ryba Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 No dobra juz po obiadku i mam troche czasu. Plyta nie wstaje na 570.Podnosze v nb itd..i nic po prostu podczas ladowania niebieski ekran cpu skew 400 i nb 100 nic nie daje,walcze dalej,ale moze byc ciezko,bo jak kupowalem proca to koles cos wspominal o wallau na 550Mhz tyle,ze u mnie na DFI nigdy nie mialem okazji dojsc do takiej wartosci,wiec teraz za bardzo nie wiem :( Zamrozisz procka, to powinno byc wiecej. Wiec na co czekasz?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 to warto kupować czy nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dzieki marcin255A za stronke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 No dobra juz po obiadku i mam troche czasu. Plyta nie wstaje na 570.Podnosze v nb itd..i nic po prostu podczas ladowania niebieski ekran cpu skew 400 i nb 100 nic nie daje,walcze dalej,ale moze byc ciezko,bo jak kupowalem proca to koles cos wspominal o wallau na 550Mhz tyle,ze u mnie na DFI nigdy nie mialem okazji dojsc do takiej wartosci,wiec teraz za bardzo nie wiem :( by OPB: Vnb - 1.38V CPU skew - 300 Nb skew - 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Siemka. Właśnie się zastanawiam nad Asus p5q lub foxconn p34a-s. co brać sprawdzonego foxconna czy tego asuska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zalezy do jakiego proca. Jak masz fajnego 8xxx i ambicje na wysokie zegary to P45, a jak cos pokroku 2xxx, 4xxx, 6xxx to lepiej fajne P35. Kto w PL juz ma mobasa? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 będe kupowal razemz e8400 a podkręcal bede jak mi zabraknie mocy. Wiec jak :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradEM Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Dyskusja tyczy sie modelu Deluxe(sporo drozszy od foxconna p35a-s), o ktorym wiadomo najwiecej. Poszukaj testow tanszych modeli na zagraniczych stronach. Siemka. Właśnie się zastanawiam nad Asus p5q lub foxconn p34a-s. co brać sprawdzonego foxconna czy tego asuska? Edytowane 18 Czerwca 2008 przez konradEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ciekawe jak kompatybilność z A-Datami bo niby wg QVL może nie pociągnąć 4 kostek 1GB (mam 2x2 + 2x1) Zastanawiam się nad przesiadką Kean ale sesja na głowie więc szybko jej nie zmontuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Sesja to swoja droga, ale na razie to sa problemy z dostepnoscia. Poza tym jest dosc maly wybor mobasow na P45. Ja bym widzial jakies ciekawe Abity i Foxconny, no i jeszcze DFI LP z DDR2, ale tego chyba raczej nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Sesja to swoja droga, ale na razie to sa problemy z dostepnoscia. Poza tym jest dosc maly wybor mobasow na P45. Ja bym widzial jakies ciekawe Abity i Foxconny, no i jeszcze DFI LP z DDR2, ale tego chyba raczej nie bedzie. U mnie lezy i czeka MSI P45 na ddr2, zobaczymy co to moze, ale jak narazie moj procek chyba nie robi za wiele FSB :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Sesja to swoja droga, ale na razie to sa problemy z dostepnoscia. Poza tym jest dosc maly wybor mobasow na P45. Ja bym widzial jakies ciekawe Abity i Foxconny, no i jeszcze DFI LP z DDR2, ale tego chyba raczej nie bedzie. Asus p5q sporo potrafi ale czy inne mobasy na p45 jej ustępują..? Zdecydowanie nie! Z testów zamieszczonych na sieci wynika, że p45 to niesamowicie krętliwy chipset. padły już nazwy firm: asus, abit, foxcon, DFI. A co powiecie na BIOSTAR? :blink: FSb=645!!! http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=190922 Edytowane 18 Czerwca 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Na biostarze to 678 screen i 675 valida zrobili. (XS jest down aktualnie wiec nie zapodam linkow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 po 1 link nie działa po 2 moim zdaniem liczy sie też to ile plyt w danym modelu sie tak kręci P5Q Dlx wszyscy maja fsb = > 550 ,nie wierzę ,że sami spece je maja , jesli wszystkie Biostsry robia +,- 550 fsb a nie parę sztuk to ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 sledze ten watek,i zrobie wam male ot.Co jest godnego polecenia p45 z ddr3?sa gdzies jakies testy bo xs wylaczony a musial bym to na rano wiedziec.najlepiej jak fsb bedzie miedzy 550-600 i cena okolo 500-700zeta z przewaga tych 500 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) U mnie lezy i czeka MSI P45 na ddr2, zobaczymy co to moze, ale jak narazie moj procek chyba nie robi za wiele FSB :( U mnie chyba jest ten sam problem,dochodzi o 565x6 i ani rusz wiecej.Napiecia naprawde najnizsze tylko NB 1.26v i cpu nie pamietam w kazdym razie tyle ile potrzebuje.Pomiedzy 565-570 nie moge wejsc do windy(zmiany glownych napiec nic nie daje,nie bawilem sie jeszcze GTL),wiadomo,ze jeszcze za wczesnie zeby orzekac,ale na tyle narazie staje.No i nie ma opcji na spi16/32m,orthos blend tez sie wysypuje Z PL wyglada to tak,ze: 5-5-5-15 550/333/1100 bios auto Pl 13 manualnie pl 10-stable 4-4-4-12 550/333/1100 bios auto pl 12 manualnie pl 9 -stable tyle na chwile obecna,zebym mial jakiegos pewnego proca co robi te 600 a tu niewiadomo...zmienie jeszcze mnoznik i zobaczymy... Edytowane 18 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 moze inny mnożnik inne strap co z 400 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 U mnie chyba jest ten sam problem,dochodzi o 565x6 i ani rusz wiecej.Napiecia naprawde najnizsze tylko NB 1.26v i cpu nie pamietam w kazdym razie tyle ile potrzebuje.Pomiedzy 565-570 nie moge wejsc do windy(zmiany glownych napiec nic nie daje,nie bawilem sie jeszcze GTL),wiadomo,ze jeszcze za wczesnie zeby orzekac,ale na tyle narazie staje.No i nie ma opcji na spi16/32m,orthos blend tez sie wysypuje Z PL wyglada to tak,ze: 5-5-5-15 550/333/1100 bios auto Pl 13 manualnie pl 10-stable 4-4-4-12 550/333/1100 bios auto pl 12 manualnie pl 9 -stable tyle na chwile obecna,zebym mial jakiegos pewnego proca co robi te 600 a tu niewiadomo...zmienie jeszcze mnoznik i zobaczymy... Jak prowadzi 2x2gb do 1200 dociągnie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jak prowadzi 2x2gb do 1200 dociągnie??? nie wiedziec,bo dopiero co 2h posiedzial,pozniej sprawdze,mam jeszcze jakis komplet ballistixow,ale one na dfi 1160 robily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 podepnij FC-eta w wolnej chwili-wtedy sprawa będzie jasna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Kolejne spostrzezenia to,ze wszystko jest stabilne do fsb 550,pozniej spi16/32m i orthos blend wysypuja bledy...cdn... pozniej sprawdze low clocka,ale bez wyzylowanych tymingow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 obiecany valdek na 678: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=376918 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Niezle,ale trzeba miec cepa co tyle robi :( Dzisiaj kolega z domu zamowil sobie to samo mobo i jutro odbiera mobo takze na poczatek do mnie pojdzie sprawdze czy proc nie ma walla co by sobie nerwow nie szarpac na daremno :) btw:nie ma ma mowy o stabilnosci w aplikacjach wykorzystujacych w wiekszym stopniu pamiec tj,spi16/32m,otrhos blend itd...powyzej 545Mhz na chwile obecna Edytowane 19 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Wygląda na to, że OPB czyni cuda 1:1 jemu się udało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Niezle,ale trzeba miec cepa co tyle robi :( Dzisiaj kolega z domu zamowil sobie to samo mobo i jutro odbiera mobo takze na poczatek do mnie pojdzie sprawdze czy proc nie ma walla co by sobie nerwow nie szarpac na daremno :) btw:nie ma ma mowy o stabilnosci w aplikacjach wykorzystujacych w wiekszym stopniu pamiec tj,spi16/32m,otrhos blend itd...powyzej 545Mhz na chwile obecna coś spada w oczach to fsb :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Czym różni się Asus P5Q PRO od Asus P5Q-E oraz od Asus P5Q?? Przeczytałem cały temat ale Wy to tak piszecie... (bez obrazy) :P za skomplikowanie dla przeciętnego zjadacza chleba. Ceny są porównywalne: http://www.skapiec.pl/site/szukaj/?sz=&...amp;x=0&y=0 więc chciałbym znać różnice tych 3 płyt głównych oraz informacje którą z tych 3 wybrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Tym: DLX z tego co pisza na zagranicznych forach ma wiecej opcji tweakerskich niz te nizsze modele. Edytowane 19 Czerwca 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Czym różni się Asus P5Q PRO od Asus P5Q-E oraz od Asus P5Q?? Przeczytałem cały temat ale Wy to tak piszecie... (bez obrazy) :P za skomplikowanie dla przeciętnego zjadacza chleba. Ceny są porównywalne: http://www.skapiec.pl/site/szukaj/?sz=&...amp;x=0&y=0 więc chciałbym znać różnice tych 3 płyt głównych oraz informacje którą z tych 3 wybrać Też się właśnie nad tym zastanawiam ;) Tylko, że jeszcze dodatkowo rozważam, czy jest w ogóle sens pchać się w nowy chipset - nowszy na pewno, ale jeszcze dokładnie niesprawdzony - czy zostać przy starym i brać Asus-a P5K Pro, ewentualnie jakiegoś Abit-a albo Foxconna (tudzież Gigabyte). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Tym: 3026091[/snapback] Też się właśnie nad tym zastanawiam ;) Tylko, że jeszcze dodatkowo rozważam, czy jest w ogóle sens pchać się w nowy chipset - nowszy na pewno, ale jeszcze dokładnie niesprawdzony - czy zostać przy starym i brać Asus-a P5K Pro, ewentualnie jakiegoś Abit-a albo Foxconna (tudzież Gigabyte). Mnie bardzo kusi ten chipset... mam słabość do nowości :P Pozatym daje duże możliwości w wymianie procesora w przyszłości... Teraz planuje zakupić E8400 a w przyszłości wymianę na jakiegos Core2Quad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) Jednej rzeczy nie zauwazylem przed zakupem,mobo ma 2x pci-e 2.0 x8 btw:Dzisiaj odbieram druga plytke i sprawdzam od razu proca,czy ma walla Edytowane 20 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...