mak888 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Krótkie pytanko... Czy MC-400 poradzi sobie z gtx-em 260 z 216 SP?W testach niby podają maksymalne zużycie systemu (z quadem) w granicach 290-320W, więc chyba da radę? Nie ma szans . Ja miałem BeQuiet 450W i nie dawał rady z Q9550 i GTX'em 260 sp. 216. Objawaiło się to przegrzewaniem zasilacza i wywalaniem sterowników ekranu. Do quada i GTX'a 260 bez "dobrej" zasiłki 500W nie ma co podchodzić, oczywiście jeśli myślisz o OC. Bez OC firmowa 400-450 da rade. Mój komp z sygnatury pobiera prawie 500W :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Nie ma szans . Ja miałem BeQuiet 450W i nie dawał rady z Q9550 i GTX'em 260 sp. 216. Objawaiło się to przegrzewaniem zasilacza i wywalaniem sterowników ekranu. Do quada i GTX'a 260 bez "dobrej" zasiłki 500W nie ma co podchodzić, oczywiście jeśli myślisz o OC. Bez OC firmowa 400-450 da rade. Mój komp z sygnatury pobiera prawie 500W :). moj z sygnatury po o/c grafy i i7 4Ghz pobiera niecale 400w ;) mierzone watomierzami dwoma ,zatem mocno powatpiewam aby Twoj zestaw zjadal wiecej niz moj a 500W to chyba z SLI Edytowane 2 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 moj z sygnatury po o/c grafy i i7 4Ghz pobiera niecale 400w ;) mierzone watomierzami dwoma ,zatem mocno powatpiewam aby Twoj zestaw zjadal wiecej niz moj a 500W to chyba z SLI Dokładnie miałem to pisać (sprzęt mak888 zapewne pobiera coś w granicach 330-350W). Zatem potrzebuję odpowiedzi kogoś kto się zna lub kto po prostu użytkuję tą kartę na 400W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) ja ma 750W i SLi z GTX 280 no i po ostrym oc komp potrafi się wyłączyć w trakcie testu smarkiem... dopiero po wpięciu 850W można było zwiększać napięcie na GPU ponad 1.3v inaczej na 750W restart gdyż zasilator nie dawał rady. Edytowane 3 Października 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Dokładnie miałem to pisać (sprzęt mak888 zapewne pobiera coś w granicach 330-350W). Zatem potrzebuję odpowiedzi kogoś kto się zna lub kto po prostu użytkuję tą kartę na 400W... nie sugeruje sie belkotem marketingowym i naciaganiem ludzi na 1kw zasilacze pod i7 i gtx 260 w sli lub kalkulatorem mocy tylko mierze watomierzem istotne jest aby zasilacz dysponowal wystarczajaca obciazalnoscia na lini 12v,bo czasami waty to nie wszystko ;) Edytowane 3 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dedrip Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 crystal84 ja mam zasiłkę antec earth watts 430 i kartę gtx 260 216p Palit Sonic (fabryczne oc) reszta konigu: dc e5200@ 4.0gHz 4gb 800mhz 2x hdd sataII i powiem ci ze nie mam zadnego problemu, mierzony pobor z gniazdka to ok 340W . Mozesz sprobowac ale to zalezy od linii 12V zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Dokładnie miałem to pisać (sprzęt mak888 zapewne pobiera coś w granicach 330-350W). Zatem potrzebuję odpowiedzi kogoś kto się zna lub kto po prostu użytkuję tą kartę na 400W... Jeśli by pobierał tyle ile napisałeś , to nie załatwiłby BeQuieta 450W . A niestety zasilacz nie dał rady. I nie napisałem dokładnie 500W , może troche za dużo napisałem. 71proste nie wiem jak ty mierzyłeś tym watomierzem i jakim watomierzem, ale u mnie wyszło 1.85A * 243V = 449.53W pobrane bezpośrednio z gniazdka. Dlatego do Quada po OC i GTX'a po OC bez zasiłki 550W nie ma co podchodzić, oczywiście zakładając za żależy komuś aby zasilacz pracował na 50-70% obciążenia . Jeśli ktoś mysli o pracy na styk czego nie polecam . To 450W zasilacz z obciążalnością +12V na poziomie 34-35A da sobie rade , ale to już będzie na 80-90% obciążalności zasilacza. Edytowane 3 Października 2009 przez mak888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 71proste pewnie napisze, że 450 z gniazdka to ~380 dla kompa przy zakładanej sprawności 85%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) spoko spoko tyle pokazuja watomierze a,ze pokazuja praktycznie to samo to podejrzewam,ze tak jest ;) w temacie i7 bloomfield jest szerzej o konfiguracji,napieciach i poborze Edytowane 3 Października 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac516 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Witam mam pytanko jaki jest najnowszy bios do Gainwarda GTX 260 55nm, ponieważ mam probelm po wychodzeniu z gier nie zawsze karta wraca do trybu 2d. Czytałem ze wgranie nowego biosu do karty likwiduje ten problem. moj bios to Napis z BIOS'u Version 62.00.49.00.03 Wiem ze zaraz bedą pytania a od czego jest google, szukałem ale niestety nie znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Witam właśnie przesiadłem sie z Galaxy 8800GT na Galaxy GTX275 Mam mała ciekawostkę dla użytkowników udało mi się zamontować na kartę Accelero S1 z 2-ma wentylatorami 12cm, przełożone z poprzedniej karty :razz: Wkurzała mnie standardowa suszarka :angry: która przy 100% wkręcała się na 3750 obrotów na minute Sama podstawa coolera jest mniejsza niż IHS na rdzeniu karty ale to w niczym nie przeszkadza. Trzeba się troszke namęczyć przy montażu gdyż śrubki od coolera ledwo starczają na długość. W 2D pod windą mam 38 stopni :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Powiedzcie mi czym właściwie się różni GTX 280 od 260? Jest jakaś różnica w wydajności? Z tego co widze u was w opisach to na 260 osiągacie dużo wyższe wyniki w 3dmarku06 niż ja (po podkręcie), no ale mimo wzystko przecież ta karta powinna być dużo lepsza. Czy wogóle mój wynik w 3dm 06 jest w normie? Nic nie kręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Shymeq nieźle ;). Ja też mam jeszcze S1 , ale u mnie w Gainwardzie radiator przykrywa kości pamieci ten układ ( zapomniałem jak on sie nazywa ) co jest przed GPU. Ale też założyłem takie dwa wentyle i narazie jest cicho i chłodno :). Ale fajnie że kombinowałeś i się udało zmieścic . Powiedzcie mi czym właściwie się różni GTX 280 od 260? Jest jakaś różnica w wydajności? Z tego co widze u was w opisach to na 260 osiągacie dużo wyższe wyniki w 3dmarku06 niż ja (po podkręcie), no ale mimo wzystko przecież ta karta powinna być dużo lepsza. Czy wogóle mój wynik w 3dm 06 jest w normie? Nic nie kręcone. Właściwie to rożnica w architekturze jest w szynie pamięci, ilości zunifikowanych procesorów, Rop'ach i jednostkach teksturujących. Wszystko na korzyść GTX 280 oczywiście. Ale praktycznie główne różnice wynikają z taktowania , i obie karty przy tych samych taktach niewiele się różnią wydajnością może góra 5% i to nie zawsze bo są testy gdzie GTX 260 sp 216 wyprzedzał GTX 280. No a nasze wyniki to są po OC no i oczywiście z taką kartą to trzeba też gonić prockiem, bo inaczej trochę się ją hamuje ;). Wynik jak na def to według mnie ok u Ciebie jest . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 A co to są zunifikowane procesory oraz Rop'y? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) Oprócz tego 280 ma więcej pamięci :] Mam pytanie. Próbował ktoś już sterów 191.07 ? W 3Dmarku podniosło mi wynik o jakieś 300 pkt w stosunku do 185.85, ale kurde nie mogę zwiększać/zmniejszać napięcia w tym programiku Evga od sidebanda. Ewentualnie czym innym mógłbym zmieniać napięcie GPU ? Ten dodatek nvdii do sterów też ma zablokowaną regulację napięć :/ Edytowane 6 Października 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) Mam zainstalowane stery 190.62 U mnie też nie działa ten zmodyfikowany program od Sidebanda :unsure: Edytowane 6 Października 2009 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 koledzy ja mam inny rebus. mam mobasa GA-M61SME-S2 http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/g...1sme-s2_2x.html i chcialbym wsadzic GAINWARD GeForce GTX 260 i teraz pytanie czy ta karta sie zmiesci na tym mobasie? czy bedzie dostep do obu porttow sata? przerabial juz moze ktos ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 cooler może zasłaniuać porty, po prostu zastosuj kątowe wtyczki sata ja tak u siebie musiałem zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Dokładnie miałem to pisać (sprzęt mak888 zapewne pobiera coś w granicach 330-350W). Zatem potrzebuję odpowiedzi kogoś kto się zna lub kto po prostu użytkuję tą kartę na 400W...bequiet 450w GTX 260 + Q9550@4.0Ghz zasilacz nie wytrzymuje dopiero na 3.8Ghz jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Jak najlepiej ustawić wydajność w sterownikach? Ja mam ustawione na domyślne. Czy jak dam na 'jakość' to gry będą lepiej wyglądać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 (edytowane) Ostatnio wyszedl ciekawy soft na bazie RivaTuner "MSI Afterburner" http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1696&pageID=7704 Malo opcji ale ma kilka ciekawych rzeczy, sterowanie napieciem na wielu kartach w tym GTX260 65nm (mozliwosc zapisywania profili) oraz nowy system zarzadzania predkoscia wentylatora, polecam sprawdzic. I nareszcie mozna ustawic ponizej 25% obroty, tylko nie jestem pewien czy wentylator w referencyjnym GTX260 65nm dalej sie wtedy kreci ;) edit: dopiero przy 11% wentylator sie zatrzymuje Edytowane 11 Października 2009 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 w palicie sonic 260 gtx da sie sterowac wentylem? czy raczej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 w palicie sonic 260 gtx da sie sterowac wentylem? czy raczej nie? EVGA Precision bardzo ładnie reguluje obroty, musisz mieć tylko bios raczej z tych ostatnich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Fajne to EVGA Precision - fajnie regulować można. Dałem na chwilę na 100% to aż się wystraszyłem :huh: Jaka jest najmniejsza bezpieczna granica obrotów dla Palit 260 GTX Sonic podczas normalnego korzystania (nie gry)? Temp mam teraz takie (komp na pająka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Daj minimum, czyli te 25%. Co do temperatury to jak na razie masz bardzo niską jak dobiję do 60* w idle to możesz zacząć myśleć nad chłodzeniem :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Witam was moi drodzy koledzy Mam do was pewne pytanko, od pewnego czasu miałem problem z zainstalowaniem sobie Windows 7 Dziś robiłem testy i nie wiem czemu ale po wgraniu sterowników ekranu najnowszych mój monitor LG wo-gule nie odpala, jest tak jakby no-signal nie wiem właśnie czym to jest spowodowane, posiadam tak jak widzicie kartę GTX280 Galaxy jest producentem, jedyne sterowniki które pasują i po których mój ekran nie gaśnie i przechodzi w stan no signal to te oznaczenie: 182.08_geforce_winvista_64bit_international_whql Tylko na tych sterach działa mi Panel LG W2452V, podczas próby wgrania nowszych sterowników nie mam ekranu, czym to może być spowodowane, wiecie może miał ktoś może już taką sytuacje z was ? Dziś właśnie próbowałem dokończyć instalację po omacku Windows 7, udało mi się to weszłem w tryb safe mode, wywaliłem te stery co dograła 7 i tylko na tych ekran mi odpala, czym to może być spowodowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 (edytowane) ile masz monitorow podlaczonych ? jakies dodatkowe kable ? tv ? wszystko odlacz i wtedy instaluj Edytowane 29 Października 2009 przez wos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 (edytowane) cos ty nic nie mama podłączone, tylko jeden monotr LG tak jak mowie, kurcze nie wiem co sie dzieje te sterowniki zrobiły mi no signal także: 185.85_desktop_winvista_64bit_international_whql 186.18_desktop_win7_winvista_64bit_international_whql 190.62_desktop_win7_winvista_64bit_international_whql te nowe także Jak sądzicie dlaczego monitor nie odpala po wgraniu nowych sterów ? Co mogę zrobić bo w ten sposób nigdy nie nagram najnowszych sterowników do tego GTX a karta wydaje mi sie porządnym zakupem Edytowane 30 Października 2009 przez lukaszintel86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Jak sądzicie dlaczego monitor nie odpala po wgraniu nowych sterów ?Strzelam że przełącza się na wyjście TV. Podłącz telewizor i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 nie rozumiem, ja nie posiada żadnego wejścia TV na zanym DVI nie działa już potem obraz, wczoraj wrzuciłem do karty nowego biosa i dalej jest dokładnie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...