Duelist Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Sztuczki, które sprawią, że Risen będzie lepiej wyglądać i szybciej się włączy na razie niewiele zmian, ale zawsze coś W demie to AA nie działa, przynajmniej mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) Kopia Risen'a już w łapkach :) - późnym wieczorem zarzucę jakimiś screenami... Mam nadzieje że była/jest warta zakupu... Póki co kilka screenów: Sama gra jest naprawdę fajna - jedyne co mnie wkurzyło to polonizacja - po pierwsze napisy pojawiające się podczas rozmowy/cutscenek są słabo widoczne i czytelne, a po drugie taka gra aż się prosi o normalny dubbing, zwłaszcza że oryginalne głosy są jakieś takie nijakie (Jacek Mikołajczak z G1/G2 był wprost idealny do tej roli)... Póki co, nie żałuję tych wydanych na Risen'a paru złotych... Im dłużej gram tym bardziej muszę stwierdzić, że muzyka jest świetna i klimatyczna... Edytowane 8 Października 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Napisy sa OK wystarczy odpowiednia rozdzielczosc ustawic tj w zaleznosci od monitora 4:3, 16:9, 16:10, a muzyka faktycznie sympatyczna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Czy ukonczyl ktos questa na bagnach? Chodzi o odnalezienie 5 czesci miecza dla Dona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Czy ukonczyl ktos questa na bagnach? Chodzi o odnalezienie 5 czesci miecza dla Dona Mam 4 z 5 częsci szukam tej ostatniej i lipa ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Oooo a pamietasz gdzie poszczegolne znalazles?? Moze jakos nam sie pokrzyzowaly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Napisy sa OK wystarczy odpowiednia rozdzielczosc ustawic tj w zaleznosci od monitora 4:3, 16:9, 16:10, a muzyka faktycznie sympatyczna ;)Hmm... pewnie taką ustawiłem ;) ale nic to nie dało... ale gra i tak nice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Oooo a pamietasz gdzie poszczegolne znalazles?? Moze jakos nam sie pokrzyzowaly :D hehe slabo pamietam ale Napewno jeden musisz wykrasc - temu Gburowi co rzadzi na bagnach na ktorego wszyscy narzekaja (jest to ostatni etap walki na arenie) Jeden Musisz wykopac na Bagnach - lopata w dlon i do roboty :) Kolejny zdaje sie posiada zabity niewolnik w jaskini do ktorej skieruje ciebie Naczelnik Mysliwych pozostałych nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Panowie bardzo rozbudowana ta giera jest (handel, rozwój postaci)? W sensie klon Gothica? Nie mam czasu na długą grę i dlatego pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 "Jeden Musisz wykopac na Bagnach" - ooooo sluszna uwaga. Gdzie?? Jeden mozesz wykupic u kolesia ktory traenuje w sztuce walki Jeden tez chyba byl w skrzyni na bagnach... A z grubasem ... jak mu wykradles. Ze mna nikt walczyc nei chce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Panowie, wcisnijcie sobie "L", zaznacznie quest z czesciami miecza i ostatnia zakladka nad mapka ;) > Panowie bardzo rozbudowana ta giera jest (handel, rozwój postaci)? W sensie klon Gothica? Nie mam czasu na długą grę i dlatego pytam. No od strzalu raczej jej nie przejdziesz ;] Samo zapierdzielanie po wyspie potrafi sporo czasu zjesc... Co do handlu... Mhm dosc biedny, rozwoj postaci srednio user-friendly ze wzgledu na koniecznosc szukania trenerow z danej dziedziny. Do gothica nie porownam, nie gralem(nie bijcie) ;] Edytowane 9 Października 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Ostatnia zakladka czesto pokazuje tylko kto ow questa zlecil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Ale sam mialem 4 z 5 czesci i nijak nie wiedzialem gdzie znajde to cholerstwo... Ta zakladka pokazywala typa ktory posiadal ten 'piece' wiec jak mniemam reszte tez powinien pokazac. Z tego co pamietam 1fragment jest na tej wysepce co cmy sobie lataja w skrzyni, drugi ma do sprzedania ten rudzielec u ktorego mozna zaklady robic, trzecia czesc ma ten taki gbur co wiecznie przy domku siedzi(zeby zdobyc ten fragment trzeba pokonac na arenie wszystkich, a potem wyzwac jego na pojedynek, jak padnie to mu po prostu zabrac). 4fragment - na prawo od wysepki z cmami jest kolejna wysepka z ogniskiem i takim noobkiem obok. 5? Zabijcie mnie ale nie pamietam ;) Sry za chaos ale nie spalem cala noc wlasnie przez risena :P Edit: Luis the drunk has one-will cost you 2 beers craig has one-either buy it for 100 gold or beat him in the arena and steal it off him when he is out cold Dorgan has one-in a cave in the ne of the swamp brogan has one-same as craig challenge to a fight and then ron them the last one is in a chest on the big island in the middle of the swamp I found it after Edit2: Nautilus = Łodzik <- Polonizacje cenegi rox... Edytowane 9 Października 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 U mnie troszke lipka bo na bagnach juz mnie nie lubia... Mam 9lvl czy jakos tak, robilem juz questy dla bialych szat, jestem straznikiem w porcie no i oprychy jakos dziwnie na mnie patrza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Nie ma szans, tak czy tak z donem bedziesz musial sie zobaczyc bo jest on niezbedny z tego co sie orientuje w main quescie w pozniejszych chapterach. Wiec nie panikuj tylko kombinuj ;) Co do bugów gry, da sie utknac w tekskturach(2x to zaliczylem), zdarzylo mi sie tez dzis w nocy ze po opuszczeniu klasztory zniknely mi wszelkie tekstury terenu... Dopiero reset gry to naprawil. Mialem jeszcze jednego buga, ale wylecial mi z glowy, nie mysle zbyt trzezwo tak wiec ide spac w koncu ;) Edytowane 9 Października 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Wiem wiem. Temat Dona sie przewala wielokrotnie... Bede musial wrocic na bagna i poprobowac pojedynkow. Moze sie w koncu ktos zgodzi ;] Teraz mam ladna lokalizacje z kosciotrupami. Moze znowu cos fajnego dropnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 można zrobić coś z tymi napisami w grze?? są niewyrane :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Przed chwilą byłem w Saturnie i Empiku i nie mieli tam Risen`a <_< Czy był ktoś możne w Media Markt i rzeczywiście maja tam grę na półkach :rolleyes: ?? edit Własne byłem w MM i kopiłem Risen :wink: Edytowane 9 Października 2009 przez Shymeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 ja widziałem w bielsku i wczoraj już kupiłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Wreg i jak udało Ci sie zrobić coś z tymi napisami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Niestety :( rozdzielczość ustawiona tak jak ma być i kicha... Edytowane 9 Października 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 w MM gra jest po 109 i co dziwniejsze po 119, więc radze sprawdzić które pudełko sie bierze, obie są identyczne wizualnie Co do czcionki to w demie i pełnej mam to samo, jest lekko rozmazana. I pytanie czy warto instalować Fixa 1.1 gdy mam GTX285 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Fix dotyczy tylko kart 6xxx i 7xxx i chodzi o jakiś problem z wyświetlaniem się mgły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Te napisy rzeczywiście denerwują. Znalazł ktoś z Was może jakieś rozwiązanie tego problemu? Co do ceny w "nie dla idiotów" to od 16:30 stoi po 99 zeta, wiem bo sam kupowałem. Ceną na pudełku się nie sugerujcie bo zmieniała się już ze 2 razy dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Edit2: Nautilus = Łodzik <- Polonizacje cenegi rox...Nie wiem, do czego sie owe tlumaczenie odnosi, ale z punktu widzenia slownika jest ono poprawne: http://en.wikipedia.org/wiki/Nautilus i http://pl.wikipedia.org/wiki/Łodziki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Do zaklęcia przemiany w krabo-ślimaka ;) I w tym konktekscie sprawdza sie nad wyraz glupio Imo... Edytowane 9 Października 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 A jak bys to przetlumaczyl? Zostawiwenie Nautilus powodowaloby nieodparte skojarzenia z kapitanem Nemo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Nie wiem czy tylko ja ślepy jestem, ale wydaje mi się (zwłaszcza podczas skoku), że bohater ma taką jakby ciemną otoczkę (aureolę) wokół siebie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) A jak bys to przetlumaczyl? Zostawiwenie Nautilus powodowaloby nieodparte skojarzenia z kapitanem Nemo :P Już nawet "Łazik" brzmi lepiej, nie trzeba zawsze trzymac sie slownikowych ram. @up niczego takiego nie zaobserwowalem u siebie Edytowane 9 Października 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Z moich obserwacji wynika ze troche mala ilosc broni glownie mieczy ;/ Czy miecz dwureczny jest najlepszym z MIECZY na dodatek uniemozliwiajacych uzywanie tarczy ? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...