Sens Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Shade a wiesz moze jak sie nazywa ten prezenter albo jaka ma radiowa ksywke?? Zadzwonie do niego podczas audycji i powiem mu co mysle o takim niszczeniu samochodów. Co do mesia: Wywalic brewki, zmienic kolorystyke i moze byc ten merc Nie wyglada zle, ale srebrny imo nie pasuje do niebieskiegoDodam jeszcze ze poza tym co wymieniles wywalil bym poszerzenia, felgi, to cos na klapie bagaznika, plastikowe chlapacze, wiesniacka kolorowa skore z wewnatrz i wszystko inne co wiesniackie a czego na fotce nie widac (jestem pewny, ze duzo tego jest ;) ). Nastepnie wstawil bym normalny grill, standardowe elementy nadwozia, jakies ładne mercedesowskie felgi i przemalował bym go na normalny kolor ;) Tego samochodu nie powinno sie wizualnie tuningowac. On jest piekny sam w sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) A no racja... Cos mi sie tlo na ktorej hondzia byla umieszczona wydawalo znajome. Toz to nasz pikny Toruń. Pozdro Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ja bym jeszcze wywalil to skrzydlo z tylu, brewki, biale tylne lampy, dal malowania na jeden kolor, jakies mercedesowskie felgi i jakby sie dalo to zlikwidowal te tylne poszerzenia. do tego przyciemnic szybki zeby nie bylo widac tej paskudnej tapicerki. ale wtedy to juz praktycznie seria... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ale wtedy to juz praktycznie seria...To nawet lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Sobota, Gdzieś w Dębicy... Dwa zdesshaki w jeden, dziureX, siateX... Voila!: Jeżeli chodziło o podkreślenie indywidualności, to wydaje mi się, że się driverowi udało. Jeżeli natomiast o estetykę- porażken. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) No jak to to :) Wyzsza liczba oktanowa => wyzszy stopien sprężania => wiecej moczy :) Stopie%C5%84_spr%C4%99%C5%BCania :wink: Liczba_oktanowa ;) Wystarczy przeczytac pierwsze zdanie z kazdego linku :) Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) Wyższa LO sprawia, iż możliwe jest uzyskanie w silniku iskrowym wyższych stopni sprężania, co poprawia sprawność silnika i pozwala uzyskać większą moc. MaSell moze wyjasnisz o co wlasciwie Ci chodzi? Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Wiejski tuning? Czy tez moze fajnie/ciekawie zrobione auto? Dla mnie ten przedni zderzak troche "abstrakcja" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 nie gustuje w takich przerobkach ale pod wiejski tjuning to raczej nie podchodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Widzialem tu pare aut, podobnie zrobionych, to zaliczali je do wiejskiego tuningu ;D Choc, ten moze w mniejszym stopniu... Ale za to rozwalila mnie ta Calibra Podobaja mi sie Calibry, ale normalnie wygladajace, a jak ktos sie chce bawic w takie przerobki jak tam wyzej... to niech daruje sobie "instalacje gazowa" :| porazka... Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez Reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Wedlug mnie body kit musi byc tworzony pod dany samochod zachowujac scisle jego ogolna forme. Polaczenie oblych ksztaltow na gorze i jakichs abstrakcyjnych wzorow na dole to jakas pomylka (raczej zawsze, w wiekszosci przypadkow :D). A temu Fordu :) z fotek to cos na przedzie nie pasuje... moze jakby samochod troche poszerzyc to by podpasil. Wogole jesli juz ktos rzuca sie na jakies zderzaczki i progi agresywne powinien odrazu pomyslec nad poszerzankiem, inaczej tylko dyskretne wstawki. No juz nie wspomne, ze sam samochod musi sie do tego nadawac wizualnie... pare dni temu widzialem wypasiona Supra z pelnym bodykitem -mmmmiodzio! :) Pzdr Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4884198 mi by bylo wstyp czyms takim jezdzic, jeszczke koles [ciach!]li farmazony ze auto bezwypadkowe :mur: w takim razie dlaczego poduszka jest innego koloru niz kiera, watpie zeby ktos wyminil ja dlatego ze byla stara i brzydko wygladala. @Sens, niewiem jak ten koles z radia sie wabi, w sumie mam to gleboko w [gluteus maximus] odnosnie calibry, ten samochod kojarzy mi sie gorzej niz bmw z drechem w srodku, dlaczego zapytacie... sam nie wiem, ale jak czasem patrze na rozne gieldy internetowe i widze te calibry to cisnienie mi sie podnosi. Druga sprawa dostac calibre w dobrym stanie bez podtlenku lpg jest chyba trudniejsze niz wyrwanie golfa III/bmw e36. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Na moje oko to ta kierownica celowo ma taki kolorek, nie sadze ze w tak wygladajacej (nawet jesli potwornie) furze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 http://www.allegro.pl/item346314990_sporto...ut_z_gazem.html "SPORTOWY FILTR STOŻKOWY ProRacing do aut z gazem" troche to sie samo wyklucza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Grunt ze ma seryjne felgi :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Wiejski tuning? Czy tez moze fajnie/ciekawie zrobione auto? Dla mnie ten przedni zderzak troche "abstrakcja" :D To było fordem probe? Omg jak mozna takie cos zrobic z samochodem :? znalazlem wczoraj na dysku taka fote: żeby nie odleciał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Poczekajcie kilka dni to wytropię dla Was bardzo ciekawe felgi, na których "toczy" się Megane w mojej mieścinie, czasem ją widuje na postoju w centrum, więc powinienem kiedyś zfotografować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 znalazlem wczoraj na dysku taka fote: żeby nie odleciał kiepskie zdjecie ale mi to wyglada na body kit a'la WRC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 WRC chyba ma delikatne akcenty, a nie spoilery do samej ziemi, nie wspominajac juz o progach i lotce z nie wiadomo czego. Jaki silnik obstawiacie w tym "Pezocie" :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 WRC chyba ma delikatne akcenty (...) Of kors. Chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Tak czytam, patrze (to a propos tego postu o body 206 WRC wyśmiewanego), że niektórzy to naprawdę popadają w paranoję albo mają olbrzymie kompleksy. Sporo aut tu rzeczywiście jest wiejsko stuningowane ale np. http://www.allegro.pl/item332255723_super_...o_katowice.html zaliczać do wiejskiego tuningu? No bez jaj. Dużo pracy włożonej, ciekawy projekt i od razu wiocha? Mam wrażenie, że niektórym to nawet najdrobniejsza przeróbka od razu będzie się kojarzyła z wiejskim tuningiem :? Ta tigra rzeczywiście przykry przypadek. Ale ciekaw jestem opinii niektórych na temat mojej Tigry. Czy też by wyzywali od wiejskiego tuningu od razu? Aż bym się bał zamieścić zdjęcie bo bym pewnie został zjedzony przez "fachowców" od wizerunku :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 WRC chyba ma delikatne akcenty, a nie spoilery do samej ziemi, nie wspominajac juz o progach i lotce z nie wiadomo czego. Jaki silnik obstawiacie w tym "Pezocie" :razz:Nie wiecej niz 1.6 :D Tak czytam, patrze (to a propos tego postu o body 206 WRC wyśmiewanego), że niektórzy to naprawdę popadają w paranoję albo mają olbrzymie kompleksy.Może powiesz, że różowe 206 obklejone najtanszym plastikiem z allegro, spoilerem 30cm ponad dachem samochodu oraz (zapewne) osiagami nie odbiegajacymi od serii to nie jest wiejski tuning? Chetnie mogę pokazać jakieś ładnie zrobione samochody, nawet z Polski - tak dla porównania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Nie wiecej niz 1.6 :D Może powiesz, że różowe 206 obklejone najtanszym plastikiem z allegro, spoilerem 30cm ponad dachem samochodu oraz (zapewne) osiagami nie odbiegajacymi od serii to nie jest wiejski tuning? Chetnie mogę pokazać jakieś ładnie zrobione samochody, nawet z Polski - tak dla porównania. Nie wiem czy ten Peugeot jest różowy czy może bordowy, bo zdjęcie jest bardzo niskiej jakości. A ja obstawiam że jesteś Kubusiem Puchatkiem :lol2: :lol2: I co który z nas jest bardziej wiarygodny w swoich przypuszczeniach? Pytałeś właściciela co jest pod maską czy wydajesz osądy z [gluteus maximus]? A może jest tam 2.0 ze 150KM? Myślę że 150KM wystarczy aby zrobić autko a'la WRC? Czy może to za mało? Naucz mnie bo nie wiem. Jakiś masz przelicznik ilość KM na 1cm spojlera? :lol2: :lol2: A czy ja posiadając Tigrę z AUTOMATEM mam prawa do tuningu wizualnego czy też nie bardzo? Czyli WRC też jest wiochą bo ma spojler 30cm ponad dachem? Jasne że np. matiz czy nawet ta tigra ze zdjęcia wyglądają śmiesznie z takim spojlerem, ale temu Peugeotowi to akurat pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak patrzac na zdjecie oddalisz sie od monitora na jakies 2 metry i mocno zmruzysz oczy to zgadza sie - pasuje xD... Ale przeciez nie o to chodzi. Nasuwa sie jedno elementarne pytanie - PO CO? Czy to doda mu koników, a moze urody? Odpowiedz brzmi nie i nie. Z wlasnym samochodem mozesz robic co tylko chcesz, tylko potem nie narzekaj, ze ktos nazywal twoja fure wsiuńska itd. A tak wogole to: De gustibus non est disputandum. ;) Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie wiem czy ten Peugeot jest różowy czy może bordowy, bo zdjęcie jest bardzo niskiej jakości. A ja obstawiam że jesteś Kubusiem Puchatkiem :lol2: :lol2: I co który z nas jest bardziej wiarygodny w swoich przypuszczeniach? Pytałeś właściciela co jest pod maską czy wydajesz osądy z [gluteus maximus]? A może jest tam 2.0 ze 150KM? Myślę że 150KM wystarczy aby zrobić autko a'la WRC? Czy może to za mało? Naucz mnie bo nie wiem. Jakiś masz przelicznik ilość KM na 1cm spojlera? :lol2: :lol2: A czy ja posiadając Tigrę z AUTOMATEM mam prawa do tuningu wizualnego czy też nie bardzo? Czyli WRC też jest wiochą bo ma spojler 30cm ponad dachem? Jasne że np. matiz czy nawet ta tigra ze zdjęcia wyglądają śmiesznie z takim spojlerem, ale temu Peugeotowi to akurat pasuje. Jak ma 2.0 to prędzej 135 lub 177KM z S16 albo GT, jednak szczerze w to wątpie. Zostawiłby mocno restrukcyjny wydech od 1.1/1.4/1.6/diesla inwestujac grube tysiące w autko ;) ? Nie wiem co ma moc samochodu do robienia z tego "a'la WRC", możesz mi wytłumaczyć? Majac i pińcet koni bedzie on wygladal dla mnie śmiesznie i tyle. Tak na marginesie z pewnoscia wlasciciel nie miał w planach upodobnienie tego do WRC, bo felgi czy światła troche nie takie ;) . Czyli WRC też jest wiochą bo ma spojler 30cm ponad dachem?WRC ma spoiler w nieco innym mijescu niż 30cm ponad dachem. Służy takze do czegoś innego niż lansu po miescie :D Rób ze swoją tigrą co chcesz, mało mnie to interesuje, chociaż pomarańczowe cabrio w różowe kropki może być ciekawe ;) Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Jak patrzac na zdjecie oddalisz sie od monitora na jakies 2 metry i mocno zmruzysz oczy to zgadza sie - pasuje xD... Ale przeciez nie o to chodzi. Nasuwa sie jedno elementarne pytanie - PO CO? Czy to doda mu koników, a moze urody? Odpowiedz brzmi nie i nie. Z wlasnym samochodem mozesz robic co tylko chcesz, tylko potem nie narzekaj, ze ktos nazywal twoja fure wsiuńska itd. A tak wogole to: De gustibus non est disputandum. ;) Czyli co Peugeot WRC nie jest urodziwy tak? Napisz do "projektantów", że odwalili wioske :? Czy tuning WIZUALNY ma dodawać koników? Czy nie może sobie po prostu być? Sytuacja trochę (akurat z tym WRC) jakby ktoś sobie kupił buty Air Jordan, a Ty byś mu zarzucał że po co kupił i tak wyżej nie skacze, a w ogóle to chodzi w nich po ulicy, a nie gra w basketa w nich :? Chore jak dla mnie. Nikt nie nazwał jeszcze mojego samochodu jako wsiuński, wręcz przecwinie. No ale zamieszczając zdjęcie tutaj zapewne od razu by się odezwali "fachowcy" od wizerunku jak Ty, MaSell i inni, którzy by tak go określili. Widząc po zawziętości co poniektórych na siłę wpakowując wszytskie samochody różniące się chociaż najdrobniejszym detalem od serii, do wora "wiejski tunning". Lexusy i Angel Eyesy są też wsiuńskie? Jak ma 2.0 to prędzej 135 lub 177KM z S16 albo GT, jednak szczerze w to wątpie. Zostawiłby mocno restrukcyjny wydech od 1.1/1.4/1.6/diesla inwestujac grube tysiące w autko ;) ? Nie wiem co ma moc samochodu do robienia z tego "a'la WRC", możesz mi wytłumaczyć? Majac i pińcet koni bedzie on wygladal dla mnie śmiesznie i tyle. Tak na marginesie z pewnoscia wlasciciel nie miał w planach upodobnienie tego do WRC, bo felgi czy światła troche nie takie ;) . WRC ma spoiler w nieco innym mijescu niż 30cm ponad dachem. Służy takze do czegoś innego niż lansu po miescie :D Rób ze swoją tigrą co chcesz, mało mnie to interesuje, chociaż pomarańczowe cabrio w różowe kropki może być ciekawe ;) Czyli to co u kolegi powyżej. Proponuje list odnośnie Peugeota WRC że wygląda śmiesznie i o powrót do serii :lol2: Po drugie wiesz co to znaczy UPODOBNIENIE? No tak WRC ma przecież spojler z 10 cm niżej. No tak różnica kolosalna. A i tu pewnie boli. Ten nieszczęsny lans. Ja nie mam, to inni też niech nie mają. I nie bądź ironiczny, bo nie wiesz jak moja Tigra wygląda a się naśmiewasz Ale zapomniałem to tak dla zasady trzeba. Nie chodzi mi tu o jakąś wielką obronę samochodów po tuningu optycznym (sam widziałem w sobote pod marketem Volvo chyba S40, z płomieniami na bokach :damage_wall: i takiego delikwenta bym powiesił), ale po prostu niektóre z samochodów w tym temacie nie powinny się znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Lexusy i Angel Eyesy są też wsiuńskie?W wielu przypadkach tak. Proponuje list odnośnie Peugeota WRC że wygląda śmiesznie i o powrót do serii :lol2: Po drugie wiesz co to znaczy UPODOBNIENIE? No tak WRC ma przecież spojler z 10 cm niżej. No tak różnica kolosalna. A i tu pewnie boli. Ten nieszczęsny lans. Ja nie mam, to inni też niech nie mają. I nie bądź ironiczny, bo nie wiesz jak moja Tigra wygląda a się naśmiewasz Ale zapomniałem to tak dla zasady trzeba. Gdzie wspomnialem ze WRC wyglada źle? Wiesz czemu to WRC wygląda tak a nie inaczej? Wiesz czemu przedni zderzak jest dość mocno wyciagnięty do przodu? Podpowiem, ze nie chodzi o wyglad i lepsza aerodynamike :D Spropo mojego lansu, skad wiesz ze go nie mam ;) ? Co do tigry to była propozycja, a nie zgadywanki :P PS Ładne 206 jest chociażby tutaj: http://autodrum.com/img/media/wallpapers/p...gti_2006_02.jpg Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Jak widać są różne gusty ;) Mi w tym peżocie jedynie podoba się tylny zderzak ;) reszta średnia, choć nie wiem jak tam wygląda z przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mi w tym peżocie jedynie podoba się tylny zderzak ;)różowym czy srebrnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...