demczog Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Owszem cenę da się przeżyć ,ale jak w normalnym Vertexie dysk lubi sie z ATTO Disk , a w Crystalu wyniki mocno zaniżone (znów te "niemiarodajne " programy :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 IOMETER sobie radzi z testowaniem tego sprzętu. Ale No TRIM, No Idle Garbage Collection powoduje że mniej mam ochote na te dyski. Choć oczywiście z ciekawości bym takiego przygarnął ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Czy istnieje możliwość, przeniesienia pliku odpowiedzialnego za usypianie systemu na partycje inną niż systemowa ? mój około półroczny intel x25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Ten plik nazywa się "pamięć ram", chyba że miałeś na myśli hibernacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mireczek Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 W swoim czasie dość długo poszukiwałem metody przeniesienia pliku HIBERFIL.SYS na inną partycję, ale nie znalazłem rozwiązania. To było jeszcze w czasach królowania Windows XP. Może w Win Vista / Win Seven już jest taka możliwość, ale nie ma jej jednak w oficjalnych opcjach. Trzeba by grzebać dość głęboko w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 A moze da rade przez symbolic link ? Nie wiem nie probowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Czy ktoś coś słyszał o Transcend TS32GSSD25S-M? Dysk jest tani, ma trim, ale czy jest wydajny? można znaleźć jakieś rzetelne testy tego urządzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Czy ktoś coś słyszał o Transcend TS32GSSD25S-M? Dysk jest tani, ma trim, ale czy jest wydajny? można znaleźć jakieś rzetelne testy tego urządzenia? http://www.chip.pl/testy/pamieci-masowe/dyski-ssd/transcend-ts32gssd25s-m-32-gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Ma ktoś z Was Intel'a 40/80GB? U was też Intel SSD Toolbox (najnowszy że strony Intela) źle pokazuje Power-On Hours Count? U mnie ciągle jest 15 godzin a już na pewno przepracował z 50 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 Mam wprwdzie kingstona ale z softem intela- u mnie pokazuje wszystko ok. Jedyny problem to mimo modyfikacji w hexie nowej wersji nie mogę w niej przeprowadzić optymalizacji. Wywala errora, stara wersja chodzi ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) Postanowilem sobie z nudów porównać co nieco w HD TUNE oraz CrystalDiskMark SSD Kingston V series SNV425-S2BD 64GB: oraz dla porównania 2x Samsung F1 1TB (RAID0) Edytowane 27 Września 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 (edytowane) Ma ktoś z Was Intel'a 40/80GB? U was też Intel SSD Toolbox (najnowszy że strony Intela) źle pokazuje Power-On Hours Count? U mnie ciągle jest 15 godzin a już na pewno przepracował z 50 godzin. U mnie na obu dyskach pokazuje prawidłowo. EDIT Znowu RevoDrive przemaglowany, tym razem 120GB wersja. http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=596&Itemid=60 Żeby nie ten brak Trim. Nawet SMART i NCQ nie ma. Edytowane 27 Września 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) Staram się śledzić budżetowe SSD i 30GB od Kingstona jest za 236zł: Dysk SSD Kingston SNV125-S2BD/30GB w Morele.net To chyba najlepsza cena jaką obecnie widziałem. Jak zejdzie do 200zł to łykam xD Ale mam też pytanie. Czy do 400zł powiedzmy jest coś, co byłoby zdecydowanie lepiej kupić? Czy jechać po kosztach i zostać przy 30GB na system (XP/7)? EDIT: rano kosztował 236zł, teraz (21:00) kosztuje... 228zł. Małymi kroczkami ale w dół :) EDIT2: A miało być tak pięknie... Było już 212zł albo 216zł, a teraz... szkoda gadać. 339zł o.O Edytowane 2 Października 2010 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Dużo wolniejszy jest ten kingston od intela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Czy sa jakies dyski ssd, chodzi o nowe i wydajne konstrukcje, ze zlaczem usb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Właśnie sobie f60 zamówiłem corsaira- jak ktoś chętny ma mojego kingstona@intela 40 gb to pisać. Cena była by atrakcyjna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Wrzuc cene na pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) Kolega zakupił tego kingstona 30GB i były jakieś jaja z przenoszeniem systemu (w7), czy ktoś 'przenosił' XP z HDD na SSD i może potwierdzić bezproblemowość na sofcie od kinstona np? Edytowane 28 Września 2010 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) Dużo wolniejszy jest ten kingston od intela? Sporo. Ten SNV125 to dość stary dysk. EDIT OCZ wprowadza na rynek Onyx 2 ma SandForce oczywiście. 120GB model ma byc za 190$ co jest niezłą ceną przy parametrach SF1200. Jedynym ograniczeniem dysku jest 10000IOPS co i tak jest wystarczającą ilością do domowego użytku. Wygląda na to że OCZ przygotowuje się na przyjście nowych 25nm dysków od Intela Mam nadzieje że będzie się działo :) @Raptor chyba ostatnio nikt się w USB nie bawi. EDIT Ależ się ceny SSD mocno pozmieniały. Zaktualizowałem 1. stronę, ceny spadły nawet po kilkaset zł. Nowym najtańszym SSD jest OCZ Onyx w cenie 260zł :) Edytowane 29 Września 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Ależ się ceny SSD mocno pozmieniały. Zaktualizowałem 1. stronę, ceny spadły nawet po kilkaset zł. Nowym najtańszym SSD jest OCZ Onyx w cenie 260zł :) czyli kupować tego ocz? duża różnica będzie w porównaniu do samsung f3? Ram.net to dobry sklep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) Random Read ma lepszy od Kingstona i Intela a random Write po między nimi. http://www.anandtech.com/show/3756/2010-value-ssd-100-roundup-kingston-and-ocz-take-on-intel/2 Ma też słabe punkty jak każdy tani SSD ale przy takiej cenie rekompensuje wszystko. Jaki HDD zapewni Ci takie czasy dostępu? Pamiętaj tylko że mósisz używać systemu z Trim więc np Win 7 to konieczność bo dysk ma spore spadki bez zerowania komórek. Już mój pierwszy SSD ponad półtora roku temu mimo pewnych wad był znacznie szybszy od każdego HDD! Co do sklepu, samo to że ma prawie 11 tysięcy opinii mówi samo za siebie... Edytowane 30 Września 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 windows 7 ma tą funkcję domyślnie włączoną? Jaka będzie różnica? szybciej bedzie się włączać komp i aplikacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) Tak i tak. Będzie ogólnie większa responsywność systemu, szybsza reakcja na polecenia. Przeczytaj choć podsumowanie w tym teście co podałem link. Generalnie to wszystko o czym mówimy tu od 110 stron :) Edytowane 30 Września 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Gdy SATA III (6 Gbit) to za mało... OCZ Technology Presents New Interface for Solid-State Drives [uPDATED] - X-bit labs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Nie lepiej nie kombinować i zacząć robić tanie ssd jako karty na pci-e ? Revo drive to jendak ma swoje wady i cenę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Planuje zakup w najbliższym czasie dwóch OCZ Vertexów 2 60GB do raid 0. Mam płytę na chipsecie 780i. Jak będzie z wydajnością raidu? Czy może lepiej jeden Vertex 2 120GB ? Ewentualnie inne rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Kup jeden dysk 120GB. Raid to automatycznie brak Trim a i tak nie odczujesz przyspieszenia chyba że zależy ci na przenoszeniu wielkich plików z partycji na partycje. Ewentualnie zapis strumieniowy danych, obróbka video itp. Gdy SATA III (6 Gbit) to za mało... OCZ Technology Presents New Interface for Solid-State Drives [uPDATED] - X-bit labs Podobnie http://www.anandtech.com/show/3949/oczs-fastest-ssd-the-ibis-and-hsdl-interface-reviewed dodatkowo z testem OCZ IBIS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 (edytowane) OCZ wypuściło Wielką Stopę :D Ceny bardzo atrakcyjne Overclockers UK Search Results :)pzdr EDIT Pokazał się również Ibis :blink: http://www.overclockers.co.uk/search_results.php?sortby=&groupid=701&search=ibis Ceny już mniej atrakcyjne, ale osiągi jak najbardziej :wink: Edytowane 3 Października 2010 przez chemiczny_ali 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Pomysl uzywania ssd jako jedynego dysku w kompie to jest dobry pomysl? Tak patrze i wszyscy simlinki robia na inne dyski itp a co jakbym mial tylko 1x80 albo powiedzmy 2x80 w raid0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 chcę kupić SSD około 40-60 GB do laptopa dell E4310 - os w laptopie to XP, mam więc pytanie jaki dysk radzicie? no bo jak rozumiem XP nie wspiera TRIM więc potrzebny jest taki który sobie "radzi" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...