SGJ Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Są schematy w sieci do tego. Problem tylko w tym ze nie zawsze działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 No wlasnie nie wiem dlatego pytam sie o jakies alternatywy,napisze ostatni raz karta ma wyjscie HDMI a TV euro?????!!!!!any ideas??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) w sprzedaży nie ma HDMI-Scart, podobno można zrobić(choć nie wiem jak [; ) ale to czysta abstrakcja :D najlepiej kup nowy telewizor [; a robiąc przejściówkę nie ma pewności czy w ogóle ujrzysz obraz, lub będzie on zniekształcony Edytowane 3 Maja 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) witam, już kiedyś się Was pytałem czy warto czy nie warto. Spadające ceny starych GTSów zmuszają mnie do opchnięcia ich, póki coś są warte. W zamian chciałbym coś, co pociągnie 24 cale. Pojedyncze 8800GT lub GTS może być za słabe dla niektórych tytułów dlatego znowu spoglądam w stronę GX2. Stąd kilka kluczowych pytań: - moja płyta nie ma PCIE 2.0 , czy to duży problem? - czy przy okazji nie zmienić 680i na coś wydajniejszego? Na co? Tylko bez szaleństwa... - czy GX2 rozwinie skrzydła przy 3,7Ghz? Bo nie chciałbym przy okazji zmieniać także procka.... z góry dzięki za odp. edit: za ile realnie można kupić gx2? Ceny za allegro? ps2: mam zasilacz z dwoma pcie ale takimi: klyk czy będzie jakiś problem? Edytowane 3 Maja 2008 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 ad1 nie bo i 1.0 nie do końca jest wykorzystane ad 2 -nie ad.3 jakis 8400 na 4 GHZ byłby ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) co do 1 narazie sytuacja wygląda jak kiedyś z AGP x4 i x8 ... [; tak jak marcin255A pisze, pcie 1.0 nie jest jeszcze do końca wykorzystane a 2.0 to narazie jedynie marketing. nie radzę kupowania na AlleDrogo, od dobrych zakupów jest skąpiec ;) http://www.skapiec.pl/site/cat/14/filtr/_0...0_0_0_0_0_0_0/2 od 1450zł .... wszystko to jedno i to samo, różnią się tylko naklejkami ;) tak jak przypuszczałem na alledrogo nówki stoją w okolicach 1600-1700zł :lol: Edytowane 3 Maja 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 To jest w takim razie jakas paranoja i chyba sprzdam ta karte w piz..nie bede przeciez TV nowego kupowal pod karte-niezla bieda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 jak miałeś 1.5 bańki na kartę...... tym bardziej że kupno LCD w połączeniu z nowoczesnymi rozwiązaniami daje świetne możliwości, np oglądanie filmów w HD myślę że warto wymienić to ogromne pudło z kineskopem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 właściwie to ja kupilem kartę dla wyjścia HD , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 jak miałeś 1.5 bańki na kartę...... tym bardziej że kupno LCD w połączeniu z nowoczesnymi rozwiązaniami daje świetne możliwości, np oglądanie filmów w HD myślę że warto wymienić to ogromne pudło z kineskopem karte kupilem okazjonalnie,TV kupie,ale czekam na oferte od znajomego niemniej jednak dziwi mnie to,ze karta nie ma zadnego dodatkowego wyjscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Bo i po co? No sorry, chyba nie kupuje sie takiego potwora, zeby go potem odpalac w 640x480... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Hmm chociazby dlatego,zeby ogladac na zwyklym TV,karte kupilem do benchow tanio a nie do ogladanie TV-bez jaj :E,kazdy ma swoje priorytety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 procesor E8500 -4.75 GHZ------LC Evga 9800GX2 SSC ------------chłodzenie fabryczne 3DM06--22331 803/2000/1150 3DM05--31919 803/2000/1150 3DM03--83459 803/1890/1100 3DM01--93769 803/2000/1150 Ram 4Gb 625 MHz 5-5-5-18 http://www.hwbot.org/user.do?userId=8583 myślę ,że jeszcze troszkę wyciągnę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Bede sie pozbywal mojego 9800GX2,jakby co to walic na GG 1321710 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Bede sie pozbywal mojego 9800GX2,jakby co to walic na GG 1321710 ;)no chyba każdy będzie siępozbywał GX2:) jestem jedynie ciekaw czy za miesiąc ja sprzedaż(my) za 1000zł czy będziemy musieli jeszcze niżej jechać w dółŁ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 jutro wystawiam,mamnadzieje,ze cokolwiek dostane-buhahaha ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 ja negocjuje 1350 -kurdę -masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 No a liczyles na 1500 :E,ja chyba wystawie na ebayu,najmniej z tego co widze strace,ale i tak bede z 80euro w plecy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Ale miesiąc bez karty(dobrej) to trochę za długo:) chyba wystawię za 2tyg. a mam nadzieje, że więcej nie stracę niż 400zł. przecież zrozumiałe, że nie chcę na tym zarobić a jedynie jak najmniej stracić. Gdybym wiedział jaka będzie cena nowych kart to by ułatwiło mi sprzedaż tej:) Edytowane 23 Maja 2008 przez mateo1977 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 ja juz stracę 400 jak sprzedam za 1350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Witam mam pytanko do posiadaczy9800 GX2 czy gra gothic 3 na tej grafie tez wam sie ciela w mniejszych rozdzielczosciach czy tylko w HD bo w testach co oni wypisuja to ta grafa w G3 swietnie sie spisuje i osiaga mnustwo fps-ow ale nic na temat ciecia sie tej gry nie pisza <_< za odp z gory dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) no chyba każdy będzie siępozbywał GX2:) jestem jedynie ciekaw czy za miesiąc ja sprzedaż(my) za 1000zł czy będziemy musieli jeszcze niżej jechać w dółŁza m-c za 700 wezmę od Ciebie :) Edytowane 24 Maja 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 no właśnie sprzedałem za 1350 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) Nie rozumiem was. Po co tak szybko się pozbywacie tych kart. Prawdopodobnie 9900GTX bedzie miał porównywalną o ile nie niższą wydajność a 9900GX2 u nas na starcie to pewnie około 2500 będzie kosztował. Więc jaki w tym sens. A tak poza tym to powiedzcie mi do czego na dzień dzisiejszy i powiedzmy najbliższy rok albo nawet 2 lata potrzebna komuś bardziej wydajna grafika ? Nie licząć Crysisa to nie ma żadnej innej gry,która nawet w połowie wykorzystuje możliwości tej karty. Przypuszczam,że przez najbliższe 2 lata nie wyjdzie żadna inna tak wymagająca gra bo gry się robi po to aby na nich zarobic a na przykładzie Crysisa widać jak takie kosmiczne wymaagnia odbijają się na wynikach sprzedaży. No chyba,że macie 30 calowe panoramy i chcecie we wszystko grać w 2560x1600 i wszystkie detale grafiki na maksa albo zalezy wam na ustanawianiu kolejnych rekordów w 3dmark bo inaczej to zupełnie nie widze sensu posiadania czegoś szybszego niż 9800gx2 prze conajmniej następne 1,5 roku a może nawet 2 lata. Chociaz nie mam nic przeciwko jesli za pół roku będe mógł tą karte od kogoś za 800zł kupic :D . Mam zamiar kupic jakąs porządną panoramę 24 i jestem pewien,ze przez najbliższe 2 lata ta karta wystarczy do grania w 1920x1200. A crysisa w takiej rozdaiłce i ultra high mogę sobie odpuścić. Mam nadzieje,że wyjda gry o porównywalnej grafice i duzo lepszej optymalizacji. Jeszcze odnośnie wymagań przyszłych gier to według mnie nalezy mieć na uwadze to,ze obecnie niewiele jest gier pisanych od podstaw tylko na pc większośćto gry multiplatformowe co równiez ma wpływ na ich wymagania sprzętowe też w wersi na pc. Wątpliwe aby któryś z producentów zrobił jeszcze pc exclusiva z wymaganiami na miare Crysis no chyba,że Nvidia zasponsoruje produkcje takiej gry po to aby udowodnić,że koniecznie nalezy nabyć geforca 14000gtx4 6gb aby w to zagrać licząc na to,że znajdzie się grupka osób gotowa zapłacić absurdalnie dużo kasy za to. Edytowane 26 Maja 2008 przez Bartoleon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 Oczywiście, że masz rację. Nie mam racjonalnego wytłumaczenia dlaczego sie tej karty pozbyłem by kupić coś czego jeszcze nie ma:) Postanowiłem, że chciał bym ja mieć i mam miesiąc by uzbierać resztę. A co do ceny to max jaki na nią wydam to 2200 chodz nie wierze, że bedzie tyle kosztować. 600$ to prawie ta sama cena co 8800gtx dwa lata temu a kupiłem swoją wtedy za 1700zł. Tak więc mam nadzieje, że na 2000zł się skończy. A co więcej mam nadzieje, że będe ją użytkował przynajmniej tak długo jak 8800gtx'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Oczywiście, że masz rację. Nie mam racjonalnego wytłumaczenia dlaczego sie tej karty pozbyłem by kupić coś czego jeszcze nie ma:) Postanowiłem, że chciał bym ja mieć i mam miesiąc by uzbierać resztę. A co do ceny to max jaki na nią wydam to 2200 chodz nie wierze, że bedzie tyle kosztować. 600$ to prawie ta sama cena co 8800gtx dwa lata temu a kupiłem swoją wtedy za 1700zł. Tak więc mam nadzieje, że na 2000zł się skończy. A co więcej mam nadzieje, że będe ją użytkował przynajmniej tak długo jak 8800gtx'a. To się nazywa maniactwo ale ja to rozumiem gdybym miał sporo teraz kasy to samo bym zrobił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 "600$ to prawie ta sama cena co 8800gtx dwa lata temu a kupiłem swoją wtedy za 1700zł" Chya kilka miesiecy po premierze. Bo pierwsze 8800GTX byly 2300-2500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Taki mały żart B-) Frying an Egg on my GeForce 9800 GX2 Graphics Card http://pl.youtube.com/watch?v=IDoOV0FFPvA Edytowane 1 Czerwca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadbre Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam czy ktoś mi powie czy ten wynik jest ok? 16705 3DMarks Processor clock 3746 MHz http://service.futuremark.com/compare?3dm06=6969936 Procesor jak widać kręcony, karta już nie i niewiem czy to nie jest za mało;/może to wina Visty x64 sam niewiem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Na viscie bedziesz mial srednio ok 1k slabszy wynik w 06 niz na XP,proc 3.7Ghz jest waskim gardlem w 3dm06 dla 9800GX2,wynik marny,moglo by byc lepiej,wogole bylo jakies o/c karty??No i masz 4gb ramu to tez powinno dac lekkiego kopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...