyszło tak jak miało być czyli widać dokładnie że Opteron z serwera to ma chyba tylko nazwę... :lol2: KLIK AMD rev. G1: Memory Read: G1 - 82xx MB/s | Read L2 Cache: 94xx MB/s Athlon X2 - G1 AMD rev. F3: Memory Read: F3 - 85xx MB/s | Read L2 Cache: 13xx MB/s Athlon X2 - F3 / 2x512 | Athlon X2 - F3 / 2x1024 | Opteron - F3 AMD rev. F2: Memory Read: F2 - 89xx MB/s | Read L2 Cache: 13xx MB/s Athlon 64 - F2 hmm chyba że coś pomieszałem... ;) Edytowane 18 Listopada 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Taka mała próbka, procek Kaabana, czas to może nie jest jakiś overkill ale chyba jak na te taktowanie proce całkiem w miarę, zwłaszcza że nie był dopracowywany i tak z biegu. I jakoś mnie ten proc nie lubi, na mnożniku x10 się kręcić nie chce jakbym nie próbował, nawet na 10x300 wstać nie chce :lol: Edit: Mała poprawka, ale jakoś mi nie idzie to Pi1M. System jakiś cinki chyba. W ogóle to dopiero po całej dzisiejsze zabawie zobaczyłem że maxmema nie miałem, wpisałem w boot.ini 'mamem' zamiast 'maxmem' :lol: jak ustawilem maxmema nie przyniosło to pozytywnego skutku. Edytowane 20 Listopada 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAK Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 zna ktos może jakiś sklep gdzie można kupic x2 f3? bo własnie chcę kupić sobie x2 i najlepiej byłoby rev. f3 :E Sorki za OT, ale co lepsze jeżeli będę podkręcał x2 3800+ (windsor) czy x2 4000(brisbane ) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Trzeba pytać o oznaczenia procesora sprzedawców innych opcji za bardzo nie ma. Jeżeli będziesz pytał o X2 3800+ F3 to się nastaw na to że raczej go nie dostaniesz...pozostaje allegro ale trafienie tam takiego procka jest dość trudne :P Co do X2 3800+ Windsor F3 vs Brisbane 4000+ to ten pierwszy jest lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Jeżeli będziesz pytał o X2 3800+ F3 to się nastaw na to że raczej go nie dostaniesz...pozostaje allegro ale trafienie tam takiego procka jest dość trudne :Pja jestem na etapie sprzedaży x2 3800+ F3, więcej na PW ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja mam pytanie ,do czego służy ten program Machine Check Analysis Tool (MCAT) :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 http://images34.fotosik.pl/52/28b8dc3c6d2daa1b.png Niestety testów stabilności, ani większego oc nie zrobiłem bo po 10 minutach od postawienia kompa, Tracer pociągnął do piachu czwartą już kostkę GoodRAMów ;] Temperatury o dziwo były znośne, ale znów - nie zdążyłem dokładnie sprawdzić. Po kilku testach SPI 1M i resecie w BIOSie miałem 35*C (a płyta i tak zawyża w porównaniu do diody procesora). Chłodzenie to AC Freezer 64 PRO, 2 wiatraki 120mm wciągające z boku, 1 wyciągający 92mm z tyłu i 1 wyciągający 120mm u góry. Wszystkie przy ~1500RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Tak trudno kupić nowy zasilacz? :huh: nie no lepiej spal jeszcze kolejne 4 kostki ramu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Miałem go za niedługo wymienić na coś lepszego, ale na Orleansie dobrze trzymał napięcia - po włączeniu obciążenia napięcie spadało z 12,06V do 11,92V (mierzone firmowym miernikiem) dlatego do tej pory nawet nie podejrzewałem, że to jego wina. Dwie pierwsze kości padly bez obciążenia, trzecia przy wypakowywaniu archiwum w WinRARze, a ostatnia z procem na 3650MHz w SPI. Przy dwóch pierwszych komp zamierał, a dwóch kolejnych wywalał BSODy. W każdym razie i tak miałem kupić 2x1GB, a kostki prędzej czy później wyśle się na gwarancję. Z testami wrócę na początku grudnia, a do tej pory będę jechał na kompie z 2xPentium PRO ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 kto to sprzedaje swoją F3 ? http://www.allegro.pl/item272372969_unikat...rev_f3_waw.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 lista: 1. suchyjastrzab i od niego pójdzie w świat :P 2. kretfr 3. Spookie 4. hary (?) 5. MILANS (niepotwierdzony) 6. Tomasz76 (niepotwierdzony) 7. DaRoN (?) (jako że ma co innego do testu to na końcu :P) (niepotwierdzony) 8. Ktoś jeszcze? Czy ktoś z listy jeszcze chce procka Kaabana do zabawy czy mam dla kreta wysyłać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 kret ma juz jednego F3 u siebie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 nie wiem czy ma jak chce tego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) kret ma juz jednego F3 u siebie ;Phee mojego :P też pożyczonego :P a w sumie ja bym z chęcią spróbował, bo ten mój to jakiś taki nie mrawy, albo ja tam nie mam skilla.(no jeżeli Kaaban się zgodzi) :) Edit: nie wiem czy ma jak chce tego ;]ojś no jutro do niego dojdzie, gołosłowny nie jestem. Edytowane 25 Listopada 2007 przez wigrus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...