Black_war Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Ale jest pewna różnica.. Alonso chciał jak najszybciej "[ciach!]ć" (najbardziej pasujące słowo ;] ) Z MCL, a Koval zostanie tam za wszelką cenę.. bo pewnie podobnej szansy jazdy w tak dobrym zespole już nigdy nie dostanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Hmm ja też nie widziałem nigdzie notki że Honda ogłosiła skład. Jedyne co mi wpadło w oko to to że Haidfeldowi mówią stanowcze nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 na ostatniej szykanie kimi wypycha hamiltona na pobocze co notabene nie jest dozwolone. nie ma obowiazku zostawiania miejsca na zewnetrznej. ham zrobil podobnie z massa chyba w niemczech. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 nie ma obowiazku zostawiania miejsca na zewnetrznej. ham zrobil podobnie z massa chyba w niemczech.jasne że nie ma obowiązku. jego pech że się nie zmieścił. osobiście bym nie uciekał na pobocze, waliłbym w bok i nie patrzył na straty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Wg mnie największy problem w tego typu sytuacjach to szykany które można pokonać szybciej jadąc prosto. Nawet jak jeden kierowca przepuści potem drugiego, to zostaje pytanie na jak długo powinien zwolnić, jak bardzo zostać w tyle zanim zacznie znowu atakować. Bo w końcu skoro popełnił błąd i wyjechał poza tor, to powinien nie tyle doprowadzić do ustawienia sprzed zakrętu, co nieco stracić skoro wypadł z toru. Takie sytuacje będą się powtarzać do momentu aż nie zaczną stawiać na "wybiegu" z szykan jakichś przeszkód czy słupków które zmuszą kierowce do zwolnienia na tyle, aby ten który pokonał odcinek bezbłędnie, zyskał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 proponuję "szutrowe pułapki" :wink: Hamilton unikałby jak ognia po zeszłorocznej przygodzie w Chinach :D a i dla szybciej jadących byłoby stosowne spowolnienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 proponuję "szutrowe pułapki" :wink: Hamilton unikałby jak ognia po zeszłorocznej przygodzie w Chinach :D a i dla szybciej jadących byłoby stosowne spowolnienie.Albo leżących policjantów :D ,ale by była frajda oglądać latające bolidy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 moim zdaniem śmiało mógłby atakować PO nastepnym zakręcie, on to zrobił przed. trochę nie pomyślał. był znacznie szybszy i z tego co później się działo, znacznie lepiej sobie radził na mokrym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Wg mnie największy problem w tego typu sytuacjach to szykany które można pokonać szybciej jadąc prosto. Nawet jak jeden kierowca przepuści potem drugiego, to zostaje pytanie na jak długo powinien zwolnić, jak bardzo zostać w tyle zanim zacznie znowu atakować. Bo w końcu skoro popełnił błąd i wyjechał poza tor, to powinien nie tyle doprowadzić do ustawienia sprzed zakrętu, co nieco stracić skoro wypadł z toru. Takie sytuacje będą się powtarzać do momentu aż nie zaczną stawiać na "wybiegu" z szykan jakichś przeszkód czy słupków które zmuszą kierowce do zwolnienia na tyle, aby ten który pokonał odcinek bezbłędnie, zyskał. czarny za malo odpuscil, bo schowal sie od razu w drafcie za kimim, jakby normalnie pokonal szykane nigdy w zyciu nie mialby pozycji do ataku na t1. jakby spobowal wyprzedzania po t1 to kary pewnie by nie bylo, ale to juz jego problem i nie bede ukrywal, ze ciesze sie, ze stracil wygrana choc smuci mnie p2 dla yetiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 czarny za malo odpuscil, bo schowal sie od razu w drafcie za kimim, jakby normalnie pokonal szykane nigdy w zyciu nie mialby pozycji do ataku na t1. jakby spobowal wyprzedzania po t1 to kary pewnie by nie bylo, ale to juz jego problem i nie bede ukrywal, ze ciesze sie, ze stracil wygrana choc smuci mnie p2 dla yetiego.A to dobre bo, ja tam nie widze, żeby w ogóle odpuścił... Gaz trzymał cały czas na maxa!!!. Widać to ewidentnie na poniższym filmiku jak ciśnie ile wlezie zaraz po ścięciu łuku: http://www.dailymotion.com/video/x6ovii A znalazł się za Kimasem bo ściął zakręt i jechał po trawie, gdzie puścił gaz żeby nie spin'ować. Polecam obejrzenie filmiku. Kara dla mnie zasłużona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 cisnął na maxa, wyszedł wolniej z zakrętu i Kimi go łyknął zasłużona kara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 lol? gdyby cisnal na maxa to by kimiemu odjechal na jakas sekunde na koncu prostej. na szykanie zreszta juz bylo widac jak duzo szybszy jest hamilton od raikonnena i wcale ten atak nie byl jak to co niektorzy mowili "zbyt optymistyczny". nie wiem czy kimi specjalnie wypchal hamiltona z toru, czy byla to podsterownosc jego bolidu ale hamilton musial sciac szykane - inaczej obaj by zakonczyli przygode z gp. a na prostej kimi odpuscil gaz albo cos, bo to niemozliwe ze nagle hamilton tak wyskoczyl zza niego. tu by sie przydaly dane telemetryczne z obu bolidow kto jak hamowal i przyspieszal. a zreszta nawet jesli to co zrobil bylo niezgodne z przepisami popatrzmy co sie dzieje pozniej. raikonnen wyprzedza hamiltona w miejscu gdzie powinna byc zolta flaga (rosberg czy tam nakajima byl poza torem), a pozniej raikonnen i tak wypada z toru. wyszlo na to, ze hamiltona ukarano za "nieprzepisowe" wyprzedzanie zawodnika, ktory i tak za pol okrazenia wypada z wyscigu. gdzie tu jest duch sportu? nie przepadam za hamiltonem, ba, kibicuje massie, ale ta decyzja udowadnia jedno. zrobi sie wszystko zeby to ferrari zdobylo tytul. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 lol? gdyby cisnal na maxa to by kimiemu odjechal na jakas sekunde na koncu prostej. na szykanie zreszta juz bylo widac jak duzo szybszy jest hamilton od raikonnena i wcale ten atak nie byl jak to co niektorzy mowili "zbyt optymistyczny". nie wiem czy kimi specjalnie wypchal hamiltona z toru, czy byla to podsterownosc jego bolidu ale hamilton musial sciac szykane - inaczej obaj by zakonczyli przygode z gp. a na prostej kimi odpuscil gaz albo cos, bo to niemozliwe ze nagle hamilton tak wyskoczyl zza niego. tu by sie przydaly dane telemetryczne z obu bolidow kto jak hamowal i przyspieszal. a zreszta nawet jesli to co zrobil bylo niezgodne z przepisami popatrzmy co sie dzieje pozniej. raikonnen wyprzedza hamiltona w miejscu gdzie powinna byc zolta flaga (rosberg czy tam nakajima byl poza torem), a pozniej raikonnen i tak wypada z toru. wyszlo na to, ze hamiltona ukarano za "nieprzepisowe" wyprzedzanie zawodnika, ktory i tak za pol okrazenia wypada z wyscigu. gdzie tu jest duch sportu? nie przepadam za hamiltonem, ba, kibicuje massie, ale ta decyzja udowadnia jedno. zrobi sie wszystko zeby to ferrari zdobylo tytul. Zamiast narzekać powinieneś się cieszyć bo przynajmniej będzie wyrównana końcówka sezonu i nadal nie wiadomo kto zdobędzie mistrzostwo, zresztą kara zasłużona Hamilton niby odpuścił a miał cały czas nogę na gazie........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 lol? gdyby cisnal na maxa to by kimiemu odjechal na jakas sekunde na koncu prostej. na szykanie zreszta juz bylo widac jak duzo szybszy jest hamilton od raikonnena i wcale ten atak nie byl jak to co niektorzy mowili "zbyt optymistyczny". nie wiem czy kimi specjalnie wypchal hamiltona z toru, czy byla to podsterownosc jego bolidu ale hamilton musial sciac szykane - inaczej obaj by zakonczyli przygode z gp. a na prostej kimi odpuscil gaz albo cos, bo to niemozliwe ze nagle hamilton tak wyskoczyl zza niego. tu by sie przydaly dane telemetryczne z obu bolidow kto jak hamowal i przyspieszal. a zreszta nawet jesli to co zrobil bylo niezgodne z przepisami popatrzmy co sie dzieje pozniej. raikonnen wyprzedza hamiltona w miejscu gdzie powinna byc zolta flaga (rosberg czy tam nakajima byl poza torem), a pozniej raikonnen i tak wypada z toru. wyszlo na to, ze hamiltona ukarano za "nieprzepisowe" wyprzedzanie zawodnika, ktory i tak za pol okrazenia wypada z wyscigu. gdzie tu jest duch sportu? nie przepadam za hamiltonem, ba, kibicuje massie, ale ta decyzja udowadnia jedno. zrobi sie wszystko zeby to ferrari zdobylo tytul. Masz swiadomosc ile to jest 1s w F1 i do tego na prostej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 (edytowane) A dla mnie nieważne czy słusznie ukarany czy nie. Nie lubię go i nic na to nie poradzę. Bójcie się i zjeżdżajcie z drogi wszyscy bo Hamilton jedzie... Ciekawe czy faktycznie w poniedziałek BMW ogłosi skład na przyszły sezon. Edytowane 10 Września 2008 przez centy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 moze przesadzilem z ta sekunda, ale 0.5s mialby spokojnie. dobra EOT nie dogadam sie z wami. za bardzo nie lubicie czarnego jedynaka ;] a co do alonso to mimo wszystko nie wierze. po pierwsze 3-letni kontrakt zamknie mu droge do czerwonej strzaly, bo drugie kasa. bmw nie jest rozrzutnym zespolem. w tym sezonie na pensje dla heidfelda i kubicy mowi sie ze wydadza ok 10 mln euro, a przy kombinacji kubica-alonso w przyszlym sezonie kwota ta spokojnie wzrosnie do 30 banieczek. zreszta w bmw mialo by nie byc niemca? bo na zwolnienie kubicy sobie nie moga pozwolic. bardzo zle wplynelo by to na ich pr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) Z raportu finansowego Formuły 1 na sezon 2008/2009 wynika, że najwięcej - 445,6 mln dolarów na zespół przeznaczy Toyota. Na drugim miejscu jest ekipa McLaren-Mercedes 433,3 mln, na trzecim Ferrari - 414,9 mln, na czwartym Honda - 398,1 mln. Znalazłem to na Onet.pl, skąd to wzięli? Pojęcia nie mam (może z głowy :P?) Edytowane 11 Września 2008 przez michu98 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Dzej 0,5s to tez duzo za duzo jakies 0,2-3s to max No to zycze jak najlepiej toyocie bo razem z honda to moje ulubione zespoly ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Jednak w Ferrari nie będzie miejsca ani dla Kubicy ani dla Alonso - Kimi przedłużył kontrakt do końca 2010 roku :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Nazwiecie mnie szaleńcem, ale mam przeczucie, że Kubica następny sezon spędzi w Renault. Pewnie pamiętacie te rozmowy z F.Briatore, pokera na jego jachcie etc., poza tym ostatnio Kubica kierował odważne pod adresem BMW... albo jest bardzo odważny albo... no właśnie. Poza tym miescje nr 1 w teamie wydaje się atrakcyjniejsze niż ustępowanie tej pozycji słabszemu Niemcowi. Ja to widzę w postaci wymiany Kubica - Alonso. Edytowane 12 Września 2008 przez Rikki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) ja jestem na 100% pewny że w BMW. niemcy nie oddadzą takiego talentu który z beznadziejnego bolidu robi takie cuda Edytowane 12 Września 2008 przez GRANDMASTER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Kubica 2 na treningu w Monza Wyniki: 1. Kimi Räikkönen Ferrari 1:23.861 2. Robert Kubica BMW Sauber 1:23.931 +0.070 3. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:23.947 +0.086 4. Lewis Hamilton McLaren 1:23.983 +0.122 5. Nico Rosberg Williams 1:24.110 +0.249 6. Felipe Massa Ferrari 1:24.247 +0.386 7. Heikki Kovalainen McLaren 1:24.365 +0.504 8. Mark Webber Red Bull 1:24.521 +0.660 9. Adrian Sutil Force India 1:24.669 +0.808 10. Sebastian Vettel Toro Rosso 1:24.773 +0.912 11. David Coulthard Red Bull 1:25.100 +1.239 12. Sebastien Bourdais Toro Rosso 1:25.192 +1.331 13. Giancarlo Fisichella Force India 1:25.204 +1.343 14. Rubens Barrichello Honda 1:25.296 +1.435 15. Jenson Button Honda 1:25.309 +1.448 16. Kazuki Nakajima Williams 1:25.330 +1.469 17. Timo Glock Toyota 1:25.397 +1.536 18. Fernando Alonso Renault 1:25.481 +1.620 19. Jarno Trulli Toyota 1:25.753 +1.892 20. Nelsinho Piquet Renault 1:26.195 +2.334 jest dobrze ;] tylko 7 setnych za rai a i Heidfeld nieźle sie pokazał czyli bolidy sie dobrze spisują na tym torze. Oj bedzie ciekawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 moge sie zalozyc o stówe ze bmw mialo mniej paliwa niz mclareny czy ferrari Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Taka mala odskocznia od F1 ;] Edytowane 12 Września 2008 przez KaxxL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 przez takie security moge zostac obezwladniony :D ale zauwazyliscie, ze zawsze najladniejsze hostessy maja zespoly red bulla? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Ja bym wniosl niebezpieczne narzedzie schowane w majtkach :) Edytowane 12 Września 2008 przez KaxxL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 albo jest bardzo odważny albo... no właśnie. albo ma podpisany kontrakt na przyszły sezon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Wypowiedź niezwykle skromnego Hamiltona na temat Massy i Raikonena: O Massie:-Myślę, że Massa jest w odwrocie. Wydaje mi się, że musi cholernie ciężko pracować żeby utrzymać moje tempo. O Kimim: On ma taki styl jazdy. Jeśli nie masz jaj żeby hamować późno, to już twój problem.A tak odpowiedział Kubica na te słowa: -Naprawdę tak powiedział? Nie mogę w to uwierzyć.Myślę,że nikt nie ma wątpliwości co do tego,że Kimi to świetny kierowca.Nie słyszałem tego stwierdzenia,ale jeśli chcesz,by ciebie szanowano,musisz szanować innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Jakby nie patrzeć to Kubica na Monzie odniósł pierwszy sukces w F1 ;) Mam nadzieję że powtórzy to co było 2 lata temu albo będzie wyżej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Ja licze na 1 miejsce ;o ;). 3 trening w deszczu wiec bedzie ciekawie. Oby jutro padało ;]. 1. Timo Glock Toyota 1:35.464 2. Sebastian Vettel Toro Rosso 1:36.129 +0.665 3. Nico Rosberg Williams 1:36.347 +0.883 4. Jarno Trulli Toyota 1:36.686 +1.222 5. Kazuki Nakajima Williams 1:36.706 +1.242 6. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:36.972 +1.508 7. David Coulthard Red Bull 1:37.015 +1.551 8. Felipe Massa Ferrari 1:37.263 +1.799 9. Fernando Alonso Renault 1:37.270 +1.806 10. Giancarlo Fisichella Force India 1:37.285 +1.821 11. Adrian Sutil Force India 1:37.504 +2.040 12. Robert Kubica BMW Sauber 1:37.671 +2.207 13. Mark Webber Red Bull 1:37.778 +2.314 14. Nelsinho Piquet Renault 1:37.833 +2.369 15. Jenson Button Honda 1:37.882 +2.418 16. Rubens Barrichello Honda 1:38.689 +3.225 17. Sebastien Bourdais Toro Rosso 1:39.319 +3.855 18. Kimi Räikkönen Ferrari 1:41.164 +5.700 19. Heikki Kovalainen McLaren 1:42.683 +7.219 20. Lewis Hamilton McLaren 1:46.325 +10.861 Hamilton :lol:. Jak ja lubie wyścigi w deszczu ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...