Skocz do zawartości
yogi186

KT 400 .... 1GB Ramu ... problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Kumpel ma sprzęt:

Gigabyte Ga-7VAP (bodajże) na KT400

Athlona 2000+

itd

Miał wcześniej 512 Ramu (2x256) Kingstona .. teraz kupił sobie jeszcze 512 tez Kingstona ... oczywiście mówie tu o DDR 333. I problem jest taki że jeśli właczy sie TOP PERFORMANCE to komp przy wchodzeniu do windy sie restartuje !!! ... przy wyłaczonym top performance tego nie ma.

a przed zakupieniem tej kości wszystko śmigało bez problemu ... top performance enabled i żadnych zgrzytów.

Pamieci były mieszane pomiedzy bankami i nic to niedało ...

Temp na procu ( choć nie wiem po co to daje) w granicahc 48 stopni w idle ... 56 w stress.

Timingi dawałem na najgorsze i właczałem TOP i też nie śmigało :(.

Aha producent kości jest taki sam : Kingston ;) .. normalnie na kostakch pisze heh .

W sumie zwisało by to kumplowi ale ten top performace troche mu daje ... jak sam twierdzi jakieś 500 pktów w marku .. szybszy render w 3DSie itd.

Sam juz nie wiem co mu poradzić ;-).

Jedyne co jest do [gluteus maximus] to zasiłka FEEL w budzie od Codegena :( ...

3,3 V - 3,25 - 3,27

5V - 4,7

12 V - 11,95

aha ... możliwe ze to przez zapełnienie wszystkich banków pamięci ?

NIe wiem co jeszcze wam podać ... pozdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podejrzewam ze ta duga kostka kingstona jest na jakis shitowatych pamieciach i dlatego nie wytrzymuje opcji top performance (czyli na przyklad cas latency 2)

w biosie gigabyta jest jakas specjalna opcja uklad klawiaszy ktorym mozna wejsc do ustawien pamieci moze uda sie puscic je ciut gorzej ale stabilnie

ostatnio zlozylem kumplowi kompa na gigabycie ale nie mial kasy wiec wzielismy no name ddr no i co top performace dalo sie wlaczyc ale po 30 minutach graniach zwisy albo wyjscie na pulpit ale wynik w 3dmark o 300 pkt wiekszy przy top wlaczoenje ale niestety musialem ja mu wylaczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[b3D] maniac dobrze pisał. W KT 400 można obsadzić max 4 banki (czyli dwie fizyczne kości) ddr 333. A ddr 400 tylko 1 kość (2 banki) !!

Ograniczenia wynikają bodajże z problemów z zasilaniem pamieci

Trzy kostki 333 może pójda w trybie 266

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam jzu bym wolal tego nowego ecs na sis 746 niz tego gigabyte , popierwsze wydajniejszy po drugie do o/c taki sam dobry tez nie am zmiany mnoznika :(

nie chce sie klocic ale jak mozna porownac gigabyte do ecsa
Vengeance, nie porównywał tylko napisał że wolał by a to chyba różnica, poza tym czemu nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xabre dziala nawet nawet mogloby byc lepiej mam okolo 6300 3markow

pomimo ze jest to pierwsza na swiecie kart agp x8 u mnie dziala x2 :(

sis gryzie sie z via mam nadzieje ze tym gigabucie pojdzie wreszczie x8 nie spodziewam sie wiele ale moze bedzie troche szybciej

wszysscy psioczyli na jakosc obrazu ze sis zaniza w nowych driverach samo sie wlacza na lepsza grafike zreszta mozna suwakiem wybrac

to co mi sie w niej podoba to wyjscie tv calkiem niezla jakosc przy 1024x768

bialy laminat :)

a co mi sie nie podoba nie dziala splinter cell :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...