jacool Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Zaraz ktoś napisze, że oszczędzasz proca. Tak źle i tak niedobrze. Jakie V i jakie takty to każdego indywidualna sprawa. jak ktoś chce mieć 4.5GHz do netu i GG to jego sprawa. Jak ktoś chce katować proca ORTHOS-em godzinami - proszę bardzo. Do tego te programy są. Edytowane 11 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Podkręciłem E8200 @ 3,55GHz 1,293V i temp w idle mam 49 stopni i w stressie 83 stopnie na boxowym chłodzeniu. Czy te nie są za duże ? czy są dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) moj nowy rekord w spi 1m :P 10.422s jaki voltarz :E :P skracalem timingi na pamieciach, ale nie dawaly one zadnego skutku, wiec juz nawet screenow nie robilem :P 6-5-5-18 tez 10.422 na 6-5-5-15 takze, dalem sobie spokoj i stwierdzilem ze nie bede proca tak katowal :P a tak z ciekawosci sprawdzilem ile wycisne mac z tych pamiatek i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy poszly na 1100 na 6-5-5-18 1,9v [wiecej nie sprawdzalem ani nie zmniejszalem timingow, poprostu nie chcialo mi sie z tym bawic] ogolnie myslalem ze 1000 to juz koniec. moze jutro sprobuje 1200, chociaz watpie. Edytowane 11 Października 2008 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 To ile trzeba tym linpakiem meczyc proca by stwierdzic stabilnosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Które chłodzenie według was jest lepsze: Karakorum NOCTUA NH-U12P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 NOCTUA i tyle na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 U mnie Linpack jak do 10 testów nie robił błędów to już dalej nie robił. A czasowo nie ma co podawać bo w zalezności od ilości RAM-u i mocy obliczeniowej testy robi szybciej lub wolniej. Tylko nie wybieraj wykrywania błędów, bo wtedy ci wynik pokaże dopiero na końcu, a tak na bierząco widzisz wynik każdego testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 U mnie Linpack jak do 10 testów nie robił błędów to już dalej nie robił. A czasowo nie ma co podawać bo w zalezności od ilości RAM-u i mocy obliczeniowej testy robi szybciej lub wolniej. Tylko nie wybieraj wykrywania błędów, bo wtedy ci wynik pokaże dopiero na końcu, a tak na bierząco widzisz wynik każdego testu. Jakaś kicha, bo jak zrobie maksymalne obciążenie to bład jest na dzińdybry -> "Please chceck the Residual<norm>..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Ja już się przyzwyczaiłem do OCCT i wysoki prio, jak usłyszycie kaczuszkę to nie jest dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) Zaczynam właśnie zabawe w OC i o to pierwszy wynik :wink: Co sądzicie na temat voltów i temperaturek, jest ok? Czy na mostkach nie są za wysokie tempy, do ilu tam może być temp? Zastanawiam się jakie bezpieczne wolty można zapodać w moim mobasie na mostkach i innych bajerach, bo na razie jest wszystko na auto. Edytowane 12 Października 2008 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Zaczynam właśnie zabawe w OC i o to pierwszy wynik :wink: Co sądzicie na temat voltów i temperaturek, jest ok? Czy na mostkach nie są za wysokie tempy, do ilu tam może być temp? Zastanawiam się jakie bezpieczne wolty można zapodać w moim mobasie na mostkach i innych bajerach, bo na razie jest wszystko na auto. Obiad gotujesz na grafie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 A co ja na to poradzę, że ma takie tempy, jest gwara jak się skopci do wysyłam i gicio nie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 A co ja na to poradzę, że ma takie tempy, jest gwara jak się skopci do wysyłam i gicio nie? :) Może... ale przy jakiejs temperaturze taktowania ida w dół drastycznie i jest klapa ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 to że seria HD się grzeje to wiem z doświadczenia po HD4870 ale żeby X2 w idle miał takie tempy ;p Zrób lepiej Fan-Moda ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 jakim to programemi jak tam poustawiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 jakim to programemi jak tam poustawiać? http://forum.ncix.com/forums/displaylink.c....php?t=33926633 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 jakim to programemi jak tam poustawiać? Moze latwiejsze do pojecia?: http://pl.youtube.com/watch?v=gedv6MB0QBI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Co sądzicie na temat voltów i temperaturek, jest ok? Czy na mostkach nie są za wysokie tempy, do ilu tam może być temp? Zastanawiam się jakie bezpieczne wolty można zapodać w moim mobasie na mostkach i innych bajerach, bo na razie jest wszystko na auto. AUTO - na płyatch ASUSA to bardzo kiepski pomysł. Pisano już o tym wielokrotnie. Twój proc widać ma potencjał tylko coś tempy marne. Daleko nie pojedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Może mi ktos wyjasnic jaki wpływ na o/c E8400 ma cpu gtl reference voltage zakres od 0.5x - 0.635 czy ustawienie tej wartosci na max powoduje mniejsze zapotrzebowanie cepka na vcore :rolleyes: ?? bo do tej pory mialem ustawione na auto i cepek potrzebowal 1.36V do stabilnosci na 4ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 AUTO - na płyatch ASUSA to bardzo kiepski pomysł. Pisano już o tym wielokrotnie. Twój proc widać ma potencjał tylko coś tempy marne. Daleko nie pojedziesz. A jaką temp masz na swoim 4.65GHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Chyba ze dwie strony wcześniej jest screen vcore=1.392V 4.7GHz. temp max 61C. ja mam wodę więc porównanie z moimi tempami nic ci nie da. Wnisokuję tylko, że jak na 1.19V masz 52C no to pytanie co będzie na 1.35? No chyba, że 4GHz ci styka :) i nie chcesz podnosić Vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Myślę, że 4.3GHz mi styknie, a jakie tempy do 24/7 są max? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Myślę, że 4.3GHz mi styknie, a jakie tempy do 24/7 są max?Ten proc na luzie tyle zrobi. Przyzwoite to poniżej 65C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Jaka jest różnica temp CPU pomiędzy boxowym coolerem E8200, a NOCTUA NH-U12P ?? Ile stopni mniej w IDLE/STRESS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Jaka jest różnica temp CPU pomiędzy boxowym coolerem E8200, a NOCTUA NH-U12P ?? Ile stopni mniej w IDLE/STRESS ?? nikt Ci tego nie powie ile będziesz miał mniej, samo chłodzenie na CPU to nie wszystko , ważne jest jeszcze czy masz dobrze wentylowaną obudowę, jaką pastę nałożysz (różne pasty-dają różne wyniki w temp.) itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 moj nowy rekord w spi 1m :P 10.422s jaki voltarz :E :P skracalem timingi na pamieciach, ale nie dawaly one zadnego skutku, wiec juz nawet screenow nie robilem :P 6-5-5-18 tez 10.422 na 6-5-5-15 takze, dalem sobie spokoj i stwierdzilem ze nie bede proca tak katowal :P a tak z ciekawosci sprawdzilem ile wycisne mac z tych pamiatek i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy poszly na 1100 na 6-5-5-18 1,9v [wiecej nie sprawdzalem ani nie zmniejszalem timingow, poprostu nie chcialo mi sie z tym bawic] ogolnie myslalem ze 1000 to juz koniec. moze jutro sprobuje 1200, chociaz watpie. u mnie superpi tak ustawienia 500*8, napiecie 1,385V(bios pokazuje takie), pamieci ustawione na 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) jakie ladne napiecie u ciebie u mnie prawie 1,5v xD widac na linuksie leci szybciej xD wiekszedo vcore nawet nie probuje dopiero na wodzie czyt juz nie dlugo Edytowane 12 Października 2008 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) Już uporałem się z tempami na grafice teraz wichura ustawiona na 35% i temp. 53 stopnie :razz: A przy okazji na prosku też spadła 2-3 stopnie :razz: Edytowane 12 Października 2008 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 czy ktoś kupował E8x00 u użytkownika pablo328 na allegro i może powiedzieć jaka to rewizja i tygodnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 nie latwiej spytac po prostu ziomka o tydzien? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...