grzech1991 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 http://allegro.pl/dysk-ssd-transcend-ssd340-2-5-256gb-sata3-520mbs-i4100684220.html chyba lepszej oferty nie ma, koszt jednego GB niższy niż crucial M500 z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warson Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Prosze napiszcie mi jak dokładnie zrobić ten Pen z tego update do mojego dysku: http://www.plextoramericas.com/index.php/download?task=view.download&cid=362 Zrobiłem UltraISO i niestety nie wykrywa w biosie... już nie mam sił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Kolejność bootowania zmieniłeś w biosie czy tylko sobie tak podłączyłeś go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warson Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 oczywiście że zmieniłem i wiem jak to robić bo windowsa instalowałem z pendrive. może coś źle robię w Ultra ISO. Co tam mam zaznaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaa Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Hello, może coś źle robię w Ultra ISO. Co tam mam zaznaczyć? Trzeba wybrać z menu plik->nowy-> bootowalny obraz cd/dvd czy jakoś tak. Następnie tylko wybierasz plik obrazu i to wszystko. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Adata's Premiere Pro SP920 ADATA SP920 (128GB, 256GB, 512GB & 1TB) Review "Prawie" rebrandowany Crucial M550, jak ceny byłyby zbliżone do M500 to byłaby wielka konkurencja w tym segmencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ile trzeba czekać na dostępność? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxgts Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 mam problem, może ktoś z Was będzie w stanie mi coś doradzić albo spotkał się z czymś takim... mam laptopa Samsung 350v5c-s09pl i zakupiłem kieszeń wkładaną w miejsce nagrywarki by zamontować sobie dysk ssd niestety laptop nie widzi dysku znajdującego się w tej kieszeni, bez znaczenia czy jest to dysk ssd czy też zwykły, nie widzi go bios i nie widzi go windows :( czy jest możliwe że ten laptop nie obsługuje czegoś takiego ?? że ma nie wiem, za słabe zasilanie na tamtym porcie sata ?? myślałem że kieszeń jest uszkodzona ale zgłosiłem sprzedającemu i przysłał mi drugą i z nią jest to samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 A napęd działa zawsze prawidłowo? Bo może coś ze złączem bądź płytą główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 czy da się jakoś wgrać firmware do samsungów 840pro które pracują w raidzie0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 http://www.gral.pl/ADATA+SP920+256GB+SSD+SATA3_913.html bez szału Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 czy da się jakoś wgrać firmware do samsungów 840pro które pracują w raidzie0? Samsung Magican ich nie widzi? Wysłane z mojego iPod touch przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 własnie nie widzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Spod innego systemu każdy pojedynczo może. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
links Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Jak ktoś się zastanawia czy dołożyć do Plextora W x-kom Plextor 128GB M5S Series z kodem rabatowym EXPLOZJA za - 299 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 http://www.gral.pl/ADATA+SP920+256GB+SSD+SATA3_913.html bez szału Nowość to nie ma się co dziwić że taka cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Plextor M6S & M6M (256GB) Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Sugerowane ceny są niedorzeczne. Na szczęście rynek zawsze to weryfikuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Panowie,wrzuciłem swojego c50 na nowe mobo b85, system świeży, wszystkie sterowniki po instalowane i w benchach wyniki trochę się poprawiły względem amd( to było oczywiste) ,ale samo odpalanie w7 trwa trochę dłużej i co zauważyłem,podczas gdy wyświetla się napis "witamy" kółeczko kręci się jakoś długo i jakby przerywa, później wszystko się w miarę szybko ładuje. Co może na to wpływać?? Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Czasem sterownik intela wydłuża ładowanie a czasem jeśli zainstalujesz całą aplikacje Intel Rapid Storage Manager zamiast samego sterownika. A czasem dopiero powrót do sterownika MS skraca czas. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 AA no widzisz, dziękuję za naprowadzenie, więc wrócę do sterownika ms :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Nowość to nie ma się co dziwić że taka cena. http://www.gral.pl/ADATA+SP920+256GB+SSD+SATA3_913.html bez szału Nie jest aż tak źle z ceną http://www.morele.net/dysk-ssd-a-data-premier-pro-sp920-128gb-asp920ss3-128gm-c-635787/ Przynajmniej jeśli chodzi po 128gb. - na purepc była informacja, że jest identyczny jak M550 a cenowo prawie 100zł tańszy Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nie jest taki sam jak M550. Mają różną architekturę, M550 na 64Gbit a AData 128Gbit kościach nand w pojemnościach do 256GB. Tylko 512 i 1TB są takie same. Co oczywiście przekłada sie na różną wydajność Cruciala i AData. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenir Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ciekawi mnie jedno czy samsung evo jest wytwarzany w technologii MLC (jak jest w opisie wielu sklepów internetowych w polsce) czy jednak TLC? W negwegg piszą ze jednak samsung evo 250 gb to kosci tlc - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820147248. Czy w takim ukladzie oplaca się dolozyc kase do wersji pro zeby miec kosci MLC, czy bedzie duża różnica w wydajnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Od "zawsze" wszystkie 840 i 840EVO są tylko i wyłącznie na TLC. EVO ma odpowiednio zrobiony firmware który wykorzystuje część powierzchni jako bufor pracujący w trybie SLC. EVO nie ma problemów z wydajnością o ile nie wykorzystujemy go do wyjątkowo dużych obciążeń. Dla przeciętnego użytkownika i nawet tego zaawansowanego EVO subiektywnie jest tak szybki jak inne topowe konstrukcje. Pro to bezkompromisowa wydajność + 5 letnia gwarancja. Nie czyta się opisów sklepów bo piszą bzdury. Na stronach producentów i w recenzjach sprzętu masz zawsze prawidłowe dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenir Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz. W takim wypadku myśle nad zakupem drugiego samsunga pro 128 i zrobieniu raidu 0. W związku z tym mam pytanie czy macierz raid 0 na moim chipsecie Z87 będzie wspierać jednoczesnie tryb AHCI i oczyszczanie komórek trim? Bo z tego co pamiętam na zwykłych dyskach hdd przy raid0 nie ma wsparcia AHCI - w biosie mogę wybrać ustawienie raid lub AHCI. Czy bez AHCI taka macierz nie bedzie zwalniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Raid to rozszerzenie funkcjonalności AHCI. Nie ma znaczenia czy to HDD czy SSD. Trim dociera do każdego dysku w macierzy i poza nią także nie ma z tym problemu na Twoim chipsecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) pomijając że raid właściwie spowalnia dyski (wykluczając liniowy) Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Może ktoś fachowym okiem spojrzeć na te wyniki i stwierdzić czy wszystko w normie? Crucial M4 64GB (zapełniony w ~70%) w laptopie HP 6910p: Co jakiś czas system mi wyraźnie zwalnia. Do tego stopnia, że muszę czekać kilkanaście sekund na pojawienie się menu kontekstowego czy uruchomienie menadżera zadań. Próbuję ustalić przyczynę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie trzeba fachowca by zobaczyć 10MB/s w zapisie. Pokaż SMART z np CristalDiskInfo, tylko pamiętaj zmienić wyświetlanie danych na system dziesiętny. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...