Skocz do zawartości
Gość Andżej

Bmw M3 Challenge

Rekomendowane odpowiedzi

Imo super ze za free ale na sima bym nie liczył (bo po co ;)). Plus ze małe wymagania i ze tylko 500mb na dysku to zajmniej. Co do M3 do wolałem starsze M3 powah ;).

To jest nic przy tym:

A to jest niczym przy tym ;):

Nie lubie aż tak muscule carów, ani tego mustanga ale sprężarka daje rade (przynajmniej jeżeli chodzi o dźwięk - jak sterowaczek czy coś ;p).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odchodząc od tego, to ty wyjechales z tekstem o czuciu driftu dupą, wiec jak ty chcesz ten drift czuc dupą w grze??

to ja sie Ciebie pytam

nigdy nie będzie symulatora drfitu bez specjalnych urządzeń do symulowania przeciążeń

na kierze można sobie jedynie pośmigać po torze, bo tam nie jest potrzebne czuci w takim stopniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KAMILcom, rozsmieszasz mnie, dobrze wiesz, że rozmawiamy o GRZE KOMPUTEROWEJ, wiec jesli ja mowie o drifcie w grze, to mam na mysli jechanie bokiem w zakręcie paląc tylne gumy... i robimy tak w grze komputerowej. Jako, ze jest to gra to oczywistym jest, że nie poczujemy tych przeciąrzen, nie wyczujemy momentu uslizgu dupą, ani nic z tych rzeczy, dlatego, ze to gra komputerowa. Ale jesli uda nam się pojechac zakręt bokiem paląc tylne gumy, to nadal bedzie to mozna nazwac driftem, mimo ze wykonało się go w grze. Musisz uwzględnić kontekst. Przykładowo jak zabije 300 niemcow w Call of Duty, to rozmawiając o tym w topicu o Call of Duty, kazdy dyskutant uwzględni kontekst i domysli się, że zabiłem 300 niemców w grze i nie będzie rzucał tekstami typu: "zabicie niemca mozna tylko poczuc palcem na metalowym spuscie kałacha" czy cos w tym stylu. Dla mnie koniec tematu, bo przyczepiles sie chyba z samej zasady i kłocimy się o nazewnictwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thugg:

od Niemcow to ty sie odpierwiastkuj, bo jak Niemiec sie wkurzy to bedzie gorzej. a jak chcesz jezdzic do przodu bokiem ( tak wiem, ze jest to najszybszy sposob pokonywania odleglosci ) to nic tu po tobie. idz katowac nid for shit edyszyn nekst, bo w produkcji od symbin tak sie nie da zwlaszcza na szczalkach. ew zostaje ci LSF na gryzoniu.

i na tym prosze zakonczmy nasza jakze mertytoryczna dyskusje, przepros, przyznaj sie do bledu i wiecej nie pokazuj sie w tym temacie, grzecznie prosze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec, dobrze wiem, ze w produkcjach Simbin da się jezdzic do przodu bokiem. Wezmy za przykład GT Legends i Forda Mustanga, bardzo miło i przyjemnie wykonuje się nim drifty, wiec sam mozesz sobie pokatowac Need For Speeda. Poza tym w rzeczywistosci takim M3 da sie jezdzic bokiem, wiec czemu w grze od Simbin miało by się nie dac. Dobrze zdaję sobie sprawe, że drift nie jest najszybszym sposobem pokonywania zakrętów, co nie zmienia faktu, że jest to bardzo przyjemny sposob i nawet kierowcy wyscigowi gdy mają okazję pojezdzic jakimis cywilnymi wozkami to lubią polatać bokami.

Aha, nie rób z siebie alfy i omegi simracerów i nie traktuj mnie z góry, wierz mi, że ja tez od dłuzszego czasu jezdze w takich simach jak GTL, GTR2, rFactor i to prawie codziennie, moze nie jestem alienem, ale daję radę, więc teksty o NFS mozesz sobie wsadzic... sam wiesz gdzie. Gdybys zerknął w mój opis to bys wiedział, że na strzałkach nie jezdze.

EDIT:

Do jakiego błędu miałbym się przyznac i za co miałbym przepraszać? Grzecznie cię proszę, nie mow mi, w których tematach moge się wypowiadać, a w których nie.

EDIT 2:

Kilka dowodów (wyszukanych na szybko) na to, ze w produkcjach Simbin da się driftowac, wszystko zalezy od charakterystyki wozu i umiejetnosci kierowcy:

GTL:

http://www.youtube.com/watch?v=1ngzWAI1ZDE

GTR 2:

http://www.youtube.com/watch?v=aGhn2vq5uqE

http://www.youtube.com/watch?v=qN03hAZRgWk...ted&search=

Teraz zacytuję ciebie:

...przepros, przyznaj sie do bledu...

Oczywistą sprawą jest, że tak się nie jezdzi w wyscigach, bo traci się kupę czasu, ale offline mozna się pobawic, a to że tobie taki sposob się nie podoba i gardzisz nim, nie znaczy, że mozesz po mnie jechac.

Uważam że BMW M3 Challenge bedzie można dosyć łatwo driftowac, gdyż z samych recenzji samochodu wynika, że jest to samochód który stosunkowo łatwo prowadzi się w poslizgu, oczywiscie nie jezdziłem nim, nie jestem tak bogaty, opieram się po prostu na recenzjach.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KAMILcom, w takim razie wytłumacz mi jak mam nazwac drift wykonany w grze? Pseudo-drift, niby-drift, game-drift, drift-w-GTL-fordem-mustangiem? Tak jak wczesniej wspomniałem, kłocisz sie o nazewnictwo. Idąc twoim tokiem rozumowania, nie mam prawa powiedziec, ze zabiłem potwora w Doom 3, bo to tylko gra i na myszcze nie poczuje spustu, nie moge powiedziec, że wykonałem skok na nartach w Skokach Narciarskich 2006, bo to tylko gra i nie poczuję nart na klawiaturze, nie moge powiedziec, że wykonałem oli w Tony Hawk bo nie poczuję deskorolki na padzie. Tak jak napisałem, bierz pod uwage kontekst.

Pozatym, twierdzisz, ze nie moge podriftowac sobie w grze nie czując samochodu pod [gluteus maximus], dziwna sprawa, dzis akurat udalo mi sie zrobic kilka driftów w rFactor Pagani Zondą, jak ja to zrobiłem w takim razie? Nie da się, a zrobiłem, no geniusz jakis jestem. W BMW M3 Challange tez bede sobie driftował, czy mi twoje prawa tego zabronią, czy nie.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajna gierka. Jest jeden ogromny plus imo względem GTR2 GTL itd: jak zacznie się lecieć bokiem to są szanse na wyjście z tego oraz na długi i efektowny uślizg tylnej osi.

Gra się po prostu przyjemnie.

Pozdro

Edytowane przez bobson37

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po pierwszych jazdach, co prawda na myszce, bo dfp nie chce mi sie wyjmowac, ale musze powiedziec ze gra jest miodna! Widocznych uszkodzen nie ma niestety, ale za to mozliwy jest poruszany wczesniej tutaj powersliding, oczywiscie po wylaczeniu dsc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajna gierka. Jest jeden ogromny plus imo względem GTR2 GTL itd: jak zacznie się lecieć bokiem to są szanse na wyjście z tego oraz na długi i efektowny uślizg tylnej osi.

Gra się po prostu przyjemnie.

Pozdro

Po prostu w GTR2 i GTL trzeba cos wiecej umiec niz tylko trzymac gaz do dechy zeby pojechac slajdem czy wyjsc z poslizgu :)

W GTR2 jest to znacznie trudniejsze - no ale czy widziales kiedys podczas wyscigow GT by auta slajdami jezdzily ?

W GTL spokojnie mozna jechac slajdem - no ale wymaga to nieco umiejetnosci nie to co w LFS czy jakims NFS :P

No ale ta gierka jest calkiem fajna .. szkoda ze 1 tor no ale moze udac sie np z GTR2 tory przeniesc..

Edytowane przez Sewer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genialna gierka, jak się można było spodziewać, nawet jakieś tam uszkodzenia są co jak na reklamówkę jest wręcz niespotykane. BMW prowadzi się genialnie, trochę łatwiej niż w przypadku GTR, faktycznie można pokusić się o drifty, no ale to nic dziwnego, w końcu to "zwyczajne" auto drogowe :D

Po godzince spędzonej na nurburringu przestałem myśleć o BMW jako o dresowozach, tylko stwierdziłem że są to naprawdę fajne autka, więc cel marketingowy wydania tej gry jest w pełni osiągnięty, mój następny pojazd to BMW serii3 z komisu :P

Niech ktoś sprawdzi jak tam z kompatybilnością z torami z GTR2, ew. przeniesieniem furki do GTR2 lub GTL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GTL spokojnie mozna jechac slajdem - no ale wymaga to nieco umiejetnosci nie to co w LFS czy jakims NFS :P

No ale ta gierka jest calkiem fajna .. szkoda ze 1 tor no ale moze udac sie np z GTR2 tory przeniesc..

LOL pokaż może jak driftujesz w tym lfs skoro twierdzisz że to takie proste. A driftowanie w GTL czy GTR bez względu na umiejętności wygląda biednie i nierealistycznie bo fizyka w tych grach jest bardzo dopracowana, ale tylko do punktu zerwania przyczepności (z kolei w lfs mam czasem wrażenie że jest odwrotnie, ale jako gracz na myszy nie wypowiadam sie :-P ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli widze, ze warto zasysac? ;)

Kilku racesimowcow wydalo juz pozytywne opinie w tym temacie, wiec nie omieszkam odkurzyc momo dla tej pozycji :)

@Sewer- w GTL jest jednak ciezko jechac dlugim slidem (albo to ja mam za malo skilla ;))...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W LFS smiga sie jak po lodowisku stad latwosc driftu nawet nei tzreba zawiechy ustawiac jak do driftu .

Wozy z GTR2 - tu chyab nei tzreba tlumaczyc czemu sie niebardzo chca do driftu nakłonić. W GTL mozna juz ladnie jechac bokiem - ofc nei kazdym autem .. :)

Zreszta nei zamierzam sie z wami klocic bo dla mnie drift to nei jest to co w wyscigach sie liczy .

thuGG - mozna wylaczyc to co mozna w prawdziwym M3 - bez problemu z poziomu menu gry

Edytowane przez Sewer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedzcie jak z fpsami ? u mnie na c2d@3,3ghz i x1950xtx 512mb w rozdzialce 1680x1050 wszystko max aax6 afx16 idzie srednio 60 fpsow, czasami nawet do 120 dojedzie, ale martwia mnie spadki przy mecie do okolo 35 fpsow. Jest jakis sposob na te spadki ?

Edytowane przez f1zZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz zobaczyc spadki fps to rzuc sobie wyscig po zmroku :lol:

Moj komentarz - moge prosic o jakies dobre analogowe kolko z pedalami? :D Myszka nie daje rady [;

momo force, DFP, G25 :twisted:

ja z rana staralem sie jezdzic na myszy, bo kiery nie chcialo mi sie podpinac i jakos nie widze jazdy na gryzoniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak na gierke za free to calkiem przyjemnie sie gra! Za niedlugo wszyscy beda jezdzic z zamknietymi oczami, bo jeden tor i jedna furka to troche nie za duzo:) Tak czy inaczej zassac warto jak najbardziej!

Posmigalem na kierze brata Logitech WingMan (taka podstawowa jakas) i jezdzi sie dosyc.

Nie wiem jak wam ale mi sie na multiplaya nie chce polaczyc, pisze ze zly login i haslo.

edit: na moim kompie smiga na max wszystko.

Edytowane przez krzyss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W LFS smiga sie jak po lodowisku stad latwosc driftu nawet nei tzreba zawiechy ustawiac jak do driftu .

Wozy z GTR2 - tu chyab nei tzreba tlumaczyc czemu sie niebardzo chca do driftu nakłonić. W GTL mozna juz ladnie jechac bokiem - ofc nei kazdym autem .. :)

Zreszta nei zamierzam sie z wami klocic bo dla mnie drift to nei jest to co w wyscigach sie liczy .

thuGG - mozna wylaczyc to co mozna w prawdziwym M3 - bez problemu z poziomu menu gry

Moja opinie o GTR2 jest praktycznie identyczna jak twoja o LFS więc po raz kolejny proszę skończ te najazdy.

Po prostu w GTR2 i GTL trzeba cos wiecej umiec niz tylko trzymac gaz do dechy zeby pojechac slajdem czy wyjsc z poslizgu

:lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o drift to oczywiscie ze sie da tylko potrzeba troszke umiejetnosci :). Wylaczamy wszystkie wsopmagacze (TC itp.) i na 2 biegu najlatwiej na zakretach latamy boczkiem.

@krzyss

Zeby pograc najpierw musisz sie zarejestrowac. Trwa to doslownie 30 sekund. W trybie multi u gory jest zakladeczka "Register".

Co wy na to zeby sobie jakos w kilka osob posmigac na jakims serwerze? wybrac jakis pusty i sie poscigac... albo drift pocwiczyc xD

EDIT: Dla tych co nie wiedza jak wyglada gra zrobilem 30sek. filmik :). Nieudana proba driftu zakonczona ladnym "donatem" huehuehue....

http://pl.youtube.com/watch?v=jwyclOY-OcE

Edytowane przez martian1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi