Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 11:05, el_gringo_dado napisał(a):

Wydaje mi się, że to Ty źle interpretujesz ten przepis, bo dopuszcza on jazdę dwóch rowerów obok siebie po jezdni, nawet gdy tego pobocza nie ma.

Owszem - na pustej drodze. Jednak, gdy jakieś auto dogania rowerzystów, to ten bliżej osi jezdni powinien spadać do krawędzi. Problem w tym, że on jedzie dalej obok i ma wywalone, bo przecież może.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 11:07, xdziUnia napisał(a):

Z tego co ja wiem, jest taka jazda dopuszczalna, ale gdy jedzie jakieś auto powinni jechać wtedy jeden za drugim. Mogą jechać koło siebie gdy nic nie jedzie i nikomu nie zawadzają.

A są tacy co jak jedzie auto - to jeden jedzie środkiem drogi a drugi poboczem.

A propo jazdy środkiem

http://www.kochamrowery.pl/2013/08/bezpieczenstwo-kierowcy-jazda-srodkiem-pasa.html

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 11:26, HeatheN napisał(a):
Stosując tą ciekawą zasadę, jadąc samochodem mogę przyspieszyć lub sygnalizować zamiar skrętu w lewo, jeśli uznam, że gość za mną będzie próbował mnie wyprzedzić "na trzeciego"?
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 11:25, KWS89 napisał(a):

Problemy pierwszego swiata. Czujniki parkowania w Mercedesie GLA nie wyłapują kutej bramy. #jakżyć

Problemy pierwszego świata c.d.: Jak schłodzić wodę w basenie, bo dochodzi do 30*C w te upały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 11:33, ULLISSES napisał(a):

Stosując tą ciekawą zasadę, jadąc samochodem mogę przyspieszyć lub sygnalizować zamiar skrętu w lewo, jeśli uznam, że gość za mną będzie próbował mnie wyprzedzić "na trzeciego"?

Jak dla mnie możesz:) wrzuć potem filmik jak cię nagra jakiś radiowóz/społecznik z kamerką i daj znać ile pkt dostałeś:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 11:51, HeatheN napisał(a):

Jak dla mnie możesz:) wrzuć potem filmik jak cię nagra jakiś radiowóz/społecznik z kamerką i daj znać ile pkt dostałeś :)

Jeśli zacznę przyspieszać zanim zjedzie na lewy pas, to niech spada - nie zauważyłem jego kierunku i już. Swoją drogą, że czasami tacy rajdowcy nie wrzucają kierunków. W sumie mogę zacząć przyspieszać jak dobije do zderzaka.

Natomiast kierunek mogę sobie wrzucić nawet jak on będzie miał już wrzucony - mogę szukać jakiegoś adresu i może mi się wydawać, że to tutaj - potem się rozmyślić.

W dniu 11.08.2015 o 11:41, Gordon Ramsay napisał(a):

Problemy pierwszego świata c.d.: Jak schłodzić wodę w basenie, bo dochodzi do 30*C w te upały?

1. Basen w cieniu.

2. Rozkładana wiata.

3. Wrzucać kostki lodu.

4. 30 stopni to nie jest dużo?

BTW: Basen nie ma zbyt wiele wspólnego z codziennością za kółkiem, chyba że ten basen zamontowany jest w limuzynie, kamperze lub autobusie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30*C w basenie i 20*C w kranie. Ja mam zimna wode z kranu +30*C, jak wziać zimny prysznic PANIEEE

Ojciec uczyl "nigdy przed, nigdy za"
http://wiadomosci.wp.pl/gid,17770089,gpage,3,img,17770140,kat,1342,title,Tragiczny-wypadek-w-Mszczonowie,galeria.html

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 12:22, Aurora001 napisał(a):
Owszem. Jak widzę za sobą tira, to zdarza mi się nawet zjechać na przystanek, by go przepuścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 12:11, ULLISSES napisał(a):

Jeśli zacznę przyspieszać zanim zjedzie na lewy pas, to niech spada - nie zauważyłem jego kierunku i już. Swoją drogą, że czasami tacy rajdowcy nie wrzucają kierunków. W sumie mogę zacząć przyspieszać jak dobije do zderzaka.

Natomiast kierunek mogę sobie wrzucić nawet jak on będzie miał już wrzucony - mogę szukać jakiegoś adresu i może mi się wydawać, że to tutaj - potem się rozmyślić.

1. Basen w cieniu.

2. Rozkładana wiata.

3. Wrzucać kostki lodu.

4. 30 stopni to nie jest dużo?

BTW: Basen nie ma zbyt wiele wspólnego z codziennością za kółkiem, chyba że ten basen zamontowany jest w limuzynie, kamperze lub autobusie.

https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xfp1/v/t42.1790-2/11019053_1017658744946007_384653771_n.mp4?efg=eyJybHIiOjUwMCwicmxhIjo1MTJ9&rl=500&vabr=278&oh=096ff17c44346927d600c8ac48bd129e&oe=55CA13E6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 13:35, Gordon Ramsay napisał(a):

Ale jak to za sobą? Tira można widzieć za sobą najwyżej przez te kilka sekund po wyprzedzeniu, inaczej co najwyżej przed sobą ;)

Jak jest ograniczenie do 70 i ograniczenie do 50 za 500m, ja mam na blacie 80, a on 90, bo ma obce blachy, pustą naczepę, nie ma ogranicznika i generalnie ma wywalone, to bardzo szybko dojeżdża mi do zderzaka i jest za mną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 10:37, Aurora001 napisał(a):

Narzekasz na sprzatanie samochodu po jezdzie z ofiara. Jesli to bylo zdarzenie drogowe to z OC sprawcy/poszkodowanego zwrocic Ci powinni za profesjonalne sprzatanie/przywrocenie do stanu poprzedniego.

To był mój współpracownik, ja leciałem osobówką z Garwolina, on wracał tirem z Rosji, mieliśmy się spotkać pod Mławą. Miałem mu przekazać kwity, on miał zapiąć drugą naczepę i z powrotem na wschodnią granicę w kolejkę się ustawić. Zasnął za kierownicą 20km od miejsca gdzie mieliśmy się spotkać.

Problemy pierwszego swiata. Czujniki parkowania w Mercedesie GLA nie wyłapują kutej bramy. #jakżyć

Trzeba było kupić gulfa, w gulfie wszystko wyłapuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 11:41, Gordon Ramsay napisał(a):

Zakop kilkadziesiąt metrów rury pod ziemią oraz pompę i podłącz ten skomplikowany system do basenu. W ten sam sposób możesz zrobić darmową klimatyzację domu, jeśli w rurze zamiast wody będzie powietrze wlatujące do domu oraz umieścisz wentylator zamiast pompy.

dpp-gwc-rys4.png

Należy się 50zł.

Edytowane przez Gatsby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mi się skojarzyło :D

https://www.youtube.com/watch?v=_47utWAoupo

Edytowane przez dumpmuzgu
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no. Aż tak źle nie jest. Po prostu muszę kręcić szyją przy przestawianiu z jednego garażu do drugiego... I na szczęście- nie ma tego systemu antykolizyjnego, bo przeczuwam że działający narobił by wiecej szkody niz pożytku.

Kret- co do Gofra, toż mam Golfa incognito. Leona- i czujki działają jak trzeba. W roboczym Yeti Ojca też banglają. W upie nie ma, bo i po co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 10.08.2015 o 21:04, ULLISSES napisał(a):

Nie wiem, opowiedz mi więcej o tym.

Ja akurat mam rower w cenie twego prestiżu, więc mnie to nie dotyczy :)

W dniu 11.08.2015 o 06:23, SEKS_INSTRUKTOR napisał(a):

Kup ferrari, dziw się że nie możesz podjechać pod swoją stodołę bo za niskie zawieszenie.

Do miasta tylko trekking.

Powiedz to mojej byłej bmw, która wiozła rannego z wypadku. Pół dnia nie moje na doczyszczenie tego syfu.

Kiepskie porównanie, bo chodzi o jazdę po drodze publicznej, jaką jest DDR pojazdem dopuszczonym do ruchu jakim jest rower szosowy. Nikt nie ma pretensji, że szosówka nie da się jeździć w terenie.

Jakoś tym rowerem poza miasto trzeba dojechać. Równie dobrze wytłumaczeniem stanu dróg mogłoby być: na mławskie ulice tylko Merc G na oponach allterrain lub Sławkowy samurai.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2015 o 18:54, KWS89 napisał(a):

Nie no. Aż tak źle nie jest. Po prostu muszę kręcić szyją przy przestawianiu z jednego garażu do drugiego... I na szczęście- nie ma tego systemu antykolizyjnego, bo przeczuwam że działający narobił by wiecej szkody niz pożytku.

Akurat ten system w xc60 jest bardzo OK. Parę razy uchronił mnie przed wjazdem w dupę, gdy zgodnie z samochodami obok ruszałem na światłach i kierowniczka przede mną po chwili postanowiła się zatrzymać, a ja byłem "zamyślony". System ten działa dobrze jakie kierowca nie próbuje sam się ratować. Co do sytuacji na tym filmiku, to prawdopodobnie kierowca spanikował i dał po pedałach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi