TiGeR5 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Panowie przy takim ustawieniu na jakim jadę przywaliłem na Ram 2,24V - myślicie że to nie za dużo na cruciale?? Dmucha na nie co prawda wentyl ale nie chciał bym ich spalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Crucki lubie tak po prostu sobie zdechnac, ciezko powiedziec czy od woltow czy od czego innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Bios jest zaktualizowany (najnowszy ze strony producenta). Zrobiłem mały test wydajności na 500x8.5=4250MHz pamięci 1000MHz (niestety nie są demonami OC i 1150 już dla nich za dużo :oops: ) i na 472x9=4248MHz pamięci 1132MHz W SUPER PI drugie rozwiązanie okazało się szybsze o 11 sekund (po dwa podejścia na każdym z ustawień) przy próbie 32M. Niestety ORTHOES wywala błąd po kilku minutach na drugim ustawieniu (pewno pamiątki nie dają rady @ 2.31V) :-( Temperatury w okolicy 75 c - nadal wysoko. Tak sobie myślę, że może z moim WC coś jest nie tak bo uprzednio miałem E7200 @ 455x8.5 @ 4.125V i na chłodzeniu powietrznym NINJA2 miał podobne temp jak na WC, konkretnie to nie było więcej jak 3-4 stopnie różnicy. WC raczej działa bo mam też grafe zwodowaną to ta na powietrznym ledwo wyciągła 600/1500/1800 @ 750/1850/2000 i miała temp blisko 80 c po zwodowaniu idzie 840/2130/2080 i temp nie przekracza 50 c. Może ten bloczek jest jakiś nieudany ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 A ja ostatnio kupiłem sobie takiego procka na allegro za 440 złociszy: :) Q820 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) A ja ostatnio kupiłem sobie takiego procka na allegro za 440 złociszy: :) Q820 Jedziesz dalej... :) BTW Chyba spac Ci sie nie chcialo :P Edytowane 16 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Nie mogę okiełznać swojego procka... Mam niby Q820 i jak narazie zrobiłem stabilne 3,6GHz na napięciu 1,275V... Wszystkie opcje na auto w biosie :P Co robić, żeby wyciągnąć go chociaż na 4GHz? Zestawienie sprzętu macie w sygnaturce, na pamięci teraz mam ustawione 1000MHz i śmigają. Narazie temperatury ładne... max 50 C Edytowane 16 Września 2009 przez ugiugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Wlasnie daltego, za masz wszystko na auto. Musisz podniesc reszte napiec. Poluzuj timingi na Ramie. OC to nie tylko VCPU i FSB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Ja wiem, że te 2 opcje to nie wszystko... Tylko, że mnogość opcji w biosie jest przerażająca :P tzn przerażająca pod tym względem, że nie wiem kiedy co i do jakiej wartości podnieść :P Skąd wydrzeć nominalne wartości napięć dla mostków itd? Poluzuj timingi na RamieMam ustawione 5-5-5-15... schodzić z nimi bardziej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Jedziesz dalej... :) BTW Chyba spac Ci sie nie chcialo :P Niestety dalej już jest ciężko, proc się gotuje (gorąca sztuka, albo jakiś błąd w montażu), 4.4ghz 1.35v jeszcze zrobi przy otwartym oknie ale wyżej to już nie da rady... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Niestety dalej już jest ciężko, proc się gotuje (gorąca sztuka, albo jakiś błąd w montażu), 4.4ghz 1.35v jeszcze zrobi przy otwartym oknie ale wyżej to już nie da rady... :oops: Moj proc tez jest 'goracy' ale wodzie to nie przeszkadza ;) Szkoda... Moze to by byla ciekawa 'sztuka' ;) Moj nowy nabytek: Edytowane 19 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 nice :rolleyes: najszybszy stabilny e8xxx w pl jesli sie nie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 KUBA TM: Jakie temperatury na tych taktach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Jakie oznaczenie tego procka? Wiadomo, że musi być E0, a dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) KUBA TM: Jakie temperatury na tych taktach? 60C Jakie oznaczenie tego procka? Wiadomo, że musi być E0, a dalej? Cep z 2009 roku :) Tygodnia nie pamietam, nie che mi sie sciagac bloku teraz... BTW to jeszcze nie koniec... Edytowane 20 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 omg :blink: jakas mega zimna sztuka, u mnie przy bardzo podobnym chłodzeniu już przy 4,5ghz @ 1,36v dobija do 75*... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 omg :blink: jakas mega zimna sztuka, u mnie przy bardzo podobnym chłodzeniu już przy 4,5ghz @ 1,36v dobija do 75*... Bardzo zimna... Noce teraz chlodne.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) MINI-WC atakuje :) Edytowane 20 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 MINI-WC atakuje :) Schowaj sie :P E8400 rulez! :) BTW zrob mu orthosa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Panowie KUBA TM i jacekcz jakie VTT na procach?? Zacne sztuki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) 1.24V Dopiero przy FSB grubo powyżej 500 trzeba podnosić. Edytowane 21 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 A ja odpadam;/ Mam E0 8400, juz tu kiedys screeny podawalem 8x500 1,1685 V VTT 1,11 MCH 1,2 SB 1,5 DDR 2,2V Tempy na karakorum 60 stres! (dobrze docisniety) cosik wysokie ale trudno.... Wiec bylem pewien ze na 4,5 (9x500) nie bedzie potrzeba wiecej niz 1,265 V (VTT 1,2) ale wywala mi orthosa...a wyzej V nie chce dawac bo tempy i tak do 75 skacza.. Czy mozliwe jest zeby byla az taka roznica miedz 4,0ghz a 4,5ghz? w napieciu? Skoro na 4 ghz potrzebuje tak malo i jest 100% stabilny...czemu pytam? Bo mi WC po glowie chodzi:D ale jesli nie da rady 4,5 24/h to wc mi nie potrzebne... i nie wiem jak sprawdzic te 4,5ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 60* w stresie to wg mnie calkiem zacne temperatury, a co do 4,5ghz to niestety tak to wyglada od pewnego momentu proc potrzebuje duzo wiecej papu i nic z tym nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 A ja odpadam;/ Mam E0 8400, juz tu kiedys screeny podawalem 8x500 1,1685 V VTT 1,11 MCH 1,2 SB 1,5 DDR 2,2V Tempy na karakorum 60 stres! (dobrze docisniety) cosik wysokie ale trudno.... Wiec bylem pewien ze na 4,5 (9x500) nie bedzie potrzeba wiecej niz 1,265 V (VTT 1,2) ale wywala mi orthosa...a wyzej V nie chce dawac bo tempy i tak do 75 skacza.. Czy mozliwe jest zeby byla az taka roznica miedz 4,0ghz a 4,5ghz? w napieciu? Skoro na 4 ghz potrzebuje tak malo i jest 100% stabilny...czemu pytam? Bo mi WC po glowie chodzi:D ale jesli nie da rady 4,5 24/h to wc mi nie potrzebne... i nie wiem jak sprawdzic te 4,5ghz... Dlatego nie ma co sie podniecac prockiem ktory robi 4.0GHz na 1.1V bo moze nawet nie zrobic 4.3GHz... Niestety tak wyglada skalowanie (jest z d*) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 60* w stresie to wg mnie calkiem zacne temperatury, a co do 4,5ghz to niestety tak to wyglada od pewnego momentu proc potrzebuje duzo wiecej papu i nic z tym nie zrobisz.Może i zacne ale ludzie niekiedy przy napieciu o 0,1V maja mniejsze tempy na Karakorum;] ale nie wazne. Co do duzo wiecej papu, ile bezpiecznie VTT i Vcore dla testu na karakorum w nocy, gdy chlodniej ustaiwc max? (jak nie pojdzie na takim to juz wogole nie pojdzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Może i zacne ale ludzie niekiedy przy napieciu o 0,1V maja mniejsze tempy na Karakorum;] ale nie wazne. Co do duzo wiecej papu, ile bezpiecznie VTT i Vcore dla testu na karakorum w nocy, gdy chlodniej ustaiwc max? (jak nie pojdzie na takim to juz wogole nie pojdzie) Co Ty porownujesz? Napisales "ludzie niekiedy przy napieciu o 0.1V maja mniejsze temp. na karakorum" :| Owszem, ale nie przy ponad 4.7GHz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Co Ty porownujesz? Napisales "ludzie niekiedy przy napieciu o 0.1V maja mniejsze temp. na karakorum" :| Owszem, ale nie przy ponad 4.7GHz....A co ty mi wciskasz? Gdzie napisalem o 4,7 ghz? Napisalem ze u mnie przy 1,165V i 4ghz mam 60 na Karakorum, a niektorzy maja mniej stopni przy 4ghz i 1,26V na karakorum;] o to chodziło;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 A co ty mi wciskasz? Gdzie napisalem o 4,7 ghz? Napisalem ze u mnie przy 1,165V i 4ghz mam 60 na Karakorum, a niektorzy maja mniej stopni przy 4ghz i 1,26V na karakorum;] o to chodziło;] pomylka obserwatora ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 A co ty mi wciskasz? Gdzie napisalem o 4,7 ghz? Napisalem ze u mnie przy 1,165V i 4ghz mam 60 na Karakorum, a niektorzy maja mniej stopni przy 4ghz i 1,26V na karakorum;] o to chodziło;] i to jest normalne. każda sztuka jest inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 i to jest normalne. każda sztuka jest inna.A Ciebie pomecze o orthosa przynajmniej godzinnego na prio 9 (Small) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Może i zacne ale ludzie niekiedy przy napieciu o 0,1V maja mniejsze tempy na Karakorum;] ale nie wazne. Co do duzo wiecej papu, ile bezpiecznie VTT i Vcore dla testu na karakorum w nocy, gdy chlodniej ustaiwc max? (jak nie pojdzie na takim to juz wogole nie pojdzie) Papu to do krotkotrwalych testow to i pewnie z 1.5v mozna ale to tak do bardzo krotkotrwalych wg mnie, a tak na dluzej to max 1.4v - tyle jesli o vcore a co do vtt to pewnie z 1.3 - 1.35v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...