sesq Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Dobra, Podajemy gry w które nigdy nie gralismy i nie mamy zamiaru grać, a są to bardzo dobre i popularne gry. Może ktoś tutaj kogoś zachęci. ja sobie pomagałem gamespot do przypomnienia tytulów. Piszcie tytuły gier w które faktycznie załujecie ze kiedys nie graliście razem z modą, a teraz juz nikt sie nimi nie interesuje bo już ich era mineła albo których nie potraficie strawić ale wiecie, że w głebi są świetne. Diablo 1,2 Warcraft 1,2,3 Max Payne 1,2 Baldur's Gate 1,2 Heroes 1,2,3,4,5 Starcraft Fallout 1,2 Alien vs Predator 1,2 Icewind Dale 1,2 Neverwinters Night 1,2 Planescape Torment Tomb Raider 1,2,3,4,5,6,7 Doom 1,2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) NWN 2. Sam nie wiem czemu w ten tytuł nie zagrałem... Omijając Diablo, BG, NWN, Fallouta, Tormenta ominąłeś jedne z najfajniejszych gier w historii. Ich czas nigdy nie przeminie, radzę nadrobić tak poważne zaległości. Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Venom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ja bym powiedzial, ze praktycznie cala lista sesq to sa pozycje do nadrobienia ;) ok - wystsrczy jeden Warcraft i jeden Tomb Raider, DIablo 2 tez mozna IMHO pominac, tak samo jak Heroes 1, 2 i 4. Ale poza tym to kupa swietnych gier - a Torment i oba Fallouty to pozycje praktycznie obowiazkowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Dziwny ten temat... Jeśli się nie lubi danego gatunku to się w niego nie gra, to po co wypisywać gry "w które nigdy nie gralismy i nie mamy zamiaru grać, a są to bardzo dobre i popularne gry"... :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 ja grałem od czasów ZX Spectrum, potem C64 i pierwsze PC (od XT 4,77 do PII 233Mhz). Wtedy grałem w sporo gier. Później jednak odpuściłem i na początku XXI wieku minęły mnie takie tytuły jak : Diablo, Herosy, MDK. W sumie to i tak gry nie z mojego gatunku ale zawsze coś ważnego. Od kiedy skończyłem balować i narobiłem dzieci, to znowu chęć na granie wróciła :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Quake wszystkie części. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Odhaczyłem te najważniejsze dla mnie Costi ;) Warcraft mnie nie porwał, Max 1 był bardzo dobry, Heroes to nie dla mnie, Starcraft nie moje klimaty, Aliena nie poznałem, Icewind trochę nudny, Tomb Raider do III, ewentualnie IV, Doom do pogrania. Ostatnią nową grą w jaką grałem był The Witcher. Od wszystkich hitów typu Crysis, A.Creed etc. mnie odrzuca... Nic ciekawego się nie pojawia. Czekam na dobrego rpg'a w starym stylu z niekoniecznie cudną grafiką lecz z ogromną grywalnością i fenomenalną fabułą. Czekam i czekam, a kończy się na... instalacji jakiejś gry z pierwszego postu.... sesq, jeszcze Gothic'a powinieneś zaliczyć jeżeli tego nie zrobiłeś ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Quake wszystkie części. i tyle w temacie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Dziwny ten temat... Jeśli się nie lubi danego gatunku to się w niego nie gra, to po co wypisywać gry "w które nigdy nie gralismy i nie mamy zamiaru grać, a są to bardzo dobre i popularne gry"... :blink: dziwny, ale jest o grach wiec pasuje do forum. W sumie to wiekszosc gier w ktore nie gralem to rpgi, raz probowalem pograc w Planescape Torment, ale nie potrafilem sobie z tą grą poradzić. Caly czas wydawało mi się, że jezeli nie zagadam do jakiegos npc, albo nie wejde w jakis kąt to mnie coś z gry ominie ( to tak jakbym przechodził system shocka 2 bez zbierania przedmiotow przebiegał obok przeciwnikow zamiast ich zabijać. ) Ta, w gotica tez nie grałem. A która gra w ktore nie grałem ma najwiekszą przygode ? czyli jest czyms bardziej w rodzaju ksiazki a nie gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) A gdzie DeusEx ? A gdzie System Shock 2 ? Fallouty widze sa... i macie szczescie ;) EDIT: Sorki, zle zrozumialem temat, juz nadrabiam ;) Nigdy nie gralem w NWN i NWN2, a slyszalem ze sa swietne. Kiedys sie musze zebrac i nadrobic. Nie moge zapomniec o World of Wacraft, na ta gre czekalem jak na zadna inna i sie mocno podkur... jak wywalili platne serwery... Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez DziubekR1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 sorry ale ta lista wyglada jak pisana przez maniaka w/w gier... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Nie przeszedłem: BG 1&2, Tormenta, DeusEx'a, Fallout'ów, Starcrafta, Icewind Dale żadnego.. Gothica, NWN też żadnego nie skończyłem (chociaż grałem w 1,2). Nie przeszedłem tego chyba z braku czasu wtedy ;) Tak samo było z Morrowindem, zaraz po premierze jakoś mnie nie wciągnęło, poszedł na półkę. Ocknąłem się ok. rok temu kupując Złotą Edycję Morka i męcząc go ;) Początki były trudne ale myśląc sobie "tyle osób na PPC gra cały czas.. chyba nie mogą się mylić.." i zassało i podejrzewam, że tak będzie z resztą gier na mojej liście. BG, Starcrafta, Gothic 1&2&Noc kruka, Fallouty mam na półce oryginały. Więc podejrzewam, że też je skończę ;) O jeszcze NWN mam na półce ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Dziwny ten temat... Jeśli się nie lubi danego gatunku to się w niego nie gra, to po co wypisywać gry "w które nigdy nie gralismy i nie mamy zamiaru grać, a są to bardzo dobre i popularne gry"... :blink: Tak, maniak FPSów nie zakocha się przecież od razu w strategiach. Ale w obowiązkowe pozycje, które ten temat ma wskazać zagrać może ;) Imo można zrobić tak: rozbudować pierwszy post w mniej więcej takiej formie: Platforma (PC,PSx, PS2, PS3, Xbox, Xbox 360 itd) oraz podział w każdej na typy gier: FPS, strategie, RPGi itd. Wpisać najbardziej klasyczne tytuły podane przez dużą ilość osób (żeby nie było sytuacji, że rzucę jakimś tytułem i od razu poleci do 1 posta), bo wszystkie gry tak by można wypisać ;) Ode mnie: Half Life'y - musowa pozycja dla maniaków strzelanek. Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez wistler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 FUxx nigdy nie przeszedłem do końca Unreala 1 :mur: 3 razy sie zabierałem za niego 99' , 2001' , 2005' (XP) :lol: i zawsze cos mi przerywało. Może w 2010 r Znowu sobie zagram. O ile dane na płytkce z 99r jeszcze nie wyparowały ^^ Gothici i DeusEx, seria GTA pozycje obowiązkowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ode mnie: Half Life'y - musowa pozycja dla maniaków strzelanek.W Half Life 1 próbowałem grać ale jakoś jej nie trawiłem. Natomiast nigdy nie grałem w część 2 - podobno bardzo interesująca i ... dobrze napisana (płynnie chodzi na stosunkowo słabym sprzęcie). FUxx nigdy nie przeszedłem do końca Unreala 1 :mur: 3 razy sie zabierałem za niego 99' , 2001' , 2005' (XP) :lol: i zawsze cos mi przerywało. Może w 2010 r Znowu sobie zagram. O ile dane na płytkce z 99r jeszcze nie wyparowały ^^ Gothici i DeusEx, seria GTA pozycje obowiązkowe. To tak jak ja się kilka-kilkanaście razy zabierałem za Painkiller ... zawsze mi się ta sieka nudziła ... albo zupa była za słona ... ale wreszcie sie przemogłem i przeszedłem - nawet dość szybko i bezboleśnie poszło ... ale nie zabawiałem się w "odkrywanie wszystkiego i zbieranie wszystkiego" - dzięki temu tym ostatnim razem wytrwałem do końca. Painkiller co prawda jest pozycją "bezmózgą" - ot taka sieka ... ale jedna rzecz jest w nim interesująca ... lokacje - niektóre na tyle ciekawe i po prostu ładne że warto tę grę przejść tylko po to by je pooglądać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) FUxx nigdy nie przeszedłem do końca Unreala 1 :01' , 2005' (XP) :lol: i zawsze cos mi przerywało. Oj ja też nie.. pamiętam zaciąłem się w miejscu gdzie były jakieś mosty drewniane i pod spodem rzeka czy cóś i kilka takich mostów i nie wiedziałem gdzie dalej iść, jakoś tak sobie odpuściłem.. i teraz żałuję.. Unreal'a 2 też nie skończyłem.. przestałem na ostatniej mapie (tam gdzie zanik grawitacji był), bo gra niemiłosiernie cięła i grać się nie dało.. W sumie to chyba nigdy nie skończyłem też Serious Sama 1 i Second Encounter (zawsze jakoś w połowie nudziła mnie ta rozwałka) Nie skończyłem też Painkillera, HalfLife (chociaż doszedłem całkiem daleko, nie pamiętam przyczyny dla której nie skończyłem) Far Cry, Doom3, (te mnie znudziły) Nigdy nie grałem w Final Fantasy.. Tak właściwie to nawet Heroes'a żadnego nie skończyłem ;) AvP też żadnego nie skończyłem, chociaż do obu się dobierałem i dosyć daleko zachodziłem.. nie pamiętam przyczyn.. Co mi pozostaje to nadzieja, że ktoś kiedyś zrobi remake tych gier. Bo jakoś w fps'ach grafika mnie razi.. Chyba dlatego, że nie mają wciągającej fabuły? a tak btw. czy nie zboczyłem z tematu..? Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Black_war Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ze tak spytam, tylko nie bijcie, czemu jest jeden topic o "Filmy - co warto obejrzeć?" a o grach na całym forum sa porozrzucane rozne tematy? Ja rozumiem PRG, RTS, FPP, wyscigi itd...no ale w horror i komedia to tez rozne gatunki.. http://forum.purepc.pl/temat/Gry/9/Najleps...-Mmorpg/263210/ http://forum.purepc.pl/temat/Gry/9/Jakie-G...lecacie/262878/ http://forum.purepc.pl/temat/Gry/9/Przygodowki/224024/ http://forum.purepc.pl/temat/Gry/9/Szukam-...-Pomocy/260221/ http://forum.purepc.pl/temat/Gry/9/Ankieta...e-Na-Pc/259358/ http://forum.purepc.pl/temat/Konsole/100/P...-Mi-Gre/262487/ no i oczywiscie ten kolejny... Nie daloby sie w jednym temacie rozmawiac o grach? ulubionych? polecanych? Wszechczasów? o tych w ktore nie gralo się? o tych w ktore sie gralo ale sie zapomnialo, o tych w ktore sie nie zapomnialo ze sie gralo ale sie nie gralo? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 W Half Life 1 próbowałem grać ale jakoś jej nie trawiłem. Natomiast nigdy nie grałem w część 2 - podobno bardzo interesująca i ... dobrze napisana (płynnie chodzi na stosunkowo słabym sprzęcie).Ja dzisiaj wróciłem do dwójki i mam zamiar przejść na Hardzie razem z epizodami. Ale fakt, w jedynkę też nie grałem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 W HL 1 grałem na ps2 . Czadowo sie grało pamiętam , grafika juz nie z tej epoki wiadomo. HL2 polecam na gf3 nawet chodzi w miarę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie daloby sie w jednym temacie rozmawiac o grach? ulubionych? polecanych? Wszechczasów? o tych w ktore nie gralo się? o tych w ktore sie gralo ale sie zapomnialo, o tych w ktore sie nie zapomnialo ze sie gralo ale sie nie gralo? :wink:no, ale to nie jest temat o ulubionych grach. No ale widze, że nawet tytułu tematu ludzie nie potrafią przeczytać ( sorry wistler, boxer ale to nie jest temat o ulubionych grach, przeczytajcie pierwszy post ) Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez sesq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 jakoś era Fallout`a przypadła na okres kiedy stracilem zainteresowanie grami i ogólnie kompami i jakos tak przeszło mi koło nosa, a lubie takie tematy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja nie gralem w Final Fantasy od I do VI i pewnie juz nie zagram :P To samo z Kingpinem i starymi przygodowkami z LucasArts i Sierry w stylu Indiana Johnes i Gabriel Knight. No i Phantasmagori tez nie mialem okazji stestowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Z gier PC ktore sie tu nie pokazaly a sa to moje ulubione tytuly, musze dorzucic: - Thief 1 click - Thief 2 click I oczywiscie OUTCAST, przy tej grze czuje sie jak opiłek przy wielkim magnesie :) - grafika wykonana w technice voxel click - click Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Z gier PC ktore sie tu nie pokazaly a sa to moje ulubione tytuly, musze dorzucic:Ulubione tytuły w które nie grałeś, tak? :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) W Half Life 1 próbowałem grać ale jakoś jej nie trawiłem. Natomiast nigdy nie grałem w część 2 - podobno bardzo interesująca i ... dobrze napisana (płynnie chodzi na stosunkowo słabym sprzęcie).Ja mając od dobrych paru lat oryginał na półce (łącznie z OF i BS), dopiero parę dni temu zabrałem się za przechodzenie (wcześniej również mi nie podchodził). HL ma już teraz 10 lat, ale gra jest mistrzostwem świata. Zdecydowanie pozycja godna polecenia (grafika trochę odstrasza, ale da się grać). Dziś będzie pewnie skończony, ale na półeczce jeszcze 2 dodatki ;-) Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez mr^_^max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 acha Half Life 1 Morrowind Mafia obowiązkowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Dobra, Podajemy gry w które nigdy nie gralismy i nie mamy zamiaru grać, a są to bardzo dobre i popularne gry. Może ktoś tutaj kogoś zachęci.Zachęci do nie grania w te gry, tak? sorry wistler, boxer ale to nie jest temat o ulubionych grach, przeczytajcie pierwszy post )Tylko my? Przeca połowa osób tutaj pisze o ulubionych/obowiązkowych pozycjach. Trochę temat nieprecyzyjnie sformułowany, stąd te błędy. Bo np. - chociażby TR1 jest kultowy, nie grałem w niego i mam tym zachęcić innych również do nie sięgania z powrotem do tego tytułu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Oj uzbierało by sie tego: Half lify wszystkie, falauty wszystkie, Baldursy. Do tego Home World, Mafia, Diablo1,2, Cyvilizacja, Comandosi............. i nie wiem co jeszcze Z tych gier wróce tylko do HL. Edit Gry które wymieniłem są to gry w które nie grałęm właśnie i raczej nie zagram a jedynie HL mnie może skusi. Nie grałem też NFS Porche i napewno już nie zagram ze względu na grafe. Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez artuditu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja to chyba zamkne, bo polowa piszacych kompletnie nie rozumie tematu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Zachęci do nie grania w te gry, tak? Tylko my? Przeca połowa osób tutaj pisze o ulubionych/obowiązkowych pozycjach. Trochę temat nieprecyzyjnie sformułowany, stąd te błędy. Bo np. - chociażby TR1 jest kultowy, nie grałem w niego i mam tym zachęcić innych również do nie sięgania z powrotem do tego tytułu? Nie, inni mają Cie zachęcic do zagrania w tego TR1. Kiedys chcialem pograc w system shocka 2 ale niestety gra mi jakoś nie podeszła a wiedziałem że kryje w sobie wielki potencjał. W koncu po odwiedzeniu tematu na ppc o tej grze, ludzie mnie zachecili do ponownego spróbowania - skutkiem tego było przejscie całej gry i zaliczenie jej do jednej z najlepszych gier w jakie grałem. Temat powstał żeby użytkownicy mogli odkryc takie gry przed sobą ( tak jak ja odkryłem system shocka 2 ). Tym postem zakończe ten temat i poprosze costiego o jego zamkniecie. Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez sesq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...