stranded Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 Nie, klucz Live NIE jest zapisywany nigdzie na serwerze zewnętrznym, po prostu zrób nowe konto albo spróbuj jakoś (z poziomu www) zmienić kraj z polski na USA. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Ayua Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 Jak robie nowe konto to pisze że ten klucz już jest używany na innym. Zaraz spróbuje coś na www pozmieniać, ale wątpię czy coś zdołam. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
suchyjastrzab Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 "klucz live" - co to takiego? No jasne, że nie jest zapisywany, bo coś takiego nie istnieje. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kkNd! Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 (edited) Oczywiscie, ze istnieje. Zarejestrowalem sobie dirta 2 na polskie konto, i mi pisalo sk*****o, ze nie moge grac live bo jest niedostepny w moim regionie. Po zrobieniu konta na irlandie nie moge do niej przypisac gry, bo jest juz zarejestrowana na innym koncie live o_O jedynym wyjsciem jest utworzenie profilu offline i cieszenie sie singlem ;p Edited January 9, 2010 by kkNd! Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 Nie, klucz Live NIE jest zapisywany nigdzie na serwerze zewnętrznym, po prostu zrób nowe konto albo spróbuj jakoś (z poziomu www) zmienić kraj z polski na USA. Nie ma takiego czegoś jak klucz live, jst to po prostu cd-key gry i to właśnie go wpisuje się, gdy live 4 windows zapyta o niego podczas próby zalogowania do usługi. Kraju nie da się zmienić, przynajmniej nie z poziomu www, to już by wymagało zabawy z supportem i wiarygodnego wyjaśnienia np. zmiana miejsca zamieszkania itp. Jak robie nowe konto to pisze że ten klucz już jest używany na innym. Zaraz spróbuje coś na www pozmieniać, ale wątpię czy coś zdołam. No nic nie zdziałasz. :) Tym sposobem dały by się zakładać kilka kont na tym samym kluczu. "klucz live" - co to takiego? No jasne, że nie jest zapisywany, bo coś takiego nie istnieje. Tak jak pisałem wcześniej, cd-key jest przypisywany do konta live na stałe. Swoją drogą to niezły fail i pewnie dużo osób się na to nacieło zakładając konta na Polskę... biedny microsoft nie wspiera live! w krajach trzeciego świata. :( Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
BuMeL Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 Właśnie poczułem się zdegradowany do rangi mieszkańca kraju trzeciego świata :huh: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kkNd! Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 (edited) Uniemozliwia to tez sprzedanie gry... no chyba, ze z kontem. Z tym livem to najdebilniejsza akcja microsoftu jaka pamietam <_< jakby sprawdzenie klucza gry przez steama nie wystarczalo o_O mi to ewidetnie podpada pod dyskryminacje, na pudelkach powinni miec obowiazek informowania ludzi, ze kupuja wykastrowany produkt. Edited January 9, 2010 by kkNd! Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 Spoko jak kiedyś Polska będzie obsługiwana to sobie pogracie na tych stworzonych kontach. :lol2: W sumie racje produkt jest niepełnosprawny w naszym kraju i nie powinien być w ogóle sprzedawany, albo z jakąś adnotacją, że bez kombinowania nie można pograć online. kkNd! steam to tylko system dystrybucji, live! służy głównie do przechowywania profili online, gry w multi, achievmentów itp. Do singla (konto offline) chyba w ogóle nie trzeba wpisywać klucza produktu. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Harry Lloyd Posted January 9, 2010 Report post Posted January 9, 2010 A nie informują że wykastrowany? Na pudełku raczej pisze że LIVE nie jest dostępny we wszystkich krajach. ath - a jak przetłumaczysz "LIVE Access Key"? Bo "klucz LIVE" wydaje mi się całkiem sensowne, a taka właśnie nazwa jest oficjalnie używana przez M$. Przypisanie klucza do konta LIVE to nowość, do tej pory tego nie było bo developerzy nie chcieli tego robić, jak widać chyba uzasadnione, choć moim zdaniem akurat dobra rzecz, bo przynajmniej nie będzie problemów z przekraczaniem limitu 10 wprowadzeń klucza. Swoją drogą proponowałem kiedyś napisanie FAQ o LIVE, ale nie było odzewu więc dalej pojawiają się osoby z problemami. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted January 11, 2010 Report post Posted January 11, 2010 Odpalam demko, chcę wybrać wyścig, loading i blue screen->restart. Miał ktoś podobny problem ? Stery do grafy najnowsze, dx też. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
BuMeL Posted January 11, 2010 Report post Posted January 11, 2010 sprawdź kod błędu Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Jodlasty Posted January 14, 2010 Report post Posted January 14, 2010 Hej Kupiłem sobie kierownicę Driving ForcE GT no i niestety w grze nie działa Force Feedback. Niby wszystko w grze włączone, a nie działa, na PS3 działa super. Ma ktoś może tą kierownice i poradził sobie z tym problemem? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
rafa Posted January 14, 2010 Report post Posted January 14, 2010 A sprawdzałeś w innych grach? Może coś ze sterownikiem kierownicy. Zainstalowałeś najnowszy? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted January 14, 2010 Report post Posted January 14, 2010 sprawdź kod błędu Musiałem zainstalować jakiś badziew, który wcześniej zignorowałem i już śmiga. :) "Rapture3D - Speaker Layout" Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Charnaś Posted January 14, 2010 Report post Posted January 14, 2010 Jodlasty, u mnie na DFGT w Dircie 2 FF działa bez zarzutów. Mam Logitech Gaming Software w wersji 5.08 ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Jodlasty Posted January 14, 2010 Report post Posted January 14, 2010 (edited) Jodlasty, u mnie na DFGT w Dircie 2 FF działa bez zarzutów. Mam Logitech Gaming Software w wersji 5.08 ;) Cholera, mam tą samą wersję. W grze FF jest włączone, no to już nie wiem co robić Edit: Dziwne, zaczelo działać, nie mam pojęcia co zrobiłem :) Edited January 14, 2010 by Jodlasty Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomo_78 Posted January 16, 2010 Report post Posted January 16, 2010 Mam prośbę do użytkowników G25/27 - podajcie proszę jakieś "złote" ustawienia do tej gry ... dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Armo94 Posted January 17, 2010 Report post Posted January 17, 2010 Podpinam się pod prośbę Tomo_78, choć na moich ustawieniach: nie jest źle, to sądzę, że może być lepiej. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Maniakalny Posted January 24, 2010 Report post Posted January 24, 2010 (edited) phenom II x4 940 stock 2gb ram jedna kostka radeon hd5770 sys XP32bit sprzet nie krecony wogole res 5040x1050 wsyztsko na high AA x4 wsztsko gra sama ustawiła wg gry, 24-26fps, brak nawet minimalnego przycięcia wiec pakowanie lepszej grafy niz 5770, chyba nie ma sensu do jednego monitora Edited January 24, 2010 by Maniakalny Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted January 24, 2010 Report post Posted January 24, 2010 Trochę mało tych fps... a przycinać powinno choćby przez te 2gb, chyba, ze windows xp jest grany. :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Maniakalny Posted January 24, 2010 Report post Posted January 24, 2010 Trochę mało tych fps... a przycinać powinno choćby przez te 2gb, chyba, ze windows xp jest grany. :Dja nie patrze na fps ;) tylko na gre, jak wszystko dziala to po co sie martwić ;) ramu 2gb bo tylko taki mi sie ostał :lol2: , a system zrobiony na SSD(nie wiem czy to ma znaczenie w grze), swieży bo i tak zmieniam mobo i procka na intela za kilka dni (w menu, jak jest pokazana animacja mapy, czasem delikatnie moze przyciąc, prawie nie zauwazalnie) ale w samej grze nawet przy max ilosci samochodow, na ekranie nic nie przycina) za 2-3tyg bede mial 5850 i moze 5970 to sprawdze ile bedzie przy tych grafach Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Maniakalny Posted January 26, 2010 Report post Posted January 26, 2010 nowa platforma tzn zmienilem p4 940 na i7 920 i mobo DFI x58 ramu 2x2gb ddr3 grafy stery takie same jak przy amd system siwezy instalka nowa amd 26 klatek intel 14 klatek nawet intro tnie jak cholera Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Armo94 Posted January 27, 2010 Report post Posted January 27, 2010 Mi gra z wszystkim na max działa płynnie na sprzęcie z podpisu, nie zauważyłem nawet najmniejszego laga. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Maniakalny Posted January 28, 2010 Report post Posted January 28, 2010 (edited) zmieniulem plyte na p6t7 ws z DFI mam to samo intro tnie jak cholera menu tnie gra juz lepiej ale tez gorzej niz na amd WTF edit// nowe stery nic nie daly Edited January 28, 2010 by Maniakalny Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Kaaban Posted February 1, 2010 Report post Posted February 1, 2010 świetna gra, włączyłem ją jakoś o 22 i do teraz gram nieprzerwalnie, schowałem tylko do paska żeby podzielić się wrażeniami i wracam do gry, prześwietna jest Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted February 1, 2010 Report post Posted February 1, 2010 Btw zna ktoś sposób, żeby spolszczenie działało z ang wersją steam ? Instaluje spolszczenie, na końcu jest uruchom pl wersję, ale steam się nie odpala tylko gra startuje, czyli pewnie dopisuje jakaś komendę. Mi chodzi o normalne odpalenie z poziomu steam. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MariuszDW Posted February 1, 2010 Report post Posted February 1, 2010 Sprawdź, czy to faktycznie odpalanie z parametrem. Jeśli tak, to dopisz w steamie ten parametr we właściwościach gry. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted February 1, 2010 Report post Posted February 1, 2010 Sprawdź, czy to faktycznie odpalanie z parametrem. Jeśli tak, to dopisz w steamie ten parametr we właściwościach gry. To jest na tej zasadzie, że jak kończy się instalować spolszczenie to jest opcja uruchomienia gry i nic więcej, później już nie ma tego okienka. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Harry Lloyd Posted February 1, 2010 Report post Posted February 1, 2010 Rozumiem jeszcze spolszczenia do gier fabularnych, ale do czego ci w ścigałce? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted February 1, 2010 Report post Posted February 1, 2010 Rozumiem jeszcze spolszczenia do gier fabularnych, ale do czego ci w ścigałce? Może to nie dla mnie. Oczekuje odpowiedzi na pytanie, które zadałem a nie tłumaczenia się po co mi to... :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...