yogi186 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Siema Kumpel ma sprzęt: Gigabyte Ga-7VAP (bodajże) na KT400 Athlona 2000+ itd Miał wcześniej 512 Ramu (2x256) Kingstona .. teraz kupił sobie jeszcze 512 tez Kingstona ... oczywiście mówie tu o DDR 333. I problem jest taki że jeśli właczy sie TOP PERFORMANCE to komp przy wchodzeniu do windy sie restartuje !!! ... przy wyłaczonym top performance tego nie ma. a przed zakupieniem tej kości wszystko śmigało bez problemu ... top performance enabled i żadnych zgrzytów. Pamieci były mieszane pomiedzy bankami i nic to niedało ... Temp na procu ( choć nie wiem po co to daje) w granicahc 48 stopni w idle ... 56 w stress. Timingi dawałem na najgorsze i właczałem TOP i też nie śmigało :(. Aha producent kości jest taki sam : Kingston ;) .. normalnie na kostakch pisze heh . W sumie zwisało by to kumplowi ale ten top performace troche mu daje ... jak sam twierdzi jakieś 500 pktów w marku .. szybszy render w 3DSie itd. Sam juz nie wiem co mu poradzić ;-). Jedyne co jest do [gluteus maximus] to zasiłka FEEL w budzie od Codegena :( ... 3,3 V - 3,25 - 3,27 5V - 4,7 12 V - 11,95 aha ... możliwe ze to przez zapełnienie wszystkich banków pamięci ? NIe wiem co jeszcze wam podać ... pozdrówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 A poprobujcie z dwoma kostkami 512+256 moze to nie wina pamiatek tylko ktorys z portow jest troche wadliwy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 było powiedzieć mu (było to jużna forum) że pamięci na kośćiach kingstona są do d.u.p.y.Miałem tylko że 256 i mogłem zapomnieć o opcji top preformance.Niech jak najszybciej wymieni tą kość na innych ukłądach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 na mojej plycie 1gb ramu chodzi bez problemu, wiec podpowiem ze blad nie tkwi w kt400 i problemach z obsluga pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 problem moz etez lezec w tym ze sie laczy kosci o roznych rozmiarach. ale sprawdz top performance tylko z ta nowa koscia , i bedzie wsyzztrko jasne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 aha ... możliwe ze to przez zapełnienie wszystkich banków pamięci ?Możliwe, spróbujcie 512 +256 i bedze wiadomo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 AFAIK nie można obsadzać trzech banków pamięciami klasy PC333. Proste. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 hm a ja myslałem ze kosci 333 mozna obsadzić maxymalnie w 2 bankach :/ Mała pomysłka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Ja mam GA 7VA i jest the best! Keine problem z nim był (no musiałem kupić dopalacza 300W :)), a jak narazie spisuje się na Medal (of Honor :D). Polecam!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 podejrzewam ze ta duga kostka kingstona jest na jakis shitowatych pamieciach i dlatego nie wytrzymuje opcji top performance (czyli na przyklad cas latency 2) w biosie gigabyta jest jakas specjalna opcja uklad klawiaszy ktorym mozna wejsc do ustawien pamieci moze uda sie puscic je ciut gorzej ale stabilnie ostatnio zlozylem kumplowi kompa na gigabycie ale nie mial kasy wiec wzielismy no name ddr no i co top performace dalo sie wlaczyc ale po 30 minutach graniach zwisy albo wyjscie na pulpit ale wynik w 3dmark o 300 pkt wiekszy przy top wlaczoenje ale niestety musialem ja mu wylaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 od zawsze po zapelniemiu wszystkich dimmow nie dalo sie korzystac z agresywnych timingow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 niby kingston to nie no name ale sprobuj podniesc napiecie pamieci moze pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Hmm ehh ustaw w opcjach mniejsze timingi i 1sprawa z fast na normal przestaw bo u mnie z top performance na 2 x 256 wiesza sie komp bez top performance jest ok ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ja tam jzu bym wolal tego nowego ecs na sis 746 niz tego gigabyte , popierwsze wydajniejszy po drugie do o/c taki sam dobry tez nie am zmiany mnoznika :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ja tam jzu bym wolal tego nowego ecs na sis 746 niz tego gigabyte , popierwsze wydajniejszy po drugie do o/c taki sam dobry tez nie am zmiany mnoznika :(nie chce sie klocic ale jak mozna porownac gigabyte do ecsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ja tez nie chce , no ale taka prawda. ze jest o 150zl tanszy wydajnieszy , i troszke gorszy do o/c , fsb plynnie do 250 v-cor v-dimm no i nowy chip lepszy od kt400 , i cena 300zl. EOD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 [b3D] maniac dobrze pisał. W KT 400 można obsadzić max 4 banki (czyli dwie fizyczne kości) ddr 333. A ddr 400 tylko 1 kość (2 banki) !! Ograniczenia wynikają bodajże z problemów z zasilaniem pamieci Trzy kostki 333 może pójda w trybie 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ja tam jzu bym wolal tego nowego ecs na sis 746 niz tego gigabyte , popierwsze wydajniejszy po drugie do o/c taki sam dobry tez nie am zmiany mnoznika :(gigabyte ma zmiane mnoznika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 GA-7VA ? ma ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 GA-7VAx ma dipy do 12,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 GA-7VA ? ma ? Ano bynajmniej u mnie jest jakiś problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ja tam jzu bym wolal tego nowego ecs na sis 746 niz tego gigabyte , popierwsze wydajniejszy po drugie do o/c taki sam dobry tez nie am zmiany mnoznika :(nie chce sie klocic ale jak mozna porownac gigabyte do ecsaVengeance, nie porównywał tylko napisał że wolał by a to chyba różnica, poza tym czemu nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 nie chce wyjsc na glupa ale o tych dip swiatchach przeczytalem w instrukcji z netu plytke gigabyta bede mial we wtorek wiec wtedy powiem na bank Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Dj.. widze ze masz Xabre :) jak sie sprawuje bo ztego co mi wiadomo to te Xabre'y to trochenie wypal :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Xabre dziala nawet nawet mogloby byc lepiej mam okolo 6300 3markow pomimo ze jest to pierwsza na swiecie kart agp x8 u mnie dziala x2 :( sis gryzie sie z via mam nadzieje ze tym gigabucie pojdzie wreszczie x8 nie spodziewam sie wiele ale moze bedzie troche szybciej wszysscy psioczyli na jakosc obrazu ze sis zaniza w nowych driverach samo sie wlacza na lepsza grafike zreszta mozna suwakiem wybrac to co mi sie w niej podoba to wyjscie tv calkiem niezla jakosc przy 1024x768 bialy laminat :) a co mi sie nie podoba nie dziala splinter cell :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...