serwal4 Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Lubię serię MW ale mam nadzieję, że na MW3 skończy się ta historia... Bo zrobi się z tego tasiemiec :E. Choć narazie czeka nas "ten drugi CoD". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Oby tylko kolejne części CODa od IW powstawały na nowym silniku bo to co teraz serwują zaczyna być mdłe. Edytowane 20 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Zgadzam się. Najlepiej to ciekawe misje z elementami (trochę) taktycznymi, bez ciągłego biegania do przodu. Oczywiście fabuła i kinowy styl jak w pierwszej części. Tyle, że najlepiej bez skryptów, albo z ograniczoną ilością. Określona ilość wroga w danej misji i jestem raczej pewien, że może powstać dość dobrze odwzorowa, chociaż wciąż Arcade'owa symulacja wojny. Oczywiście mam BF:BC2, ale wolałbym coś jednak znacznie szybszego. Z rozwiniętą fabuła jak chociażby w MW1. Edytowane 21 Listopada 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Dziś przyjrzałem się trochę trybowi dla pojedynczego gracza i jestem negatywnie zaskoczony. Nie spodziewałem się, że rozgrywka będzie tak bezmyślna. jestem w Rio i zastanawiam się w co gram: rambo na automatach czy jak wmawiają mi twórcy w nowoczesny konflikt. Kompletnie nie mogę wczuć się w żaden klimat bo go nie ma- skutecznie zabijany jest przez 10000000000 przeciwników, którzy non-stop nap******** do mnie. Nie ma czasu na myślenie (swoją drogą w tej grze jest to element niepożądany) cały mechanizm to Biegnij! Strzelaj! Biegnij! Strzelaj!. Nie zrozumcie mnie źle nie spodziewałem się symulacji lecz łatwej szybkiej gry jaką był MW1 (notabene, który przypadł mi do gustu) ale MW2 to już o krok za daleko. Tak jak pisałem czuję się jakbym grał w Contrę 3D. Grafika na dzisiejsze warunki co najwyżej przeciętna zresztą kogo to obchodzi skoro 1) Może powstać jeszcze 5 części na tym silniku, które i tak się sprzedadzą więc po co pakować kasę i czas skoro ciemny lud to kupi; 2) szybkość akcji i tak nie pozwala na przyglądanie się lokacjom itp. Dam grze jeszcze szansę, myślę, że z godzinkę gry jak nadal będzie to słaba rzeźnia, która nie dostarcza radości to podziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 zobaczcie sobie to http://www.youtube.com/watch?v=-5RjlB9ozdA nie przypomina wam to czegoś w CoDzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Dziś przyjrzałem się trochę trybowi dla pojedynczego gracza i jestem negatywnie zaskoczony. Nie spodziewałem się, że rozgrywka będzie tak bezmyślna. jestem w Rio i zastanawiam się w co gram: rambo na automatach czy jak wmawiają mi twórcy w nowoczesny konflikt. Kompletnie nie mogę wczuć się w żaden klimat bo go nie ma- skutecznie zabijany jest przez 10000000000 przeciwników, którzy non-stop nap******** do mnie. Nie ma czasu na myślenie (swoją drogą w tej grze jest to element niepożądany) cały mechanizm to Biegnij! Strzelaj! Biegnij! Strzelaj!. Nie zrozumcie mnie źle nie spodziewałem się symulacji lecz łatwej szybkiej gry jaką był MW1 (notabene, który przypadł mi do gustu) ale MW2 to już o krok za daleko. Tak jak pisałem czuję się jakbym grał w Contrę 3D. Grafika na dzisiejsze warunki co najwyżej przeciętna zresztą kogo to obchodzi skoro 1) Może powstać jeszcze 5 części na tym silniku, które i tak się sprzedadzą więc po co pakować kasę i czas skoro ciemny lud to kupi; 2) szybkość akcji i tak nie pozwala na przyglądanie się lokacjom itp. Dam grze jeszcze szansę, myślę, że z godzinkę gry jak nadal będzie to słaba rzeźnia, która nie dostarcza radości to podziękuję. Nie wiem czego ludzie chcą od misji w Rio :razz: , dla mnie były super. Pograj dłużej a zobaczysz że warto, wg mnie gierka jest tak samo miodna jak mw1. Dziś ukończyłem ją drugi raz już na spokojnie. Edytowane 21 Listopada 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Kuzwa ale ta giera jest tragiczna. "Przepchnelismy" ze 6 lokacji do przodu w 3 z kumplami, bo samemu nie dawalem rady. Z tej gry wieje taka nuda, ze czasami zbiera na zygi. Czy tylko ja mam takie wrazenie, ze ludzie wystawiajacy temu tytulowi noty 9/10 pozamieniali sie na glowy z pewna czescia ciala? no to jest nas dwoch :D Trzech ; ) Ja SP podsumuję tak, jak ktoś się tym jara, to chyba od tygodnia, dwóch [ ; :lol: ma kompa/konsolę i to jeden z pierwszych tytułów w które przyszło mu grać... :wink: i to mogę zrozumieć. malutki OT :wink: : A tak w ogóle, to mi się przypomniało, jak kiedyś [1999/2000] zagrywałem się w Rainbow Six: Rogue Spear [wtedy nie miałem kompa który by to pociągnął, grałem u kuzyna], i tak sobie pomyślałem, że gdyby to miało taką grafikę jak ta z MW2, głównie mi tutaj chodzi o modele/animację postaci i broń, to by było coś [to przygotowanie misji, planowanie, wybór osprzętu, umundurowania, ech] : ) no ale... chyba z wiekiem wyrasta się mimo wszystko z gier i już nie ma takiego szału, przynajmniej ciężko dogodzić człowiekowi : ) ; P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Nie wyrasta tylko gry z roku na rok coraz prostsze robią i taka produkcja jak piszesz by się nie sprzedała, target to 12-15latek z jułesej.. Wk***** mnie to ukażualowienie (nawet wyraz głupi) gier <_< @chronicsmoke - znaczy, że się IW wzorowało ? :lol: Edytowane 21 Listopada 2009 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Nie wyrasta tylko gry z roku na rok coraz prostsze robią i taka produkcja jak piszesz by się nie sprzedała, target to 12-15latek z jułesej.. Wk***** mnie to ukażualowienie (nawet wyraz głupi) gier <_< Hmmm, do SP MW2 bardziej pasuje mi słowo: idiotyczne [ ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIN Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Hej wszystkim:) Dzisiaj zainstalowałem grę COD:6 MODERN WARFARE 2 i odpaliłem Pierwsza misja przebiegała bez zarzutu na 1680x1050 aax4 i extra detalach (max co się dało) przy AVG 65-80fps Jednakże w dalszych misjach zauważyłem spadki nawet do 20fps!!?? Dlaczego tak się dzieje skoro grafike i silnik graficzny ma taki sam jak COD:4 ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Ja SP podsumuję tak, jak ktoś się tym jara, to chyba od tygodnia, dwóch [ ; :lol: ma kompa/konsolę i to jeden z pierwszych tytułów w które przyszło mu grać... :wink: i to mogę zrozumieć. Gram w gry już od 9 lat, i jak to się mówi ''jaram'' się nowym cod'em, lubię tą serię i mw2 jest tak samo dobry jak reszta. Nie wymagam od tej gry bug wie czego, dla mnie liczy się dobra zabawa i frajda z gry, mw2 dostarcza mi tego i to się liczy. Jeśli komuś przeszkadzają bardzo skrypty i inne rzeczy to niech nie gra, a nie zniechęca innych do gry bo mu się nie podoba. Najlepiej to grać i opluwać... @ VIN Ta gra tak ma niestety, ja u siebie próbowałem już na paru sterownikach i zawsze w tych samych miejscach mam duże spadki fps, a tak to gierka hula na max w 1680x1050, w mw1 tego nie było a grafika była ciut lepsza. Pozostaje czekać na patcha który być może to naprawi. :rolleyes: Edytowane 21 Listopada 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Gram w gry już od 9 lat, i jaram się nowym cod'em, lubię tą serię i mw2 jest tak samo dobry jak reszta. Nie wymagam od tej gry bug wie czego, dla mnie liczy się dobra zabawa i frajda z gry, mw2 dostarcza mi tego i to się liczy. Widocznie to pojęcie jest różnie definiowane przez poszczególne ludzkie jednostki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) hehehe, dokladnie, milo mi, ze nie jestem sam z moja opinia o tej grze, od czasow call of duty poszla ona w kierunku w jakim poszedl need for speed od czasow hot pursuit, target to jak raven napisal - amerykanska dzieciarnia i ludzie, ktorzy w zyciu w nic dobrego nie zagrali No ale coz, na COD gry komputerowe sie nie koncza. Mimo, ze tematyka inna to bardzo licze na Bioshock2. Mam nadzieje, ze tak jak i jedynka, bedzie mialo to cos co nie pozwoli mi odejsc od monitora. Gdzie ten Colin McRae co kiedys, gdzie ten PES, gdzie NFS, Call of Duty, teraz tylko wybuchy, fajerwerki, kontrowersyjne sceny, a o grywalnosci wszyscy zapomnieli. Edytowane 21 Listopada 2009 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Pograłem jeszcze chwilę dziś w wybrane misje.. Matko jaka tu jest skopana detekcja kolizji Oo, co drugi delikwent skasowany przy murku/ścianie kończy z nogami do kolan po drugiej stronie <_< Nie wspominając o przenikających sylwetkach, kiedy oponenci strzelają zza murków (chociażby misja w więzieniu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Gra robiona na szybko po prostu. Także takich niedoróbek jest sporo. Do tego krótkie SP. Osobiście żałuje wydanych pieniędzy. Miałem jeszcze brać wersję na klocka, ale chyba zrezygnuje. Ale mówi się o scrackowanym MP w wersji PC. Na którym ponoć będzie można grać na dedykach. Co to za czasy, że człowiek jest zmuszony sięgnąć po pirata by pograć na MP. Powinno być odwrotnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Właśnie, raven_88 wspomniał o dość irytującej kwestii... nie wiem jak ma się ona w MP nowego COD'a, ale w 5'tce, to jest tragedia, tym bardziej, że zdarza się tak, że animacja modelu postaci nie odzwierciedla tego, co się widzi, tzn. parę razy miałem taką sytuacje, że model żołnierza, który mnie 'zeskillował' [ ; ewidentnie zwrócony był w bok, a na kill cam'ie zwrócony był w moją stronę... i to przenikanie broni przez murki... dochodzi do takich sytuacji, że za murka widać dosłownie 1/4 hełmu, z na kill'camie później można zobaczyć, że dany gracz widzi przed sobą wszystko tak, jakby jego głowa na linii oczu spokojnie po za murek wystawała... dla mnie, to jest podstawa i nie powiem, jest to bardzo dosłownie wkur... zresztą nie wiem dlaczego, chociaż może to przeoczyłem, ale nie widziałem nigdy, aby ktoś zwrócił w uwagach związanych z minusami tej gry, na ten właśnie aspekt. Myślę, że sama perspektywa widzenia przy różnych pozycjach, tj. kucanie, leżenie, też jest dość mocno niedopracowana... więc o czym my tutaj chcemy rozmawiać? Grafika może być nie wiem jak odwzorowana, nie wiem jakimi efektami urozmaicona, jak podstawowa sprawa jest po prostu spierd... . Poniżej podaję przykład na screenach, żeby było wiadomo, o co chodzi i żebym nie był gołosłowny [ ; : Niestety nie udało mi się uchwycić tego samego gracza, gdyż na pierwszym screenie jest jak widać jest gościu z "giwerą" a drugie zdjęcie przedstawia gościa z "pepeszką" ale tak to wyglądało, wygląda... Czy mógłby ktoś zwrócić uwagę jak to wygląda w 6'stce? Aha, i niech mi nikt nie mówi, że ja gra jest dynamiczna, to nie zwraca się na to uwagi, tym bardziej, że ja w 5'tkę gram tak właściwie tylko na brytyjskim serwerze realistyczno-taktycznym, opartym o modyfikację open warfare, więc ta wada gry jest tym bardziej dokuczliwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Nie, takich jaj na bank nie ma. Jest pełno miejsc do kampienia w CoD6, gdzie kucasz/wychylasz się, różne okienka itd i wszystko jestli o to chodzi jest w porządku. Ta mapa na screenach to nie jest jakas customowa? Może to w tym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 To jest mapa z ostatniego patch'a [ ; :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Ja mam mieszane uczucia jeżeli chodzi o MW2. Singiel to jak dla mnie tylko dodatek do dobrego mutli ale o nim później. Momentami gra sprawia wrażenie jakby IW nie wiedziało co zrobić z fantem jaki został im po świetnym MW. Historia która wcześniej stanowiła prawdziwe tło gry tutaj wydaje mi się tylko dodatkiem do ciągłego strzelania. Zamiast postawić na sprawdzony scenariusz z jasnym przekazem od początku do końca, IW postawiło na historie w a'la Tom Clancy z dodatkiem Dynastii,co moim zdaniem w efekcie końcowym dało marny skutek, aż strach pomyśleć czego można się spodziewać w trójce? Powtórka z Independence Day? Szczerze mówiąc jak by dzisiaj szedł do sklepu i na półce stały by MW i MW2 to w ciemno brałbym MW, z reguły części następne powinno poprawiać błędy, polepszać gameplay itd. a tutaj mamy raczej cofanie się o parę ładnych kroków. Skrypty które potrafiły czasem zdenerwować w jedynce tutaj dają o sobie znać jeszcze bardziej. Nie wspomnę ile razy miałem ochotę rzucić padem podczas misji w Usa, gdy nagle nie wiadomo skąd pojawiał się przeciwnik za moimi plecami, ok mógłbym to zrozumieć gdy by nie fakt ,że prawie zawsze wokoło kręciło się sporo "moich" plus to zawsze ja obrywałem kulkę. Aż się ciśnie WTF na usta. Gra raczej nie dla ludzi o słabych nerwach. Gdy by nie to pewno "gra pękła" by w jeden wieczór, co nomem omem wydaje się trochę za krótkim czasem no ale cóż casual gaming robi swoje. Jak dla mnie singiel to marne 5/10. A już multi to zupełnie inna para kaloszy. Nawet jak by IW wydało tylko multi spokojnie wydałbym pieniądze nawet tylko na niego, przy założeniu, że kosztowałby 1/5 tego co teraz :D. Jest szybki,emocjonujący i zabawny. Taki jaki powinien być dobry m-fps. Miłym dodatkiem jest podnoszenie levelu perków chociaż ,znowu patrząc na jedynkę, wydaje mi się iż niektóre i tak nie działają tak samo jak wcześniej, np Sleight of hand które wydaje mi się być wolniejsze niż wcześniej. Brakuje mi chociażby Bandolier, teraz to mamy jako dodatek do broni, z jednej strony komuś się może podobać ale ja wolalbym mieć to jednak jako perk. Co swoją drogą ilość dodatków do broni zatrważa, mała rzecz a cieszy.Ogólnie multi to taki odstresowywacz,na chwilkę. Były plusy pora na minusy. Brak dedykowanych serwerów... Dla mnie to nawet nie minus, to poważny błąd, ich brak to brak modów, brak stałych ekip, wymuszona anonimowość. Według IW to dla naszego dobra, przy czym jest "niby" system skill matching ale patrząc po paru godzinach gry w multi jest on nic nie warty, może tylko parę razy udało mi się trafić na ekipę gdzie walka była toczona na równych warunkach, w większości przypadków albo wygrywasz ogromną przewagą albo dostajesz w "ciry" . Po raz kolejny IW się nie popisało. Kolejny minus to odblokowywanie trybów rozgrywki, nie wiem kto to wymyślił ale powinien zmienić branże. Gracz zostaje zmuszony do grania np w TDM tylko po to żeby zagrać w swoje ulubione np Domination czy też inny tryb. To tak jakby przy wizycie w Mcdonaldzie mieć możliwość zamówienia Wieśmaca dopiero po zjedzeniu 20 hamburgerów. Kolejny raz ciśnie się WTF!.. Multi to tylko 7/10. Dlaczego? Hmm jak dla mnie widać po nim politykę "do następnej części", nie sądze żeby MW2 przyciągnęło taką rzesze graczy na tak długi okres co COD4. Ot pograj, pograj a za rok dostaniesz nową część z tą samą grafiką, bardziej pokręcą fabułą, no i nowymi "świetnymi" rozwiązaniami. Pare dobrych rozwiązań niestety nie przechyla szali na korzyść, niestety. Z hitu wyszła gra średnia, na chwile, taka zapchaj dziura, przez co chyba nie tylko ja ale i inni mają obawy czego można się spodziewać przy kolejnej odsłonie. Ja zostanę jednak przy COD4/WaW bo jednak chcę mieć wybór z kim gram i w co gram. Np w ZombieX mod którego polecam każdemu kto ma pc i Cod WaW :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zamiast Bandolier spróbuj Scavanger. Wersja Pro daje sporo dodatkowego ammo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Żal Activision po raz enty... Firma Valve rozpoczęła blokowanie kluczy rejestracyjnych do strzelaniny Call of Duty: Modern Warfare 2, nabywanych przez graczy z Europy i Stanów Zjednoczonych w krajach azjatyckich. Właściciel platformy Steam zrobił to na wyraźną prośbę koncernu Activision. http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=49250 To co ta firma wyprawia przebija EA 100 krotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 lol, w [gluteus maximus]ch sie im poprzewracalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Jednym słowem, ciekawe co w trójce nas czeka? Każdy będzie musiał złożyć podanie w trzech kopiach o zakup? lol naprawdę to już zakrawa o Bareje, zwłaszcza jeżeli chodzi o ukryte tryby :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Nie wiem co w 3, ale pewnie w 7 to na stałe będziesz musiał mieć kartę kredytową podłączoną ;) Zarobek zarobkiem, ale bez przegięć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Drodzy forumowicze, może pomożecie mam taki dziwny problem z trybem Spec Ops mianowicie primo: nie mogę zaprosić znajomego do gry (ja NAT Otwarty, on nie) poprzez funkcję "Zaproś do gry" w COD. Klikam, a mimo to on nie dostaje zaproszenia. Gdy on zaprasza mnie to dostaję zaproszenie, włącza mi się gra, potem #próba 1. połączenia i komunikat "utracono połączenie bla bla po 12 sekundach". Jeden jedyny raz po kilku próbach połączyło nas od razu i wszystko hulało prawidłowo więc ciężko jednoznacznie określić to jako problem NAT. teraz najciekawsze secundo: ja mogę zaprosić kolegę włączając opcje grania online w grze, dając alt tab i klikając zaproszenie poprzez listę znajomych na steam. Łączymy się, wszystko cacy, wybieram misje, poziom - GRAJ. Gra się ładuje i gdy już się załaduje ukazuje mi się okno menu pauzy - gdy klikam "wróć do gry" nic się nie dzieje, jest dźwięk ale dalej pauza, to samo dając esc. Opcje, zakończ działają normalnie, "rozpocznij od nowa" rozpoczyna od nowa, ale dalej z pauzą. Co najlepsze - gra toczy się normalnie - kolega biega, strzela, ja go widzę zza blura, ja dostaję hity, spadam postrzelony....wciskając jednocześnie esc i np. 1/2/ctrl zmienia mi broń albo kuca, ale to wszystko. Czasami taka sama sytuacja ma miejsce na trybie single w spec ops. Ma to chyba jakiś związek z tym alt-tab przed załadowaniem mapy. próbowałem reinstall, mam najnowsze stery do wszystkiego, konfig jak widać poniżej... załamka. Edytowane 25 Listopada 2009 przez Visage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 @Visage Spec Ops - mam podobną sytuacje jeśli chodzi o error połączenia się. Czasem ja nie moge się połączyć do kumpla a czasem on do mnie. Zauważyłem że za kazdym razem pomaga wyłaczenie CODa i ponowne jego uruchomienie. Oboje mamy NAT zamknięty czy jak to tam się nazywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Dziwi mnie ze wszyscy co jecza to czepiaja sie tylko trybu SP. Przy poprzedniej czesci bylo podobnie Moze napiszcie cos o multi, ktory mimo braku dedykow daje sporo zabawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Czyli multi nie jest takie złe jak miało niby być? Może nie przechleję kasy na grę i jednak się skuszę.Mam ochotę w to bardzo pograć bo MWI już mnie trochę nudzi :lol: http://www.tvn24.pl/12692,1630291,0,1,mode...,wiadomosc.html http://www.tvn24.pl/24467,1627975,0,1,tlum...,wiadomosc.html http://www.tvn24.pl/12692,1628509,0,1,call...,wiadomosc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Dziwi mnie ze wszyscy co jecza to czepiaja sie tylko trybu SP. Przy poprzedniej czesci bylo podobnie Moze napiszcie cos o multi, ktory mimo braku dedykow daje sporo zabawy Daje sporo zabawy, tak. Ale na dłuższą mete brak dedyków zemści się na IW. Swego czasu grałem dość długi czas w COD4 i nie wyobrażam sobie cały czas grać z innymi ludzmi, przy czym ciężko jest złapać ekipe z którą miło się gra.. Grając na dedyku wiesz czego się możesz spodziewać, plus po czasie znasz większość graczy z danego serwa co tworzy dobrą atmosfere do gry. Jak dla mnie pomysł z takim rozwiązaniem to kompletna porażka. Tym bardziej ilość graczy, znikną miłe sieczki 16x16 a zostanie szukanie się na planszy :/ Multi jak dla mnie jest na chwile.. zaraz wyląduje w sklepie i nie zdziwiłbym się gdy by duża ilość osób to zrobiła, z mojego grona już pare tak postąpiło. EDIT: Zacząłem właśnie grać w multi na PC.... Śmiech na sali...Lagi to rzecz powszednia, system dopasowywania graczy to jak dla mnie nie wypał, raz ekipy jak pro a później świeżynki . Aż samemu mi jest ciężko przyznać ale zawiodłem się na tej grze, bardzo, fakt faktem nie jest zła ale ilość durnych pomysłów IW przekreśla ją jak dla mnie. Czyli multi nie jest takie złe jak miało niby być? Może nie przechleję kasy na grę i jednak się skuszę.Mam ochotę w to bardzo pograć bo MWI już mnie trochę nudzi :lol: http://www.tvn24.pl/12692,1630291,0,1,mode...,wiadomosc.html http://www.tvn24.pl/24467,1627975,0,1,tlum...,wiadomosc.html http://www.tvn24.pl/12692,1628509,0,1,call...,wiadomosc.html Pożycz, pograj u kogoś zanim się zdecydujesz. Nie warto tracić kasy za wczasu. Jak dla mnie MW ma o wiele lepsze multi, może już trochę przejedzone ale jednak ma swoje plusy: dedyki, mody i co najważniejsze ludzie. Edytowane 25 Listopada 2009 przez yoshik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Gram w gry już od 9 lat, i jak to się mówi ''jaram'' się nowym cod'em, lubię tą serię i mw2 jest tak samo dobry jak reszta. Nie wymagam od tej gry bug wie czego, dla mnie liczy się dobra zabawa i frajda z gry, mw2 dostarcza mi tego i to się liczy. Jeśli komuś przeszkadzają bardzo skrypty i inne rzeczy to niech nie gra, a nie zniechęca innych do gry bo mu się nie podoba. Najlepiej to grać i opluwać... Dobrze prawisz kolego.Nie wiem czego sie ludzie spodziewali i nie rozumiem kompletnie faktu ,ze mw1 im sie podobal 2ka juz nie.Kompletnie nie widze roznicy miedzy tytulami.A juz czepianie sie grafiki to juz wogole porazka.Gra stoi na przyzwoitym poziomie i nie widze zbynio konkurenta ,ktory by posiadal rownie dobra,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...