hary Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Osobne zasilanie dla rdzeni i osobne dla mostka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 A nie wiesz czy AX78 to ma ? :DMa. Każda "prawdziwa" płyta AM2+ ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 A nie wiesz czy AX78 to ma ? :D Bo tak szczerze to nie mam pojęcia co to jest to dual plane ;P Co z tego, że ma skoro nie ma możliwości regulacji mnożnika NB więc o kręceniu Phenoma zapomnij no chyba że kupisz wersje BE. Jak troche pokręcisz i częstotliwość NB skoczy powyżej 1800 to zaraz się sypie, na biosie 1,2 ponoć można w okolice 2200 iść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 pytanie czy kręcisz na codzien, czy tylko do benchów. Jak to drugie to można softowo zmienic taktowanie NB (ale duzo roboty z tym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Co z tego, że ma skoro nie ma możliwości regulacji mnożnika NB więc o kręceniu Phenoma zapomnij no chyba że kupisz wersje BE. Jak troche pokręcisz i częstotliwość NB skoczy powyżej 1800 to zaraz się sypie, na biosie 1,2 ponoć można w okolice 2200 iść.No to podwoltuj NB... A mnożnik NB można sobie na sztywno utawić prostą łatką ISA - robiłem tak na Biostarze... pytanie, czy on faktycznie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Kręcę na co dzień dla siebie a nie dla benchów ! Kręcenie softem lipa, ja chcę mieć to na sztywno w biosie a nie softem. Podwoltowanie nic nie daję , jak przekroczę okolice 2000 mhz dla NB zwis i ciemność. Łatka isa nie wiem co to nie słyszałem. A troche mnie to irytuje bou mnie na ax78 max tego 4 jajka zapodałem na 2130 mhz a kumpel na swoim asrocku na 2850 mhz więc .... różnica jest i mnie to irytuje troszkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Witam i zapraszam na zawody OC Phenoma X3 i X4, których organizatorem jestem ja wraz z kolega Bruno z AMD. Zawody odbywają się na forum pclabu tak więc obawiam się że nie będę mógł tutaj wkeić bezpośredniego linka ale w razie czego poprostu proszę o usunięcie go z mojej wypowiedzi. Zawody OC Phenoma X3 i X4 W zawodach za zajęcie jednego z 3 pierwszych miejsc przewidziane są nagrody rzeczowe. Edytowane 13 Października 2008 przez 21szpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 To nie powinno się tu znaleźć... :wink: kto ma Deneba? Nikt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 akurat to nie jest konkurs oc Deneba tylko zwykłych Phenomów ale akurat szpakowi pomyliły się tematy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) Odkopuje http://www.itocp.com/thread-11103-1-1.html Niestety na SB600... Edytowane 31 Października 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Ciekawe, czy do detalicznej sprzedaży też trafią modele z odblokowanym mnożnikiem :D chciałbym w końcu kupić jakis HiEnd od AMD :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) Pewno jakieś black edition będą, dlaczego miałoby nie być ;] Ale Hi-Endu od AMD to jeszcze długi czas nie kupisz, najwyżej jakiś Mid-End jak to już od kilku lat jest. Niby jakieś tam FX'y nowe miały wychodzić, ale póki co to ni widu ni słychu o nich. Edytowane 31 Października 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Pewno jakieś black edition będą, dlaczego miałoby nie być ;] Ale Hi-Endu od AMD to jeszcze długi czas nie kupisz, najwyżej jakiś Mid-End jak to już od kilku lat jest. Niby jakieś tam FX'y nowe miały wychodzić, ale póki co to ni widu ni słychu o nich. moim zdaniem na miano FX długo zaden procesor nie bedzie zasługiwał. No chyba, ze deneb będzie wstanie toczyć walke z nehalemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) Nehalem to nic specjalnego jeśli chodzi o zastosowania PCtowe, nic specjalnego względem Core2, a z nim to i dzisiejsze Phenomy dobrze konkurują (w swoim segmencie cenowym). Edytowane 31 Października 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 a czy wystarcząco highendowo deneb się zapowiada ? i7 wzgledem c2d w testach wypada lepiej, tak wiem, że nie we wszystkich ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 A czy każdy nehalem się wystarczająco hiendowo zapowiada? :P Tańsze nehalemy to midend będzie i możliwe że deneb na ich tle wcale nie będzie źle wypadał, okaże się. Sam fakt tego, że coś będzie mogło konkurować z jakimś nehalemem nie jest jednoznaczny z tym, że będzie to hiend ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 A czy każdy nehalem się wystarczająco hiendowo zapowiada? :P Tańsze nehalemy to midend będzie i możliwe że deneb na ich tle wcale nie będzie źle wypadał, okaże się. Sam fakt tego, że coś będzie mogło konkurować z jakimś nehalemem nie jest jednoznaczny z tym, że będzie to hiend ;) w obecnych czasach dla amd każda podjęta walka z intelem to chyba highend :lol: poczekamy do poniedziałku i zobaczymy czym nehalem będzie świecić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Co do tego black ed deneb [mowa o am2+] to na styczen nie ma zaplanowanej wersji BE, tylko 2.8 i 3.0 GHz zwykla wersja. Jak by zapowiedzieli "damy Wam bobki wersje BE, juz nie marudźcie" to bym byl spokojniejszy :P mam ochotę ostro kręcić tego deneba [chcialbym 4G zrobic], bo jako ideologiczny fanatyk walczę ze zdrowym rozsądkiem i staram sie intela nawet kijem nie ruszać ;p [Chociaz koledze to juz kompa zlozylem na E8400... nie mialem sumienia mu X4 9950 dawać do HD 4870) A ten cały Nehalem to ma mieć slyszalem ceny z kosmosu, więc odpowiednio wyceniony Deneb powinien sobie radzić świetniie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) A ten cały Nehalem to ma mieć slyszalem ceny z kosmosu, więc odpowiednio wyceniony Deneb powinien sobie radzić świetniie. Jesli deneb bedzie kosztowal 700-800zl(watpie w nizsza cene) to oplacalnosc bedzie praktycznie zerowa zwazywszy na fakt, ze q9450 oraz q9550 napewno z cena pojda w dol w przyszlym roku. moim zdaniem na miano FX długo zaden procesor nie bedzie zasługiwał. No chyba, ze deneb będzie wstanie toczyć walke z nehalemem.Pewnie ledwo da rade z Penrynem... Edytowane 1 Listopada 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 "pewnie" "prawdopodobnie" "miejmy nadzieję"......Poczekajmy i przekonajmy sie na własnych skórach :D to jedyny i najlepszy sposób, bez zbędnych spekulacji ;). Ja tam wierzę, że AMD będzie miało swój wielki powrót, mówiono że Radeony na rynku przepadły i mogą tylko konkurować w low-end, a tu proszę jaki psikus ATI-AMD zrobiło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Jesli deneb bedzie kosztowal 700-800zl(watpie w nizsza cene) to oplacalnosc bedzie praktycznie zerowa zwazywszy na fakt, ze q9450 oraz q9550 napewno z cena pojda w dol w przyszlym roku.Cenę będą musieli dać konkurencyjną a możliwość raczej będzie bo koszt produkcji w 45 nm będzie mniejszy zwłaszcza wersji bez L3. Konkurencyjne będzie też TDP na poziomie 65W lub 45W. http://xtreview.com/addcomment-id-6478-vie...cteristics.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) Co do tego black ed deneb [mowa o am2+] to na styczen nie ma zaplanowanej wersji BE, tylko 2.8 i 3.0 GHz zwykla wersja.Bla bla bla, a na 1Q08 miał być FX na 65nm i Phenom X2... mam ochotę ostro kręcić tego deneba [chcialbym 4G zrobic]:lol:... :lol: :lol:... :lol: :lol: :lol:... A ten cały Nehalem to ma mieć slyszalem ceny z kosmosu...To ci koledzy z gimnazjum źle powiedzieli jednak. Pewnie ledwo da rade z Penrynem...Ale spojrzeć w jakiekolwiek testy choćby ageny to nie łaska, lepiej słuchać co pierdzielą na forach... Edytowane 2 Listopada 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Co do tego black ed deneb [mowa o am2+] to na styczen nie ma zaplanowanej wersji BE, tylko 2.8 i 3.0 GHz zwykla wersja. Jak by zapowiedzieli "damy Wam bobki wersje BE, juz nie marudźcie" to bym byl spokojniejszy :P mam ochotę ostro kręcić tego deneba [chcialbym 4G zrobic], bo jako ideologiczny fanatyk walczę ze zdrowym rozsądkiem i staram sie intela nawet kijem nie ruszać ;p [Chociaz koledze to juz kompa zlozylem na E8400... nie mialem sumienia mu X4 9950 dawać do HD 4870) A ten cały Nehalem to ma mieć slyszalem ceny z kosmosu, więc odpowiednio wyceniony Deneb powinien sobie radzić świetniie. Ja też walcze ze zdrowym rozsądkiem i licze , ze jednak jeśli w przyszłym sezonie wstawie jakiegoś quada to będzie to deneb :) Byle te 3.6-3.8 robil na AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Z tego co podaje digitimes na podstawie informacji od producentów płyt głównych pierwsze wersje Deneb czyli Phenom X4 20550 i 20350 taktowane 3GHz i 2.8GHz powinny pojawić się jeszcze w tym miesiącu. http://www.digitimes.com/tag/heka/0013479.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Też o tym słyszałem ze dwa tygodnie temu, chyba fudzilla pisała - skoro już mają już wszystko gotowe i trwa produkcja, to mogą przyspieszyć premierę - tylko że oficialnie AMD chyba nic w tej kwestii nie mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Ponoć na powietrzu :blink: Jeśli pierwsze retaile będą chciały tak się kręcić to będzie mega :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) aaaaa,ciśnienie mi podskoczyło :lol2: Skąd to masz?! Edytowane 10 Listopada 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Z xs'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 hmm.. nieźle nieźle.. Jak tak by sie na AC kreciło to na FC mozliwe 4,5 GHz. Żeby walczyc z intelem ciagle za mało ale jakiś progress jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Podbno w Deneb'ach bedzie AMD-owski odpowiednik HT (SMT) Intel, a i kręcić się będą dobrze: Ciekawe ile z tego prawdy... Edytowane 11 Listopada 2008 przez anonymouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...