Skocz do zawartości
ath

Windows 7 Beta / Rc / Rtm

Rekomendowane odpowiedzi

CCCP powinno chodzic...

BTW. ile miejsca po instalacji zajmuje wersja 64-bit i czy instalator sprawdza rozmiar partycji? Nie wiem, ile miejsca mam wykroic pod nowa Winde.

Aha, i jeszcze jedno - jak jest z dwoma systemami na jednym kompie? Mam kompa z XP, czy Windows 7 ma jakis bootloader, ktory automatycznie wykryje istniejaca instalacje XP i doda sobie odpowiednie wpisy, czy trzeba cos rzezbic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsze sterowniki Nvidii normalnie się zainstalowały, i podczas instalacji pisało nawet że to Windows 7. Instalowały się strasznie długo więc cierpliwości. Nie działają za to sterowniki X64 Xtreme-G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz zauważyłem że:

- system po ekranie bootowania szybko się loguje (mam automatyczne) i niemal natychmiast pojawiają się aplikacje startowe w tray (Kasperky) oraz gadżety wyświetlają się od razu :) tutaj poczynili znaczny postęp, nie ma klepsydry i nie trzeba na nic czekać

- defragmentator pokazuje stopień pofragmentowania każdej z partycji

- usunięto trochę opcji z galerii fotografii systemu windows

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie, instalował to ktoś na laptopie? Jeśli tak to jak z obsługa klawiszy funkcyjnych? Szczególnie chodzi mi o zmianę jasności wyświetlacza. Mój lapek, to Tośka a 210

Instalowalem w pracy z ciekawosci z nappym na E-Machines E510 (celofan 2.1/1gb/x3100) Chodzi dosyc ladnie i wszystko działa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim lapku vista moim zdaniem smiga całkiem sprawnie, lepiej niż xp. Jak 7 będzie działał szybciej niż teraz vista, to szacun normalnie :)

Ale żeby nie wychodzic z tematu tak bardzo, mam takie pytanie, jak jest z partycjami, wprowadzili jakiś nowy system plików, czy dalej poczciwy ntfs?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem że Seven nie pokazuje mi w oknie Mój Komputer partycji systemowej Visty. Wy też tak macie? (ja to mam od którejś wersji)

Potwierdzam u mnie tez tak jest ;)

Potwierdzam tez, ze dzialaja sterowniki od modemu Thompson ST330 :D

Zaczyna mi sie coraz bardziej podobac ten system :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz mniej ramu, dlatego.

A ty masz wolniejszy procesor!!!!!!!!11jedenjeden

Racja, no ale informacja byla dla Costi'ego w sumie a on ma tyle co i ja ;)

Edytowane przez krawetko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalator zaleca 18 667 MB.

Zgadza sie , zaleca minimum :)

te 20+ GB naprawde zalecane jak chcecie posiedziec 1-2+ miesiace z tym systemem

do kilku dniowych testow styknie i 15GB

Ja zainstalowalem W7 x64 na partycji 17GB , wywalilem swapa na inny dysk

teraz musze wywalic z partycji hiberancje .

Windows7 x64 plus pare drobnych progsow , najnowszych sterownikow

po parunastu godzinach i parunastu uruchomieniach zajmuje mi 12GB bez swapa i pliku hibernacji

Z bledow zauwazylem ze czasami przez pare minut po uruchomieniu windy mam ''wyczyszczony'' TaskBar

nie widac na nim ikon ale jak kliknac w niby puste miejsce to sie programy normalnie uruchamiaja .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System jak na wersje beta działa rewelacyjnie

ciekawe co microsoft przygotuje na wersje final, napewno ma jakiegoś asa w rękawie

Vista to bardzo dobry system jak już i tu podkreślił pewien użytkownik ale ten zapowiada się rewelacyjnie pamiętając wciąż że to beta.

PS. Na moim sprzęcie Vista SP2beta = W7 beta1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...