Klaus Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Obudowy Płyty thin-itx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Myślę, że ta płyta warta jest zainteresowania: AsRock Q1900DC-ITX Specyfikacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Dobra, Panowie, mi sie czas zaczyna powoli konczyc na podjecie decyzji, wiec jesli nie macie wiekszych uwag do zestawu z yt, to ja bym sie zdecydowal. Na testach istotnie temp. nie sa najmniejsze, ale zdecydowanie ponizej dopuszczalnych norm. pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr- Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Dobra, Panowie, mi sie czas zaczyna powoli konczyc na podjecie decyzji, wiec jesli nie macie wiekszych uwag do zestawu z yt, to ja bym sie zdecydowal. Na testach istotnie temp. nie sa najmniejsze, ale zdecydowanie ponizej dopuszczalnych norm. pzdr, d ASRock H81TM-ITX lub ASUS H81T CELERON G1820 Chieftec Compact IX-01B (bez zasilacza) Zasilacz (klasa sprawności V) RAM Chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Ok, a jakis opis czemu polecasz ten zestaw mozesz dodac? Masz moze przyklad dzialajacego juz takiego setupu? pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Skoro uparłeś się na zestaw z yt to może pomyślisz o małej modyfikacji, którą znalazłem w sieci zastanawiając się nad tą obudową? Dalej będzie cicho, a temperatury mocno spadną ;-) Obudowa po modyfikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Ja sie na nic nie uparlem, tylko nie chce kolejnych paru dni dyskutowac bez konkretow. Jezeli jest lepsza alternatywa dla zestawu z yt to ja z przyjemnoscia przyjme, bo nie jestem w niej zakochany. ;) Masz jakies szczegoly tej modyfikacji? pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 CELERON G1820 Zasilacz (klasa sprawności V) Podałeś zasilacz o 12W mocniejszy, niż max TDP CPU, a musi jeszcze zasilić płytę, ram i ew. urządzenia USB. Chyba, że chodziło Ci o 1820T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 ASRock H81TM-ITX lub ASUS H81T CELERON G1820 Chieftec Compact IX-01B (bez zasilacza) Zasilacz (klasa sprawności V) RAM Chłodzenie Powyższy zestaw jest super "na teraz". Jeśli ktoś może poczekać trochę to z płytą ASRock Q1900DC-ITX (dostępną za parę tygodni) odpada chłodzenie, a procesor i płyta są w jednej cenie. Zasilanie z zewnątrz upraszcza "kablologię" wewnątrz obudowy. Nie bez znaczenia jest też taka różnica: J1900 (TDP: 10W) vs. Celeron G1820 (TDP: 53W), co przekłada się na typowe zużycie energii 8,13W vs. 43,88W. Zestaw z tą płytą będzie tańszy, cichszy i bardziej energooszczędny. Do filmów, internetu i muzyki jak znalazł. A może gotowiec na Celeron 1037U do sprowadzenia z Chin? Tutaj człowiek opisuje, że sprzęt bez problemów radził sobie z odtwarzaniem 40gb Avatar'a zgranego z Bluray w 1080p. Plusem jest miejsce na dysk msata (odpada problem z zamontowaniem SSD 2,5" w tak ciasnej obudowie). Link do nowszego modelu z USB 3.0. Przyda się też pilot/klawiatura do wygodnej obsługi HTPC. Tutaj i tutaj zbliżenia ;-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr- Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Podałeś zasilacz o 12W mocniejszy, niż max TDP CPU, a musi jeszcze zasilić płytę, ram i ew. urządzenia USB. Chyba, że chodziło Ci o 1820T? Przez jakiś czas zasilałem GA-H81TN i i3-4130 takim właśnie zasilaczem i nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Powyższy zestaw jest super "na teraz". Jeśli ktoś może poczekać trochę to z płytą ASRock Q1900DC-ITX (dostępną za parę tygodni) odpada chłodzenie, a procesor i płyta są w jednej cenie. Zasilanie z zewnątrz upraszcza "kablologię" wewnątrz obudowy. Nie bez znaczenia jest też taka różnica: J1900 (TDP: 10W) vs. Celeron G1820 (TDP: 53W), co przekłada się na typowe zużycie energii 8,13W vs. 43,88W. Zestaw z tą płytą będzie tańszy, cichszy i bardziej energooszczędny. Do filmów, internetu i muzyki jak znalazł. A może gotowiec na Celeron 1037U do sprowadzenia z Chin? Tutaj człowiek opisuje, że sprzęt bez problemów radził sobie z odtwarzaniem 40gb Avatar'a zgranego z Bluray w 1080p. Plusem jest miejsce na dysk msata (odpada problem z zamontowaniem SSD 2,5" w tak ciasnej obudowie). Link do nowszego modelu z USB 3.0. Przyda się też pilot/klawiatura do wygodnej obsługi HTPC. Tutaj i tutaj zbliżenia ;-) Mega fajna ta chinska zabawka + pilot. :) pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 Dobra, zdam Wam relacje jak dojdzie ten chinski wynalazek:) pzdr, d 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 Ja buduje sobie troszke wiekszego ITX Corsair 250D mocno mnie urzekl, a jego ladownosc jest imponujaca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Nowa aluminiowa obudowa do HTPC: http://www.minicase.net/product_E-D3.html A tu wersja ze ściankami 3 razy grubszymi: http://www.minicase.net/product_E-M3.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Gotowy HTPC od MSI: Wind Box DC111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 bardziej terminal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Czy z celeronem G1820 + SSD + dwa urządzenia usb poradzi sobie zasilacz 60 watt z in-win? A jak nie, to po dokupieniu mocniejszego przetwornica ma zapas? Sprawdzałem tego celerona + zwykły HDD + kostka ramu + płyta full ATX z h81 i pobór był max 50 watt w typowych zadaniach (Bez linxa itd.). Więc chyba przy SSD i mniejszej płycie nie osiągnie więcej niż 60? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 bardziej terminal Jako HTPC da radę, tak jak i całą garść bliźniaczych konstrukcji innych producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 http://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/plyty-glowne-42/0.00,0.00,,,,,,p,0,,8171O364778,8173O767875/1/#product_list która płyta pozwala na OC? Z b85 styka? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) wszystkie - o ile wetkniesz podkręcalny procek Edytowane 29 Marca 2014 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Przyszla do mnie ta chinska zabawka. Ogolnie pod wzgledem wykonania sprawia przyzwoite wrazenie, poza intensywnie swiecaca dioda zasilania i sdd na niebiesko ;) Niestety od czasu do czasu nagle zawiesza sie i trzeba ja resetowac. Zalaczam zdjecie tego co widac wtedy na ekranie. Poczatkowo myslalem, ze przyczyna tego jest przegrzewanie, ale wszystko sprawdzilem i temperatury nie przekraczaja 65 stopni pod maksymalnym obciazeniem. Wyslalem juz wniosek o zwrot cashu przez alibabe, bo przez te zawiasy cala konstrukcja traci sens :/ tyle czekania i [gluteus maximus]... Pod wzgledem wydajnosci- wszystko dziala bardzo sprawnie. Szkoda, ze tak wyszlo, bo teoretycznie jest to sprzet, ktorego szukalem. pzdr, d Edytowane 30 Marca 2014 przez domeqctr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Wygląda na zimne luty :) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Jest na to jakas rada) pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Reballing albo reflow. Ile dałeś za to? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 150 usd pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 (...) Mniejsza płyta to często mniejszy pobór mocy, SSD zamiast HDD to kolejny zysk. Odnośnie poboru mocy - to co mam w sygnaturce (i3 3.5GHz, płyta ITX, ssd, zasilacz 80+ bronze) przy max obciążeniu proca żłopie z gniazdka 58-59W. Bez GTX'a, na integrze, wynik jeszcze kilka W niższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 150x3 jakieś 450zł Według mnie się nie opłaca. Reballing jakieś 150zł i nie ma gwarancji że nie wystąpi ponownie. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeqctr Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Dzieki za przeliczenie, bo myslalem, ze za zle dzialajacy sprzet to w ogole nie oplaca sie placic;) pzdr, d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) WOW: http://www.3kropki.pl/p/intel-nuc-celeron-dual-core-2.4-ghz-4-gb-ram-16-gb-ssd-wifi-bt.html Do tego talerz 1TB i mamy genialne HTPC. Edytowane 30 Marca 2014 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rost333 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Przyszla do mnie ta chinska zabawka. Ogolnie pod wzgledem wykonania sprawia przyzwoite wrazenie, poza intensywnie swiecaca dioda zasilania i sdd na niebiesko ;) Niestety od czasu do czasu nagle zawiesza sie i trzeba ja resetowac. Zalaczam zdjecie tego co widac wtedy na ekranie. Poczatkowo myslalem, ze przyczyna tego jest przegrzewanie, ale wszystko sprawdzilem i temperatury nie przekraczaja 65 stopni pod maksymalnym obciazeniem. Wyslalem juz wniosek o zwrot cashu przez alibabe, bo przez te zawiasy cala konstrukcja traci sens :/ tyle czekania i [gluteus maximus]... Pod wzgledem wydajnosci- wszystko dziala bardzo sprawnie. Szkoda, ze tak wyszlo, bo teoretycznie jest to sprzet, ktorego szukalem. pzdr, d Strasznie mi przykro z powodu tego, że tak skończyła się przygoda z chińską zabawką. Tym bardziej, że gorąco kibicowałem temu projektowi. Daj znać jak skończy się reklamowanie produktu. A może dostaniesz w zamian działający egzemplarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...