szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 wiecie co, macie racje. ECS ZAWSZE robil swietne plyty. stabilne, wysmienite do o/c, bezawaryjne, a to wszystko za smieszne pieniadze. nie wiem tylko dlaczego tak malo osob na tym forum ma te plyty? jestescie chorzy czy co? przepraszam za swoje wczesniejsze wypowiedzi. the end masz kompleksy ze masz abita czy co .. ecs miał wpadki jak niejdena firma ale pokaz mi jakis model płyty jakiejkolwiek firmy ktory by sie tak dobrze i długo sprzedawał jak niesmiertelna k7s5a ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 hmm no ostatnie miejsca znajmują Abit i Dfi ktore uwaza sie za lepsze od ECS. hehe malo ludzi ma plyty ecs na tym forum , nie badz smieszny , widac ze krotko na tym forum jestes. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGdeCK Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 No ja ti widzę, że Tacticalowcy rządzą na tym forum... Heh. A tego ECS właśnie zmaówiłem dla kumpla pod A1700+ itd... zobaczymy za parę dni co i jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Szlag :D gdyby nie fakt, że na dniach będę miał 8rda to bym sobie nowego ecesa kupił. I jeszcze by a ćwiartkę ramu starczyło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 było sie spieszyć ?? ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 No ja ti widzę, że Tacticalowcy rządzą na tym forum... Heh. A tego ECS właśnie zmaówiłem dla kumpla pod A1700+ itd... zobaczymy za parę dni co i jak. czekam na recenzje 8) oby wszystko co pisza o tej plycie bylo prawda ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 to fkoncu ona ma zmiane mnoznika czy nie ,b o gdzies mi sie obilo o oczy ;p ze nie ma :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 zobaczcie ASROCK K7S8X Jednak ECS ma lepsze możliwości OC Asrock na dziurki wokół socketa, dla mnie to ważne :roll: ale nie najwazniejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ma zmiane mnoznika na zworkach , napiecie na vcore tez sie da latwo podbic do 1,8 przy domyslnym 1.6 ,trza tylko zlaczyc dwie pierwsze nozki na scalaku odpowiedzialnym za kontrole tego napiecia (mozna jeszcze w biosie ustawic te 5 % i mamy 1.9 v :) ).Napiecie na ram tez mozna zwiekszyc tu jest ladnie wszystko opisane: http://www.amdforums.com/showthread.php?th...threadid=208006[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 zobaczcie ASROCK K7S8X Jednak ECS ma lepsze możliwości OC Asrock na dziurki wokół socketa, dla mnie to ważne :roll: ale nie najwazniejsze ecs tez ma otwory wokol socket'u , zobacz sobie to zdjecie: http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2...0011%20copy.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 a da sie ten mod zroic , "bez sladu" chodzi mi zeby nie stracic gwary :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 z tego co widac na zdjeciach to sie nie da, bo luty sa potrzebne. chociaz, jak ktos sprawnie posluguje sie lutownica, to mozna pieknie zatuszowac ingerencje z zewnatrz na i na pierwszy rzut oka nic nie bedzie widac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 z tego co widac na zdjeciach to sie nie da, bo luty sa potrzebne. chociaz, jak ktos sprawnie posluguje sie lutownica, to mozna pieknie zatuszowac ingerencje z zewnatrz na i na pierwszy rzut oka nic nie bedzie widac. jak dobrze przylutujesz to nie widać różnicy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 z tego co widac na zdjeciach to sie nie da, bo luty sa potrzebne. chociaz, jak ktos sprawnie posluguje sie lutownica, to mozna pieknie zatuszowac ingerencje z zewnatrz na i na pierwszy rzut oka nic nie bedzie widac. jak dobrze przylutujesz to nie widać różnicy :)nie kumam :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Lutowałęś coś kedyś :?: Kiedykoliek :?: jeśli tak to nie rozumiem pytania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 było sie spieszyć ?? ;P Walne ci :P --- end of prywata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Lutowałęś coś kedyś :?: Kiedykoliek :?: jeśli tak to nie rozumiem pytania oj lutowalem uwierz mi. "jak dobrze przylutujesz to nie widac roznicy"??? chcesz dolutowac do plyty potencjometr, tak zeby go widac nie bylo?:) chyba ze masz na mysli tylko polaczenie tych nozek, no to wtedy sie zgodze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Jak coś się sfajczy :oops: na MOBO, to wylutujesz :twisted: i do serwisu :mrgreen: mam taką zawodową desoldering station (lutownnica z odsysaczem z lutownic to polecam Whellera i grot kropelka do lutowania SMD) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 no widzisz:) piszac"zatuszowac" mialem wlasnie to na mysli. hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1lko Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 powiem wam jedno :D czekam jeszcze na jakies inne testy tej plytki i chyba sprzedaje mojego miesiecznego solteka sl-75drv5-c :D i kupuje ten shit !! :D w sumie do ecsa nic nie mam, sam mialem k7vta3 i nie narzekalem..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 a ja jak slysze SIS to jakos mi sie niedobrze robi i nigdy bym nie kupil tego chipsetu ale to moje odczucia pozdrw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petes Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Wiecie moze czym sie rozni L7S7A2 od L7S7A bo ze strony ECSa wynika ze L7S7A ma dodatkowo SerialATA. A tak wogole to te plyty mozna juz gdzies w Polsce kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 a ja jak slysze SIS to jakos mi sie niedobrze robi i nigdy bym nie kupil tego chipsetu ale to moje odczucia pozdrw firmy sie smieniają ;) ja bym kiedyś nic ATI nie kupił ale sie nawróciłem ;) ja mam K7S5A z sisem i tez nei uważam go za super udany.. ale ten ponoć lepszy od kt400 jest.. będą testy.. zobaczymy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 L7s7a2 widzialem w komputroniku .. ale glowy se nie dam ciachnac. EDYCJA http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6322 pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Generalnie L7K7A ma rozmiar Full ATX natomiast L7K7A2 jest o 40 mn węższa co za sobą pociągneło brak kontrolera sATA. A kupić można w Komputertroniku niestety tylko tam to widziałem :( nie moge się już doczekać kiedy to MOBO do mnie zawita. A co do ludzi którzy kierują się tylko firmą no cóż ich strata. A pozatym nie rozumie takiego podejścia do SiS przecież robi ekstra układy dla P4 SiS 655 i teraz dla AMD 746FX to już nie ten sam SiS co w czasach PII. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 W Krakowie można kupić w Intaxie (www.intax.pl) przynajmniej mają w cenniku (jeszcze nie pytałem) cena 280zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Yeti 666 ja bedizesz juz mial ta plyte , nie wiem cy juz zamowiles czy nie , ale zaloz topic albo napisz w tym, wrazenia , szkoda tlyko ze nie masz athlona 1700 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Też mi przykro i to z dwóch powodów. 1) czekam aż płyta będzie u mnie w mieście dostępna w razie reklamacji tak jest łatwiej 2) nie mam 1,7 Xp :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Też mi przykro i to z dwóch powodów. 1) czekam aż płyta będzie u mnie w mieście dostępna w razie reklamacji tak jest łatwiej 2) nie mam 1,7 Xp :( Durnie tez warto krecic - :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 szkoda tylko że ma mnożnik tylko do 12.5 :( , ale co tam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...