Jump to content
Sign in to follow this  
wegorz91

Burger King

Recommended Posts

buły średnie i BK i MCD

już lepiej kubeł hotwings z KFC - jak ma ktoś ochotę na tego typu katowanie wątroby :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

to moge powiedziec ze BK w Krakowie bedzie 6:) mial byc na floriańskiej jednak będzie tam KFC ale grupa AmRest nie odchodzi od planów BK na Rynku Głównym w Krakowie i już jest planowana nowa lokalizacja, jednak kolejny BK będzie najprawdopodobniej w Centrum Bonarka, ale to dopiero w czerwcu bo najprawdopodobniej o tyle się przesunie otwarcie chociaż planowane było na listopad tego roku.. co do samego BK to kiedyś należał on do prywaciaża po połączeniu American Restaurant z Jamem (gdzie każda z firm miała po połowie KFC) powstała spółka AmRest i mają prawa do BK, należy do nich także Pizza Hut, Starbrust, Rodeo Drive oraz KFC.. więc BK będzie coraz więcej w Polsce bo zaczyna się ekspansja i powrót do PL:) ja tam jak wsunę Whopperka x2 mięsko do tego bekon z sałata pomidoraskami x2 x 4 pikielki majonezik i cebulka popije Cola ( nie mylic z PEPSI ktora ma KFC) bo BK na calym swiecie ma podpisana umowe z COCA COLA :) to jestem pelny a trzeba jeszcze miejsce na frytaski znalesc.. pozdrowionka

 

poza tym burger king griluje burgery a nie smaży na głębokim oleju jak McD i dla tego jest zdrowszy i smaczniejszy.

BK ma specjalne grille .. w kazdej knajpie .. w tych nowych sa troszke inne jednak to prawda mieso jest grilowane na ogniu poprzez palniki gazowe, MCD maja plyty grzewcze i jest troszke inaczej.. jednak reszta mies tj. fish, kurczaki, fryty.. sa na 100% oleju roslinnym nawet temp smazenia i czasy sa takie same, frytki w BK byly lepsze od tych w MCD jednak teraz je zmienili i beda troszke gorsze szkoda ale coz .. i tak kazdy ma swoj gust.. ja pracowalem i tu i tu wiec wiem gdzie wole jadac:) pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko dlaczego BK nie ma np. na Śląsku i Zagłebiu, ostatnio jak jechałem do Kudowy to pojechałem przez Opole żeby zjeść potrójnego Whoopera :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

buły średnie i BK i MCD

już lepiej kubeł hotwings z KFC - jak ma ktoś ochotę na tego typu katowanie wątroby :rolleyes:

+1 :)

ale muszę też dodać że właśnie jedynie po wizycie w KFC nic w brzuchu mnie nie bolało ;) a mam dość wrażliwą bestię :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nowe kanapki w akcji "walczą ZAżarcie" to niezłe kozaczki - jedna z podwójną wołowinka + krążki cebulowe, zaś druga to samo ale w sosie barbecue – naprawdę smakowite oraz sycące ścierwo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ktoś kojarzy broaster chicken ?

Nad polskim morzem miałem przyjemność jeść tam. Fast food w stylu KFC. Pierwszy raz się z tym spotkałem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

burgery uwielbiam, a w ten weekend w szczegolnosci- podobno piekielne hostessy maja rozdawac darmowe whoppery, a w dodatku ma byc konkurs na najwyzsza wieze z frytek! hmmm..ciekawe co jeszcze planuja^^

  • Upvote 2
  • Downvote 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na tym forum takie numery nie przejdą calineczka ;) Tylko brakło w awatarze loga knajpy...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na tym forum takie numery nie przejdą calineczka ;) Tylko brakło w awatarze loga knajpy...

 

Ten spamik jest tak zabawny, że aż zostawię. Agencja PRowa chyba biedna, nawet na firmowego e-maila konto rejestrowane.

W każdym razie pozdrawiamy i informujemy, że administracja ulega przekupstwa w formie darmowego jedzenia, ale trzeba najpierw nakarmić a potem spamować :D

  • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

to ja jeszcze urozmaicę ten arcyciekawy wątek - uwaga uwaga:

 

PRACOWAŁAM W BURGER KINGU W LIVERPOOLU, jak jesteście ciekawi jak to wygląda od kuchni (dosłownie:D ) to pytajcie:)

 

Swoją drogą to w UK promocja tej knajpy ograniczyła się do rozdawania ulotek pod Primarkiem, w Polsce widze sie jednak bardziej staraja - moze mniej u nas amatorów tłustego jedzenia:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Burger King to poprostu ciut lepsze skladniki i tym samym ciut drozsze , stad po pierwszej ekspansji na Polske padlo wiele restauracji BK mcd jest tanszy i posiada znacznie wieksza siec.

Ja osobiscie uwazam przecietnego burgera z BK za lepszego i smaczniejszego niz ten z mcd.

Edited by Bemx2k
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak, ciut droższe były, ale to się zmieniło. Teraz BK jest tańszy od MC'a, oraz od kfc (w tym przypadku porównanie polega na stosunku zł/najedzenia się. ) Imo uważam, że nie ma lepszego burgera. Choćby dlatego, że czuć w nim wołowinę, a nie niewiadomo co...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Żarło nie tak smaczne jak McDonalds, ale smakuje jakby naturalniej no i uboższe w węgle.

 

Czy tylko w Łodzi robią gufniane Whoopery? 2 razy brałem i za obydwoma bułka rozmiękła od wody. Człowiek widzi reklamę w telewizji to aż ślinka cieknie, a to jeden z gorszych ich produktów. Daleko w tyle za Big Kingiem i podwójnych Cheeseburgerem.

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

potwierdzam, brałem w Bytomiu jakąś tam ich kanapkę i bułka właśnie dokładnie taka jak opisuje Carnassier. Do tego mięso wcale nie takie smaczne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Żarło nie tak smaczne jak McDonalds, ale smakuje jakby naturalniej no i uboższe w węgle.

 

Czy tylko w Łodzi robią gufniane Whoopery? 2 razy brałem i za obydwoma bułka rozmiękła od wody. Człowiek widzi reklamę w telewizji to aż ślinka cieknie, a to jeden z gorszych ich produktów. Daleko w tyle za Big Kingiem i podwójnych Cheeseburgerem.

 

W Łodzi nie ma nigdzie nic dobrego do jedzenia, to kulinarnie jest chyba inny świat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale przecież BK jest najgorszym z Fast Foodów. Pod względem rankingów obsługi klienta niestety jest kiepsko, więc chyba tylko reklamami może się bronić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A MD sojowymi burgerami sprzedawanymi jako 100% wolowina...

Co mnie obsluga... liczy sie zarcie...

W BK sa gowniane burgery a MD gowno... taka roznica

 

Jedno i drugie ma tyle wspolnego z dobrym burgerem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Burgery w MCShit i Burdel King to nieśmieszny i niesmaczny żart. Jak chcecie zjeść dobrego burgera w Wawie, to idźcie do prawdziwej burgerowni np.: http://www.barnburger.pl/pc/

 

Jadłem i kanapki mają wyśmienite (200 g wołowego mięska swoje robi). Wszystko robią na miejscu do wyczerpania dziennych zapasów. Tylko ceny "nieco" inne niż w MC i BK, ale warto skosztować Dołączona grafika

Edited by Caleb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od McDonald's wolę Burger King, tego drugiego miałem okazję spróbować dopiero niedawno. IMO jest to smaczne, jednak ze względu na skutki bezpośrednio po spożyciu i świadomość "wartości" tego jedzenia - unikam. Burger King chciałem spróbować, bo chyba nawet w tym temacie przeczytałem, że jest nieporównywalnie lepszy od McD. Rzeczywiście, bardziej przypadł mi do gustu i smakował jakby trochę mniej sztucznie.

Generalnie hamburgery robię sam w domu i takie najbardziej lubię. Do "kanapki" polecam ogórki kozackie a co do samego hamburgera - przy mieleniu mięsa dorzucić i zmielić ogórki kiszone, oliwki zielone, zeszkloną wcześniej cebulę i do powstałej papki dorzuć trochę musztardy (ilość wedle upodobań). Dla mnie bomba :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie po to męczę się mieląc i przygotowując mięso, by zabić jego smak dodatkami..zawsze biorę czysta wołowinkę zmieloną+ sół+pieprz... a dodatki w kanapce, ale smaku mięsa nie chcę psuć niczym.

Ostatnio kupiłem sobie ligawę wołową, zmieliłem w połowie z łopatką tłuściejszą do tego sół i pieprz.....wyszło ekstra, hamburger pierwsza klasa.

Polecam takie combo ligawa+ łopatka tłusta

Shit zgłodniałem przez was

Edited by HeatheN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dla mnie "klops" wyłącznie z wołowiny jest trochę zbyt suchy Dołączona grafika

 

Chyba zartujesz...

Dobra swieza wolowinka, do tego biala cebulka, pieprz, sol, troszke chilli

To nie moze byc cuche ;]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak ktoś robi mocno wysmażonego klopsa to może być suche :P W Tesco i Biedronce można dostać teraz steki z antrykotu Sokołowa. Bardzo dobre na hamburgery jak kogoś nie odstrasza cena 36-40 zł/kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puma... ja tam miesko kupuje tylko od rzeznika... 

Jakosc jest nieporownywalna... Kiedys kupilem sokolow niby pyszny swiezy i w ogole. a burgery w ogole sie nie chcialy kleic... musialem dodawac jajka i bulki by trzymaly forme

Mieso zafoliowane czesto napompowane jest woda dla masy i chemikaliami by wytrzymac te kilka dni jako "swieze" i piekne w kolorze...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak masz rzeźnika, który ma w ofercie dojrzewającą wołowinę to szczerze zazdroszczę. Ja niestety ostatnio nie mogę dostać nawet zwykłej polędwicy, bo wszystko jest zarezerwowane przez restauracje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehh... że też nie ma BK w Kielcach :/

Edited by YogiCK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.