bartek46op Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jakie polecacie kodeki do 64 bitowej wersji które będą obsługiwać rmvb i napisy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 A jakie mamy polecic jak w przypadku rmvb praktycznie tylko jedne wchodza w gre i są to kodeki 32 bitowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 A w przypadku napisów? Nie czyta mi ich domyślne WMP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 CCCP powinno chodzic... BTW. ile miejsca po instalacji zajmuje wersja 64-bit i czy instalator sprawdza rozmiar partycji? Nie wiem, ile miejsca mam wykroic pod nowa Winde. Aha, i jeszcze jedno - jak jest z dwoma systemami na jednym kompie? Mam kompa z XP, czy Windows 7 ma jakis bootloader, ktory automatycznie wykryje istniejaca instalacje XP i doda sobie odpowiednie wpisy, czy trzeba cos rzezbic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Wykryje. Nie polecam instalacji na partycji <20GB. 23 lub 24 zaleca instalator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ja mam 30GB - system z Office, Mozilla, AQQ i kilkoma programami zabiera 14,2GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexer Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Czy są jakieś sterowniki NVidia do win7? 9600M GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Najnowsze sterowniki Nvidii normalnie się zainstalowały, i podczas instalacji pisało nawet że to Windows 7. Instalowały się strasznie długo więc cierpliwości. Nie działają za to sterowniki X64 Xtreme-G. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Teraz zauważyłem że: - system po ekranie bootowania szybko się loguje (mam automatyczne) i niemal natychmiast pojawiają się aplikacje startowe w tray (Kasperky) oraz gadżety wyświetlają się od razu :) tutaj poczynili znaczny postęp, nie ma klepsydry i nie trzeba na nic czekać - defragmentator pokazuje stopień pofragmentowania każdej z partycji - usunięto trochę opcji z galerii fotografii systemu windows Edytowane 10 Stycznia 2009 przez bartek46op Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Wykryje. Nie polecam instalacji na partycji <20GB. 23 lub 24 zaleca instalator. Instalator zaleca 18 667 MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Pytanie, instalował to ktoś na laptopie? Jeśli tak to jak z obsługa klawiszy funkcyjnych? Szczególnie chodzi mi o zmianę jasności wyświetlacza. Mój lapek, to Tośka a 210 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Instalator zaleca 18 667 MB.Na x64? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Pre-beta na mojej U400 obslugiwala regulacje jasnosci bez problemu, reszty klawiszy nie pamietam. Ta bede dopiero instalowal, wiec zdam relacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Na x64?Tak. Edytowane 10 Stycznia 2009 przez krawetko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zauważyłem że Seven nie pokazuje mi w oknie Mój Komputer partycji systemowej Visty. Wy też tak macie? (ja to mam od którejś wersji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Pytanie, instalował to ktoś na laptopie? Jeśli tak to jak z obsługa klawiszy funkcyjnych? Szczególnie chodzi mi o zmianę jasności wyświetlacza. Mój lapek, to Tośka a 210 Instalowalem w pracy z ciekawosci z nappym na E-Machines E510 (celofan 2.1/1gb/x3100) Chodzi dosyc ladnie i wszystko działa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Na moim lapku vista moim zdaniem smiga całkiem sprawnie, lepiej niż xp. Jak 7 będzie działał szybciej niż teraz vista, to szacun normalnie :) Ale żeby nie wychodzic z tematu tak bardzo, mam takie pytanie, jak jest z partycjami, wprowadzili jakiś nowy system plików, czy dalej poczciwy ntfs? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 NTFS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zauważyłem że Seven nie pokazuje mi w oknie Mój Komputer partycji systemowej Visty. Wy też tak macie? (ja to mam od którejś wersji)Potwierdzam u mnie tez tak jest ;) Potwierdzam tez, ze dzialaja sterowniki od modemu Thompson ST330 :D Zaczyna mi sie coraz bardziej podobac ten system :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Czym jest to spowodowane? Akurat chciałem skopiować dokumenty z Visty a tu zonk :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tak.Masz mniej ramu, dlatego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 U mnie klawisze funkcyjne nie dzialaja (MacBook) ale to dlatego ze BootCamp nie idzie zainstalowac ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Czym jest to spowodowane? Akurat chciałem skopiować dokumenty z Visty a tu zonk :|Niewiedzą uzytkownika. Jakbys potrzebował to bys sobie ta partycję zamontował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Masz mniej ramu, dlatego.A ty masz wolniejszy procesor!!!!!!!!11jedenjeden Racja, no ale informacja byla dla Costi'ego w sumie a on ma tyle co i ja ;) Edytowane 10 Stycznia 2009 przez krawetko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 A jak wam działa Skype na x64, bo u mnie po uruchomieniu po chwili się wyłącza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Już wiem czemu nie pokazywało. W zarzadzaniu partycjami Vista nie miała żadnej literki to dałem jej literkę i już widze ją w MK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Sam system zajmuje mi prawie 1 GB RAM, to więcej niż dotychczas Vista SP1 oraz 2008. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 1GB ... mi z wlaczonym Firefox, Winamp, GG, uTorrent 800MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Instalator zaleca 18 667 MB. Zgadza sie , zaleca minimum :) te 20+ GB naprawde zalecane jak chcecie posiedziec 1-2+ miesiace z tym systemem do kilku dniowych testow styknie i 15GB Ja zainstalowalem W7 x64 na partycji 17GB , wywalilem swapa na inny dysk teraz musze wywalic z partycji hiberancje . Windows7 x64 plus pare drobnych progsow , najnowszych sterownikow po parunastu godzinach i parunastu uruchomieniach zajmuje mi 12GB bez swapa i pliku hibernacji Z bledow zauwazylem ze czasami przez pare minut po uruchomieniu windy mam ''wyczyszczony'' TaskBar nie widac na nim ikon ale jak kliknac w niby puste miejsce to sie programy normalnie uruchamiaja . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 System jak na wersje beta działa rewelacyjnie ciekawe co microsoft przygotuje na wersje final, napewno ma jakiegoś asa w rękawie Vista to bardzo dobry system jak już i tu podkreślił pewien użytkownik ale ten zapowiada się rewelacyjnie pamiętając wciąż że to beta. PS. Na moim sprzęcie Vista SP2beta = W7 beta1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...