Skocz do zawartości
Gość chronicsmoke

Dark Messiah Elements

Rekomendowane odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Miał ktoś okazję pograć w tą grę? Bo ja tak i żałuję. Gra na PC była świetna za to konwersja która trwała jakieś 2 lata to jakiś żart. Chodzi żałośnie, wygląda gorzej a na dodatek nie mamy możliwości rozwijania umiejętności jak chcemy tylko od razu na starcie wybieramy kim chcemy grać. Nie wiem jak mogli spiep*** tak dobrą gre :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Gra na PC jest miodna a na X0 to jakaś padaka. Ja rozumiem spieprz*** grafikę ale po co oni w ogóle chcieli zmienić gameplay ;/?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna zgoda, pisałem o demie swego czasu w innym temacie- gra jest dramatyczna!

Odnośnie najgorszej konwersji, to raczej brałbym coś z gier pod ps3 pisanych docelowe na 360tkę ;)

Chyba na podobnym "poziomie" jest Orange Box na PS3...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Ostatnio programiści przeginają. Gry robione na szybko ( chociaż jakim cudem Elements robiony był 2 lata :lol: ? ), słabe porty i odgrzewane kotlety jak co roku NFS, to wszystko zmierza w złą stronę ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przeginaj znowu w drugą stronę- nie mam może fyfnastu lat i 8h wolnego każdego dnia na granie, ale w tygodniu te 6-8h na gry poświęcam i jest to _zdecydowanie_ za mało, by zagrać w każdy znakomity tytuł na x360, już o grach na pc nie wspominając (kupując dawno temu 8800gtx nie sądziłem, że posłuży głównie do wyświetalnia pulpitu, ot takie czasy). Gry ci się nie podobają? Może zapisz się na kurs szydełkowania or smthg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja absolutnie nie narzekam :D i tak mam tak ogromne zaległości, szczególnie na X'a, ze chyba rok minie zanim przejde wszystkie interesujące mnie tytuły ;) i portfel sie uszczupli ^_^

A Dark Messiah na PC mi sie bardzo spodobał. Myslalem ze zainteresuje sie nim na X360, ale z relacji w tym temacie widze ze nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Nie przeginaj znowu w drugą stronę- nie mam może fyfnastu lat i 8h wolnego każdego dnia na granie, ale w tygodniu te 6-8h na gry poświęcam i jest to _zdecydowanie_ za mało, by zagrać w każdy znakomity tytuł na x360, już o grach na pc nie wspominając (kupując dawno temu 8800gtx nie sądziłem, że posłuży głównie do wyświetalnia pulpitu, ot takie czasy). Gry ci się nie podobają? Może zapisz się na kurs szydełkowania or smthg.

Nie chodzi mi, że jest tragedia tylko mam wrażenie, że wzrasta ilość odgrzewanych kotletów, słabych portów i kiepsko zoptymalizowanych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee... czy to nie są najczęstsze zarzuty wobec rynku gier na pece?

:wink2:

no, znacznie czestsze i trafniejsze wobec rynku pc ;) tylko, ze mowimy o troche innych rynkach - na x'a wyszlo w ciagu ostatniego roku ~30 dobrych gier ;) na piecu ~5, reszta to slabsze konwersje z x'a ;] Wszedzie wychodza crapy ;] najwazniejsze, zeby nie przyslonily tego w co naprawde warto zagrac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

no, znacznie czestsze i trafniejsze wobec rynku pc ;) tylko, ze mowimy o troche innych rynkach - na x'a wyszlo w ciagu ostatniego roku ~30 dobrych gier ;) na piecu ~5, reszta to slabsze konwersje z x'a ;] Wszedzie wychodza crapy ;] najwazniejsze, zeby nie przyslonily tego w co naprawde warto zagrac ;]

Czy ja wiem raczej się nie ma czym chwalić bo kulawych konwersji na next geny jest za dużo. A o tej ilości gier to chyba mówisz o swoich upodobaniach bo recenzje na serwisach pokazują co innego. Na GR 43 gry na PC mają powyżej 80%, na Xboxa 360 40 gier więc nie zmyślaj już.

@signap rzeczywiście, w każdym razie 2 lata czekania a tu nic, no i szkoda, że autorzy też nie zapowiadają następnej części bo jak dla mnie była to udana gra.

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chronicsmoke:

Jakoś dziwnie patrzysz... Mi wyszło (średnia powyżej 80% na gamerankings.com):

PC - 39 tytułów

X360 - 43 tytuły

PS3 - 29 tytułów

Wii - 10 tytułów

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Ustawienia w szukajce gamerankings.com

Select a Date Range: Last 12 Months

Minimum Reviews / Votes: 5

Limit Results to: 50 Results

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Bo ja brałem Rok 2007 z resztą to nie zmienia faktu, że to tylko różnica kilku tytułów a nie 6 razy więcej.

Hehe Wii 10 tytułów a sprzedaje się jak ciepłe bułeczki :huh:

tutaj trailer http://www.youtube.com/watch?v=3mac4bWx8ZI

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chronicsmoke:

Jakoś dziwnie patrzysz... Mi wyszło (średnia powyżej 80% na gamerankings.com):

PC - 39 tytułów

X360 - 43 tytuły

PS3 - 29 tytułów

Wii - 10 tytułów

Może za 2 razem wyjdzie Ci dobrze ;)?

Najniższa pozycja powyżej 80.00% (min. 5 reviews, year 2k7 - bo o tym mowa):

X0: 40. Sensible World of Soccer 13 reviews -- 80.231%

PC: 43. Sam & Max Episode 106 27 reviews -- 80.815%

Podsumowując - PC - 43 tytuły z oceną pow. 80%, X0 - 40 tytułów.

(btw. podobna sytuacja z punktacją powyżej 90%, na korzyść PC)

Musiałeś pomylić PC z X0 ;)

edit: widzę, że chronicsmoke już sprostował ;)

Szkoda że DM na X0 nie wypalił. Na piecu gierka była niezła.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi