SGJ Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dobre czasy popularności gotowych zestawów sygnowanych marką dużych firm skończyły się bardzo dawno temu. Powoli ta sytuacja się zmienia i komputery składane na zapleczu małych sklepików zaczynają ponownie odchodzić na drugi plan, ustępując miejsca "markowym" komputerom. W dzisiejszym teście przyjrzymy się dwóm propozycjom od firmy NTT System. Zapraszam do leORT: ORT: ORT: ktury. Autor: Ryba - Marcin Rywak Dwa zestawy komputerowe od NTT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Hmmm... to juz mój komputerek ma lepsze osiągi niz ten niskobudżetowy zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler129 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Quad Core to raczej nie do gier :wink: Co do tych paneli to fakt przy duzo ich ;) Wystarczyl by jeden ze wszytkim B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Art ok, ale ... XBX2 i jakie modyfikacje aby cos krecic ? Wchodzisz do biosu i ustawiasz co trzeba. ps. ja tam widze QX'a w wersji ES, czy CPU-Z zle odczytuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ten wstęp chyba troszkę przesadzony i winien być opatrzony dopiskiem "w podziękowaniu za..." Sorki nie mogłem się powstrzymać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ps. ja tam widze QX'a w wersji ES, czy CPU-Z zle odczytuje ? Tak, ES :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ten art to ogolnie jakas reklama, czy co? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazorBMW Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Nieee no to już lekka przesada z takimi zestawami. Ja, osobiście wolę składaki, a tutaj jest niby Quadzik, ale średnie mobo... już pamiętam, mam 2 kumpli co kupili coś podobnego i potem nie nadawały się do grania w właściwie do niczego - małe dyski :-P Ogólnie jestem przeciwnikiem takich zestawów w supermarketach <_< DEVILEK, ja tam mam AM2 a na mobaskach do c2d to sie raczej nie znam, więc dlatego... aaa, i jestem przyzwyczajony do mobo ASUS'a ... nie wiem, czemu akurat tak padło, że na obydwu kompach mam plyte główną Asusa...? Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez razorBMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Nieee no to już lekka przesada z takimi zestawami. Ja, osobiście wolę składaki, a tutaj jest niby Quadzik, ale średnie mobo... już pamiętam, mam 2 kumpli co kupili coś podobnego i potem nie nadawały się do grania w właściwie do niczego - małe dyski :-P Ogólnie jestem przeciwnikiem takich zestawów w supermarketach <_< High end na 975X, a On sobie powie "srednie mobo" :lol: A co do ES'a to :lol2: Ciekawe, ciekawe. Ktos kto kupi i bedzie mial o tym pojecie jakies, to moze miec niezly fun. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Hmm art ok. Ale nie zrozumie ludzi, którzy takie coś gotowe kupią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Taktowania karty graficznej mogliśmy podnieść do poziomu 520 MHz dla rdzenia graficznego oraz 365 MHz (taktowanie rzeczywiste).Po pogrubieniu wypadałoby dodać dla pamięci/vramu/whatever ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 I tak mnie nie stac na taki super sprzet. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A co do ES'a to :lol2: Ciekawe, ciekawe. Ktos kto kupi i bedzie mial o tym pojecie jakies, to moze miec niezly fun. To byl komputer pokazowy i probna konfiguracja, procek pozyczony byl on Intela, w wersji sprzedazowej jest juz Retail na 100% :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Hmm albo mi sie wydaje albo w artykule w zadnym miejscu na padlo magiczne slowo zestaw kosztuje xxxx zlotych ;) Tylko w podsumowaniu pojawia sie w zaletach niska cena zestawu ;) Zreszta ta ich najslabsza konfiguracja jest zaledwie porownywalna do mojej ktora ostatnie zmiany miala rok temu a juz wtedy byla na granicy lowbudget/middleend. No ale jak kazdy artykul na purepc z tego rowniez dowiedzialem sie czegos nowego a mianowicie ,ze NTT jest markowa firma :D Ehh kolejny art dla ktorego targetem sa komputerowe warzywa, ktore z ledwoscia windowsa odpalaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Ten wstęp chyba troszkę przesadzony i winien być opatrzony dopiskiem "w podziękowaniu za..." Sorki nie mogłem się powstrzymać ;) chodzi o to ze ktos kogos zasponsorował na jednej z imprez ? czemu w minusach pierwszego zestawu nie ma napisanego - słaby zasilacz do tego sprzętu zamontowali najzyklejszego modecoma fell z tego co widzę (ludzie na ppc nie polecają tego nawet do s. 754/939 który jest mniej prądożerny niż c2d) Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Szybko przeleciałem wzrokiem artykuł i nie znalazłem ceny...Jaka jest cena poszczególnych komputerów :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ciekawe oceny - ten staroc dostal 3 a 4x wydajniejszy 3.5 :lol: fotek duzo ale malo cos tekstu np o uzytkowaniu - jak sie spisywala klawa czy mysz - ile taki komp wazy.... bida - nie podoba mi sie ten art. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-brutal1ty- Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Hmm... Wytłumaczcie mi to. Testowano sprzęt dla graczy, tak? To dlaczego widzę tam tylko CS:S'a i F.E.A.R.'a? Dla mnie testowanie komputerów "niby" skierowanych dla graczy w SPi to delikatnie mówiąc/pisząc pomyłka <_< . Tak wiem chcieliście pokazać na ile wydajne są zestawy ale liczby w SPi nie odzwierciedlają ilości FPS'ów w poszczególnych grach. Poza tym jest wiele innych ciekawych tytułów jak chociażby CoH, CoD 2, itd. :wink: Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez -brutal1ty- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 bawiłem się ntt w takiej budzie,, komp miał problemy z rebotami, czasem 5 razy przed ładowaniem windy czasem po 3h w 3d jeszcze działał ;) winnym okazał się uszkodzony wyświetlacz obudowy, po odłączeniu zwisów zero.. w formie anegdotki :] recka taka imho niekonieczna ale nie narzekam lepiej coś niż nic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Chyba autor tez wyszedl z tego zalozenia ;) Bo normalnie jak ktos odwazyl sie skrytykowac artykul to szla obrona Czestochowy a teraz cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 NTT jest dystrybutorem DFI, więc to mi wygląda na miłe "rozpoczęcie współpracy" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...