ajeto75 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 buły średnie i BK i MCD już lepiej kubeł hotwings z KFC - jak ma ktoś ochotę na tego typu katowanie wątroby :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxal Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 to moge powiedziec ze BK w Krakowie bedzie 6:) mial byc na floriańskiej jednak będzie tam KFC ale grupa AmRest nie odchodzi od planów BK na Rynku Głównym w Krakowie i już jest planowana nowa lokalizacja, jednak kolejny BK będzie najprawdopodobniej w Centrum Bonarka, ale to dopiero w czerwcu bo najprawdopodobniej o tyle się przesunie otwarcie chociaż planowane było na listopad tego roku.. co do samego BK to kiedyś należał on do prywaciaża po połączeniu American Restaurant z Jamem (gdzie każda z firm miała po połowie KFC) powstała spółka AmRest i mają prawa do BK, należy do nich także Pizza Hut, Starbrust, Rodeo Drive oraz KFC.. więc BK będzie coraz więcej w Polsce bo zaczyna się ekspansja i powrót do PL:) ja tam jak wsunę Whopperka x2 mięsko do tego bekon z sałata pomidoraskami x2 x 4 pikielki majonezik i cebulka popije Cola ( nie mylic z PEPSI ktora ma KFC) bo BK na calym swiecie ma podpisana umowe z COCA COLA :) to jestem pelny a trzeba jeszcze miejsce na frytaski znalesc.. pozdrowionka poza tym burger king griluje burgery a nie smaży na głębokim oleju jak McD i dla tego jest zdrowszy i smaczniejszy. BK ma specjalne grille .. w kazdej knajpie .. w tych nowych sa troszke inne jednak to prawda mieso jest grilowane na ogniu poprzez palniki gazowe, MCD maja plyty grzewcze i jest troszke inaczej.. jednak reszta mies tj. fish, kurczaki, fryty.. sa na 100% oleju roslinnym nawet temp smazenia i czasy sa takie same, frytki w BK byly lepsze od tych w MCD jednak teraz je zmienili i beda troszke gorsze szkoda ale coz .. i tak kazdy ma swoj gust.. ja pracowalem i tu i tu wiec wiem gdzie wole jadac:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Tylko dlaczego BK nie ma np. na Śląsku i Zagłebiu, ostatnio jak jechałem do Kudowy to pojechałem przez Opole żeby zjeść potrójnego Whoopera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 buły średnie i BK i MCD już lepiej kubeł hotwings z KFC - jak ma ktoś ochotę na tego typu katowanie wątroby :rolleyes: +1 :) ale muszę też dodać że właśnie jedynie po wizycie w KFC nic w brzuchu mnie nie bolało ;) a mam dość wrażliwą bestię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Nowe kanapki w akcji "walczą ZAżarcie" to niezłe kozaczki - jedna z podwójną wołowinka + krążki cebulowe, zaś druga to samo ale w sosie barbecue – naprawdę smakowite oraz sycące ścierwo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 A ktoś kojarzy broaster chicken ? Nad polskim morzem miałem przyjemność jeść tam. Fast food w stylu KFC. Pierwszy raz się z tym spotkałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calineczka Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 burgery uwielbiam, a w ten weekend w szczegolnosci- podobno piekielne hostessy maja rozdawac darmowe whoppery, a w dodatku ma byc konkurs na najwyzsza wieze z frytek! hmmm..ciekawe co jeszcze planuja^^ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Na tym forum takie numery nie przejdą calineczka ;) Tylko brakło w awatarze loga knajpy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Na tym forum takie numery nie przejdą calineczka ;) Tylko brakło w awatarze loga knajpy... Ten spamik jest tak zabawny, że aż zostawię. Agencja PRowa chyba biedna, nawet na firmowego e-maila konto rejestrowane. W każdym razie pozdrawiamy i informujemy, że administracja ulega przekupstwa w formie darmowego jedzenia, ale trzeba najpierw nakarmić a potem spamować :D 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laiczka Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 to ja jeszcze urozmaicę ten arcyciekawy wątek - uwaga uwaga: PRACOWAŁAM W BURGER KINGU W LIVERPOOLU, jak jesteście ciekawi jak to wygląda od kuchni (dosłownie:D ) to pytajcie:) Swoją drogą to w UK promocja tej knajpy ograniczyła się do rozdawania ulotek pod Primarkiem, w Polsce widze sie jednak bardziej staraja - moze mniej u nas amatorów tłustego jedzenia:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Burger King to poprostu ciut lepsze skladniki i tym samym ciut drozsze , stad po pierwszej ekspansji na Polske padlo wiele restauracji BK mcd jest tanszy i posiada znacznie wieksza siec. Ja osobiscie uwazam przecietnego burgera z BK za lepszego i smaczniejszego niz ten z mcd. Edytowane 30 Grudnia 2011 przez Bemx2k 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2011 Tak, ciut droższe były, ale to się zmieniło. Teraz BK jest tańszy od MC'a, oraz od kfc (w tym przypadku porównanie polega na stosunku zł/najedzenia się. ) Imo uważam, że nie ma lepszego burgera. Choćby dlatego, że czuć w nim wołowinę, a nie niewiadomo co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ɹǝıssɐuɹɐƆ Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Żarło nie tak smaczne jak McDonalds, ale smakuje jakby naturalniej no i uboższe w węgle. Czy tylko w Łodzi robią gufniane Whoopery? 2 razy brałem i za obydwoma bułka rozmiękła od wody. Człowiek widzi reklamę w telewizji to aż ślinka cieknie, a to jeden z gorszych ich produktów. Daleko w tyle za Big Kingiem i podwójnych Cheeseburgerem. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 potwierdzam, brałem w Bytomiu jakąś tam ich kanapkę i bułka właśnie dokładnie taka jak opisuje Carnassier. Do tego mięso wcale nie takie smaczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil2662 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2012 Żarło nie tak smaczne jak McDonalds, ale smakuje jakby naturalniej no i uboższe w węgle. Czy tylko w Łodzi robią gufniane Whoopery? 2 razy brałem i za obydwoma bułka rozmiękła od wody. Człowiek widzi reklamę w telewizji to aż ślinka cieknie, a to jeden z gorszych ich produktów. Daleko w tyle za Big Kingiem i podwójnych Cheeseburgerem. W Łodzi nie ma nigdzie nic dobrego do jedzenia, to kulinarnie jest chyba inny świat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirekk Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Ale przecież BK jest najgorszym z Fast Foodów. Pod względem rankingów obsługi klienta niestety jest kiepsko, więc chyba tylko reklamami może się bronić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 A MD sojowymi burgerami sprzedawanymi jako 100% wolowina... Co mnie obsluga... liczy sie zarcie... W BK sa gowniane burgery a MD gowno... taka roznica Jedno i drugie ma tyle wspolnego z dobrym burgerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Burgery w MCShit i Burdel King to nieśmieszny i niesmaczny żart. Jak chcecie zjeść dobrego burgera w Wawie, to idźcie do prawdziwej burgerowni np.: http://www.barnburger.pl/pc/ Jadłem i kanapki mają wyśmienite (200 g wołowego mięska swoje robi). Wszystko robią na miejscu do wyczerpania dziennych zapasów. Tylko ceny "nieco" inne niż w MC i BK, ale warto skosztować Edytowane 26 Lipca 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Od McDonald's wolę Burger King, tego drugiego miałem okazję spróbować dopiero niedawno. IMO jest to smaczne, jednak ze względu na skutki bezpośrednio po spożyciu i świadomość "wartości" tego jedzenia - unikam. Burger King chciałem spróbować, bo chyba nawet w tym temacie przeczytałem, że jest nieporównywalnie lepszy od McD. Rzeczywiście, bardziej przypadł mi do gustu i smakował jakby trochę mniej sztucznie. Generalnie hamburgery robię sam w domu i takie najbardziej lubię. Do "kanapki" polecam ogórki kozackie a co do samego hamburgera - przy mieleniu mięsa dorzucić i zmielić ogórki kiszone, oliwki zielone, zeszkloną wcześniej cebulę i do powstałej papki dorzuć trochę musztardy (ilość wedle upodobań). Dla mnie bomba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Nie po to męczę się mieląc i przygotowując mięso, by zabić jego smak dodatkami..zawsze biorę czysta wołowinkę zmieloną+ sół+pieprz... a dodatki w kanapce, ale smaku mięsa nie chcę psuć niczym. Ostatnio kupiłem sobie ligawę wołową, zmieliłem w połowie z łopatką tłuściejszą do tego sół i pieprz.....wyszło ekstra, hamburger pierwsza klasa. Polecam takie combo ligawa+ łopatka tłusta Shit zgłodniałem przez was Edytowane 26 Lipca 2013 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Dla mnie "klops" wyłącznie z wołowiny jest trochę zbyt suchy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Dla mnie "klops" wyłącznie z wołowiny jest trochę zbyt suchy Chyba zartujesz... Dobra swieza wolowinka, do tego biala cebulka, pieprz, sol, troszke chilli To nie moze byc cuche ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Jak ktoś robi mocno wysmażonego klopsa to może być suche :P W Tesco i Biedronce można dostać teraz steki z antrykotu Sokołowa. Bardzo dobre na hamburgery jak kogoś nie odstrasza cena 36-40 zł/kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Puma... ja tam miesko kupuje tylko od rzeznika... Jakosc jest nieporownywalna... Kiedys kupilem sokolow niby pyszny swiezy i w ogole. a burgery w ogole sie nie chcialy kleic... musialem dodawac jajka i bulki by trzymaly forme Mieso zafoliowane czesto napompowane jest woda dla masy i chemikaliami by wytrzymac te kilka dni jako "swieze" i piekne w kolorze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Jak masz rzeźnika, który ma w ofercie dojrzewającą wołowinę to szczerze zazdroszczę. Ja niestety ostatnio nie mogę dostać nawet zwykłej polędwicy, bo wszystko jest zarezerwowane przez restauracje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Ano mam... Koles przy Tobie czasami wykrawa kawalaczek jaki chcesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karotka Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 no i wtedy masz pewność że jest dobre mięsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Do jutra jest promocja w BK: pięciokrotny Whooper w cenie podwójnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Ehh... że też nie ma BK w Kielcach :/ Edytowane 13 Lipca 2014 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jankarp Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 NIe rozumiem polityki BK - mało ich w naszym kraju - ciekawy jestem dlaczego, może nie mają parcia na rozwój? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...