wreq Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Dzięki za linka :) przynajmniej zajmuje jakąś rozsądną ilość... Zassałem demo i muszę przyznać że ładnie to wygląda... poniżej parę screenów (demo jest ograniczone do niewielkiego obszaru wyspy) - sprzęt jak w podpisie i wszystko ustawione na maksymalne detale, chodzi sobie płynnie i to bardzo (wczytywanie też dość szybko się odbywa)... Grafika ładna - chociaż trochę przesadzili z kolorami - mimo wszystko czuć i widać, że to kolejny Gothic ;) (animacja i "ciosane" postaci)... Muzyka i dźwięki póki co brzmią dobrze... Edytowane 2 Października 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Czyli wygląda na to że seria Gothic została sprzedana innej firmie, a teraz wyszedł Gothic 3 pod nazwą Risen... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Mam pytanie, czy gra wspiera dx10 bo nie wiem czy instalować na xp czy 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 W ustawieniach nie ma żadnej opcji pod dx10, nie wiem jak ze wsparciem. Gra chodzi bardzo płynnie (ok 70 fpsów) na sprzęcie z podpisu, max detalach i aa x2. A co najważniejsze jest przyjemna jak poprzednie Gothic'i :) Jedynie trochę animacja odskoku do tyłu kiepsko wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Mam pytanie, czy gra wspiera dx10 bo nie wiem czy instalować na xp czy 7?Raczej działa tylko na DX9 - brak info o korzystaniu z 10 niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Animacja walki mieczem, skoku, upadek...wszystko wyglada jakby skladalo sie z 15 klatek ruchu....ale demo przyjemne:) czuc alienacje i wyobcowanie ...sam jak kolek...:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 w 1920x1200 gra juz troszke wymaga. Podczas walk potrafi lekko zwolnic... Ogolnie to Gothic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Duelist jak włączyłeś AA? Hmm ta gra ma tylko filtrowanie anizotropowe ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Przecież tam nie ma AA. Edit: Źle spojrzałem, myślałem, że pytasz o te screeny. Edytowane 2 Października 2009 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Duelist jak włączyłeś AA? Hmm ta gra ma tylko filtrowanie anizotropowe .....chodziło chyba o anizo... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Po demie wrazenia symaptyczne, szykuje sie mila przygoda :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Jedno ale juz znalazlem. Nie da sie zabic NPC dajacych questy ;] Druga rzecz... kazda walka jest do wygrania. Mozna poprostu robic save w trakcie gry, dzieki czemu mozna czasami zdobyc cos ciekawego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Fakt, mój błąd :P miało być anzio. Właśnie zdobyłem mapę wyspy i... czy ona jest taka mała, czy to demo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Demo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 http://www.pcgameshardware.com/aid,696454/...-RPGs/Practice/ porównanie grafiki z Gothic 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Właśnie zdobyłem mapę wyspy i...Nie jest to przypadkiem ta mapka co leży w domku? W opisie przedmiotu (mapki) pisze ze przedstawia tylko czesc wyspy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 http://www.pcgameshardware.com/aid,696454/...-RPGs/Practice/ porównanie grafiki z Gothic 3 Screeny mają ze sobą tyle wspólnego co [gluteus maximus] do jeża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Demko już zaliczyłem. Całkiem fajne, taki G3 w ładniejszej oprawie i z nowym światem. Co do wymagań to też miła niespodzianka w 1440x900 all max da sie bez problemu grać, czasem zwolni ale nie przeszkadza to w rozgrywce. Wschód i zachód słońca prezentuje sie pięknie (promienie słońca przenikające przez roślinność, po co komu dx11 :D). Dźwięk też jest ok, fajna klimatyczna muzyka. Ogólnie gra mi sie bardzo podoba i z niecierpliwością czekam na polską premierę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Nie jest to przypadkiem ta mapka co leży w domku? W opisie przedmiotu (mapki) pisze ze przedstawia tylko czesc wyspy... Dzięki, ja coś dziś jestem nieżywy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Korzysta toto z 4 jajek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Korzysta toto z 4 jajek? nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielik17 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Gameplay zrobiony prze mnie http://www.youtube.com/watch?v=nDovI3ZNyQg...re=channel_page :) Sprzęt - Athlon X2 245 2GB RAM 1333mhz Sapphire Radeon HD4850 Gra - Wszystko na max w 1680 x 1050 średnio 35-36 fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Kurde mam bardzo dziwny problem, gra po prostu chodzi u mnie za szybko [tak jakbym odpalal bardzo stara dosowa gierke] - jakies pomysly? BTW: U was w nocy tez jest tak okrutnie ciemno? Edytowane 3 Października 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Zapowiada się fajnie. Jeżeli historia będzie tak dobra jak w G2, w końcu dostaniemy to na co czekamy. Od strony technicznej, w tym AV, nie ma większych zastrzeżeń...w końcu mamy zoptymalizowany kod...animacja faktycznie "drewniana"...do tego słabe AI...nadto potwory co krok...jak w Gothic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Pochodnie dają tyle światła co wuj... A tak przyjemnie, grafika dobra ale bez rewelacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Risen PC vs. Xbox 360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Nie wiem na jakim kompie robili te screeny, ale wygladaja bardzo ubogo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Panowie mam takie coś, że widzę jak przez mgłę, albo podczas deszczu mimo słonecznej pogody. Jest to taka warstwa na kamerze. Jak okręcam kamerę myszą to pod kilkoma kątami są normalne kolory. Sterowniki czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Risen PC vs. Xbox 360 Na pc wyglada lepiej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 widziałem już obie wersje i wersja na klocka mimo, że bardziej uboga w detale jakoś bardziej cieszy oko, żal trzeba wyłuskać kasę na wersje na X360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...