mefisto21 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 mam semprona 2200+ plyte Abit NF7 karte 7600gs i ramu 768mb ddr1 nie chce narazie calego kompa wymieniac tylko cos dorzucić by lepiej net chodzil z roznymi aplikacjami itp jak myslicie dalo bym to cos jak bym cos jeszcze wpakowal do niego??? da sie zwiekszyc wydajnosc w takim starym kompie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 przy takim procu to imo max 1gb ramu , więcej nie ma sensu przy wymianie proca musiałbyś się liczyć ze zmianą platformy bo semprona zamienić na athlona na również już się nie opłaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 W tym przypadku nie warto robić niczego. Dozbieraj do pełnej wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Athlon 2600 XP Barton * Model: Athlon XP 2600+ * AXDA2600DKV4D * Częstotliwość: 1917 MHz * L2 Cache: 512 KiB * FSB: 166 MHz * Mnożnik: 11,5x * Napięcie: 1,65 V * TDP: 68,3 W dobry by byl ten barton i za 145,00 zł a jak bym cos takiego wsadzil ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nie warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 czemu? za slaby ten procek czy wogole sie nie oplaca kupowac procka do mojego kompa bo to nic nieda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 wogole sie nie oplaca kupowac procka do mojego kompa bo to nic nieda?dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 spoko ale i tak juz kupilem i dzieki za podpowiedzi:) to taki barton jest az tak cienki ? ile bym musial wylożyć na porzadnego kompa okolo 2000zl bo oplaca sie tez inwestowc w cos slabego jesli sie chce pograc w cos nowego :)na moim kompie cos tam chodzi w miare , cod4 chodzil znosnie a w sieci chodzi luksio turoka zainstalowalem wczoraj i mam 20 klatek przy akcji , to moze ten barton cos podniesie w grach ? mi sie zdaje ze ten sempron jest bardzo cienki Sempron 2400+@athlon mobile 2200+1833MHz wogole juz nie mam takiej konfiguracji bo wymienilem plyte glowna na Abita i wykrywa mi semprona 1500MHZ i zbytnio nie da sie go podkrecic :( a moze jak bym mial tego bartona to cos da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Za 1.2K masz fajny zestaw złożony przez Sysaka, ale ty wolałeś kupić cpu do od dawna martwej platformy. Wyrzuciłeś kasę w błoto. /Tak btw to polskie znaki i interpunkcja nie gryzą. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 wiem ze to martwa platforma ale jakos tak se mysle ze troche bedzie inaczej niz na tym sempronie a jak nie to mowi sie trudno i kiedys sie kompa kupi nowego z 4rdzeniami czy cos innego jak bedzie :) dzieki chlopaki za podpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ale powiedz po co ten Barton?? :/ Jak już wyżej powiedziano, wyrzuciłeś 145zł w błoto. Trzeba było podkręcić tego Semprona... Ech... Tak to jest jak się nie słucha innych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 panie z south parku :) juz nie odwleke tego i na bartonie bede jechal jak bedzie sprawny a z tego semprona to 1600mhz wyciaglem na abicie NF7 :( zobacze jak podlacze ze nic nie dal to wam wirtualnie piwo postawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 jak juz cos chciales kupic to trzeba bylo zainwestowac w RAM. zmiany procka az tak nie odczujesz, a dokladajac RAMu roznica byla by odczuwalna, bardzo ;] no ale juz po ptokach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 szkoda ze procka zamowilem , ale zawsze cos tam da procek do aplikacji ? przeciesz mam semprona 1500MHz a tu bedzie 1913 i barton z 512 kb cache ? moze troche odczuje roznicy ? bo jak gralem w splintel cela duble agent na tym sempronie 2200+ nie bylo zle a jak kumpel przyniusl athlona 2200+ 1833 to o wiele lepiej chodzil to po co ludzie zmieniali kiedys procki na podstawce A jak to nic nie dawalo ?:) czy poprostu te czasy i postęp w programach i wymaganiach nic nie daje inwestowanie na socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Oj człowieku kombinujesz, nie tyle proc sie liczy do gier, co ram i karta graf... Popieram przedmówców - kasa wyrzucona w błoto (to bedzie max 2-3 klatki poprawa, jeżeli w ogule takową odczujesz w grach...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) ogólnie padaka ;] to co miałeś na początku spokojnie wystarczyło do "aplikacji i internetu" zostawić tą budę do właśnie takiego użytku [może przyda się jak ktoś np z domowników by chciał 'w tym samym' czasie korzystać z PC] i poskładać nowy komputer od podstaw Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 za pol roku pomysle nad nowym kompem , wogole to widzialem ceny i chyba wszystko staniało bo 8giga ramu w wawie kosztuje 340zl teraz jestem rozpaczony bo kupilem tego bartona i nic on nie da :( opchne go najwyzej od razu jak zobacze ze nie podniósł wydajności mam plyte Abit NF7 i wgram bios merlina z modem L12 i zobacze ile da sie wykrecic jego , ale zapewne te MHz przy starych kompach nic teraz nie dadzą bo ja wogole go na allegro zamowilem , a jak bym mu napisal ze nie kupuje to zapewne komentarza mi zlego wystawi , a moge jakas kare dostać ? i tak by tego nikt nie kupil od niego bo oddawna z tym stal na allegro itp a tak wogole to nie kombinuje i nie sciemniam ze mialem poprawe w grze jak athlona wsadzilem 2200+ lepiej mi splintel cell chodzil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Możesz próbować odwołać kupno, wtedy zapłacisz mu prowizję za wystaienie i sprzedaż. Ale wątpie aby to się udało. Za cenę tego Bartona (no, mniej więcej) miałbyś E2140. Za cenę ramu mógłbyś kupić 1GB GoodRAM'a (może nawet 2GB?). Za cenę mobo + lekka dokładka miałbyś Gigabyte'a na P31. Z grafą również trudno by nie było. Nowy komp, a o ile lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 za bardzo sie spieszylem moglem poczekac na wiecej odpowiedzi od was a moglem zamiast tego bartona kupic ramu 1GB za 80 zl albo nic juz w niego nie inwestować wiecie co juz nie ma co drążyć tego tematu bo juz po ptokach Bardzo wam dziekiuje za odpowiedzi itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Na drugi raz nie zakladaj tematu! BO widze ze ludzie ci doradzaja a Ty swoje.... chiales sie zbuntowac? czy pochwalic niewiedza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Porób jakieś testy wydajności na sempronie i później na bartonie - sam jestem ciekaw ile da taka zmiana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 dobra nie zaloze postu wiecej tu :) nie martwcie sie !!! tak chcialem sie pochwalic nie wiedza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 jak bede go mial po niedzieli to sprawdze go a jak nic nie da ta zmiana to go opchne za 90 zl bede stratny ale co tam :) moze ktos kupi go :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzovelionn Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Ja już bym wolał ten RAM 1GB Kingstona albo OCZ. Te DDR są słabiustkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 jak go opchne to ramu lepiej kupić? to najwyzej tego kompa siostrze dam a ja se niedlugo moze cos sprawie a jaka konfiguracja do gier by byla dobra ? bo ja to sie nie znam na tych nowych procesorach za 1700 kupi sie cos by crisis chodzil ladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Zajrzyj do tematu o zestawach na maj (na testowym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Bez przesady. Różnica na Bartku będzie zauważalna w każdej bardziej rozbudowanej aplikacji. Nie mówię o dwukrotnym przyspieszeniu, ale jednak będzie. Do netu ten komp jest zupełnie wystarczający, podobnie jak do starszych gier. Obecnie siedzę na AXP2000+, 512MB, 68XT i to co potrzebuje, to chodzi - TRD2, CMR2, Q3, UT i kilka nowszych też pewnie ruszy bez oporu. Pomóc może jeszcze wymiana 256MB na 512MB - więcej ramu + aktywny dual. Z drugiej strony, jeśli chcesz na tym grać, to 76 już dławi się lekko na AGP. A sA to już słaba podstawa do rozbudowy w tym wypadku, bo jesteś prawie na szczycie konfiguracji. Zostaw kompa komuś z rodziny, a sam złoż coś na E21xx lub X2 z 2/4GB RAM i 96GT, jeśli to ma ciągnąć najnowsze produkcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 wiesz co net słabo chodzi mi na tym sempronie no nie az tak bardzo ale widze ze spowalnia mi system jak sciagam z torrentow lub z rapidow i bym cos robil . niewiem czemu kazdy twierdzi ze sempron do netu jest wystarczajacy ?to jest badziewie mi sie zdaje bo jak kupel pozyczyl mi athlona 2200+ to widzialem roznice , zapewne nikt mi nie uwierzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...