McDracullo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 ale max HTT cosik dziwne bo GB ciagnie spokojnie 400MHz jak i DFICEp był wyjątkowo kiepowaty. A Mobo nie miała możliwości zmiany Vcore. Modów robić nie mogłem.. ;/ (zrestzą przy moim talencie pewnie by nie działały - dziś uwaliłem lutownice :D ) nie wiem czy w tamtym tescie ustawiali jakos specjalnie alphy czy nie, możliwe że dgiguś lepiej konfiguruje kontroler pamięci.Wszystko na def. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 narazie to tylko box ;)no i? :D okna w domu nie masz? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) @ShaDiQ, okno mam i mam też świetną obudowę z plexi i minimum 1,5h na złożenie go do kupy, bo wyjęcie to kilka sekund. zresztą nie długo go wystawie :D Edytowane 29 Grudnia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) moje 2 godzinne wietrzenie pokoju było dość owocne: vcore było max dla DFI czyli 1.85 no i mobo mi pada... <_< http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=289006 chciałem zrobić 3.8 ale już rodzina poganiała mnie że zimno :P niebawem dogrywka :D (mam nadzieję ;)) no i czekam na cpuz 1.43 który wreszcie dobrze wykryje proca... a tutaj moje narzędzie do kontroli CB :D (niezbędnik każdego ocera AMD xD) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Edytowane 30 Grudnia 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Kaban nice :wink: Chyba sobie zmienie Briska na takiego single core :D Suszi potrzebne eee, Twoj wczoraj brykal jakis czas na - pare C wedlug biosu i nic mu nie bylo. @ kret - u mnie vdroopa siakiegos dziwnego nie widzialem, ile ustawilem tyle mialem. Jedynie co to cewki czasami zapiszczaly, ale po dodaniu paru radiatorow tu i tam juz wsio ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 @kaaban ac/wc ? chociaż czytając CB, coś grubszego? no chyba, że masz CB już koło zera np +5 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) wszystko robione na: :D proc miał temp ~6 stopni. Jeszcze czasami ta delta @12V wtłaczała powietrze z dworu na proca (temp dworu ok -5*). WC po nowym roku, nie mam węży... na WC byłoby łatwiej temp kontrolować ale węży i króćców nie mam, dopiero po nowym roku <_< Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Biedny HDD :P A zima cooling jak zawsze daje rade :D Też bym sobie pomęczył takiego LE1600, może kupie jakoś niedługo, bo za tą cene to mozna ustawić nawet 1.65v na codzien, jak coś się stanie to nie bedzie szkoda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 No, ale jeżeli mówisz że płyta się "kończy" to czy WCet pomoże Ci? I tak warunki do OC stworzyłeś niezłe.. prawie jak DI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 "NOT EXACT IN ROUND" na zmiane z "NOT CONVRGENT IN SQR05" :lol: Usun cala zawartosc folderu spi, z wyjatkiem .exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Biedny HDD :P A zima cooling jak zawsze daje rade :D Też bym sobie pomęczył takiego LE1600, może kupie jakoś niedługo, bo za tą cene to mozna ustawić nawet 1.65v na codzien, jak coś się stanie to nie bedzie szkoda :PHDD to już ledwo zipi, ma przylutowane zasilanie do pcb bezpośrednio bo nawet te blaszki poodpadały :lol: wszystko zalane silikonem i musi jeszcze z tydzień pociągnąć ;) No, ale jeżeli mówisz że płyta się "kończy" to czy WCet pomoże Ci? I tak warunki do OC stworzyłeś niezłe.. prawie jak DI :DKończy w sensie że jest po prosu uszkodzone, nie działa dual, odpala sie kiedy jej sie zachce, jak się zamrozi to nie działa, sloty pamięci działają losowo, raz ten raz inny, z niektórymi prockami nawet i za 20 razem nie chce odpalić... Tak to dfi przecież się jeszcze nie kończy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 dzięki Kret :** @kaaban. chyba wcześniej otworze okno, jakaś motywacja do wyciśnięcia czegoś z proca ;) Tobie też dziękuje ;** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 kaaban, jak wyglada htt wall? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Boot na max 3499 czyli htt 318 czy 319 i powyżej nie bootuje za nic w świecie (zarówno w pokojowej temp jak i przy tych ~6*, na innych mnożnikach nie mogłem z nim dojść do porozumienia :? ), jeżeli chodzi o clockgena musiałbym jeszcze potestować, ale dfi od wczoraj nie daje znaku życia więc raczej już nic nie zrobię.... Próbowałem go na 3.8 ustabilizować choćby do valida i nawet wychodziło, na początku zawieszał się/restart w clockgenie, jednak po szybkiej, ale owocnej zabawie z pamięciami udawało mi się już odpalić cpuz :D z tym, że nie zdążał valida zapisywać, na więcej czasu nie miałem i ciężko było temp utrzymywać, CB jest denerwujący :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 (edytowane) Nowe pi, ale już nie miałem dzisiaj więcje cierpliwości... a za oknem +2*C :| Przy 12*C wg. coretemp HTT Wall na 370MHz. Edytowane 31 Grudnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 a max takty do screena/valida? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Dałem se z tym spokój bo mnie denerwowało, ~3740MHz max co uruchomiłem cpu-z, ale po kilku sekundach milion artefaktów i zwis, max co byłbym w stanie zapisać validacje albo screena to ~3700 ale mi się nie chciało z tym już użerać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 z vcore sie skaluje dobrze ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 się w ogóle z vcore nie skaluje... do max screena to 1.6 czy 1.8 bez różnicy, do pi to raczej niższe żeby się nie nagrzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 mam pytanie, dlaczego gdy ustawie sobie cos takiego 294x11 z biosu to orthos wysypie sie po 10 minutach, a gdy z biosu ustawie 291x11, odpale clockgena i ustawie to co wyzej(294x11) to orthos wytrzyma 1,5godz(dluzej nie chcialo mi sie testowac), czym to jest spowodowane? a i jeszcze jedno, w biosie musze ustawic 292 zeby cpu-z pokazal fsb=294, co tym razem jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Trochę powalczyłem. 3200 przy 1.5v Procek w ogóle sie nie skaluje ;] Nie ma różnicy czy daje 1.5v czy 1.65v :( Edytowane 1 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Masz kiepowatą sztuke panocku w takim razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 E tam, 3200mhz na co dzień jest i tak fajne ;] Wrogiem jest temperatura - scythe mine z noiseblockerem raczej nie poraża wydajnością :) Ale myślę że przy odpowiednio wymrożonym pokoju ~3.5 jest w zasięgu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=293148 air Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Co to za CPU tak genialnie wykryty przez CPU-Z? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) LE1600, HTT wall na kaskadzie ok 250-260 :D Edytowane 6 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 :) to dobre wieści. mam nadzieje ze mój cpu przy -20*C nie odmówi posłuszeństwa. htt 300 starczy mi w zupełnosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 jest juz CPU-Z 1.43 moze poradzi sobie z seria Athlonów LE-16xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b81525bf305fbc48.html chyba nie do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 chyba nie do końca.A co tam jest nie do końca, objaśnij bo nie łapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...