gravimag Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) czy ktoś już sprawdził bios 1702? podobno mnożnik nadal jest zablokowany. Edytowane 27 Listopada 2008 przez gravimag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Mam taki procesor i taką samą płytę u mnie mnożnik chodzi od 6 do 9 co 0,5 wystarczy najechać na odpowiednie miejsce i wciskać + lub - i to wszystko, fakt jest taki że dopiero to sprawdziłem na tym podanym biosie 1702 ale wcześniej też na pewno chodziło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Bios 1702 nadal nie reaguje na zmiane mnoznika, dalsze testy trwaja. Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Nie wiem co tam miało by nia działać, mi w biosie pobranym ze strony Asusa -> 1602 mnożnik się zmienia od 6-10, tak jak napisał @mezusi użyć + lub - do zmiany mnożnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Panowie nieczytaliście uważnie, w biosie zmienia się parametr ale w rzeczywistości zostaje cały czas domyślny. Sprawdźcie pod windowsem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Nie wiem co tam miało by nia działać, mi w biosie pobranym ze strony Asusa -> 1602 mnożnik się zmienia od 6-10, tak jak napisał @mezusi użyć + lub - do zmiany mnożnikaw 1702 tak wygląda po zmianie mnożnika na 8... jak widać pozostało 9 i próbowałem już wszystkiego, tak samo było z biosem 1602. bios pamięta jaki mnożnik ma ustawić, zapisuje... ale nie ustawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Dziwne :blink: Nawet nie sądziłem, że tak podstawowa sprawa jak zmiana mnożnika może być problemem. Asus i jego BIOSy :angry: Co do tej zmiany linków i ściągania oficjalnych BIOSów można też trafić na kupę. Tak było z wersją 1501. Nie znajdziecie go już ani w BIOS history ani do sciągnięcia przy edycji linku. Zniknął jakby wogóle nie istniał :lol2: Ten BIOS nie wykrywał mi dysków przy bootowaniu z RAID0, po przestawieniu na SATA as IDE dyski były wykrywane bez problemów. U mnie przy włączonym SpeedStepie widzę, iż mnożnik zmienia się dynamicznie x6 do x7.5 Natworzą setki płyt i tysiące BIOSów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 A ja nie wiem w czym macie problem zmiana mnożnika następuje bezproblemowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 u mnie tez nie zmienia mnoznika :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Byc może problem nie dotyczy 100% procesorów ale bardzo wielu użytkowników nie może go zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 A ja nie wiem w czym macie problem zmiana mnożnika następuje bezproblemowoz ciekawości pytam, masz zainstalowany bios 1602, lub 1702? jeszcze sprawdź w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Faktycznie w biosie ustawiłem na x8, a w windzie jest x10, czyli do bani z takim biosem :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 z ciekawości pytam, masz zainstalowany bios 1602, lub 1702? jeszcze sprawdź w stresie 1602 i co ma wspolnego do tego stres skoro mnoznik jest ustawiony na sztywno normalnie zmienia 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 1602 i co ma wspolnego do tego stres skoro mnoznik jest ustawiony na sztywno normalnie zmienia 6/10to masz farta, większość ma problemy z mnożnikiem w przypadku obu tych biosów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Sprawa jeszcze bardziej dziwna bo obaj (MAX i steve69) mają E8600. Może różnica w stepingu czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Sprawa jeszcze bardziej dziwna bo obaj (MAX i steve69) mają E8600. Może różnica w stepingu czy co?E8600 wyszły tylko w E0... nie wiem, ciekawostka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 A moze Wy poprostu nie umiecie przestawic mnoznika :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 wstaw screna z CPU-Z, pierwszą zakładkę i trzecią :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 No to jeżeli ty jako jedyny umiesz to może oświecisz cała resztę jak to się robi, bo to nie sztuka zmienić tylko zmienić tak aby było po wyjściu z BIOSa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) A moze Wy poprostu nie umiecie przestawic mnoznika :unsure: Dobrze ze Ty umiesz. Włącz mnozlik 7.5 i wstaw screena na tle mogego postu wtedy stierdzimy czy Ty umiesz zmieniac czy masz wlaczona opcje C1 itp itd (gdzie automatycznie zmienia sie do 6) Jeszcze fajnie by bylo jakbys wstawil screena z everesta gdzie jest pokazana ver. biosu. Pozdro. Edytowane 30 Listopada 2008 przez Pęczuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 A moze Wy poprostu nie umiecie przestawic mnoznika :unsure:może faktycznie się nie znamy, ale gwoli ścisłości sendnij srceena z everestem i cpu-z mniej więcej takiego jak ja, będę wdzięczny. w bios mnożnik ustawiony na 7.5, c1e wyłączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) Przepraszam bios 1307 Edytowane 30 Listopada 2008 przez steve69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Przepraszam bios 1307czyli sprawa nam się wyjaśniła na przyszłość zanim ludziom powiesz że nie potrafią czegoś zrobić bądź w 100% pewny że wiesz o czym mówisz pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) steve69 warto zawsze sprawdzic u siebie dokladnie zanim zacznie sie innych wprowadzać innych w błąd (wtedy każdy może sobie myślec ze u niego jest coś nie tak), ale wiadomo kazdemu mogło sie pofisiować. Pozdrawiam. Edytowane 30 Listopada 2008 przez Pęczuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) To świetnie, a już chciałem Asusa pozwać :zonk: :lol2: Edytowane 1 Grudnia 2008 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorick Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) Witam, Wygląda że mamy nowy BIOS: 1802 - wreszcie bardziej działa niż nie działa :? Opis w linku: http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3489881&postcount=2286 Hmm na ASUS Global jest już w [bIOS HISTORY] ale nie ma samego linka do pliku :/ Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Yorick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...ormula-1802.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Na forum asusa gostek napisal: Multiplier bug seems to be fixed vs 1702. Seems to boot a bit faster also. No crashes since yesterday yet. Change log wyglada nastepujaco?: 1. Add "Intel® C-STATE tech" item 2. Revise CPU Speed when "Ai Overclock Tuner" is "Auto" 3. Fix MultiBug 4. Fix CoreCountNumber 5. Fix Intel 45nm Quad Core CPU ustability issue 6. Fix show wrong Vcore in AI Suite 7. Fix it take too many time to detect SATA Device under AHCI Mode Jak wroce z pracy, to potestuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Część z tego było już 1602 rozwiązane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 1802 sprawdzony, i wygląda na to że w końcu zmiana mnożnika działa normalnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...