Skocz do zawartości
TomaszPaweł

Boinc Rosetta@home Gpugrid Milkyway@home Qmc@home Aqua@home I Inne Projekty :)

Rekomendowane odpowiedzi

@Czarnodziej

To się dobrze składa, bo mw i ap26 chodzą 1 wątek na 1 core, jak przydzielisz cache do jednego core to od razu zmierzysz wydajność na rdzeniach z l3 i bez l3, tylko jeszcze nie zapomnij optymalizacji na milkyway...

Edit:

System 32 czy 64bit?

MW z optymalizacja sse3 x64 ver0.20, system win7 x64. Cache przydzielone do 1. rdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Probki o rozmiarach ~ 13,7 mb(inne niz w moim poprzednim poscie). Czwarta jeszcze nie skonczona bo jest wieksza od pozostałych i bedzie sie liczyc +/- 1,5h. Z tego co widac to L3 albo wbrew biosowi jest przydzielone do wszystkich rdzenia albo mw go nie wykorzystuje (sam juz nie wiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Czarnodziej widzę że to są te krótkie WU, muszę sprawdzić u siebie, bo ja liczyłem te większe co dają 213 pkt.

A mógłbyś Prime Grid przeliczyć? Dokładnie chodzi o pod projekt AP26. Mi na xp 32bit i sprzęcie z podpisu liczy jakieś 34m. Na 64bit około 22m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem tylko przeprosić że wyjechałem z tym prądem bo od razu posypały się do mnie PMy. To przecież nie moja sprawa i nie moje pieniądze. Naprawdę nie chciałem nikogo urazić, a jedynie zwrócić uwagę niektórym użytkownikom że włączony komputer 24h to są realne pieniądze w skali miesiąca. I to tylko miała być uwaga do osób które sami za to nie płacą (w tym ja też), tzn aby nie naciągać rodziców na dodatkowe koszty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Czarnodziej widzę że to są te krótkie WU, muszę sprawdzić u siebie, bo ja liczyłem te większe co dają 213 pkt.

A mógłbyś Prime Grid przeliczyć? Dokładnie chodzi o pod projekt AP26. Mi na xp 32bit i sprzęcie z podpisu liczy jakieś 34m. Na 64bit około 22m.

29m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wskoczyło Nam 1,497,492 jakby nie było tendencja wzrostowa :)

Czy w słabszych prockach tli się życie?

Próbki rosetty zawierające w nazwie *gbn* mogą pożerać 300-500Mb...

EDIT:

Zauważylimy, zauważylimy, ali nie panikuimy zaliż oczekujemy na rezurekcję...

A cóżże się stało?

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawiesilem kompa OC

Admin mial wolne...

zawieszenie wysypalo mi zdalne sterowanie

admin recznie wlaczyl liczenie CC i PG-AP, ale nie dal pobierania danych ! :D

Milka raz mi dziala raz nie, a teraz bez wgladu, to juz nie zadziala...bo CC wszsytko wchlonie, ale nic tam w sobote jade tam pokopac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majkel tak średnio - 4x 640 z zegarem max 650 do pracy 24/7 da 4 x 0.83TF -> 3.32TF - czyli ok. 266kk w mw,

5850 na 900 zrobi ok. 207kk ale nie masz 4rech kart i problemu mobo z odpowiednią ilością slotów

najlepiej to byłoby mieć 4x 4770 @ 950MHz -> 4x 1.2TF -> 4.8TF -> 390kk - dodam że udało mi się wyrwać miesiac temu 2 po 330zl z FV, niestety już poszły do ludzi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majkel tak średnio - 4x 640 z zegarem max 650 do pracy 24/7 da 4 x 0.83TF -> 3.32TF - czyli ok. 266kk w mw,

5850 na 900 zrobi ok. 207kk ale nie masz 4rech kart i problemu mobo z odpowiednią ilością slotów

najlepiej to byłoby mieć 4x 4770 @ 950MHz -> 4x 1.2TF -> 4.8TF -> 390kk - dodam że udało mi się wyrwać miesiac temu 2 po 330zl z FV, niestety już poszły do ludzi :(

Ale po co się bawić w tyle kart, wydajność energetyczna wtedy spada. Problem nie istnieje, jeżeli kwestia prądu nas nie interesuje. Niestety, w większości tak nie jest. :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupilem od 7NBI za 300 jego jedna 4770.

Mam mobo z 4cpi, ale zeswirowalem i planuje wlozyc tam 4x5970 ! :P na WC wsio...

Kasa na 2 sie organizuje. 2 Bloki w miedzy czasie zrobi maniakalny, ale co z reszta - zasilator 1,5KW i q66 minimum - to nie wiem.

Laing r+t, thermochil pa3.120, rezik z EK i 2l fasera mam :>

Edytowane przez Zulusman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupilem od 7NBI za 300 jego jedna 4770.

Mam mobo z 4cpi, ale zeswirowalem i planuje wlozyc tam 4x5970 ! :P na WC wsio...

Kasa na 2 sie organizuje. 2 Bloki w miedzy czasie zrobi maniakalny, ale co z reszta - zasilator 1,5KW i q66 minimum - to nie wiem.

Laing r+t, thermochil pa3.120, rezik z EK i 2l fasera mam :>

Nie ruszysz tego. Po pierwsze, będzie problem z zasiłką. I to duży. Po drugie, 8 fizycznych gpu, to nie ma prawa działać, nie w tej chwili. Z 4 gpu są problemy żeby to sprawnie działało. Zrób na początek 2x5970 w jednym hoście, jak to okiełznasz to będzie gitara.

Oczywiście jest imo tylko moje zdanie. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 2 PSU mialem juz odpalone 2x260GTX + 280GTX.

wazne zeby byly spiete masy.

swego czasu mialem tez ATX 350W + AT 200 w domowym serwerze z 12 HDD :D

Bardziej martwie sie kasia na te grafiki, ale jak juz mowilem, na pierwszy ogien idzie 2x5970 - uklon w strone majkela :D

EDYTA

opcja z max 4GPU tez jest fajna, tylko ze nie umiem quada wsadzic do mobasa i mam malo probek MW

ale dla mnie jest to wersja oszcz

EDYTA2

Jak zmusic BOINC zeby obliczal MW, miast CC?

CC ustawione na 75% a MW na 1000%.

Edytowane przez Zulusman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDYTA2

Jak zmusic BOINC zeby obliczal MW, miast CC?

CC ustawione na 75% a MW na 1000%.

Podział procentowy nic nie da. Musisz wstrzymać/zablokować CC inaczej MW nie ruszy. CC dostaje z jakiegoś powodu wyższy priorytet i jest liczone jako pierwsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie kamienie milowe:

TomaszPawel.............35,000,000

majkel.......................15,000,000

toms83.......................3,000,000

Adamo........................1,200,000

Orgiusz..........................850,000

kwasior500.....................500,000

shd-jrs..........................350,000

Czarnodziej....................100,000

Michas............................80,000

Darek.............................70,000

:smile2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

toms83 napiera ostro, dziś wyprzedzi Janga a mnie gdzieś za miesiąc a ja chyba nie zdążę do tego czasu kupić 58XX :)

Całkiem nieźle idzie. :razz: Z dobrych wieści, wygospodarowałem miejsce gdzie hałas nikomu nie przeszkadza, co otworzyło drogę do sporych możliwości. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

jaki projekt proponujecie na cpu i7 920 pod wzgledem najlepszej punktacji

i czy liczyc na 4 jajkach czy 8

AQUA pod projekt Iquana i zwykła Aqua najlepiej punktują na cpu. MW na cpu, PG pod projekt AP26. Możesz liczyć na 4core + 4ht, ważne żeby nie spóźnić się z deadlinem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...