Gość robot Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 300usd = 750zl . wiec gdzie tu 1000zl ? a to i tak max cena jaka dales. 250zl marzy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 dolar miedzybankowy 2.51 pozatym to najgorszy przypadek , a gdzie ten po 260 ? wiec przestan robic z siebie posmiewisko , jest dokladnie tak jak bylo z 7900GTO , malo towaru , duze zainteresowanie to i marza wieksza bo sklep i tak sprzeda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Panowie, czy mam ingerowac w Wasza dyskusje czy dacie sobie spokoj? :rolleyes: Widze ze lagodnoscia gowno zdzialam :arrow: Na poczatek leci robot bo sam zaczal robic burdel cena. ZPP PITer i Niemiec poleca jak jak beda ciagnac watek, k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Troche sie pogubilem... To na ta chwile co lepiej brac ? Tego 8800GT czy GTS'a ? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 GT drogi kolego GT :D poczekaj jeszcze chwilkę zobaczymy co nowy GTS pokaże :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Sam posiadam GTX-a ale uwazam ze niestety te karty jak rowniez obecny GT byly dobre ale rok temu jak kupowalem swoja. Teraz jak wyszedl Crysis to niestety staly sie sektorem najnizszym. Bo co to za karta na ktorej nie mozna pograc 1680x1050 (lub wyżej) na full detalach. Wiem ze wiekszosc gra w 1024x768 ale w dzisiejszych czasach granie na tak malym monitorze to niestety nie jest to. Trzeba zaczekac niestety na super wydajna karte a nie na GT czy GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 36FSP nie wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRuLaS Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Sam posiadam GTX-a ale uwazam ze niestety te karty jak rowniez obecny GT byly dobre ale rok temu jak kupowalem swoja. Teraz jak wyszedl Crysis to niestety staly sie sektorem najnizszym. Bo co to za karta na ktorej nie mozna pograc 1680x1050 (lub wyżej) na full detalach. Wiem ze wiekszosc gra w 1024x768 ale w dzisiejszych czasach granie na tak malym monitorze to niestety nie jest to. Trzeba zaczekac niestety na super wydajna karte a nie na GT czy GTS. Tylko zauważ, że GT prawie dorównuje GTX'owi a to przecież midend xD, wszystko się wyjaśni jak wyjdą wszystkie karty g92, wtedy będzie można obiektywnie stwierdzić czy GTS nie będzie wystarczający do monitorów panoramicznych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 36FSP nie wystarczy? Gdyby 36 FPS to byłby minimalny FPS to imho byłoby jak najbardziej ok, a to pewnie jest average FPS :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) 8800GT rok temu byłoby medium endem a za 3 miesiace, wśród 65nm układów będzie low endem (takim troche mocniejszym). Na karcie za 800zł w 2007roku w gre która jest TechBenchmarkiem na rok 2008 i 2009 należy grać raczej na medium detalach, ciupki moje koffane. ;] Edytowane 31 Października 2007 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 jakim medium endem karta praktycznie tak szybka jak gtx ?? to czym by był GTX i GTS ?? mnie zastanawia kiedy zobaczymy 9800 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 [...] mnie zastanawia kiedy zobaczymy 9800 :] Nie tylko Ciebie ;) 9800 czy G92x2 czy jak tam nowy high end będzie się nazywać :D Mam nadzieję, że wcześniej niż w Q1 2008. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) NVIDIA sobie pofolgowała pół roczku, bo normalnie to teraz powinniśmy ujrzeć 9800GTX, GTS i 9600GT, GS, gdzie obecny 8800GT byłby takim 9600GS tyle, że z bajerami shaderami w postaci kolejnej półtonowej dokumentacji "new features". Przypomnij sobie 7600GT (medium end) i 6800GT/Ultra (High end). :) 7600gt - 8800gt 6800ultra - 8800ultra No ale my jak te wszystkie głupki myślimy, że 2 krotne przyśpieszenie 8 generacji jest tak proste jak szóstej. Z jednej strony pracują nad tym tysiące tegich mózgów, a z drugiej nie zdajemy sobie nawet sprawy jak trudne to jest. Edytowane 31 Października 2007 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Pussik tylko, że podałaś "8800GT rok temu byłoby medium endem" więc wyszedł by praktycznie w tym samym okresie co GTX :] więc te porównanie nie jest na miejscu : "Przypomnij sobie 7600GT (medium end) i 6800GT/Ultra (High end). icon_smile3.gif 7600gt - 8800gt 6800ultra - 8800ultra" Z tym też trochę przesadziłaś :] "Z jednej strony pracują nad tym tysiące tegich mózgów, a z drugiej nie zdajemy sobie nawet sprawy jak trudne to jest." taki team pewnie nie przekracza "kilkadziesiąt" osób inaczej mogłaby zapanować anarchia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Right, nie rok temu tylko "teraz". A z czym przesadziłam? Liczbą pracowników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Sam posiadam GTX-a ale uwazam ze niestety te karty jak rowniez obecny GT byly dobre ale rok temu jak kupowalem swoja. Teraz jak wyszedl Crysis to niestety staly sie sektorem najnizszym. Bo co to za karta na ktorej nie mozna pograc 1680x1050 (lub wyżej) na full detalach. Wiem ze wiekszosc gra w 1024x768 ale w dzisiejszych czasach granie na tak malym monitorze to niestety nie jest to. Trzeba zaczekac niestety na super wydajna karte a nie na GT czy GTS.popieram ! ale juz dzisiaj zamieniam sie łeb w łeb na GT :rolleyes: a GTS bedzie za barszcz na wiosnę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRuLaS Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 IMO NV wypuszczając 88gt rozpoczęła nową serię 8xxx ''g92''. Taki łącznik pomiędzy 8' a 9' , mam nadzieję, że ujrzymy niedługo GTX'y a może i 8600 ? :blink: (nie no w to sam nie wierze ^^) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mugrimma Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Zamowilem karcioszke wraz z calym zestawem w najporzadniejszym polskim sklepie czyli Apollo :D . Karty bede po 11 listopada. Edytowane 31 Października 2007 przez Mugrimma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Normalnie jak cieple buleczki schodza te karty ;) Niestety u mnie w okolicy ich nigdzie nie ma , przewidywana dostawa na nowy tydzien :blink: No chyba , ze ktos ma jakies info gdzie na slasku je mozna dostac ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Imo gt powinno wyjść na poczatku albo gts powinien być tak szybki jak gt teraz. Za duża była przepaść miedzy gtx a gts. A co do kart ja czekam na radka i na nowego gts'a. Wraz ze wzrostem ilosci kart na rynku cena powinna spaść ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Przypomina mi sie jak bylo z 7900GTO chyba niedlugo przed premiera 8800 gtx-a. Ja tez poczekam na cos konkretnego bo teraz to tylko by mnie zadowolilo 2x 8800gt ale nie za bardzo chce sie pakowac w SLI Edytowane 31 Października 2007 przez mmmaaarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Przypomina mi sie jak bylo z 7900GTO chyba niedlugo przed premiera 8800 gtx-a. Ja tez poczekam na cos konkretnego bo teraz to tylko by mnie zadowolilo 2x 8800gt ale nie za bardzo chce sie pakowac w SLI Przypomina tylko trochę :). GTO było w pl tylko od MSI (ogólnie jeszcze była evga) i to była chyba tylko jedna seria kart. Tutaj jest inaczej bo gt bedzie przez dłuższy czas produkowany plus oczywiście przez dużą liczbę producentów. MAM DO WAS MALY APEL, nie kupujcie tych kart za wiecej niz 780pln bo taka jest realna cena na Polske modelow standardowych!!!! I nie kupujcie w komputroniku bo sa zalosni i chciwi a opis kart zasluguj na interwencje federacji konsumenta...No ja chyba tak zrobię ;p. Najwyżej sie karte sprowadzi i tyle. Edytowane 31 Października 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 MAM DO WAS MALY APEL, nie kupujcie tych kart za wiecej niz 780pln bo taka jest realna cena na Polske modelow standardowych!!!! I nie kupujcie w komputroniku bo sa zalosni i chciwi a opis kart zasluguj na interwencje federacji konsumenta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Po 5 listopada ma być dostawa na hurtowni: PALIT XpertVision GeForce 8800GT/512MB/DDR3/BOX - około 950 zł. Gigabyte GeForce 8800GT/512MB/DDR3/BOX - około 970 zł. I taka ciekawostka: ZOTAC GF 8800GT/256MB/DDR3 (128 bit)/BOX - około 900 zł. (przewidywana dostawa 30 grudnia :huh: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Ponoć walkę G92 vs. RV670 wygrywa NV co potwierdza news na egiełdzie. Oczywiście dopiero testy pokażą jaka jest prawda (materiały NV mnie nie przekonują). A co z zapowiadanym 8900gs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 To 8800GT 256MB będzie 128 bit ? :mur: o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mugrimma Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 To 8800GT 256MB będzie 128 bit ? :mur: o_ONieee to raczej blad lub tylko Zotac przygotowal taka wypasna wersje :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Sparkle juz sie pojawil, cena ~950zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 No i się powoli sprawdza co pisałem. ATI opuszcza cenę RV670XT do 199$ .. Jeśli tylko zapewnią odpowiednią ilość na premierę i dostawy później (tu niestety może być różnie) to nawet jeśli będzie wolniejszy o te 10-15% to rynkowo zwycięży. To nie jest HighEnd w którym liczy się wyłącznie wydajność, tu liczy się stosunek cena/wydajność. 10-15% wolniejsza karta za 25-30% mniej (i to nie licząc wg aktualnych cen tylko po sugerowanych) to jest coś o czym warto pomyśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 MAM DO WAS MALY APEL, nie kupujcie tych kart za wiecej niz 780pln bo taka jest realna cena na Polske modelow standardowych!!!! I nie kupujcie w komputroniku bo sa zalosni i chciwi a opis kart zasluguj na interwencje federacji konsumenta... Wybacz ale to co piszesz jest smieszne. Przeciez sprzedawcy nie zawyzają celowo cen. Co my biedni ludzie mozemy poradzic na to ze karty sa po około 900 zł w hurtowniach i na dodatek wszystkie porezerwowane na 2 tygodnie do przodu? Na 10 kart które miały dzis dotrzeć do hurtowni było 160 zamówien... zreszta... nie ma na co czekać bo kart ma być tylko około 50 tyś więc cały czas będą problemy z dostępnością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...