Michaelius Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Hmm to bardziej dylemat wydawac tyle czy wydawac troche mniej ;) Bo od Enermaxa cichsze sa tylko pasywne i moze Dark Powery moga mu dorownac, Antec wedlug Pclab jest 3db glosniejszy a Seasonic S12-II to tez jedne z najcichszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam. Który będzie lepszy? enermax pro87+ 500wat, czy bequiet streight power7 550wat.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Coś Ci się pomyliło bo nie ma takiego be quieta, jest E7 i zapewne o tego Ci chodzi. Zatem pro87+ jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Coś Ci się pomyliło bo nie ma takiego be quieta, jest E7 i zapewne o tego Ci chodzi. Zatem pro87+ jest lepszy. chodziło mi o ten: Quiet Straight Power BQT E7-550W a enermax pro82+ też byłby lepszy od bq? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Oba zasilacze pro82+ i E7 są porównywalne, jednak bardziej cichy powinien być E7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 A czy warto dołożyć do tego? Seasonic X-650 :: ..:: Angela.pl ::.. na pewno nigdy nie wykorzystam jego mocy ale czy napięcia będą stabilniejsze? i sam zasilacz cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 (edytowane) O chłopie, na pewno w pro82+, pro87+, E7 będziesz miał napięcia w normie ATX - z ciszą może być różnie zależnie od wentyla w PSU i ewentualnych pisków. W X-650 będzie ciszej bo ten zasilacz działa do pewnego obciążenia pasywnie. Imho jest to najlepszy zasilacz obecnie na rynku. Każdy zasilacz o ile jest sprawny MUSI utrzymywać napięcia w normie ATX. Edytowane 15 Czerwca 2010 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Z tego co pytalem na johnyguru kazdy poleca X-650 zamiast enermaxa 87+. X-650 ma nizsze tetnienia, modularne kable i kosztuje 80 zeta wiecej niz 500tka. Z plusow enermaxa ciszej chodzi przy obciazeniu zblizonym do maksymalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 (edytowane) wiem tylko z nie których recek ten bq np na napięciu 3,3v ma 3,4 a inne 3,46. nie ma zasilacza który będzie miał 3.3? +- 0,05? tak samo na innych liniach. edit: w jednym teście ten enermax przekroczył normę atx Edytowane 15 Czerwca 2010 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Z linii 3.3V mało co dziś ssie... Norma przewiduje 5% od 3.135 do 3.465V .. Wiec w granicy się trzyma.... A zasilacz z napieciami IDEALNYMI nie istnieje..... zreszta nie ma po co bo norma 5% to norma. Tzn moza sobie taki zrobic osobny zasilacz każdą osobna linię z własną regulacją... ale to wyzwanie dla elektroników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Wczoraj złożyłem koledze zestaw komputerowy, który wyposażyłem w OCZ StealthXStream 2 500W. Widać w nim niestety chorobę wszystkich Fortronów - krótkie kable. Że OCZ się o to nie postarał sie jestem mega zdziwiony. Wsadzony w Gladiusa 600 niestety nie pozwala np na schowanie ATX20+4, bo wiązka za krótka. Tak samo z P4 (i TYLKO P4!). PCIE6+2 jest też tylko jedno... Oczywiście zasilacz z tą konfiguracją daje radę (i5 750, 4GB DDR3, 1TB HDD, GTX 465, DVD). Czy jest cichy to nie jestem w stanie powiedzieć, bo mam w obudowie dwa wentylatory, w tym jeden na CPU (box), który jest bardzo głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 a mi moze ktos pomoc w doborze zasilacza? potrzebuje modularny, najlepiej z certyfikatem 80+, cichy i za rozsadne pieniadze. moze cos z tych? Zasilacze Tak 80 PLUS Standard 80 PLUS Bronze 80 PLUS Silver 80 PLUS Gold cena - Porównanie cen w sklepach czy sa jakies inne lepsze propozycje? do sprzetu jak w syg + ewentualnosc kupna jakiejs karty graficznej w przyszlosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Z nie modularnych Be quiet L7-530, Corsair VX 450/550, Seasonic SII-12 520 Z modularnych chyba tylko Modstream 500 ci zostaje w sensownej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) tez myslalem o tym ocz, a moze ktos powiedziec czy jest cichy? bo mialem antka 650 earthwatts i byl glosny ;/ Edytowane 4 Lipca 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Witam, Mam dylemat, Mam x2 4800, 3GB ram ,dysk +nagrywarka, grafika zintegrowana wiec nie wymagająca konfiguracja, do tego w przyszłości może dojść jakaś grafa ale też nic mocnego - musi być pasywnie chłodzona. Poszukuje jakiegoś niedrogiego zasilacza bo dziwne żeby kosztował więcej niż komputer, bardzo cenię też ciszę i zastanawiam się czy warto kupić fortrona fsp400-mdn? Co o tym sądzicie i jak u niego z głośnością? PS. Powiedzmy narazie że nie chce wydać więcej jak 100 na zasiłkę, jak nie da się nic ciekawego w tej cenie to pomyśle nad zwiększeniem budżetu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmod Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 witaj wsadzenie jakiegoś szrotu może spowodować że bedziesz miał spokój i z zasilaczem i z komputerem jak wszystko walnie. "zasilacz droższy od komputera", Złe myslenie!!!!. dobry markowy zasilacz to połowa gwarancji sprawności i niezawodności twojego sprzętu. Po za tym zasilacze to takie elemnty komputera które najmniej sie dewaluują. Każda z firm (tych lepszych) ma w swojej ofercie i tańsze i nie gorsze modele zasilaczy. np seria pure power zasilaczy be quiet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Nie chodzi mi o to aby kupić jakiś badziew, tylko płacenia za zasiłkę 300 zł gdy wartość pozostałych komponętów jest taka jest wg mnie bez sensu. Nie chce przeznaczać zbyt dużo kasy na kompa, a kiedyą polecane były właśnie fortrony skąd pytam czy warto coś takiego kupować czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Panowie, ktoś orientuje się w temacie co to za zasilacz CM RS-430-PCAP -COOLERMASTER eXtreme Power 430W SILENT 6-PIN SATA (1094303608) - Aukcje internetowe Allegro ? Warto to brać, bo cena kusząca, tylko czy nie jest to jakiś codgen w przebraniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) Witam, Mam dylemat, Mam x2 4800, 3GB ram ,dysk +nagrywarka, grafika zintegrowana wiec (...) Polecam raczej Zasilacz DELTA GPS-400AB A1 3xSata 2xMolex 24pin (1091989900) - Aukcje internetowe Allegro lub SUPER CICHY DELTA 400W 24 PIN SATA (1097513869) - Aukcje internetowe Allegro . MDN jest już mocno przestarzałym zasilaczem, mocna linia 5V, średnia 12V. Słaba sprawność. Przestarzałe okablowanie (brak lub mało sata, dużo molexów. Zasilacz ma tylko 20pinową wtyczkę do mobo. Przy zintegrowanej lub zewnętrznej grafice bez osobnego zasilania nie jest to najlepsze wyjście, w takiej wtyczce jest tylko jeden styk 12V. edit: widzę, że ten mdn 400W jest troszkę lepszy. WW odnosiło się do mdn 350W we wcześniejszej rewizji. Edytowane 5 Lipca 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 edit: widzę, że ten mdn 400W jest troszkę lepszy. WW odnosiło się do mdn 350W we wcześniejszej rewizji. Czyli jednak 400mdn ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 MDN 400W ma wtyczkę 20 pin i dlatego bym nie brał tego zasilacza. Wolałbym którąś z w/w Delt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 A może macie jakieś inne typy poza deltą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 wybaczcie za post pod postem, ale tak mnie naszło, cichsze są na ogól zasilacze z wiatrakiem 12 cm nie te z 8 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 Z reguły 12 są cichsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 U mnie nadszedł czas wymiany zasilacza, bo Tacens już raczej nie wyrabia. Jaki polecacie do tego co w podpisie? Najchętniej bym widział taki, który ma odpinane kable i jest w miarę cichy. I w rozsądnej cenie oczywiście;) Co powiecie o tym: Zasilacz do obudowy Amacrox AX450-EP 450W BOX - Zasilacze do obudów - ram.net.pl Proszę również o inne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Może być, na pewno wystarczy. Jak chcesz to dołóż do tego: Zasilacz do obudowy OCZ ModxstreamPro 500W Modular - Zasilacze do obudów - ram.net.pl Będzie trochę mocniejszy od tego Amacroxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Dzięki. Też właśnie myślałem nad tym OCZ-em, ale nie jestem pewien, czy warto dopłacać. A czy ten Amacrox będzie miał u mnie jakiś zapas? By w razie czego jak zmienię procka na mocniejszego się nie okazało, że jest za słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Myślę że do 4 rdzeni + oc wystarczy bez problemu. Jak z głośnością to nie wiem, nie miałem go w rękach, ocz w każdym razie jest cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Dzięki. Też właśnie myślałem nad tym OCZ-em, ale nie jestem pewien, czy warto dopłacać. A czy ten Amacrox będzie miał u mnie jakiś zapas? By w razie czego jak zmienię procka na mocniejszego się nie okazało, że jest za słaby. Tak BTW to ten Amacrox ma 450W tylko na naklejce bo to moc szczytowa. Tak naprawde ma pewnie ok 400. Ale zapas mocy spokojnie bedzie , chociaz ja bym chyba olal modulowosc i bral Purepower L7 430 lub 530. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Jak chcesz spory zapas mocy to wez Corsair 450W. Wylacz sie gdzies w okolicach 550W. Czytalem ekstremalna recenzje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...